Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний штаб перевірив підготовку до зими п’яти районів Харківщини

Обласний штаб перевірив підготовку до зими п’яти районів Харківщини

Засідання відбулося 29 серпня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

Під час засідання розглянули стан підготовки до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2019/2020 років господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Нововодолазького, Краснокутського, Валківського, Зміївського та Балаклійського районів.

На початку зустрічі перший заступник голови ХОДА наголосив на персональній відповідальності керівників районів і ОТГ за підготовку до опалювального сезону. Також він зауважив, що це питання - під особистим контролем керівниці області Юлії Світличної.

«Сьогодні розпочинаємо друге коло засідань штабів, і хоча більше половини підготовчих робіт вже виконано, часу до початку опалювального сезону лишилося небагато, тож до вирішення проблемних питань слід підходити відповідально та оперативно. Особлива увага повинна приділятися підготовці закладів культури, освіти та медицини», - звернувся до керівників районів Марк Беккер.

У своїй доповіді директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк відзначив, що згідно з планом, який доведено Мінрегіоном України, рівень підготовки об’єктів ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період станом на 1 вересня повинен складати не менше 80%.

«У цілому по області житловий фонд підготовлений на 89,8%. У Балаклійському та Нововодолазькому районах підготовку завершено й на 100% оформлено паспорти та акти готовності. У Валківському районі житловий фонд готовий на 100%, але кількість підписаних паспортів готовності лише 41,3%. У Зміївському районі відсоток підготовки – 88%, у Краснокутському - рівень підготовки складає 82%», - надав дані Сергій Магдисюк.

Він також зазначив, що технічна підготовка об’єктів теплопостачання у Валківському та Нововодолазькому районах на сьогодні вже завершена, у Балаклійському районі - знаходиться на рівні 95%, Краснокутському - 80%, тобто відповідає плановому показнику.

«Щодо об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства, то їхня технічна підготовка вже завершена у Балаклійському районі. На Валківщині вона знаходиться на рівні 96%, у Зміївському районі - 90%, у Краснокутському – 83%, тобто відповідає плановому показнику. У Нововодолазькому районі - знаходиться на рівні 60%», - сказав Сергій Магдисюк.

Заступник начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Дмитро Тараненко підкреслив, що за підсумками 7 місяців року підприємствами комплексу в повному обсязі виконані заплановані згідно із затвердженим графіком підготовчі роботи. Зокрема, на виконання протокольного рішення обласного штабу для забезпечення сталого проходження осінньо-зимового періоду Зміївською теплоелектростанцією ПАТ «Центренерго» накопичено 45,4 тис. тонн вугілля.

Наприкінці засідання штабу розглянули питання щодо підготовки до роботи взимку дорожнього господарства області. Так, за даними директора ДП «Дороги Харківщини» Ігоря Турченка, дорожня техніка вже готова на 87%. Також він зауважив, що підприємство отримало безпосередньо від ДП «Артемсіль» 50 вагонів солі, при загальній потребі області - до 200 вагонів. Також дорожники заготовили близько 65% піску від запланованого.

Члени штабу також обговорили питання розрахунків за послуги тепло-, водопостачання і водовідведення, затвердження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги, а також необхідність вчасного завершення будівництва важливих інфраструктурних об’єктів на території зазначених районів.