Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Створення сильного громадянського суспільства - це необхідна умова реалізації всіх нових статей Конституції України

Про це під час традиційної зустрічі з представниками регіональних засобів масової інформації «Чай з губернатором» сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Ми давно говоримо про те, що Україна зобов'язана побудувати сильне громадянське суспільство. У нас є концепція розвитку, проводиться ряд заходів, щоб виробити гуманно-гуманітарний простір, який би сприяв розвитку активного громадянського суспільства. Сьогодні, коли змінюється Конституція нашої країни, це вже не побажання. Створення сильного громадянського суспільства - це важлива необхідна умова реалізації всіх тих нових статей Конституції, які будуть прописані, і, сподіваюся, ухвалені», - сказав Михайло Добкін.

До 10 жовтня опалення з'явиться у всіх будинках Харківської області

Про це в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. «1 жовтня в Харківській області почався опалювальний сезон, за графіком до 10 жовтня ми повинні подати опалення у всі будинки, в усі об'єкти соціальної сфери. Але, думаю, що ми сьогодні достроково цю питання закриємо, і з сьогоднішнього дня тепло буде у всіх будинках і установах. Школи, дитячі сади, пологові будинки, лікарні отримали тепло набагато раніше. Передумови для зриву термінів початку опалювального сезону відсутні», - повідомив Михайло Добкін.

Енергетична безпека є важливим питанням у взаємодії України та ЄС. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості питання енергетичної безпеки країни в контексті взаємодії з Європейським Союзом. «Ми надаємо великого значення поглибленню відносин з Європейським Союзом. Фактично, та робота, яку ми запланували до Вільнюського саміту, йде на завершення. Окремо, дуже велике питання - питання енергетичної безпеки України», - сказав Глава держави під час зустрічі з членом Європейської Комісії з питань енергетики Гюнтером Оттінгером.

Михайло Добкін привітав хліборобів Ізюмщини з намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Ізюмського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна врожаю 2013 року і побажав їм нових трудових успіхів. «Вітаю вас із намолотом перших 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. У цьому досягненні – давні хліборобські традиції краю, любов до рідної землі, самовіддана праця фахівців і керівників господарств, комбайнерів і трактористів, усіх трудівників села. Щиро дякую за відданість хліборобській справі. Нехай лани завжди винагороджують вашу самовіддану працю багатими врожаями і надалі прославляють рідну Харківщину», – йдеться у вітальній телеграмі.

Чітке адміністрування єдиного соціального внеску сприяє поліпшенню інвестиційного клімату в Україні

Про це сьогодні на відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Адміністрування єдиного соціального внеску» розповів директор Департаменту оподаткування доходів фізичних осіб Державної податкової адміністрації України В'ячеслав Бусарєв.

На Харківщині 53% суб'єктів господарювання здає звітність в електронному вигляді

Сьогодні в ході відеоконференції на тему: «Адміністрування єдиного соціального внеску» заступник начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів в Харківській області Володимир Кизим підкреслив, що з 1 жовтня поточного року всі 33 центри обслуговування платників податків, які були створені при податкових інспекціях Харківської області, на 100% готові до прийому звітності та адміністрування даного виду внеску.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 10 жовтня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 10 жовтня всього по області посіяно озимих культур на площі 335,7 тис. га (69 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 331,341 тис. га, ячменю – 614 га, жита – 3745 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 14,015 тис. га, або 87 % від запланованої площі. Намолочено 14,876 тис. тонн, урожайність – 10,6 ц/га.

Україна і Туреччина мають поглиблювати міжрегіональне та гуманітарне співробітництво. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович вважає за необхідне поглиблення міжрегіонального та культурно-гуманітарного співробітництва між Україною і Туреччиною. Про це він повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ в Анкарі. «Ми розраховуємо на те, що значно розшириться міжрегіональне співробітництво. Як приклад - це взаємодія АР Крим з регіонами Туреччини», - сказав Глава держави.

