Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про повторне відстеження результативності розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 25.08.2010 № 469 «Про граничні торговельні надбавки (націнки) на продукцію громадського харчування, що реалізується в загальноосвітніх, професійно – технічних та вищих навчальних закладах» (зі змінами).

1.Виконавець заходів відстеження – Департамент економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

2.Цілями прийняття даного розпорядження є:

- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996  № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами);
- створення сприятливих  умов для стабільної та беззбиткової діяльності суб’єктів господарювання, які займаються приготуванням продукції власного виробництва та реалізацією готової продукції (покупні товари) у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах освіти;
- дотримання належного рівня соціального захисту споживачів продукції громадського харчування.
 
3.Строк виконання заходів із відстеження – з 29.08.2012 по 13.09.2012.
 
4.Тип відстеження – повторне.
 
5.Метод одержання результатів відстеження – використання даних бухгалтерської звітності комунальнго підприємства «Комбінат дитячого харчування» (м. Харків), яке є найкрупнішим підприємством харчування в учбових закладах області та обслуговує176 шкільних їдалень міста.
 
6.Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність:
розмір надходжень до державних соціальних та пенсійного фонду, надходження коштів від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) , прибуток від реалізації продукції, фінансовий результат від звичайної діяльності, кількість робочих місць.
 
7.Кількісні та якісні значення показників результативності акта наведені в таблиці вигод і втрат КП «Комбінат дитячого харчування» (додається).
 
8.Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.
Проведений аналіз діяльності комунального підприємства «Комбінат дитячого харчування», яке надає  послуги з громадського харчування в майже 80% учбових закладах області, показав, що встановлені розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації від 25.08.2010 № 469 (зі змінами) граничні торговельні надбавки (націнки):
50% до ціни закупки (придбання) на продовольчу сировину для виготовлення продукції власного виробництва;
25% до роздрібної ціни (оптово-відпускної ціни виробника) на покупні продовольчі товари та вироби, що реалізуються підприємством громадського харчування, покривають у повному обсязі витрати даного підприємства.
У Департамента економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації немає інформації щодо фактів  порушень державної дисципліни цін у частині правильності застосування встановлених граничних торговельних надбавок (націнок) на продукцію громадського харчування (функції контролю належать Державній інспекції України з контролю за цінами та її територіальним органам).
За період запровадження державного регулювання цін на продукцію власного виробництва та покупні товари шляхом установлення граничних торговельних надбавок (націнок) інформації (скарг) від суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність (виробництво та реалізацію) у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах освіти, не надходило.
Періодичні відстеження результативності регуляторного акта будуть здійснюватися згідно зі статтею 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».
 
Директор Департаменту економіки
і міжнародних відносин Харківської
обласної державної адміністрації                                                               С.В. Авершин