Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Довідка про виконання бюджету області за січень-березень 2015 року (за оперативними даними).

В цілому до зведеного бюджету області з урахуванням трансфертів за січень-березень 2015 року надійшло 3777,1 млн.грн. (108,1% до плану). В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року (у співставних умовах) надходження збільшились на 31,3% (+899,8 млн.грн.). Зростання обсягу доходів в значній мірі обумовлене надходженням у 2015 році нових видів субвенцій з державного бюджету, а саме: субвенції на підготовку робітничих кадрів, освітньої та медичної субвенцій.
 
Доходів до загального фонду (без урахування трансфертів) надійшло в сумі 1439,8 млн.грн. або 122,4% до плану на період (+263,2 млн.грн.). В порівнянні з відповідним періодом 2014 року (у співставних умовах) надходження збільшились на 278,3 млн.грн. або на 24,0%.
 
Доходів спеціального фонду (без урахування трансфертів) одержано 185,8 млн.грн. або 128,4% до плану на відповідний період (+41,1 млн.грн.). В порівнянні з відповідним періодом 2014 року (у співставних умовах) надходження збільшились на 45,9 млн.грн. або на 32,8%.
 
Базова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам надійшла в повному обсязі до плану на січень-березень (36,9 млн.грн.).
 
Реверсна дотація з місцевих бюджетів області перерахована до державного бюджету в повному обсязі до плану на січень-березень (43,2 млн.грн.).
 
До бюджету області надійшло цільових субвенцій з державного бюджету в сумі 2114,6 млн.грн. при плані на січень-березень 2136,6 млн.грн. або 99,0%.
 
В повному обсязі до плану на січень-березень надійшли кошти субвенцій з державного бюджету на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи внаслідок психічного розладу (543,6 млн.грн.); на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот (240,1 млн.грн.); на підготовку робітничих кадрів (62,5 млн.грн.); на придбання витратних матеріалів та медичного обладнання для закладів охорони здоров"я та лікарських засобів інгаляційної анестезії (0,1 млн.грн.), а також освітньої (513,2 млн.грн.) та медичної (728,2 млн.грн.) субвенцій.
 
По субвенціях на надання пільг з послуг зв'язку та інших передбачених законодавством пільг, в тому числі компенсації втрати частини доходів у зв'язку з відміною податку з власників транспортних засобів та відповідним збільшенням ставок акцизного податку з пального для фізичних осіб (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот) та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян надійшло 15,7 млн.грн. при плані 30,1 млн.грн. у зв’язку з тим, що Державною казначейською службою України в лютому-березні не були профінансовані спільні протокольні рішення, підписані всіма учасниками розрахунків.
 
Кошти субвенцій на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу (надійшло 93,5 тис.грн.), а також на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною" (11,2 млн.грн.) надійшли під фактично нараховані суми.
 
Не надійшли з державного бюджету кошти субвенції: на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги в сумі 1,0 млн.грн. та на відшкодування частини відсоткових ставок по залучених кредитах на оновлення парку автобусів та тролейбусів приймаючих міст по підготовці до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу – 3,9 млн.грн. в зв’язку з відсутністю постанов Кабінету Міністрів України про затвердження порядків надання та використання коштів субвенцій.
 
Бюджетні кошти в області спрямовувались, в першу чергу, на фінансування видатків на виплату заробітної плати – 1155,2 млн.грн.; оплату спожитих енергоносіїв та комунальних послуг – 331,5 млн.грн.; медикаменти – 38,0 млн.грн.; продукти харчування – 47,4 млн.грн.; допомоги малозабезпеченим сім’ям та сім’ям з дітьми – 543,6 млн.грн.; відшкодування нарахованих пільг, субсидій населенню та компенсації за пільговий проїзд – 254,6 млн.грн., поточні трансферти населенню – 25,7 млн.грн. та інші.
 
Станом на 01.04.2015 (за оперативними даними райміськфінуправлінь) прострочена заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів, відсутня.
До обласного бюджету з урахуванням трансфертів у січні-березні 2015 року надійшло доходів 1549,7 млн.грн., в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року (у співставних умовах) надходження збільшились на 6,9% (+99,5 млн.грн.).
 
До загального фонду (без урахування трансфертів) надійшло доходів в сумі 249,5 млн.грн. або 102,5% до плану на січень-березень (+6,0 млн.грн.).
 
Доходів спеціального фонду (без урахування трансфертів) одержано 50,4 млн.грн., що на 26,2% більше плану на січень-березень (+10,5 млн.грн.).
 
Директор Департаменту
фінансів Харківської ОДА                                                            С.І. Овсянніков