Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проект розпорядження "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на виконання Програми розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності в Харківській області на період до 2015 року, та Умов проведення конкурсу з надання соціально спрямованих дорадчих послуг”

Про затвердження Порядку
використання коштів,
передбачених в обласному
бюджеті на виконання Програми
розвитку сільськогосподарської
дорадчої діяльності в Харківській
області на період до 2015 року,
та Умов проведення конкурсу
з надання соціально спрямованих
дорадчих послуг

Відповідно до статей 17, 18 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», рішення обласної ради від 17.06.2010 № 1708-V «Про затвердження Програми розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності в Харківській області на період до 2015 року» (зі змінами), з метою забезпечення ефективного використання коштів обласного бюджету, що передбачені для надання соціально спрямованих дорадчих послуг:
1. Затвердити Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на виконання Програми розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності в Харківській області на період до 2015 року (додається).

2. Затвердити Умови проведення конкурсу з надання соціально спрямованих дорадчих послуг (додаються).

3. Начальникам Головного управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації, Головного фінансового управління Харківської обласної державної адміністрації забезпечити виконання Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на виконання Програми розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності в Харківській області на період до 2015 року.

4. Головному управлінню агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації інформувати обласну державну адміністрацію про виконання розпорядження щокварталу до 10 числа другого місяця, наступного за звітним кварталом, на період до 2015 року.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації В.В. Алексейчука.

6. Це розпорядження набирає чинності з моменту його опублікування в газеті «Слобідський край».

 

Голова обласної державної
адміністрації                                  М.М. ДОБКІН

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядження голови обласної
державної адміністрації

 Порядок
використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на виконання Програми розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності в Харківській області на період до 2015 року

1. Загальні положення
1.1. Цей порядок визначає механізм використання коштів, передбачених в обласному бюджеті (далі – кошти обласного бюджету) на виконання Програми розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності в Харківській області на період до 2015 року (далі – Програма), щодо надання соціально спрямованих дорадчих послуг суб`єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сільській місцевості, сільському населенню, органам місцевого самоврядування та органам виконавчої влади.
1.2. Порядок розроблений відповідно до Закону України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність», постанов Кабінету Міністрів України від 19.07.2007 № 1158 «Про затвердження Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року» та від 03.07.2006 № 897 «Про затвердження положення про реєстри сільськогосподарських дорадчих служб, а також сільськогосподарських дорадників і експертів-дорадників», наказу Мінагрополітики України від 26.04.2005 № 176 «Про затвердження Положення про кваліфікаційне свідоцтво сільськогосподарського дорадника та сільськогосподарського експерта-дорадника», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02.08.2005 за № 838/11118, рішень обласної ради від 17.06.2010 № 1708–V «Про затвердження Програми розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності в Харківській області на період до 2015 року» та від 16.06.2011 № 182–VІ «Про внесення змін до рішення обласної ради від 17 червня 2010 року № 1708–V «Про затвердження Програми розвитку сільськогсоподарської дорадчої діяльності в Харківській області на період до 2015 року».
1.3. Відповідно до статті 6 Закону України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність» дорадча діяльність сільськогосподарських дорадчих служб у частині надання соціально спрямованих дорадчих послуг є неприбутковою діяльністю. Надання дорадчих послуг, які не передбачені Програмою, здійснюється за рахунок їх замовників.

