Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У галереї «Бузок» відкрилася виставка «Зустріч через десятиліття»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 8 жовтня відбулося урочисте відкриття виставки «Зустріч через десятиліття». На виставці були представлені роботи художника Михайла Жердєва: портрети і камерні пейзажі, виконані в техніці пастелі, олівцеві начерки й замальовки художника.

Харківщина першою в Україні створила центри із залучення міжнародної технічної допомоги

Про це в ході семінару «Залучення міжнародної технічної допомоги в контексті регіонального розвитку» повідомив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов. За його словами, голова ХОДА Михайло Добкін приділяє велику увагу питанням залучення міжнародної технічної допомоги та ефективного її використання для Харківського регіону. Денис Ткачов зазначив, що в червні цього року було підписано договір про створення центру із залучення міжнародної технічної допомоги. Його підписали Харківська обласна державна адміністрація, Харківська обласна рада, Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, Харківський національний університет міського господарства ім. О.М. Бекетова та Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області.

Сільське господарство є пріоритетною галуззю для розвитку Харківського регіону

Про це сьогодні в ході форуму «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі з європейськими партнерами - шлях до підвищення конкурентоспроможності регіонів» повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов. «На сьогоднішній день найперспективнішою галуззю для розвитку Харківської області є сільське господарство. Адже в Європі є 150 млн. людей, які потребують продуктів харчування. Але сьогодні спостерігається порушення досить важливого принципу - центру-периферії. Сьогодні з периферії трудові ресурси в значній мірі мігрують або в районні центри, або в обласний центр - Харків. Тому зараз найголовніше - відродити зайнятість. Ми намагаємося це робити. Але в агросекторі сьогодні важливо ще й розширювати виробництво, тобто не просто вирощувати зернові, а й створювати переробні підприємства», - сказав Юрій Сапронов.

Схід України виявився найбільш духовно живим місцем країни

Схід України виявився найбільш духовно живим місцем України, а Харків - столиця Слобожанщини - Сходу України. З такими словами звернувся до голови ХОДА Михайла Добкіна харківський письменник Юрій Мельник в листі, в якому висловив підтримку позиції губернатора щодо недопущення поширення фашизму і нацизму, а також встановлення в Харкові меморіальної дошки Юрію Шевельову.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 8 жовтня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 8 жовтня всього по області посіяно озимих культур на площі 278,046 тис. га (57 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 273,951 тис. га, ячменю – 561 га, жита – 3534 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 13,995 тис. га, або 87 % від запланованої площі. Намолочено 14,810 тис. тонн, урожайність – 10,6 ц/га.

Договір про Асоціацію з ЄС дасть можливість українській економіці реалізовувати свої конкурентні переваги

Таку думку сьогодні в ході брифінгу на форумі «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі з європейськими партнерами - шлях до підвищення конкурентоспроможності регіонів» висловив Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм. «Договір про Асоціацію дасть можливість українській економіці розвиватися, реалізувати свої конкурентні переваги. Саме завдяки цьому, швидше за все, національна валюта буде менше страждати, і буде менш схильна до яких-небудь коливань. Тому, мені здається, що підписання договору про Асоціацію з ЄС відкриє нову сторінку і зробить українську економіку більш успішною», - сказав Вольф Дітріх Хайм.

Ярмарок міжнародних проектів і програм планують провести на Харківщині

6 грудня 2013 року в Харківській області планують вперше провести ярмарок міжнародних проектів і програм, що претендують на технічну допомогу та гранти від міжнародних організацій. Про це в ході семінару «Залучення міжнародної технічної допомоги в контексті регіонального розвитку» повідомив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов. За його словами, на ярмарку планується презентувати кращі проекти, підготовлені районами Харківської області і різними суб'єктами області.

Харківським юристам присвоєні почесні звання

Згідно з Указом Президента України № 548/2013 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня юриста» за вагомий особистий внесок у реалізацію державної правової політики, зміцнення законності та правопорядку, розвиток юридичної науки, багаторічну плідну працю та високий професіоналізм, харківським юристам присвоєні почесні звання.

