Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У молоці і вершковому маслі з супермаркетів виявили рослинні жири і кишкову паличку

Результати перевірки молока і вершкового масла, придбаного в супермаркетах Харкова, свідчать, що фізико-хімічні та мікробіологічні показники окремих зразків не відповідають нормі. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. Він повідомив, що дослідження було проведено в липні цього року Центром Експертиз ТЕСТ, співробітники якого закупили у супермаркетах міста 15 зразків молока і 16 зразків вершкового масла. «Молоко і молочні продукти – одна з найбільш затребуваних категорій продуктів харчування, тому їх якість і особливо справжність цікавлять всіх споживачів. Для перевірки було закуплено молоко торгових марок «Ромол», «Простоквашино», «Молочна слобода», «Заріччя», «Хуторок», «Балмолоко», «Слов'яночка», «Щебпак», «Любимчик», «Віта», «Волошкове поле», «Веселий молочник», «Lactel», «Агуша», «Селянське» і масло марок «Ромол», «Простоквашино», «Любомілк», «Заріччя», «Маріванна», «Балаклійське», «Слов'яночка», «ТМСЗ», «РУМО ГОСТ», «Білоцерківське», «Milker», «Селянське», «Апрель», «Westgold», «President», «Valio FIN»», – зазначив заступник голови ХОДА.

Події дня

Сьогодні, 2 серпня, о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться селекторна нарада обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Стан розробки проектів землеустрою користувачів, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею більш ніж як 100 гектарів, розроблених та затверджених в установленому порядку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель. 2. Організація проведення моніторингу фактичного використання земель всіх категорій та форм власності у Харківській області. 3. Про стан обороту роздрібної торгівлі в районах та містах області. 4. Стан проведення перевірок державною інспекцією сільського господарства насіння ярих культур в господарствах області, хід декларування зерна та цукру сільгосптоваровиробниками в районах області. 5. Про стан виконання на території області чинного законодавства України щодо здійснення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обмежень, а також державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

За п'ять місяців 2013 року населенню регіону було реалізовано послуг на 1,4 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Найбільшим попитом у жителів Харківщини за цей час користувалися телекомунікаційні послуги (21,1% від усіх наданих населенню послуг), послуги пасажирського наземного транспорту (19,1%), послуги з надання майна в оренду і експлуатацію (18,5%). Питома вага наданих населенню послуг склав 30,6% від усіх послуг, реалізованих в регіоні», – зазначив він.

Обсяг виробництва валової продукції сільського господарства на Харківщині зріс майже на чверть

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, за перше півріччя поточного року обсяг виробництва в Харківській області валової продукції сільського господарства порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 23,4%. «Згідно з інформацією Головного управління статистики в Харківській області, сільськогосподарські підприємства показали зростання на 41,8%, господарства населення - на 8,6%. Виробництво продукції рослинництва порівняно з першим півріччям 2012 року збільшилося на 58,9%, у тому числі сільськогосподарськими підприємствами - у 2 рази, господарствами населення - на 19,4%», - зазначив заступник губернатора.

У 2013 році на Харківщині вперше немає дефіциту в бюджеті сфери культури

Директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов розповів, що 2013 рік - перший рік в історії сфери культури Харківської області, коли вдалося вийти на бездефіцитний бюджет. «Сьогодні з'явилася можливість виділити матеріальні кошти на проектні та ремонтні роботи малої сцени театру ім. Пушкіна, це близько 900 тис. грн, на проектні роботи та початок ремонтних робіт ТЮГу - близько 600 тис. грн, близько 200 тис. грн на ремонт Будинку культури міста Первомайський», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

За I півріччя обсяг виробництва продукції тваринництва на Харківщині збільшився на 14,4%

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов. «За шість місяців поточного року в усіх категоріях господарств області було вироблено 57,9 тис. т м'яса в живій вазі, 257,1 тис. т молока, 668,2 млн. шт. яєць. У порівнянні з січнем-червнем минулого року виробництво м'яса в області зросло на 20,9%, молока - на 3,2%, яєць - на 9,3%. При цьому 60,6% всього м'яса, 57% молока і 28,5% яєць виробили господарства населення», - поінформував Юрій Сапронов.

