Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Мерефі відбудеться Форум об’єднаних громад Харківщини

У Мерефі відбудеться Форум об’єднаних громад Харківщини

Захід розпочнеться об 11:30 22 вересня в приміщенні Мереф’янського міського будинку культури (вул. Інститутська, 3).

Форум об’єднаних громад Харківщини під назвою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» об’єднає ОТГ - партнерів програми «DOBRE»: Мереф’янську, Старосалтівську,  Малинівську та Золочівську.  

За даними організаторів, форум створить унікальну платформу для консультацій, діалогу та обміну досвідом у рамках чотирьох тематичний секцій:

- молодіжна політика ОТГ;

- інтеграційні заходи та інструменти залучення громади до місцевого самоврядування;

- бюджет участі;

- спільні дії над вирішенням проблемних питань ОТГ.

«Форум проводиться з метою представлення кращих практик залучення громадян до прийняття рішень, активізації молоді, спільних ініціатив влади та громадськості на користь громади. Мета - дати новий імпульс активності громадян для підвищення доброчесності та прозорості урядування», - пояснюють ініціатори заходу.

У роботі форуму також візьмуть участь директор програми USAID DOBRE Беррі Рід, провідні експерти у сфері місцевого самоврядування, представники об’єднаних територіальних громад та представники громадських і донорських організацій та фондів Харківщини.

Довідково. Форум об’єднаних громад Харківщини відбудеться за підтримки ГС «Харківський університетський консорціум», яка є регіональним партнером проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні», програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) в Харківській області, що виконується міжнародною організацією Global Communities та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).