Відбулися урочистості з нагоди 90-річчя державної санітарно-епідеміологічної служби

Сьогодні в актовій залі Головного управління держсанепідслужби в Харківській області відбувся урочистий захід, присвячений 90-річчю Державної санітарно-епідеміологічної служби. У заході взяв участь заступник голови ХОДА Євген Савін. Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна він привітав усіх присутніх зі святом та висловив сподівання, що співробітники Державної санітарно-епідеміологічної служби і надалі будуть докладати всі сили, майстерність для досягнення високої мети - служінню на благо людей.

Договір про Асоціацію з ЄС - єдиний правильний вибір України

Про це сьогодні в ході форуму «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі з європейськими партнерами - шлях до підвищення конкурентоспроможності регіонів» заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, Україні вистачить близько десяти років, щоб повністю інтегруватися до Європи. У довгостроковій перспективі економіка України відчує плюси, хоча в перші п'ять років буде важко.

Олег Анпілогов привітав юристів Харківщини з професійним святом

Сьогодні відбувся урочистий прийом з нагоди Дня юриста. З професійним святом правознавців привітав заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, який побажав юристам подальшої плідної праці на благо України, а також вручив почесні нагороди облдержадміністрації та обласної ради.

Європа має потребу в харківських IT-фахівцях

Підприємства Євросоюзу мають потребу в кваліфікованих фахівцях з України, особливо з Харкова. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм у Харкові під час форуму «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі з європейськими партнерами – шлях до підвищення конкурентоспроможності регіонів». За його словами, в Україні багато кваліфікованих молодих фахівців, яких не вистачає в Європі, а трудові ресурси – один з позитивних факторів для української економіки, яка готується підписати договір про Асоціацію з ЄС.

Віктор Янукович та Броніслав Коморовський підписали Програму українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки

Президент України Віктор Янукович та Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський у Кракові підписали Програму українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки. Як зазначив Віктор Янукович, ця програма відкриває нові можливості та створює механізми для поглиблення співпраці між країнами. Президент підкреслив, що останні кілька років спільний товарообіг між країнами щорічно зростає на 3-4%. «І потрібно відзначити, що це в часи кризи», - сказав Президент.

У ІІІ фестивалі «Арена дружби» в Харкові взяли участь 33 дитячі циркові колективи з різних міст України та Росії

4-6 жовтня у старому харківському цирку відбувся ІІІ фестиваль Дні дитячого цирку «Арена дружби». В ньому взяло участь понад 240 юних та талановитих гімнастів, акробатів, атлетів, еквілібристів, повітряних гімнастів, жонглерів, клоунів, ілюзіоністів та ексцентриків. Цього року у фестивалі взяли участь 33 циркові колективи з Трускавця, Полтави, Чернігова, Ялти, Львова, Донецька, Тельманова, Вугледара, Костянтиновки, Дніпропетровська, Нікополя, Луганська, Запоріжжя, Балаклеї, Ізюму, м. Дзержинська Нижегородської області (Росія) і з Харкова – дитячо-юнацька студія циркового мистецтва «Старий цирк».

На Харківщині стартував обласний огляд-конкурс аматорів народного мистецтва "Слобожанські передзвони"

В рамках підготовки до Всеукраїнського творчого звіту майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва України, присвяченого відзначенню 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, 5 жовтня на Харківщині стартував обласний огляд-конкурс аматорів народного мистецтва "Слобожанські передзвони”. Він триватиме з 4 жовтня по 23 листопада 2013 року і буде відбуватися на базі районних будинків культури. Згідно з графіком проведення творчих звітів районів-учасників, першими члени журі відвідали Краснокутський і Коломацький райони, які представили кращі аматорські колективи, окремі виконавці та майстри народного мистецтва.

Події дня

Сьогодні, 8 жовтня, о 9:30 в Kharkiv Palace Hotel (пр. Правди, 2) розпочнеться форум «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі з європейськими партнерами – шлях до підвищення конкурентоспроможності регіонів»; о 10:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня юриста; о 10:00 у Харківському національному університеті міського господарства імені О.М.Бекетова (вул. Маршала Бажанова, 17, 2 поверх, конференц-зала №1) відбудеться семінар «Залучення міжнародної технічної допомоги в контексті регіонального розвитку»; о 17:00 у виставково-інформаційному центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться урочисте відкриття виставки «Зустріч через десятиріччя».

