Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін привітав хліборобів Валківщини з намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав аграріїв Валківського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна і побажав їм нових трудових успіхів. «Вітаю вас із вагомим досягненням - намолотом 100 тисяч тонн зерна. Значення цієї трудової перемоги для нарощування продовольчого і експортного потенціалу Харківської області важко переоцінити. Бажаю нових успіхів у праці. Здоров’я, щастя і благополуччя вам та вашим рідним», - йдеться у привітанні.

Зміцнення первинної ланки медичної допомоги буде залишатися одним з провідних питань у роботі облдержадміністрації

На засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що сьогодні дуже важливим є питання створення юридично самостійних центрів первинної медико-санітарної допомоги, оскільки це один з етапів пріоритетної модернізації первинної ланки надання медичної допомоги, як це визначено в Національному плані дій на 2013 рік. «Саме медики первинної ланки можуть забезпечити належне надання медичної допомоги в 90% звернень громадян. Ця стратегія визначена і в рамках державної соціальної політики в Україні. Тому розвиток і зміцнення цього рівня медичної допомоги, підтримка інституту лікаря загальної практики – сімейної медицини і надалі залишатиметься одним з провідних підконтрольних питань у роботі обласної державної адміністрації», – зазначив Михайло Добкін.

У 3-х  протитуберкульозних закладах Харківщини будуть встановлені сучасні вентиляційні системи

Як повідомив сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, у 2012 році між обласною державною адміністрацією та керівництвом фонду «Розвиток України» Ріната Ахметова досягнуто домовленості про виділення для Харківської області 1,35 млн. грн. для виготовлення та встановлення сучасного вентиляційного комплекту у 3-х протитуберкульозних закладах – обласному протитуберкульозному диспансері №3 та обласних туберкульозних лікарнях № 1 та № 3.

Харківська область в числі перших по роботі, спрямованій на реалізацію програм Президента України

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб під час прес-туру на будівельний майданчик житлового комплексу «Пори року», де журналісти ознайомилися з ходом виконання в регіоні завдань Президента України з розвитку будівельної галузі. «У питанні реалізації програми «30/70» Харківщина посідає друге місце серед регіонів України, а в інших будівельних програмах ми у першій п'ятірці кращих регіонів України. Ці дані були озвучені на останньому засіданні колегії в Донецьку, де був присутній Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул», – зазначив Валентин Дулуб.

Харківщина - «піонер» проведення реорганізації лабораторної мережі з діагностики туберкульозу

Про це сьогодні під час розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. Він повідомив, що сучасний розвиток медицини передбачає постійне удосконалення заходів щодо діагностики, лікування та профілактики захворювань з урахуванням вимог доказової медицини. Тому сьогодні в кожній клініко – діагностичній лабораторії центральної районної лікарні або міської поліклініки Харківщини є можливість проведення обстежень пацієнтів з підозрою на туберкульоз. 

На Харківщині нагородили золотою медаллю Асамблеї народу Казахстану членів харківського об'єднання казахстанців «Бірлік»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні та Республіці Молдова пан Заутбєк Турісбєков вручили членам Харківського міського національного громадського об'єднання казахстанців «Бірлік» медалі Асамблеї народу Казахстану «Бірлік». За значний внесок у зміцненні незалежності, національної єдності і розвиток міжкультурного діалогу золотою медаллю єдності народу Казахстану «Бірлік» були нагороджені голова Харківського національного громадського об'єднання казахстанців «Бірлік» Макка Каражанова, члени ініціативної групи Харківського казахстанського земляцтва Леонід Карцев і Тетяна Крупа. Дане рішення про нагородження підписав голова народу Асамблеї Казахстану, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

Харківський регіон один із перших в Україні розпочав реалізацію проекту «Зупинимо туберкульоз в Україні»

У Харківській області, в одній із перших в Україні, розпочато реалізацію проекту «Зупинимо туберкульоз в Україні» за фінансової підтримки фонду «Розвиток України» Ріната Ахметова. Про це сьогодні в ході розширеного засідання Комітету з економічних реформ повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. За його словами, з метою реалізації проекту між Харківською обласною радою, Харківською обласною державною адміністрацією та фондом «Розвиток України» було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

У 2012 році на Харківщині з метою виявлення туберкульозу оглянуто майже 1,6 млн. осіб