Сьогодні в редакції газети «Слобідський край» відбудеться «пряма лінія» за участю Артура Мартіна

Сьогодні з 11:00 до 12:00 в редакції газети «Слобідський край» (площа Свободи, 5, Держпром, 6 під'їзд, 7 поверх) відбудеться «пряма телефонна лінія» за участю директора Юридичного департаменту ХОДА Артура Мартіна та начальника відділу правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Харківській області Тетяни Жицької. Телефон редакції газети: 720-04-72.

Україна й Туреччина завершують підготовку до підписання угоди про створення ЗВТ. Віктор Янукович

Україна і Туреччина перебувають на завершальному етапі підготовки до підписання угоди про створення Зони вільної торгівлі між країнами. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час спілкування з представниками ЗМІ в Анкарі. «У питанні торговельно-економічних стосунків ми готуємо доленосне рішення - це підписання угоди про створення ЗВТ між нашими державами. Ми вже ідемо на завершення», - сказав Президент.

Події дня

Сьогодні, 10 жовтня, о 10.00 у Національному університеті «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 77) відбудеться міжнародна науково-практична конференція за темою «Актуальні проблеми кримінальної відповідальності»; о 12.00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Адміністрування єдиного соціального внеску».

Влада готова підтримати ініціативи громадських козачих організацій

Відбувся круглий стіл «Проблеми взаємодії влади та громадських козачих об'єднань», в якому взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, 22 представники Слобожанського козацтва і запрошені гості. У ході круглого столу обговорювалися перспективи подальшого співробітництва між органами влади та козацькими організаціями в питаннях виховання молоді в дусі відповідальності та патріотизму, а також питання створення при облдержадміністрації Координаційної ради у справах козацьких організацій.

Питання правової освіти населення важливе як для суспільства, так і для держави в цілому

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Олег Анпілогов. «Реалізація соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у питанні правової освіти населення країни дуже важлива як для суспільства, так і для держави в цілому. Тому що знання права і вміння застосовувати ці знання на практиці є тими умовами, коли громадянин має реальну можливість як реалізувати своє право, так і захистити свої законні інтереси», - сказав Олег Анпілогов.

З січня 2017 року безоплатна вторинна правова допомога надаватиметься всім категоріям громадян

Як зазначив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов, з 1 січня 2013 року право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги мають окремі категорії осіб: особи, до яких застосовано адміністративне затримання, адміністративний арешт; особи, підозрювані у скоєнні злочину; особи до яких як запобіжний захід обрано взяття під варту; особи, у справах яких відповідно до положень Кримінально-процесуального кодексу України участь захисника є обов'язковою. «З 1 січня 2014 року коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу розширяться, а з січня 2017 безоплатна вторинна правова допомога в повному обсязі буде надаватися всім без винятку категоріям осіб», - розповів Олег Анпілогов.

У рамках Всеукраїнського тижня права на Харківщині планується провести понад 80 заходів

З 9 по 14 грудня 2013 року в Україні вже вшосте проводитиметься Всеукраїнський тиждень права. Ця традиція введена Указом Президента України від 8 грудня 2008 року «Про Всеукраїнський тиждень права», який був виданий з нагоди 60-ї річниці ухвалення Загальної декларації прав людини. План заходів з проведення у 2013 році Всеукраїнського тижня права затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської ОДА Олег Анпілогов.

Послугами Обласного центру вторинної безоплатної правової допомоги скористалися більше 3 тис. осіб

Харківський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги почав роботу з 1 січня 2013 року. За цей час безоплатна вторинна правова допомога надана 3095 громадянам. Вона надається на виконання соціальних ініціатив Президента України. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов. «Взаємодію між адвокатами, призначеними центром, і слідчими можна оцінювати позитивно. Безумовно, є окремі випадки порушень з боку посадових осіб, які здійснюють затримання. Такі випадки відображаються у доповідних від адвоката або директора центру. Більшість питань при виникненні конфліктної ситуації вирішується адвокатами самостійно на місцях за допомогою консультацій, наданих керівництвом центру», - розповів Олег Анпілогов.

