Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Губернатор Харківщини привітав переможців турніру з гольфу «Кубок Михайла Добкіна»

В Superior Golf Club 6 жовтня відбулася церемонія нагородження переможців турніру з гольфу "Кубок Михайла Добкіна". Привітав переможців голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Традиції дозволяють нам з часом зберігати все краще, що передається нам від тих, хто добре працював до нас, примножувати це і передавати в кращому вигляді тим, хто буде після нас. Мені дуже приємно, що сьогодні ми можемо говорити вже про певну традицію проведення в Superior Golf Club кубку, який хоч і носить моє ім'я, але насправді мені не належить, а належить всім, хто любить гольф, любить його як я - не професійно, але і не аматорськи, а всім серцем і душею. Тому чим більше буде проходити часу, чим більше славних імен буде викарбовано на цьому кубку, тим більше історій, розповідей і традицій буде в історії українського, харківського гольфу і в історії кожної людини, хто вирішив для себе взяти участь у турнірах, зануритися в атмосферу гольфу і бути впродовж двох днів незалежно від місця, де він народився і де проживає, справжнім харків'янином», - сказав Михайло Добкін.

У Харківській області опалюються всі об'єкти соціальної сфери

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 15:00 5 жовтня в області опалюється 13030 житлових будинків, в тому числі 6498 будинків з централізованим опаленням. Всі об'єкти соціальної сфери забезпечені теплопостачанням. 

Оздоровлення басейну річки Сіверський Донець – одне з пріоритетних завдань Харківської області

Для покращення екологічного стану басейну р.Сіверський Донець, яка є однією з головних водних артерій Харківської, Донецької, Луганської областей України, а також Ростовської та Бєлгородської областей Російської Федерації, затверджені та діють декілька екологічних програм, реалізація яких дозволить зменшити негативний вплив на водні об’єкти Харківської області. Про це повідомив під час засідання профільної робочої групи з питань екології та природних ресурсів Харківського регіонального Комітету з економічних реформ перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Михайло Добкін привітав хліборобів Краснокутщини з намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Краснокутського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна врожаю 2013 року і побажав їм нових трудових успіхів. «Вітаю вас із трудовою перемогою. 100 тисяч тонн зерна із Краснокутщини мають велике значення для нарощування продовольчого і експортного потенціалу Харківської області. Бажаю вам вирощувати ще кращі врожаї. Нехай здоров’я, щастя і благополуччя будуть вірними супутниками у вашому житті», - йдеться у вітальній телеграмі.

Дні грецької культури в Харкові відкрилися фотовиставкою, присвяченою 100- річчю Першої Балканської війни

Сьогодні в рамках святкування Днів грецької культури в Харкові у виставковому залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна відбулося відкриття фотовиставки «Балканські війни 1912-1913 рр. Посвячення: 100- річчя». У відкритті взяли участь представники управління внутрішньої політики Департаменту масових комунікацій ХОДА, відділу з роботи з об'єднаннями громадян Харківської міської ради, вчені, громадськість.

В області до опалення підключено 98,4% житлових будинків

Сьогодні на селекторній нараді перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, звернувшись до учасників наради, підкреслив, що всі питання, які необхідно вирішити для 100% підключення опалення на Харківщині мають бути вирішені протягом наступних трьох днів.

Соціальні допомоги в Харківській області виплачені в повному обсязі

У Харківській області проживає більше 800 тис. пенсіонерів. Відповідно до реалізації в регіоні ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту (рівня життя) найбільш уразливих верств населення щоразу проводиться осучаснення раніше призначених пенсій. Середнє збільшення склало 136 грн. на одну особу. Про це сьогодні в ході прес-конференції розповіла директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олена Захуцька. Також вона розповіла про підвищення соціальних гарантій громадянам.

Трьом харків’янам присуджено державні премії в області освіти

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про присудження Державних премій України в галузі освіти 2013 року. Премії у номінації «Вища освіта» за цикл робіт «Навчально-методичне та науково-технічне забезпечення розвитку ракетно-космічної освіти в Україні та її інтеграція в міжнародний освітній простір» отримають троє харків’ян. Серед майбутніх володарів премій: проректор з наукової роботи Національного аерокосмічного університету імені М.Є.Жуковського «Харківський авіаційний інститут» Олександр Гайдачук, декан Національного аерокосмічного університету імені М.Є.Жуковського «Харківський авіаційний інститут» Олексій Ніколаєв, проректор з науково-педагогічної роботи Національного аерокосмічного університету імені М.Є.Жуковського «Харківський авіаційний інститут» Віталій Павленко.

