Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев привітав учнів та вчителів школи-інтернату «Обдарованість» із 10-річчям закладу

Анатолій Бабічев привітав учнів та вчителів школи-інтернату «Обдарованість» із 10-річчям закладу

Урочистості відбулися 18 жовтня в Палаці культури Основ’янського району м. Харкова.

Заступник голови ХОДА передав присутнім вітання від керівниці області Юлії Світличної та  вручив кращим педагогічним працівникам нагороди Харківської обласної державної адміністрації.

Як зазначив Анатолій Бабічев, створення цієї школи є унікальним для України проєктом.

«Ми перші в країні почали деінституалізацію інтернатних закладів для дітей-сиріт у зв’язку з впровадженням сімейних форм виховання. Тож на місці найбільшого в області інтернату для дітей-сиріт було відкрито комунальний заклад «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради», - розповів заступник голови ХОДА.

За його словами, ця школа була створена, щоб дати можливість саме дітям сільської місцевості отримати якісні знання.

«Десять років ми спостерігаємо за результатами її діяльності, - зазначив Анатолій Бабічев. - Тепер, щоб поступити сюди, школярам потрібно пройти неймовірний конкурс. Учні показують найкращі результати зовнішнього незалежного оцінювання, також діти беруть участь і перемагають у конкурсах-захистах Малої академії наук, обласних предметних олімпіадах і турнірах. Ми підтримували й надалі підтримуватимемо цю школу. Сподіваюсь, що в результаті впровадження нової освітянської реформи заклад стане першим науковим ліцеєм у Харківській області».

Як розповів директор закладу Валерій Поливанний, наразі в школі навчається понад 300 дітей з усіх куточків області. За 10 років понад 600 учнів закінчили цю школу, майже 200 вибороли золоті й срібні медалі за високі досягнення в навчанні.

«Наша школа є спеціалізованим закладом освіти природничо-математичного напрямку. Звісно, головне завдання - це навчання, але тут також працюють вокальні, хореографічні художньо-естетичні гуртки й секції для всебічного розвитку кожної дитини», - підкреслив Валерій Поливанний.