У поточному році більше 500 жителям Харківщини надана безоплатна первинна правова допомога працівниками Юридичного департаменту ХОДА

Відповідно до розпорядження голови ОДА №459 від 16 серпня 2011 року «Про організацію надання безоплатної первинної правової допомоги Харківською обласною державною адміністрацією» така допомога з питань, які входять до компетенції ОДА, надається працівниками Юридичного департаменту ХОДА. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 9 жовтня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 9 жовтня всього по області посіяно озимих культур на площі 286,129 тис. га (59 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 281,890 тис. га, ячменю – 599 га, жита – 3640 га.

Безоплатну правову допомогу зобов'язані надавати всі органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування

Право на отримання правової допомоги прописано у ч.1 ст. 59 Конституції України, відповідно до якої кожен громадянин має право на правову допомогу, і у випадках, передбачених законом, ця допомога надається громадянам безоплатно. Закон України «Про безоплатну правову допомогу» визначає зміст і порядок реалізації права на безоплатну правову допомогу, а також державні гарантії з її надання. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов.

У Харкові відбудеться Міжнародна науково-практична конференція за темою «Актуальні проблеми кримінальної відповідальності»

10-11 жовтня 2013 року в Національному університеті «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбудеться Міжнародна науково-практична конференція за темою «Актуальні проблеми кримінальної відповідальності». На конференції планується обговорити найбільш актуальні питання теорії кримінальної відповідальності та практики її застосування; проблеми встановлення, диференціації та реалізації кримінальної відповідальності; напрями вдосконалення і розвитку законодавства України про кримінальну відповідальність та шляхи його подальшої гармонізації із законодавством європейських держав, а також здійснюватиметься обмін досвідом із науковцями та практиками з зарубіжних країн.

У Чугуївському міськрайонному управлінні юстиції проведено виїзний прийом громадян

Відбувся прес-тур для ЗМІ Харківської області до Чугуєва «Реалізація в регіоні соціальних ініціатив Президента України щодо надання безоплатної правової допомоги населенню», в ході якого журналісти мали змогу оцінити реалізацію соціальних ініціатив Президента України у цій сфері.  9 жовтня 2013 року у приміщенні Чугуївського міськрайонного управління юстиції у Харківській області проведено виїзний прийом громадян. Вирішенням проблем громадян займалися начальник відділу правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Харківській області Тетяна Жицька та заступник начальника управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту ХОДА Ігор Зелінський.

Найближчим часом на одному з харківських телеканалів буде виходити соціальна програма про якість продуктів харчування

Сьогодні після підписання Угоди про співпрацю з проведення споживчої експертизи товарів і послуг між ДП «Харківстандартметрологія», Громадською радою при облдержадміністрації, обласною інспекцією із захисту прав споживачів та регіональної осередком Всеукраїнської громадської організації «Союз споживачів України», гендиректор ДП «Харківстандартметрологія» Володимир Величко розповів, що найближчим часом на одному з харківських телеканалів буде виходити соціальна програма про якість продуктів харчування.

Громадська рада планує розпочати роботу з проведення споживчої експертизи в листопаді

В ході прес-конференції, яка відбулася після підписання Угоди про співпрацю з проведення споживчої експертизи товарів і послуг, голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова розповіла, що серед основних напрямків діяльності ради - сприяння ухваленню в Харківській області регіональної програми захисту прав споживачів.

Підписано Угоду про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг

Сьогодні відбулося підписання Угоди про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг. Угода підписана головою Громадської ради при ХОДА Іриною Давидовою, головою правління Харківського регіонального відділення Всеукраїнської громадської організації «Союз споживачів України» Василем Потаповим, начальником Інспекції з питань захисту прав споживачів в Харківській області Володимиром Нетудихатою, Генеральним директором ДП «Харківстандартметрологія» Володимиром Величком.

