Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Хід відновлення шляхопроводу на окружній оглянули керівництво ХОДА та «Укравтодору»

Хід відновлення шляхопроводу на окружній оглянули керівництво ХОДА та «Укравтодору»

На споруді вже виконали першочергові заходи, які гарантують безпеку: встановлені підпірні стійки, які убезпечують міст від можливих подальших пошкоджень.

Продовжуються роботи з демонтажу пошкоджених споруд.

З ходом ремонту 11 вересня ознайомилися заступник голови ХОДА Вадим Даніелян та в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак. Він повідомив, що 9 вересня в Державному агентстві автомобільних доріг відбулася нарада, присвячена питанню оперативного відновлення шляхопроводу.

«Прийнято рішення щодо виділення додаткового фінансування на тимчасовий ремонт мосту», - сказав в.о. голови «Укравтодору».

Він зазначив, що паралельно з ремонтом готуватиметься проект капітального ремонту – реконструкції мосту.

«У планах - тут і зараз дуже швидко ремонтувати аварійну ділянку. Підрядник обіцяє, що до кінця грудня міст буде відкрито для руху, ми будемо всіма способами підтримувати та допомагати, аби дотриматися термінів. Це максимальний темп для подібного ремонту. Будемо контролювати якість виконаних робіт, - Сказав Славомір Новак. - Паралельно готуємо проект капітального будівництва – реконструкції мосту. Потрібні будуть два сезони будівництва, аби провести капітальний ремонт».

Щодо факторів, які спричинили пошкодження частини шляхопроводу, то, за словами в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України, правоохоронні органи вже відкрили провадження проти водіїв та компанії-перевізника, які перевантажили фури. Адже саме рух великогабаритного транспорту з забороненою вагою, за висновком експертів, спричинив пошкодження конструкції.

Нагадаємо, одразу після пошкодження шляхопроводу, що знаходиться на балансі САД, була створена обласна комісія під керівництвом заступника голови ХОДА. Ситуація знаходиться на особистому контролі керівниці області Юлії Світличної. Для гарантування безпеки на об’єкті встановили пости чергування, блоки, світлоелементи. Ділянку шляхопроводу обстежила спеціалізована комісія за участі керівників та головних інженерів трьох державних підприємств, які мають відповідні сертифікати для проведення таких досліджень. До першочергових робіт на об’єкті дорожники приступили одразу після проведення обстеження.