Роботу Міністерства культури необхідно направити на розвиток закладів культури і мистецтва в Україні

Про це сьогодні в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Основні проблеми галузі культури та шляхи їх вирішення» розповів заступник міністра культури України Віктор Балюрко. Він підкреслив, що одне з основних завдань Міністерства культури України – збереження мережі закладів культури і мистецтва в нашій країні.

Харків’янка Тетяна Біда стала чемпіонкою ХХІІ Дефлімпійських ігор

1 серпня на Дефлімпіаді-2013, яка відбувається у Софії, представниця Харківщини Тетяна Біда здобула золото у спортивному орієнтуванні. Слідом за бронзою, завойованою у спринті, Тетяна Біда поповнила кошик дефлімпійських медалей збірної України та Харківської області ще й золотом. У восьмий день змагань харків’янці не було рівних у спортивному орієнтуванні на довгій дистанції. Золота медаль Тетяни Біди стала для Харківської області другою найвищою нагородою на цих Дефлімпійських іграх.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 1 серпня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 686,7 тис. га, що становить 97 %, намолочено 2554,1 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,1 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 462,3 тис. га або 100 % від плану, намолочено – 2033,5 тис. тонн, середня врожайність – 44 ц/га.  Пшениці ярої обмолочено 5,4 тис. га або 90 % від плану, намолочено 12,1 тис. тонн, середня врожайність по області – 22,2 ц/га.

У чорнобильців Харківської області є повне взаємопорозуміння з керівництвом регіону

Про це заявив голова Харківської обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник під час круглого столу на тему: «25 років Чорнобильському громадському руху. Минуле-сьогодення-майбутнє». За його словами, харківські чорнобильці не раз зверталися до голови ХОДА Михайла Добкіна, голови обласної ради Сергія Чернова з проханням підтримати їх законні вимоги і завжди знаходили розуміння з боку влади. 

Харківський обласний диспансер радіаційного захисту населення стане одним з кращих лікувальних закладів регіону

Про це сьогодні в ході засідання круглого столу на тему: "25 років Чорнобильському громадському руху. Минуле-сьогодення-майбутнє" заявив голова Харківської обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник. «Дуже важливим і болючим питанням є лікування чорнобильців. Керівництвом Харківської області цьому питанню приділяється велика увага, тому лікування ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції здійснюється на належному рівні. І губернатор області Михайло Добкін, і його заступник Ігор Шурма роблять все для того, щоб Харківський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення став кращим лікувальним закладом не тільки в Харківському регіоні, а й у всій Україні. Рівень харчування та забезпечення ліками в диспансері вже доведений до найвищого в області. Тобто жоден лікувальний заклад Харківщини не отримує в розрахунку на одного хворого на харчування та медикаменти стільки, скільки наш диспансер і госпіталь для ветеранів Великої Вітчизняної війни», – сказав Анатолій Винник.

План надходжень до Пенсійного фонду Харківської області виконано на 100,6%

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, виконання плану надходження до бюджету Пенсійного фонду України в Харківській області складає 100,6%. За липень поточного року до ПФ надійшло 803,1 млн. грн. За 7 місяців до бюджету Фонду поступило 5 млрд. 352,2 млн. грн., що на 29,6 млн. грн. більше запланованого та на 300,5 млн. грн. більше, ніж в аналогічному періоді 2012 року.

Підприємці Харківщини обговорюють нововведення у Кодексі цивільного захисту України

З 1 липня 2013 року вступив в дію новий Кодекс цивільного захисту України. 31 липня Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва провів кустову зустріч з підприємцями Красноградського та Зачепилівського районів області, під час якої було обговорено організацію та забезпечення пожежної та техногенної безпеки згідно з новим Кодексом цивільного захисту.

На Харківщині ведеться робота щодо визначення єдиного підходу при вирішенні правових питань з реалізації органами місцевого самоврядування делегованих повноважень

31 липня Юридичним департаментом Харківської обласної державної адміністрації проведено семінар-нараду з керівниками юридичних служб виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення на тему: «Актуальні питання підготовки проектів рішень виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення з питань здійснення органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади». Як зазначив директор Юридичного департаменту Артур Мартін, на семінарі-нараді були висвітлені питання щодо дотримання вимог нормопроектувальної техніки під час підготовки проектів рішень виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення з питань здійснення органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади, а також проаналізовані та вивчені найбільш типові та поширені помилки, що допускаються під час підготовки проектів відповідних рішень.