Листонош Харківської області привітали з професійним святом

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди Всесвітнього дня пошти. Заступник голови ХОДА Євген Савін і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко привітали працівників Харківської дирекції «Укрпошти» з професійним святом та вручили їм почесні нагороди облдержадміністрації та облради. «Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна вітаю вас з професійним святом - Всесвітнім днем пошти. Ваша праця різноманітна та складна. Ви спілкуєтеся з людьми різних характерів, різних настроїв, але всім ви несете хорошу, добру звістку - комусь газету, комусь лист - і всі чекають на вас. Дуже хороша реакція людей на поштове відділення у сільській місцевості. Тому що там поштове відділення є тим місцем, куди люди приходять поспілкуватися, написати, купити газету. Сьогодні відділення пошти в сільській місцевості є центром всього. І це все робиться вами. Практично 1 млрд. листів на день проходить через листонош усього світу - це колосальна цифра. Поява інтернету та інших засобів електронного зв'язку все одно не зможе замінити теплого, доброго листа. Тому що тільки через нього можна дізнатися настрій того, хто тобі пише, і кому ти пишеш. Тому ваша праця залишається затребуваною завжди», - розповів Євген Савін.

Оголошено набір претендентів для навчання у ВНЗ за Програмою перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива»

Харківська регіональна робоча група Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (РРГ МЦПК) повідомляє, що в рамках Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива» розпочато конкурсний відбір претендентів на перепідготовку у вищих навчальних закладах. Перепідготовка триватиме 10 місяців (очно-заочна форма навчання) і буде здійснюватися на базі Київського національного торговельно-економічного університету, Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара та Донецького Національного університету. Навчальний процес за Програмою у вищих навчальних закладах планується розпочати 15.10.2013.

З 1 січня 2014 року буде розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу

Вторинна правова допомога громадянам включає в себе захист від обвинувачення, здійснення представництва осіб, які мають право на таку допомогу, в судах та інших державних органах, органах місцевого самоврядування і перед іншими особами. Також вона передбачає складання документів процесуального характеру. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник відділу правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Харківській області Тетяна Жицька. Такі послуги надають Центри безоплатної вторинної правової допомоги. Такий центр у м. Харкові розпочав роботу з 1 січня 2013 року і називається Харківський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Первинна і вторинна правова допомога громадянам надається на виконання соціальних ініціатив Президента України.

За 9 місяців територіальним управлінням юстиції було надано населенню близько 5,5 тисяч безоплатних консультацій

У рамках виконання соціальних ініціатив Президента України про надання безоплатної правової допомоги, територіальним управлінням юстиції Харківської області протягом 9 місяців 2013 року було надано близько 5500 консультацій. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник відділу правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Харківській області Тетяна Жицька.

Завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України населенню надається безоплатна правова допомога

Законом України «Про безоплатну правову допомогу» передбачено надання громадянам безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник відділу правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Харківській області Тетяна Жицька.

Події дня

Сьогодні, 9 жовтня, о 10:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудуться урочистості з нагоди Всесвітнього Дня пошти; об 11:00 у прес-центрі Харківської обласної державної адміністрації (вул. Сумська, 64, 5-й поверх, к. 170) відбудеться підписання Угоди про співробітництво по проведенню споживчої експертизи товарів і послуг та прес-конференція за участю голови Громадської ради при ХОДА Ірини Давидової, голови правління Харківського регіонального осередку Всеукраїнської громадської організації «Союз споживачів України» Василя Потапова, начальника Інспекції з питань захисту прав споживачів у Харківській області Володимира Нетудихата, Генерального директора ДП «Харківстандартметрологія» Володимира Величко; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Олега Анпілогова; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться круглий стіл на тему: "Проблеми взаємодії влади і громадських козачих об'єднань".

Архів документів