Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про виконання відділом у справах релігій плану роботи обласної державної адміністрації на 2014 рік.

У відповідності до Регламенту обласної державної адміністрації відділ у справах релігій обласної державної адміністрації надає інформацію про виконання плану роботи обласної державної адміністрації на 2014 рік.

Протягом 2014 року відділ відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» забезпечував реалізацію державної політики щодо релігії та церкви, сприяв реєстрації статутів релігійних громад, змін, доповнень, реєстрації нових редакцій статутів релігійних громад тощо.

Станом на 01.01.2015 у Харківській області діє 753 релігійні громади, що зареєстрували статути в обласній державній адміністрації.

Протягом 2014 року в обласній державній адміністрації зареєстровано десяти релігійних громад.
У 2014 році у м.Харкові та Харківській області завершено будівництво 4 культових споруд Української Православної Церкви.

07 січня 2014 року керівництво відділу у справах релігій відвідало та привітало духовенство та віруючих Харківської єпархії Української Православної Церкви з святом Різдва Христового.
1
9 січня 2014 року керівництво відділу відвідало обряд водоосвячення на джерелі у Саржиному Яру, який провів керуючий Харківською єпархією Української Православної Церкви митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій.
22 січня 2014 року відбулися урочисті заходи, присвячені відзначенню в області Дня Соборності та Свободи України. У церемонії покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку взяло участь духовенство релігійних громад Української Православної Церкви, ортодоксального іудаїзму та Римсько-католицької церкви.

15 лютого 2014 року у Харкові з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан на виконання завдань Президента України відбулося покладання квітів до меморіального комплексу загиблим в Афганістані. Після церемонії покладання присутні відвідали храм на честь ікони Божої Матері «Взыскание погибших» Харківської єпархії Української Православної Церкви, де настоятель храму отець Олександр провів молебень за загиблими. Такі молебні відбулися і в інших храмах Харківської області.

09 березня 2014 року відбулися урочистості з нагоди відзначення 200-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. В урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка взяли участь представники релігійних організацій Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Римсько-католицької церкви, Вірменської Апостольської Церкви, представники релігійних громад ортодоксального іудаїзму та мусульман сунітського толку. О 12.00 біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбулося екуменічне заупокійне богослужіння, у якому взяло участь духовенство Української Автокефальної Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Римсько-католицької церкви, Української Греко-католицької церкви.