Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер зустрівся з делегацією посольства Республіки Таджикистан

Олексій Кучер зустрівся з делегацією посольства Республіки Таджикистан

Сторони обговорили співробітництво в економічній сфері й участь харківських підприємств у реалізації проєкту будівництва ГЕС у Таджикистані.

«Наші відносини встановлені роками. Особливо - взаємини, які пов'язані з промисловістю, енергетичною промисловістю. Я думаю, що ці зв'язки потрібно продовжувати. Ми зараз в енергетичній промисловості набираємо обертів. Тому запрошуємо до співпраці», - сказав Олексій Кучер.

Радник посольства Республіки Таджикистан Мірзодавлат Одинаєв зазначив, що в України та Таджикистану давня історія дружніх взаємин і економічного співробітництва. Зокрема, фахівці харківських заводів «Турбоатом» і «Електроважмаш» брали активну участь у будівництві гідроелектростанцій у Таджикистані. Зацікавленість у такій співпраці є і зараз. Кілька місяців тому ці підприємства відвідував посол Таджикистану. Представник делегації посольства повідомив, що зараз у Таджикистані будується одна з найбільших ГЕС Центральної Азії - Рогунська.

«Там потрібно буде поставити 6 агрегатів. У нас тривають переговори, будемо сподіватися, що фахівці «Турбоатому» й «Електроважмашу» внесуть свій вклад у розвиток наших гідроенергетичних напрямків», - сказав Мірзодавлат Одинаєв.

Також сторони обговорили чинний з 2009 року меморандум про співпрацю між Харківською областю і Хатлонською областю Республіки Таджикистан. Під час зустрічі меморандум запропонували переглянути та розширити для активізації роботи.