11 комунальним підприємствам області узгоджено різницю в тарифах на загальну суму 153,3 млн. грн.

В рамках діяльності робочої групи «Модернізація інфраструктури та базових секторів» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ відбулося чергове засідання територіальної комісії Харківської області з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу. Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, комісією було узгоджено обсяги різниці в тарифах 11 комунальним підприємствам області з теплопостачання, водопостачання та водовідведення, за послуги, які надані населенню, на загальну суму 153,3 млн.грн.

Події дня

Сьогодні, 1 серпня, о 12:00 у Чорнобильській історичній майстерні (вул. Фрунзе, 1) розпочнеться круглий стіл на тему: "25 років Чорнобильському громадському руху Минуле-сьогодення-майбутнє"; О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Основні проблеми галузі культури та шляхи їх вирішення»

Районні спостережні комісії дотримуються вимог чинного законодавства та забезпечують виконання покладених на них завдань

Сьогодні відбулося чергове засідання Харківської обласної спостережної комісії, консультативно-дорадчого органу ХОДА, під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації, голови Харківської обласної спостережної комісії Олега Анпілогова.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 31 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 683,5 тис. га, що становить 97 %, намолочено 2538,8 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,1 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 462,3 тис. га або 100 % від плану, намолочено – 2027,9 тис. тонн, середня врожайність – 43,9 ц/га. Пшениці ярої обмолочено 5,3 тис. га або 88 % від плану, намолочено 11,7 тис. тонн, середня врожайність по області – 22 ц/га.

Харківський спортсмен завоював бронзову медаль зі спортивного орієнтування на Дефлімпіаді в Софії

30 липня 2013 року харків'янин Олександр Санькін здобув бронзу у змаганнях зі спортивного орієнтування на XXII літній Дефлімпіаді в Софії. Спортсмен показав результат 30,57 на середній дистанції та посів третю сходинку п'єдесталу пошани, поступившись лише спортсменам з Литви та Росії. Серед жінок у змаганнях із спортивного орієнтування на середній дистанції здобула золоту медаль українка Яна Мельник, а харків’янка Ганна Федосєєва на цій же дистанції посіла четверте місце.

Питання підготовки медичного персоналу для первинної ланки медичної допомоги дуже важливе. Михайло Добкін

Сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ голова Харківської ОДА Михайло Добкін закцентував увагу присутніх на питанні нестачі фахівців - лікарів сімейної медицини. «Зараз державне замовлення на спеціальності, які будуть працювати в первинній ланці медицини, недостатнє. Тому ми повинні сьогодні отримати чіткі відповіді від Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти про те, яким чином ми будемо отримувати цих лікарів. Так як на сьогоднішній день питання підготовки медичного персоналу для первинної ланки медицини дуже важливе, я пропоную від імені Комітету з економічних реформ підготувати лист, де ми чітко покажемо існуючу статистику, покажемо наші розрахунки з урахуванням виходу найближчим часом людей на пенсію, покажемо нашу потребу у фахівцях», - сказав Михайло Добкін.

До 2019 року в Харківській області буде функціонувати 532 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини

Про це на засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, згідно з планом модернізації медичних закладів, наданим до МОЗ України, в Харківській області планується створення 58 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини у сільській місцевості і загальна кількість їх складе 258. У містах та міських поселеннях заплановано створення 246 амбулаторій, з них 83 у районах області та 163 у Харкові, загальна кількість їх буде збільшена до 274 амбулаторій. Усього до 2019 року включно в області планується функціонування 532 амбулаторій.

Представники посольства США зацікавилися досвідом Харківщини з супроводу та підтримки на регіональному рівні впровадження інвестиційних проектів

Сьогодні у Будинку рад відбулася зустріч директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Сергія Авершина та директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації Євгена Шаповала з дипломатом Економічного відділу Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні паном Еріком Андерсеном. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи економічного та інвестиційного співробітництва США з Харківським регіоном, розвитку фінансового сектору регіону в умовах подолання наслідків світової фінансової кризи.

На Харківщині проведена серйозна і продуктивна робота, спрямована на протидію розповсюдженню в регіоні туберкульозу

Підбиваючи підсумки роботи на засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що на Харківщині проведена серйозна і продуктивна робота, спрямована на протидію розповсюдженню в регіоні туберкульозу.

