Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відновити рух на пошкодженому мосту на окружній планують до кінця року

Відновити рух на пошкодженому мосту на окружній планують до кінця року

Про це під час брифінгу 11 жовтня повідомив заступник начальника з розвитку Служби автодоріг у Харківській області Сергій Пляка.

«Демонтований третій проліт у районі опори, де була руйнація, встановлені мостові інженерні конструкції, - сказав Сергій Пляка. - На середину жовтня заплановані роботи з підйому середнього прольоту. Це складна робота. Плануємо одночасно підняти всі дев’ять балок, не чіпаючи основного покриття, для того, щоб звільнити зруйнований ригель. Потім проводитимуться роботи з демонтажу старого ригеля, встановлення опалубка, армування, заливання бетоном».

Також Сергій Пляка повідомив, що тривають заходи з покращення безпеки дорожнього руху на окружній дорозі в районі екопарку. Там проводяться роботи з влаштування водовідвідного лотку, вкладається бетон.

«Кількість відвідувань екопарку зростає, заходи, які були в наявних смугах руху, не відповідають вимогам правил безпеки ні для транспорту, ні для пішоходів, - сказав Сергій Пляка. -  Будується так звана «швидкісна перехідна смуга», тобто розширюється дорога перед поворотом, на в’їзді в екопарк. Наступного тижня плануємо розпочати роботи зі зміни радіусу самого заїзду. Також будуть перенесені світлофори. Плануємо закінчити роботи до середини листопада. За графіком встигаємо».

Також з наступного року планується розпочати роботи з будівництва надземного пішохідного переходу з ліфтом. Планується побудувати окремий заїзний «ківш» з додатковою смугою і зупинкою для автобусів, бар’єрне огородження.

Також Сергій Пляка зазначив, що наразі проводяться роботи щодо влаштування автономного освітлення (від сонячних батарей) на чотирьох відремонтованих мостах по дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград.

Розповідаючи про ремонтні роботи на місцевій мережі доріг, заступник директора ДП «Дороги Харківщини» Сергій Литвинець розповів, що 88 об’єктів, запланованих на 2019 рік, майже  завершені.

«Залишилося завершити капітальний ремонт мосту в Балаклійському районі, - сказав Сергій Литвинець. - Закінчили роботи по правій стороні у напрямку до Донця: з демонтажу бар’єрного, перильного огородження, перенесення комунікацій. Також виконуємо роботи з влаштування майданчику під тимчасовий ваговий комплекс, який знаходиться в Лозівському районі поблизу населеного пункту Нова Іванівка».

Також на дорогах Харківщини продовжуються роботи з ямкового ремонту. Щодня працює близько 25 бригад.