Харків’яни відзначені державними нагородами

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти. Зокрема, за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність, високий професіоналізм орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня нагороджено ректора Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Леоніда Товажнянського, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено проректора Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Анатолія Гетьмана та учителя Харківської гімназії №47 Харківської міської ради Юрія Садовниченка.

Розмір державної допомоги на дітей-інвалідів збільшено в цьому році

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України розмір надбавки по догляду за дитиною-інвалідом від групи А збільшено з 50% до 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Зараз розмір надбавки становить для дітей віком до 6 років – 972 грн., від 6 до 18 років – 1210 грн. Про це повідомила в ході прес-конференції директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олена Захуцька. За її словами, збільшено розмір соціальної допомоги на дітей-інвалідів, які перебувають під опікою чи у прийомних сім’ях.

Пункти невідкладної медичної допомоги будуть створюватися у всіх районах Харківської області

Про це сьогодні під час брифінгу після зустрічі з територіальною громадою Зміївського району повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, пункт невідкладної допомоги, який з 1 жовтня почав функціонувати у Комсомольській міській лікарні - перший подібний пункт у Харківській області. «Відкрити такий пункт в такі короткі терміни підштовхнула сама територіальна громада. Це пов'язано з одним випадком, коли постраждав 15-річний хлопець, і не було можливості швидко і якісно надати йому допомогу. Вивчивши всі проблеми, які призвели до цього, і чітко переконавшись, що ми можемо цю ситуацію змінити, ми організували пункт невідкладної допомоги, який розташований в поліклініці і працюватиме з 17.00 до 8.00 у будні, а у вихідні дні цілодобово. Це той час, коли людям допомогу надати нікому, і для того, щоб не викликати екстрену медичну допомогу, такі пункти будуть функціонувати в кожному населеному пункті, де це необхідно зробити за законом», - сказав губернатор.

Валентин Дулуб привітав працівників «Житлобуд-2» c 70-річчям компанії

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб взяв участь в урочистостях, присвячених 70-річчю товариства з додатковою відповідальністю «Житлобуд-2». Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна він побажав колективу компанії здоров'я, щастя, достатку, і успіхів в нелегкій, але вкрай необхідної людям роботі, і підкреслив, що запорукою успіху на ринку будівельних послуг є досвід, якість і надійність підприємства, а також застосування сучасних ефективних методів будівництва.

Харківська область здатна зібрати цього року більше 4 млн. тонн зерна

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу після зустрічі з жителями Зміївського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, наша область другою у країні досягла показника в 3 млн. тонн зерна врожаю цього року. «Це серйозний заділ у загальний кошик нашої країни. Але найголовніше - і ми це чітко розуміємо - ми здатні в цьому році перейти 4-мільйонну позначку, чого за всю історію Харківської області ще не було», - підкреслив Михайло Добкін.

Михайло Добкін провів особисту зустріч з жителями селища Комсомольський

Відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з жителями селища Комсомольський Зміївського району. На ній також були присутні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та правоохоронних органів області. Зокрема, Михайло Добкін розповів громаді про модернізацію системи охорони здоров'я. Він запевнив, що жодна медична установа не буде закрита, а система буде удосконалена.

Театрально-концертні установи області дотримуються вимог законодавства про авторське право

Про це в ході засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації розповів директор Департаменту культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Обласні комунальні підприємства в галузі культури, включаючи Харківську обласну філармонію, Харківський молодіжний симфонічний оркестр «Слобожанський», Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю, мають право на укладання договорів особисто з композиторами, а також з організацію колективного управління. Вони виконують у більшості музичні твори, які перейшли у суспільне надбання, тобто після смерті автора минуло понад 70 років. Відповідно ст. 14 Закону України «Про авторське право та суміжні права» такі твори можуть вільно, без виплати авторської винагороди, використовуватися будь-якої особою за умови дотримання особистих найменованих прав автора», - повідомив Дмитро Кузнєцов.