2. Надання і використання коштів обласного бюджету

2.1. Головним розпорядником коштів обласного бюджету, що виділяються на виконання Програми, є Головне управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації (далі – Головне управління).
2.2. Кошти перераховуються Головним фінансовим управлінням Харківської обласної державної адміністрації головному розпоряднику коштів згідно з помісячним розписом, у межах бюджетних призначень, установлених кошторисом.
2.3. Виконавцями планів заходів Програми з надання соціально спрямованих дорадчих послуг (далі – дорадчі послуги) є суб'єкти сільськогосподарської дорадчої діяльності, зареєстровані відповідно до Закону України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність» (1807-15) та визначені на конкурсній основі (далі – виконавці).
2.4. Відповідно до пунктів 1.1. – 1.4. розділу IX Програми кошти обласного бюджету спрямовуються на оплату дорадчих послуг, які мають найбільшу ефективність, а саме: проведення навчальних семінарів, демонстраційного показу форм і методів роботи суб'єктів господарювання, що провадять діяльність у сільській місцевості, та сільського населення, індивідуальних дорадчих послуг, випуск і розповсюдження друкованої продукції: брошур, буклетів, інформаційних листків, закупівля яких здійснюється в установленому законодавством порядку.
2.5. Закупівля дорадчих послуг у суб’єктів сільськогосподарської дорадчої діяльності здійснюється відповідно до Закону України «Про здійснення державних закупівель» (2289-17).
У випадку, якщо вартість окремого предмета закупівлі не перевищує розмір, який передбачений пунктом 1 статті 2 цього Закону, то визначення виконавців плану заходів Програми проводиться на конкурсних умовах.
За результатами конкурсу та відповідно до затверджених Головним управлінням планів заходів із зазначенням переліку соціально спрямованих дорадчих послуг, лімітів асигнувань на їх надання, та адміністративно-територіальних районів, у яких вони надаватимуться, головний розпорядник коштів укладає з переможцями договори про надання соціально спрямованих дорадчих послуг.
2.6. Надання соціально спрямованих дорадчих послуг здійснюється відповідно до плану заходів Програми та оформляється відповідним актом виконаних робіт, який підписують суб'єкт сільськогосподарської дорадчої діяльності та начальник Головного управління.
Факт надання соціально спрямованих дорадчих послуг підтверджується в акті підписом споживача дорадчих послуг та скріплюється печаткою і підписом голови сільської (селищної) або районної ради.
2.7. Облік індивідуально наданих дорадчих послуг ведеться у відповідному журналі згідно з додатком. Журнал реєстрації індивідуально наданих дорадчих послуг знаходиться у суб'єкта сільськогосподарської дорадчої діяльності і має бути пронумерований, прошнурований та скріплений печаткою головного розпорядника коштів.
2.8. Головне управління, відповідно до укладених з виконавцями договорів про надання соціально спрямованих дорадчих послуг і на підставі актів виконаних робіт, спрямовує виділені кошти через Головне управління Державного казначейства України у Харківській області суб’єктам сільськогосподарської дорадчої діяльності на поточні рахунки, відкриті в установах банків.

3. Відповідальність, звітність і контроль
3.1. Відповідальність за цільове використання коштів, передбачених Програмою, покладається на Головне управління.
3.2. Головне управління щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом, надає до Головного фінансового управління Харківської обласної державної адміністрації звіт про використання коштів обласного бюджету, що спрямовуються на виконання Програми.


Заступник голови – керівник апарату
обласної державної адміністрації                            В.В. Хома

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядження голови обласної
державної адміністрації

 

Умови
проведення конкурсу з надання
соціально спрямованих дорадчих послуг

1. Загальні положення
1.1. Умови проведення конкурсу з надання соціально спрямованих дорадчих послуг (далі – Умови) визначають порядок організації та проведення конкурсу серед суб’єктів сільськогосподарської дорадчої діяльності, що є претендентами на надання соціально спрямованих дорадчих послуг за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених Програмою розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності в Харківській області на період до 2015 року.
1.2. Метою проведення конкурсу є визначення суб’єктів сільськогосподарської дорадчої діяльності, що надаватимуть соціально спрямовані дорадчі послуги за рахунок коштів обласного бюджету.

 

