Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична зустрілася з Героєм України Володимиром Жемчуговим

Юлія Світлична зустрілася з Героєм України Володимиром Жемчуговим

Цими днями в рамках освітнього проєкту «Бранці Кремля» Герой проводить низку лекцій для студентів Харківської області.

Голова ХОДА подякувала Володимиру Жемчугову за візит на Харківщину та внесок, який він робить у роботу з національно-патріотичного виховання молоді.

«Ви надихаєте молодь. Саме на таких прикладах і будуються морально-вольові якості справжнього громадянина, патріота нашої держави, - сказала Юлія Світлична. - Дякуємо за те, що ви надихаєте інших вчиняти по справедливості, по совісті та бути справжньою людиною. Коли щось читаєш або бачиш по телевізору, воно здається дуже далеким, але коли ти бачиш на власні очі людину, яка емоційно розповідає про те, що відбувалося, які були переживання, який пройшла шлях та що з нею зараз, то ти цим переймаєшся, сприймаєш близько до серця».

Володимир Жемчугов подякував керівниці області за допомогу, що була надана з боку ХОДА в організації його приїзду до Харкова та зустрічей зі студентами.

«Ми вже понад року займаємося цією роботою. Є виші, які нам відмовили в проведенні зустрічей, аргументуючи тим, що вони поза політикою. Але ми теж не в політиці, ми просто розповідаємо про незалежність України, про цінності, які ми, луганчани, втратили - можливо, через те, що недостатньо їх відстоювали. Молодь має знати, що це за цінності. Адже те, що ти маєш, може бути не завжди. Ми в Луганську бачили, що все це може завершитися просто завтра. Усе завершитися – і цивілізація, й лад, і мир».

Юлія Світлична відзначила, що в Харківській області дуже добре розуміють ціну миру та спокою.

«Схід України, на жаль, піддавався важким випробуванням. На жаль, деякі наші території ми тимчасово втратили. Але дуже радіємо з того, що на Харківщині - мир, що Харків живе спокійно, нормальним життям. Таке життя коштувало та коштує дуже дорого», - сказала керівниця області.

З Володимиром Жемчуговим Юлія Світлична обговорила питання національно-патріотичного виховання та відповідних програм для студентів та школярів у області та запросила його завітати на Харківщину ще не один раз.

Довідка. Володимир Жемчугов — учасник спротиву російській агресії. З травня 2014 року - організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року знаходився в полоні бойовиків так званої «ЛНР». У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці. За незламність у полоні в січні 2017 року нагороджений званням «Герой України».. Активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, зокрема, проводить військово-патріотичні лекції-бесіди зі студентами, школярами, курсантами, військовослужбовцями.

Більше фото