Михайло Добкін вручив слухові апарати 5 мешканцям сел. Комсомольський

Сьогодні в ході робочої поїздки до Зміївського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив слухові апарати 5 жителям сел. Комсомольський. Голова ХОДА зазначив, що в рамках реалізації в регіоні ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення, а також на виконання обласної програми «Здоров'я Слобожанщини» в області постійно ведеться робота із забезпечення пільгових категорій громадян, в першу чергу ветеранів та інвалідів війни, слуховими апаратами, зубопротезуванням та лікуванням катаракти.

У Харкові відбудеться ІІІ фестиваль Дні дитячого цирку «Арена дружби»

Цього року дні дитячого цирку в Харкові «Арена дружби» відбудуться з 4 по 6 жовтня у «Старому цирку». На арені юні артисти цирку продемонструють свій талант у номінаціях: гімнастика, повітряна гімнастика, акробатика, атлетика, еквілібр, жонглювання, клоунада, ілюзія, ексцентрика. Цьогорічний Фестиваль очікує 247 учасників - найбільше представництво порівняно з попередніми роками. Заявки надійшли від 33 циркових колективів з Трускавця, Полтави, Чернігова, Ялти, Львова, Донецька, Тельманова, Вугледара, Костянтинівки, Дніпропетровська, Нікополя, Луганська, Запоріжжя, Балаклеї, Ізюму, м.Дзержинська Нижегородської області (Росія).

У сел. Комсомольське Зміївського району відкрито пункт невідкладної медичної допомоги

З 1 жовтня в сел. Комсомольське Зміївського району працює пункт невідкладної медичної допомоги. Він є структурним підрозділом поліклінічного відділення Комсомольської міської лікарні. Сьогодні з роботою пункту ознайомився голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Більше 18 тис. одиниць контрафактної продукції вилучено в Харківській області у I півріччі 2013 року

Про це в ході засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації розповів заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. «У I півріччі 2013 року Харківською митницею Міністерства доходів і зборів України та Головним управлінням МВС України в Харківській області проведено 303 перевірки у сфері інтелектуальної власності. Зафіксовано 73 кримінальні і 199 адміністративних правопорушень. Було вилучено 18 тис. 231 одиниця контрафактної продукції. Сума збитку, визначена судом, склала 20 тис. 100 грн.», - повідомив Євген Савін.  

Інформація щодо розкопок у селі Коротич

Коротичанська селищна рада Харківського району Харківської області отримала письмову заяву від мешканця села про те, що на своїй садибі самостійно розкопав могилу радянського воїна. Про наміри вести розкопки він нікого не попереджав.

Привітання Михайла Добкіна з нагоди намолоту 3 мільйонів тонн зерна

Шановні хлібороби Харківщини! Вчора під час церемонії відкриття Світловодського річкового терміналу в Кіровоградській області Президент України Віктор Янукович відзначив, що нинішнього року зібрано рекордний урожай за всі роки незалежності – 58 млн. тонн зерна, і висловив упевненість, що наша країна і надалі зміцнюватиме свої конкурентні позиції як потужний експортер зернових культур. Загальноукраїнського рекорду досягнуто в тому числі і завдяки вашій невтомній праці. Всупереч погоді ви виростили добрий урожай. Сьогодні до зерносховищ надійшла 3-мільйонна тонна. Вітаю вас із вагомою перемогою на трудовому фронті. Бажаю нових досягнень і рекордів. Нехай нива завжди родить рясно. Нехай примножуються ваші статки. Щастя, добра вам і вашим родинам. Голова обласної державної адміністрації М.М. Добкін

Президент привітав хліборобів Харківщини з намолотом третього мільйона тонн зерна

Президент України Віктор Янукович привітав хліборобів Харківщини з намолотом третього мільйона тонн зерна. «Переконаний, що запорукою нинішнього успіху є ваша відповідальність, завзяття і майстерність», – йдеться у вітанні. «Дякую вам за наполегливу щоденну працю, любов до рідної землі та добрий врожай, зібраний вашими невтомними руками», – підкреслив Віктор Янукович. Глава держави побажав харківським хліборобам міцного здоров’я, невичерпної життєдайної енергії та нових трудових звершень на благо народу України.