Як зазначив в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, на сьогодні в області впроваджені світові засади раннього виявлення туберкульозу за допомогою сучасного рентгенологічного обладнання. «У 2011 – 2012 роках усі заклади охорони здоров’я, на базі яких створені госпітальні округи, отримали 10 цифрових пересувних флюорографів, закуплено також 59 одиниць сучасного рентгенологічного обладнання на 2 та 3 робочих місця на загальну суму 80,8 млн. грн. Впровадження сучасних технологій забезпечило підвищення доступності населення до рентгенофлюорографічного обстеження, та, відповідно, збільшення показника охоплення його даним методом діагностики. У 2012 році з метою виявлення туберкульозу оглянуто майже 1,6 млн. осіб, або 680 на 1000 оглянутих проти 666 у 2011 році. При цьому 60% хворих виявлені при профілактичних оглядах. За 6 місяців поточного року вже оглянуто понад 810 тис. осіб», - сказав Ігор Шурма.

Умови іпотечного кредитування в Україні краще, ніж у Європі

Сьогодні відбувся прес-тур для представників харківських ЗМІ, в ході якого журналісти відвідали будівельний майданчик житлового комплексу «Пори року» та ознайомилися з ходом виконання в регіоні завдань Президента України з розвитку будівельної галузі. Цей об'єкт будівництва бере участь у 3-х житлових ініціативах Президента України: у програмі «Доступне житло (30/70), програмі надання молодим сім'ям та одиноким громадянам пільгового довгострокового кредиту на будівництво та придбання житла та Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Харківська область посідає 3 рейтингове місце серед регіонів України з найменшими показниками захворюваності на туберкульоз

Сьогодні відбулося засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, в якому взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступники голови ХОДА Ігор Шурма, Юрій Сапронов та Олег Анпілогов, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, представники медичних установ Харківщини. На засіданні голова ХОДА ознайомив присутніх з результатами роботи, спрямованої на протидію розповсюдженню в регіоні туберкульозу як соціально небезпечного захворювання.

Харківська область одна із перших на Україні провела оптимізацію мережі закладів фтизіатричної служби

Про це сьогодні під час розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. За його словами, Україна на сьогодні входить в першу п’ятірку європейських країн з найбільш високим рівнем захворюваності на туберкульоз. Тому реалізація на регіональному рівні заходів щодо протидії поширенню серед населення цієї соціально небезпечної хвороби перебуває в площині постійної уваги та відповідальності обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради.

Україна і Казахстан мають величезний потенціал для подальшого розвитку відносин

Сьогодні відбулася зустріч голови облдержадміністрації Михайла Добкіна, першого заступника голови Харківської облради Олени Олешко та заступника голови ХОДА Юрія Сапронова з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні та Республіці Молдова паном Заутбєком Турісбєковім. Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання співробітництва між Харківською областю та Республікою Казахстан. Зокрема, Михайло Добкін привітав Посла на слобожанській землі і висловив надію, що гість збереже про Харківщину найкращі враження.

Харківщина найкраща в Україні з реалізації програм «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів»

Про це у програмі Харківського обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Фурсов.  Він підкреслив, що в Харківському регіоні ведеться активна робота з виконання завдань Президента України щодо розвитку будівельної галузі. Розповідаючи про стан реалізації державних програм «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів» Юрій Фурсов зазначив, що у 2012 році за програмою «Доступне житло» було укладено 72 договори, за програмою «Здешевлення вартості іпотечного кредиту» – 77 договорів.

Державна програма здешевлення вартості іпотечних кредитів найбільш лояльна і доступна для громадян

Про це повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник директора Департаменту містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Фурсов. У Харківській області успішно реалізовуються завдання Президента України щодо розвитку будівельної галузі. Зокрема, громадяни можуть придбати житло, беручи участь у програмах «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів». На думку заступника директора Департаменту, основне – участь держави в цих програмах, її ефективність визначається умовами, які надаються громадянам для будівництва та отримання житла.

