Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся показ опери «Аїда» Джузеппе Верді

У Харкові відбувся показ опери «Аїда» Джузеппе Верді

Участь у заході 19 жовтня взяли заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев та Надзвичайний і Повноважний Посол Італії в Україні Давиде Ла Чечіліа.

Культурний захід відкрив Тиждень італійської культури в Харкові та Україні.

«Хочу подякувати публіці, яка сьогодні зібралася у цій залі, адже тема Тижня італійської культури цього року – італійська мова на сцені. Ми привезли до вас італійського диригента та солістів», - зазначив Давиде Ла Чечіліа.

За диригентський пульт став італійський диригент та композитор Ауреліо Канонічі, а головні партії виконали запрошені солісти театрів Європи Паола ді Грегоріо (сопрано) та Фабіо Андреотті (тенор).

Давиде Ла Чечіліа підкреслив велику роль співробітництва з усіма інституціями у Харкові, зокрема - з центром італійської мови.

«Лише завдяки цій співпраці ми за декілька років змогли принести частину італійської культури до Харківщини», - сказав посол.

Анатолій Бабічев також відзначив велику роль налагоджених відносин між Україною та Італією.

«Наші взаємини з Італією розвиваються, і якщо кілька років тому ми лише мріяли про авіасполучення між Україною та Італією, то сьогодні вже є прямі рейси з Харкова до італійських міст», - сказав Анатолій Бабічев.

За його інформацією, на території Харківщини реалізується низка культурних та освітніх проєктів, багато конкурсів та фестивалів за участі італійських гостей, а також спортивні та культурні події.