Події дня

Сьогодні, 4 жовтня о 9.00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації; о 14.00 у виставковій залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4; 8 пов.) відбудеться відкриття фотовиставки "Балканські війни 1912-1913 рр. Посвячення: 100-річчя"; о 15.00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про початок опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області.

Відбулося засідання Громадської ради при ХОДА

Відбулося засідання Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації. У заході взяла участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Всього в засіданні взяло участь 70 з 133 членів ради. «Громадська рада - це саме той майданчик, який передбачає живий обмін думками, визначення конкретної проблеми і пошук шляху її вирішення. А основним завданням облдержадміністрації є створення умов для плідної роботи даної організації. Тому всі питання і проблеми, які у вас є, поступово вирішуватимуться», - звернулася Вікторія Маренич до членів Громадської ради при ОДА.

Україна й надалі зміцнюватиме свої позиції на світовому аграрному ринку. Віктор Янукович

Україна й надалі зміцнюватиме свої позиції у світі як потужного гравця на аграрному ринку, наголошує Президент Віктор Янукович. «Цього року ми зібрали 58 мільйонів тонн зерна, що стане рекордним урожаєм за всі роки незалежності», - сказав Віктор Янукович під час церемонії відкриття Світловодського річкового терміналу в Кіровоградській області.

Громадські об'єднання України мають привести свої статутні документи у відповідність до нового законодавства

З 1 січня 2013 року набув чинності Закон України «Про громадські об’єднання». Про найбільш поширені питання щодо порядку реєстрації та ведення статутної діяльності громадських організацій України сьогодні йшла мова під час відеоконференції на тему «Реалізація Закону України "Про громадські об'єднання"».

На Харківщині будуть проведені спільні рейди з метою виявлення фактів торгівлі забороненими знаряддями лову риби

Сьогодні на виконання доручення голови ХОДА відбувся спільний рейд з метою виявлення фактів торгівлі знаряддями лову риби, застосування яких заборонено Правилами рибальства. Рейд був проведений вперше. У рейді територією ТЦ «Барабашово» взяли участь представники Управління охорони, використання і відтворення водних ресурсів та регулювання рибальства у Харківській області, Державної екологічної інспекції в Харківській області, представники ГУМВС України в Харківській області та Харківської митниці. У ході рейду було виявлено порушення та складено відповідні протоколи.

Підписання Угоди з ЄС сприятиме підвищенню якості вітчизняної продукції. Віктор Янукович

Підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом дасть можливість вітчизняним товаровиробникам отримати не лише кращі умови для постачання своєї продукції на європейський ринок, а й сприятиме підвищенню якості продукції, переходу на європейські стандарти її виготовлення. «Я сподіваюся, що поступове введення положень зони вільної торгівлі створить умови для наших товаровиробників для переходу на нові європейські стандарти. З одного боку, ми будемо мати можливість більше постачати на європейський ринок нашу продукцію, з іншого - нам треба буде обов'язково переходити на європейські стандарти якості нашої продукції», - сказав Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ в Кіровограді.

Прогрес сучасного суспільства неможливий без розвитку галузей, які забезпечують повноцінне існування людини

У Харкові відбувся XVI з'їзд ортопедів-травматологів України. В урочистому відкритті взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, народний депутат України Олександр Біловол, Президент Асоціації ортопедів-травматологів України Микола Корж, ортопеди-травматологи України. У своєму вітальному слові губернатор зазначив, що прогрес сучасного суспільства неможливий без розвитку галузей, які забезпечують повноцінне існування людини. Адже здорова людина – це міцна держава.

У 2014 році буде розглянута можливість будівництва ФОКу у Золочівському районі

Заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін під час робочого поїздки до Золочівського району ознайомився з роботою будинку дитячої та юнацької творчості та дитячо-юнацької спортивної школи. У ході візиту Євген Савін оглянув матеріально-технічний стан приміщення, а також ознайомився з навчальним процесом, поспілкувавшись з дітьми та педагогами.

Архів документів