На Харківщині успішно реалізовуються соціальні ініціативи Президента України

Сьогодні Україна, перебуваючи в складних економічних умовах, робить для соціального захисту громадян своєї країни набагато більше, ніж могла б. Таку думку висловив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Жодна соціальна ініціатива Президента України на сьогоднішній момент не дала збою, хоча це дуже серйозний фінансовий ресурс, який без зволікання має бути розподілений за всіма напрямами та категоріями людей, яких стосуються соціальні ініціативи. Я впевнений, що так буде до кінця року і далі в новому бюджетному році», – підкреслив губернатор.

Підприємства Харківщини мають достатню кількість ресурсів, щоб вчасно завершити посів озимих культур

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова ОДА Михайло Добкін. «Підприємства сьогодні володіють достатньою кількістю техніки і сівоматеріалом, щоб почати і завершити роботу, пов'язану з посівом озимих культур та збиранням врожаю. Буде можливість техніки заходити в поля, така робота буде виконуватися швидко. Нам за хороших погодних умов вистачить 5-6 днів, щоб завершити посів озимих культур. Середній показник посіву озимих по Харківській області на 10% вище, ніж в цілому по Україні. Але ми не дивимося на інших, наше завдання виконати план посіву озимих культур на 100%», - сказав Михайло Добкін.

Проведення турнірів з гольфу – це, перш за все, популяризація нашого міста. Михайло Добкін

В ефірі програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін розповів, що не зміг взяти участь у турнірі з гольфу "Кубок Михайла Добкіна", який відбувся в ці вихідні в Superior Golf Club, і висловив надію, що наступного року зіграє в командному турнірі.

У Харківській області створені всі необхідні умови для надання населенню регіону безоплатних юридичних послуг

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, на виконання соціальних ініціатив Президента України щодо надання безоплатної правової допомоги населенню Харківський регіон першим вийшов з пропозицією, і в структурі обласної державної адміністрації було створено структурний підрозділ - Юридичний департамент, який займається створенням умов для надання безоплатної юридичної допомоги населенню.

На Харківщині проводиться робота зі створення рівневої системи надання медичної допомоги

Про це розповів в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «При реформуванні та модернізації системи охорони здоров'я нашої країни, нашого регіону ми виконуємо всю роботу згідно з Національним планом дій, який був затверджений Президентом України, і сьогодні реалізується Кабінетом Міністром, місцевою державною владою. Робота ведеться системна. Але кожна територія і громада має свої особливості, і тут одного сценарію на всіх не існує. Бувають речі, які при організації будь-якого процесу, підходять 95% територіальних громад, але є 5% територіальних громад, де для більшості корисне реформування є шкідливим і неправильним. Наше завдання не робити все це, як написано на папері, а час від часу зупинятися, вникати в ті ситуації, де виникають проблеми. Це є, ми повинні рахуватися з цим і знаходити можливість, як нам безболісно проходити такі ситуації. Але бувають ситуації, при яких реформування приносить дезорганізацію, дискомфорт тій чи іншій громаді. Це дуже важливо не упустити. Будь-яка реформа буде корисна, якщо вона принесе позитив, а якщо вона приносить негатив, то величезна робота може бути зіпсована в лічені дні», - повідомив Михайло Добкін.

Для України важлива співпраця як з РФ, так і з ЄС

В ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін поділився думкою щодо ситуації в торговельних відносинах між Україною і Російською Федерацією. «Я думаю, що всі гострі питання, які виникли зараз у торговельних відносинах між Україною і Російською Федерацією - тимчасові. Тут, звичайно, і політики зіграли свою роль, граючи на протиставленні: або ЄС, або Росія. Тут не треба говорити або, або. Тут треба говорити і ЄС, і Росія. Нам дуже важливо те, що станеться в листопаді у Вільнюсі, коли буде підписано угоду про Асоціацію України з Європейським Союзом, але нам дуже важливі і російські ринки. Тому що для нас будь-який ринок, який буде споживати багато нашої продукції, цікавий. Не можна сьогодні допустити, щоб ми втратили можливість реалізовувати свій товар на ринках Російської Федерації. Тут є тепер вже нові нюанси, пов'язані з тим, що Росія, як і будь-яка інша держава, захищає внутрішній ринок. Але я не бачу тут стовідсотково нездоланних бар'єрів, як сьогодні лякають деякі російські політики, для українських товарів у разі підписання угоди про Асоціацію з європейським співтовариством», - сказав Михайло Добкін.

