Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Довідка про виконання бюджету області за січень-квітень 2015 року (за оперативними даними).

В цілому до зведеного бюджету області з урахуванням трансфертів за січень-квітень 2015 року надійшло 5182,2 млн.грн. (106,3% до плану) В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року (у співставних умовах) надходження збільшились на 31,8% (+1250,9 млн.грн.).Зростання обсягу доходів в значній мірі обумовлене надходженням у 2015 році нових видів субвенцій з державного бюджету, а саме: субвенції на підготовку робітничих кадрів, освітньої та медичної субвенцій.

Доходів до загального фонду (без урахування трансфертів) надійшло в сумі 1987,5 млн.грн. або 119,3% до плану на період (+321,8 млн.грн.).В порівнянні з відповідним періодом 2014 року (у співставних умовах) надходження збільшились на 417,5 млн.грн. або на 26,6%.

Доходів спеціального фонду (без урахування трансфертів) одержано 247,0 млн.грн. або 107,0% до плану на відповідний період (+16,1 млн.грн.). В порівнянні з відповідним періодом 2014 року (у співставних умовах) надходження збільшились на 58,6 млн.грн. або на 31,1%.

Базова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам надійшла в повному обсязі до плану на січень-квітень (49,2 млн.грн.).

Реверсна дотація з місцевих бюджетів області перерахована до державного бюджету в повному обсязі до плану на січень-квітень (57,6 млн.грн.).

До бюджету області надійшло цільових субвенцій з державного бюджету в сумі 2898,5 млн.грн. при плані на січень-квітень 2927,9 млн.грн. або 99,0%.

В повному обсязі до плану на січень-квітень надійшли кошти освітньої (682,2 млн.грн.) та медичної (974,4 млн.грн.) субвенцій з державного бюджету, а також субвенцій на підготовку робітничих кадрів (83,0 млн.грн.); на придбання витратних матеріалів та медичного обладнання для закладів охорони здоров"я та лікарських засобів інгаляційної анестезії (0,2 млн.грн.), на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги (2,1 млн.грн.).

По субвенціях на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот надійшло 379,4 млн.грн. при плані 392,0 млн.грн.; на надання пільг з послуг зв'язку та інших передбачених законодавством пільг, в тому числі компенсації втрати частини доходів у зв'язку з відміною податку з власників транспортних засобів та відповідним збільшенням ставок акцизного податку з пального для фізичних осіб (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот) та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян надійшло 32,3 млн.грн. при плані 40,2 млн.грн. у зв’язку з тим, що Державною казначейською службою України в квітні не були профінансовані спільні протокольні рішення, підписані всіма учасниками розрахунків.

Кошти субвенцій на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи внаслідок психічного розладу (727,5 млн.грн.); на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу (0,1 млн.грн.), а також на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною" (14,9 млн.грн.) надійшли під фактично нараховані суми.

Кошти субвенції на відшкодування частини відсоткових ставок по залучених кредитах на оновлення парку автобусів та тролейбусів приймаючих міст по підготовці до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу надійшли під фактично нараховані відсотки – в сумі 2,4 млн.грн. або 46,5% до плану (5,2 млн.грн.).

Не надійшли з державного бюджету кошти субвенції на часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які до 2015 року отримували підтримку з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, в сумі 1,2 млн.грн. в зв’язку з відсутністю постанови Кабінету Міністрів України про затвердження порядку надання та використання коштів субвенції.

Бюджетні кошти в області спрямовувались, в першу чергу, на фінансування видатків на виплату заробітної плати – 1650,8 млн.грн.; оплату спожитих енергоносіїв та комунальних послуг – 455,8 млн.грн.; медикаменти – 64,6 млн.грн.; продукти харчування – 77,3 млн.грн.; допомоги малозабезпеченим сім’ям та сім’ям з дітьми – 727,4 млн.грн.; відшкодування нарахованих пільг, субсидій населенню та компенсації за пільговий проїзд – 404,8 млн.грн., поточні трансферти населенню – 35,0 млн.грн. та інші.

Станом на 01.05.2015 (за оперативними даними райміськфінуправлінь) прострочена заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів, відсутня.

До обласного бюджету з урахуванням трансфертів у січні-квітні 2015 року надійшло доходів 2137,0 млн.грн., в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року (у співставних умовах) надходження збільшились на 10,3% (+199,3 млн.грн.).

До загального фонду (без урахування трансфертів) надійшло доходів в сумі 323,9 млн.грн. або 101,9% до плану на січень-квітень (+6,0 млн.грн.).

Доходів спеціального фонду (без урахування трансфертів) одержано 72,1 млн.грн., що на 8,6% більше плану на січень-квітень (+5,7 млн.грн.).


Директор Департаменту
фінансів Харківської ОДА                                                                      С.І. Овсянніков