Лікарів-фтизіатрів Харківщини планується забезпечити житлом

На засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що наступного року необхідно розглянути можливість придбання квартир для лікарів-фтизіатрів по будь-якій із існуючих житлових програм, які реалізуються на Харківщині в рамках виконання завдань Президента щодо розвитку будівельної галузі. «Я переговорю з керівництвом міста Харкова про те, щоб ми і в Харкові, і в області знайшли можливість в бюджеті передбачити ту частину коштів, яку необхідно вносити в якості початкового внеску при придбанні квартири. Люди повинні розуміти, що обрана ними професія дуже важлива для суспільства», – сказав Михайло Добкін.

У Харківській області витрати на харчування для туберкульозних хворих будуть збільшені

На розширеному засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ голова ХОДА Михайло Добкін розпорядився знайти можливість збільшити видатки на харчування для туберкульозних хворих. «Люди, які хворіють на туберкульоз, – це, як правило, люди з невеликим достатком і соціально незахищені. А харчування під час лікування – це найважливіший фактор, який дозволяє швидше одужати. Давайте подивимося, чи є у нас можливість збільшити витрати на харчування, хоча б у тих установах, де хворі знаходяться на стаціонарному лікуванні», – сказав Михайло Добкін.

На Харківщині до кінця 2013 року планується завершити створення 32 юридично самостійних центрів первинної медичної допомоги

На засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заступник голови ХОГА Ігор Шурма розповів, що на виконання поставлених Президентом України та Урядом завдань в області відпрацьовано План-графік реформування галузі охорони здоров’я Харківської області на 2010–2014 роки. Відповідно до Національного плану дій на 2013 рік, після завершення реєстрації Центрів первинної медичної допомоги як самостійних юридичних осіб, передбачається створення ще 45 центрів первинної медико-санітарної допомоги, у тому числі 32 в районах області та 13 – у Харкові. «До кінця 2013 року планується завершити створення 32 юридично самостійних центрів ПМСД в районах області, у тому числі у Харківському районі – 5, Лозівському – 2, у всіх інших районах – по 1», – зазначив заступник голови ХОДА.

На Харківщині діє програма, спрямована на підвищення доступності первинної медичної допомоги

На засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма зазначив, що протягом останніх двох років за ініціативи обласної державної адміністрації розпочато впровадження програми «місцевих стимулів». «Ця програма впроваджена для підвищення доступності первинної медичної допомоги за рахунок покращення кадрового забезпечення. Вона передбачає будівництво амбулаторій сімейної медицини по індивідуальних проектах із вбудованими квартирами», – зазначив Ігор Шурма.

У Харківській області показник захворюваності на туберкульоз один з найменших серед регіонів України

Як зазначив під час проведення розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, завдяки вжитим заходам та плідній співпраці органів місцевої влади усіх рівнів, медичної громадськості, Фонду «Розвиток України» Ріната Ахметова та громадських організацій, за підтримки центральних органів влади, Міністерства охорони здоров’я на Харківщині досягнуті певні позитивні результати запроваджених перетворень.

На Харківщині хворим на туберкульоз надається соціальна підтримка

Як зазначив в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, завдання проекту «Зупинимо туберкульоз в Україні», який активно реалізується на Харківщині, направлені на поліпшення якості організації надання медичної допомоги та створення умов безвідмовного лікування на амбулаторному етапі. Тому Фондом «Розвиток України» Ріната Ахметова організовано соціальну підтримку хворих, що не відриваються від лікування, шляхом виділення продуктових наборів.

Харківською облдержадміністрацією впроваджується довгострокова програма модернізації системи охорони здоров’я на регіональному рівні

Про це на засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Він підкреслив, що мета програми – формування єдиного медичного простору, досягнення соціальної справедливості в питаннях медичного обслуговування жителів Харківщини та максимальне задоволення потреб громадян у медичній допомозі всіх рівнів – від первинної ланки до академічних науково-дослідних інститутів. «В Харківській області було проведено 1 етап реформування медичної галузі шляхом створення єдиного медичного простору на території сільських районів. За результатами цього 764 підрозділи первинної ланки передано на районний рівень управління та фінансування, що дозволило відновити на цьому рівні єдину управлінську та фінансову вертикаль», – розповів Ігор Шурма.

Архів документів