Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер зустрівся з мерами міст області

Олексій Кучер зустрівся з мерами міст області

16 січня голова ХОДА зібрав очільників міст Харківщини, щоб отримати від них інформацію про проблемні питання, вирішення яких потребує допомоги з боку обласної державної адміністрації.

Серед головних тем зустрічі були децентралізація та внесення змін до Перспективного плану об’єднання громад області. Саме ці питання потребують нагального вирішення, оскільки для добровільного об’єднання територіальних громад залишилося не так багато часу.

Також учасники наради обговорили питання реалізації проектів, які в минулому році фінансувалися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. Роботи на низці об’єктів триватимуть цього року. Тому необхідно вирішити всі питання, що пов’язані з продовженням фінансування робіт з ДФРР.

Також очільники міст озвучили потреби громад у сферах розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства, земельні питання. Серед іншого – проблема з полігоном у Чугуєві: землю під полігоном зараз роздаються під ділянки для учасників АТО/ООС.

«Ми отримали інформацію від голів міських рад. Вивчимо матеріали та зрозуміємо, чим можемо допомоги у вирішенні тих чи інших питань. Ми домовилися, що подібні зустрічі будуть регулярними. Визначимося з форматом та періодичністю – і будемо надалі взаємодіяти», - відзначив голова Харківської ОДА Олексій Кучер за результатами зустрічі.