Надання державних гарантій дасть новий поштовх підприємствам, яким складно виживати в нинішніх економічних умовах

В ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радію, говорячи про активізацію розвитку економіки, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що сьогодні є пропозиція про надання по країні державних гарантій на суму 50 млрд. грн. Губернатор пояснив, що ці кошти необхідні, щоб дати новий поштовх підприємствам, яким складно виживати в нинішніх економічних умовах. Однак, пріоритет при видачі державних гарантій надається підприємствам державної форми власності, а сьогодні по Харківській області поки немає достатньої кількості держпідприємств з проектами, на які можна було б отримати держгарантію.

Завдання місцевої влади створювати умови для виробників і покупців. Михайло Добкін

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, ті, хто вирощує овочі, повинні мати можливість продати, а ті, хто вирішив купити, змогли це зробити без допомоги великої кількості посередників, а напряму у виробників.

Підключення житлових будинків і соціальної сфери до теплопостачання відбувається за графіком

На сьогоднішній момент підключення до тепла житлових будинків та об'єктів соціальної сфери проходить строго у відповідності до раніше розроблених графіків, поодинокі винятки становлять випадки, де автоматика дає збої. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в найближчі дні опалення буде підключено скрізь.

Інформація про індекс інфляції по Україні у вересні 2013 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні у вересні 2013р. становив 100,0%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Завдяки затвердженню нових гарантій для роботодавців у Харківській області створено більше 35 тис. робочих місць

З 1 січня набув чинності новий закон про зайнятість, де затверджено нові гарантії для роботодавців. Про це в ході прес-конференції розповіла директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олена Захуцька. «Роботодавцям, які створюють нові робочі місця, в тому числі для соціально незахищених категорій населення, відшкодовується єдиний соціальний внесок протягом двох років. Зміни, які відбулися, також торкнулися організації оплачуваних громадських робіт. Сьогодні громадські роботи організовуються пропорційно в частині фінансування - 50% йде за рахунок фонду зайнятості, 50% виділяється за рахунок коштів місцевих бюджетів. Також змінено форми роботи служби зайнятості, зокрема люди, які пройшли перенавчання за рахунок служби зайнятості сьогодні, максимально працевлаштовується. Як наслідок, у січні-серпні по області було створено 35 тис. 800 робочих місць, кількість створених робочих місць на 51,1% перевищила обсяги ліквідованих», - повідомила вона.

На Харківщині запроваджено індивідуальний підхід у забезпеченні технічними засобами реабілітації

Про це сьогодні в ході прес-конференції розповіла директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олена Захуцька. За її словами, забезпечення засобами реабілітації виконується відповідно до реалізації в регіоні соціальних ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення.

На проведення капітальних ремонтів у будинках-інтернатах Харківської області цього року було виділено більше 2 млн. грн.

В Харківській області соціальні послуги надаються 18 будинками-інтернатами, які розташовані на території області і там отримують послуги понад 3 тис. осіб, 6 геріатричних пансіонатів, в тому числі один спеціальний, 9 психоневрологічних інтернатів і 3 дитячих інтернати. Про це сьогодні в ході прес-конференції розповіла директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олена Захуцька. За її словами, така мережа будинків-інтернатів повністю задовольняє потребу у постійному проживанні інвалідів, осіб похилого віку та дітей-інвалідів для надання їм побутових, медичних, реабілітаційних та освітніх послуг.

Харківський регіон серед лідерів з підготовки до опалювального сезону та запуску тепла

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив начальник відділу нормативно-методичного забезпечення економіки систем життєзабезпечення та моніторингу проблемних питань регіонів Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону України Святослав Поминчук. За його словами, 1 жовтня 2013 року були підбиті підсумки підготовки усіх регіонів до опалювального сезону. На сьогодні в Міністерстві регіонального розвитку України створено оперативно-диспетчерський штаб, який координує роботу регіонів щодо початку опалювального сезону в цілодобовому режимі.

Архів документів