На Харківщині організовано ефективне інформування населення відносно умов житлового кредитування

Про це в ефірі програми Харківського обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Фурсов. Він відзначив, що в регіоні виконуються завдання Президента України щодо реалізації державних програм «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів». Для цього ведеться активна робота по інформуванню населення про відповідні програми та їхні умови через телебачення і т.д. «Ми намагаємося максимально інформувати населення. Крім цього, наші служби, а також служби архітекторів міст і районів проводять круглі столи, які присвячені питанням не тільки будівництва, планування території, а й питанням будівництва житла, в тому числі, реалізації програм забезпечення доступним житлом населення», – сказав Юрій Фурсов.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 31 липня, об 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться розширене засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ; о 13:00 в актовій залі Красноградської районної державної адміністрації (м. Красноград, вул. Жовтнева, 58а) розпочнеться виїзний семінар у форматі кущової наради для підприємців Красноградського та Зачепилівського районів області на тему: «Перевірки контролюючих органів. Організація та забезпечення пожежної та техногенної безпеки згідно з Кодексом цивільного захисту України, який вступив в дію з 1 липня 2013 року».

У серцях і душах харків'ян назавжди залишаться світлі спогади про святкування ювілею Хрещення Київської Русі

Таку думку висловив в ході відкриття в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» виставки робіт іконописної майстерні Харківської єпархії голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У рік, коли згідно з Указом Президента відзначається ювілей 1025-річчя Хрещення Київської Русі, в нашій країні відбувається низка заходів, і Харків не стоїть осторонь. Вже було багато хороших подій – відкриття пам'ятників Святому апостолові Андрію Первозванному та рівноапостольному князю Володимиру, відкриваються нові храми, відбуваються заходи, які в серцях і душах наших земляків назавжди залишать світлі спогади про цей ювілей. Нещодавно ми були свідками того, як на святій для православ'я київській землі зібралися ієрархи багатьох православних церков, Президенти держав, де православні релігії є головними. Я був дуже гордий за свою країну, за наш народ, за повагу, яку ми відчували до себе. У цьому величезна заслуга, в тому числі, і нашої церкви, адже саме церква допомагає виховувати підростаюче покоління по тим канонам і заповідям, які нам Господь Бог передав для виконання», – заявив губернатор.

В галереї «Бузок» відкрилася виставка робіт іконописної майстерні Харківської єпархії

30 липня в рамках виконання Указу Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі в галереї «Бузок» відкрито виставку ікон іконописної майстерні Харківської єпархії. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, голова обласної організації Спілки художників України Віктор Ковтун та представники громадськості. «Харківська іконописна школа відома, хоча не може похвалитися віковими традиціями. Але я абсолютно впевнений в тому, що якщо брати ікону не просто як лик святого, якому можна вклонитися, помолитися, а ще й як твір мистецтва, сучасні харківські майстри роблять все для того, щоб по закінченні багатьох років, десятиліть, століть ці ікони передавалися вже як традиція від сім'ї до сім'ї, і по них відразу було видно, що вони слобожанські», – сказав Михайло Добкін.

Суд поновив на посаді керівника Сахновщинської районної газети «Колос»

Сахновщинський районний суд Харківської області 29 липня 2013 року визнав неправомірним та скасував рішення ХХХ сесії VI скликання Сахновщинської районної ради в частині звільнення виконуючого обов'язки редактора районної газети «Колос» та поновив на цій посаді Галину Пархоменко. Звернення щодо фактів незаконного втручання органів влади у діяльність комунальних засобів масової інформації було розглянуто 25 червня 2013 року на засіданні експертної ради з питань приведення законодавства у сфері медіа до європейських стандартів в межах програми «Відкрита розмова».

Харківський плавець приніс золото дефлімпійській збірній України

29 липня харківський плавець Андрій Зургалідзе приніс Україні перше золото на Дефлімпіаді-2013, яка в ці дні проходить у болгарському місті Софія. Він показав найкращий результат, пропливши дистанцію 200 метрів брасом за 2:23.56. Буквально на дві секунди він обійшов плавців із Росії Іллю Лук`янова та Мартіна Фоміна.

Харківська область готується до опалювального сезону з випередженням графіка

Рівень підготовки Харківської області до зими складає: житлове господарство – 63,5%, теплове господарство – 63,2%, водопровідно-каналізаційне господарство – 65,2%, дорожнє господарство – 60,5%, соціальна і бюджетна сфера – 76,5%, агропромисловий комплекс – 93,2%. Про це повідомив в ході підсумкового засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Наталія Алфьорова візьме участь у прямій телефонній лінії газети «Слобідський край»

Сьогодні, 30 липня з 14:00 до 15:00 в редакції газети «Слобідський край» відбудеться пряма телефонна лінія за участю директора Харківського регіонального управління Державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Наталії Алфьорової. Запитання можна поставити за телефоном (057) 720-04-72.