2. Порядок організації конкурсу
2.1. Для організації роботи, пов’язаної з проведенням конкурсу, Головне управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації (далі – Головне управління) утворює обласну конкурсну комісію з визначення суб’єктів сільськогосподарської дорадчої діяльності, що надаватимуть соціально спрямовані дорадчі послуги за рахунок коштів обласного бюджету (далі – Комісія).
2.2. Положення про Комісію та її персональний склад затверджуються наказом Головного управління.
До складу Комісії включаються начальник Головного управління, представники Головного фінансового управління Харківської обласної державної адміністрації, Державної податкової адміністрації у Харківській області та Контрольно-ревізійного управління в Харківській області.
Комісію очолює начальник Головного управління.
2.3. Конкурси проводяться відповідно до графіка, затвердженого наказом Головного управління, за умови наявності відповідного фінансування заходів Програми.
2.4. Комісія проводить відкритий для всіх претендентів конкурс.
2.5. Протягом п’яти днів після набрання чинності цими Умовами Комісія розміщує оголошення про проведення конкурсу в регіональних та місцевих друкованих засобах масової інформації.
2.6. Оголошення про проведення конкурсу має містити: строк проведення конкурсу, вимоги щодо участі в ньому, умови проведення конкурсу, перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, кінцевий строк подання заявок та інших документів, адресу Комісії, за якою приймаються документи, телефон для довідок.
2.7. Комісія розпочинає прийом заявок і документів на участь у конкурсі з дня публікації оголошення про проведення конкурсу та приймає документи протягом 30 календарних днів.
Розгляд заявок розпочинається наступного робочого дня після дати закінчення прийому документів і здійснюється протягом трьох робочих днів.
Заявки на участь у конкурсі, одержані Комісією після закінчення строку, не розглядаються.
2.8. До участі в конкурсі допускаються суб’єкти сільськогоспо- дарської дорадчої діяльності, які в установленому порядку внесені до Реєстру сільськогосподарських дорадчих служб або Реєстру сільськогосподарських дорадників та експертів – дорадників (далі – претендент).
Для участі в конкурсі претендент подає до Комісії заявку у двох примірниках. Юридичні особи – за формою згідно з додатком 1, фізичні особи – за формою згідно з додатком 2.
До заявки додаються завірені в установленому порядку:
копія сертифіката дорадчої служби з копіями кваліфікаційних свідоцтв кожного сільськогосподарського дорадника (для дорадчої служби); копія кваліфікаційного свідоцтва сільськогосподарського дорадника, експерта – дорадника (для інших суб`єктів сільськогосподарської дорадчої діяльності);
план заходів з надання соціально спрямованих дорадчих послуг із кошторисами витрат за кожним завданням Програми.
2.9. Документи, подані до участі в конкурсі, повинні бути підписані керівником сільськогосподарської дорадчої служби та мати відбитки оригінала печатки (для юридичних осіб). Відповідальним за достовірність поданої інформації є претендент.
2.10. Подані документи перевіряються секретарем Комісії та реєструються в Журналі реєстрації учасників конкурсу з надання соціально спрямованих дорадчих послуг (далі – Журнал реєстрації) згідно з додатком 3.
Якщо подається неповний, належним чином не оформлений комплект документів або виявлено недостовірність даних у документах, передбачених цими Умовами, то такі документи не реєструються, а повертаються претенденту із зазначенням причини повернення. Реєстрація або повернення документів проводиться в день їх надходження. Один примірник заявки з реєстраційним номером повертається претенденту.
Відсутність одного із документів позбавляє заявника права на участь у конкурсі.
2.11. Журнал реєстрації має бути прошнурований, пронумерований і скріплений печаткою Головного управління.

3. Визначення переможців конкурсу
3.1. Переможців конкурсу визначають за такими критеріями:
відповідність дорадчих послуг, передбачених кваліфікаційними свідоцтвами сільськогосподарських дорадників та сільськогосподарських експертів-дорадників, запропонованим планам заходів;
наявність достатньої кількості кваліфікованих кадрів, що працюють у дорадчій службі, та експертів – дорадників, які можуть бути залучені дорадчою службою або дорадниками для надання дорадчих послуг;
наявність необхідної матеріально-технічної та інформаційної бази, достатнього рівня організаційно-методичного забезпечення;
запропонована вартість витрат на надання соціально спрямованих дорадчих послуг.
3.2. Рішення Комісії приймається у присутності не менше двох третин її складу відкритим голосуванням простою більшістю голосів. У разі рівної кількості голосів голос головуючого на засіданні є вирішальним.
Рішення Комісії оформлюється протоколом, який підписують голова, секретар та члени Комісії.
3.3. За результатами конкурсу Комісія складає і затверджує в установленому порядку перелік переможців конкурсу з надання соціально
спрямованих дорадчих послуг.
3.4. Про результати конкурсу Комісія в письмовій формі повідомляє претендентів у день проведення конкурсу. У разі незгоди з результатами конкурсу претендент може оскаржити рішення Комісії у судовому порядку.

3.5. Переможцям конкурсу Комісія видає довідку, на підставі якої та відповідно до затверджених заходів Програми розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності в Харківській області на період до 2015 року Головне управління затверджує кожному виконавцю план заходів із зазначенням переліку соціально спрямованих дорадчих послуг, лімітів асигнувань на їх виконання та адміністративно-територіальних районів, у яких вони надаватимуться.
3.6. На підставі планів заходів Головне управління, у 5-денний строк з дати проведення конкурсу, укладає з виконавцями договори про надання соціально спрямованих дорадчих послуг.
3.7. Заявки, документи, що надійшли від претендентів, Журнал реєстрації, протоколи про результати конкурсу, договори, укладені в установленому порядку щодо кожного виконавця, акти виконаних робіт зберігаються в Головному управлінні протягом трьох років.
3.8. Звіт про виконання договорів з надання соціально спрямованих дорадчих послуг сільськогосподарські дорадчі служби надають до Головного управління.
Головне управління про використання коштів звітує перед обласною радою щокварталу до 10 числа другого місяця, наступного за звітним кварталом.
Складання та подання фінансової звітності про використання коштів обласного бюджету, а також контроль за їх цільовим використанням здійснюється в установленому законодавством порядку.

Заступник голови – керівник апарату
обласної державної адміністрації                    В.В. Хома