Події дня

Сьогодні, 30 липня, о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки ікон іконописної майстерні Харківської єпархії, яка проходитиме в рамках виконання Указу Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

До осені в Харкові можуть з'явитися фермерські магазини та пересувні лавки з продажу молока, м'яса, овочів і фруктів

Про це повідомив в ефірі програми обласного державного радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, Харківщина готова підтримати цю ініціативу Міністерства аграрної політики та продовольства України. «Будь-яка форма, яка допоможе створити робочі місця на селі, буде нами підтримана. Ми готові в будь-якому обсязі, який нам доручать, створити сільгоспкооперативи, отримати в лізинг у держави обіцяне обладнання та автомобілі. За нами питання не стане. На думку фахівців, найбільш перспективні точки для установки таких лавок або крамниць – це спальні райони: Салтівка, Олексіївка, Нові Дома, ХТЗ. Будь-який інший густонаселений район отримає можливість купувати за цінами від виробника продукти харчування, які були вирощені або вироблені в Харківській області. Ми будемо намагатися на цій ділянці до мінімуму скоротити кількість посередників», – сказав Михайло Добкін.

Центри спрощеного надання адміністративних послуг повинні бути створені в кожному районі та місті обласного значення

В ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, кажучи про реалізацію на Харківщині завдань Президента України, зазначив, що до кінця року центри спрощеного надання адміністративних послуг повинні бути створені в кожному районі та місті обласного значення. За словами губернатора, для цього, в першу чергу, необхідно правильно організувати роботу і пам'ятати про необхідність забезпечення 100% виплати заробітної плати та своєчасної виплати пенсій та соціальних допомог всім тим категоріям наших громадян, які таких соціальних виплатах потребують.

Харківщина готова брати активну участь у реалізації державної програми з розвитку футболу

Про це під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, у другій половині серпня у регіоні відбудеться турнір серед юних футболістів, присвячений 70-річчю визволення Харкова. Дане рішення було ухвалене 24 липня під час розширеного засідання Виконкому Харківської обласної федерації футболу, зазначив голова області. Сьогодні в регіоні ведеться підготовка до турніру.

Фестиваль «Весілля в Малинівці – плюс» – прекрасна нагода показати культурні традиції різних країн світу

В ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін розповів, що 3 серпня він за вже сформованою традицією відвідає фестиваль «Весілля в Малинівці – плюс». За його словами, це прекрасна можливість показати землякам та гостям регіону культурні традиції не тільки Слобожанщини, але й інших країн. Губернатор підкреслив, що на фестивалі можна дізнатися не тільки про традиційні українські весілля, а й побачити вірменські, грузинські, азербайджанські весільні обряди.

Харківська область готується побити рекорд по збору зерна і зберегти отриманий врожай

Президент України поставив завдання зробити все для того, щоб зберегти отриманий врожай і прибрати всі перешкоди для його реалізації як всередині країни, так і за її межами. Про це під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За словами губернатора, сьогодні харківський регіон готується побити новий рекорд по збору зерна і зберегти отриманий врожай.

Державна стратегія регіонального розвитку до 2020 року – дуже важливий документ, який враховує потреби регіонів. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Це дуже своєчасний, цікавий документ, який кардинально відрізняється від попередньої Державної стратегії розвитку регіонів, перш за все, своєю системністю у підходах фінансування з боку держави галузевих і бюджетних програм у розрізі потреб регіонів. Найголовніше, що в цій стратегії розписана чітка система того, за яким принципом ці кошти розподілятимуться. До ухвалення цієї стратегії фінансування регіонів відбувалося безсистемно», – сказав губернатор Харківщини.

У нашій країні сьогодні кожен може обрати той шлях до Бога, який вважає для себе вірним. Михайло Добкін

В ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів, що святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, яке широко відзначалося згідно з Указом Президента України Віктора Януковича, можна вважати заходом, який сприяв консолідації як різних релігійних організацій, так і громадськості.

Архів документів