Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

19 харківських спортсменів стали переможцями та призерами XXII літніх Дефлімпійськіх ігор

4 серпня у столиці Болгарії Софії завершилися XXII літні Дефлімпійські ігри, на яких спортсмени Харківщини здобули 13 нагород. Всього збірна України виборола 88 медалей, з яких 21 золота, 30 срібних, 37 бронзових, та посіла друге місце в медальному заліку. Своє минуле досягнення українці поліпшили на 11 медалей та здобути на одне золото більше, ніж на Дефлімпіаді 2009 року.

Ігор Шурма вручив премії імені Іллі Рєпіна

Сьогодні в Художній галереї комунального закладу «Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна» відбулося вручення премій імені Іллі Юхимовича Рєпіна. У заході взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, голова обласної організації Спілки художників України Віктор Ковтун. Ігор Шурма передав слова привітання лауреатам премії від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Харків'янка Еліна Світоліна виграла тенісний турнір у Донецьку

Харків'янка Еліна Світоліна стала переможницею турніру ITF c призовим фондом 75 тис. дол. в Донецьку. У фіналі українська тенісистка, посіяна під першим номером, у трьох сетах обіграла третю ракетку турніру Тімі Бабош з Угорщини 3-6; 6-2; 7-6.

Харків’янки здобули срібні медалі Дефлімпійських ігор у стрільбі та баскетболі

3 серпня, в передостанній день ХХII літніх Дефлімпійських ігор, Наталія Санькіна виборола срібну медаль у кульовій стрільбі з гвинтівки. В змаганнях серед жінок у стрільбі на 50 метрів Наталія Санькіна здобула 581 бал та посіла друге місце, поступившись переможниці росіянці Юлії Чурсіної лише дев’ятьма балами. Третю сходинку п’єдесталу пошани також зайняла українська спортсменка – киянка Світлана Сандугей.

Під час «Весілля в Малинівці - плюс» було зареєстровано 8 шлюбів

В ході фестивалю «Весілля в Малинівці - плюс» зареєстрували свій шлюб 8 пар. Прямо на фестивальному полі співробітниками відділу реєстрації шлюбів було зроблено відповідний запис, проведені церемонії та вручені свідоцтва про шлюб. На фестивальній сцені молодят привітали та вручили подарунки кожній з 8 пар голова Харківської ОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, голова Чугуївської РДА Володимир Лобойченко та народний депутат Дмитро Шенцев, які стали їх посадженими батьками.

З кожним роком фестиваль «Весілля в Малинівці - плюс» стає масштабнішим

Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, який взяв участь у заходах фестивалю в смт Малинівка Чугуївського району. На його думку, «Весілля в Малинівці - плюс» знайшло свого глядача і залишатиметься популярним ще довгі роки. «Свято з року в рік стає все більш масштабним. Ініціатива, яка народжується на місцях, здатна бути найбільш креативною і цікавою, найбільш адаптованою до місцевої території. Тільки тут, на місці, зрозуміліше всього, як краще зробити фестиваль. Я дякую всім, хто брав участь у його підготовці та організації. Вийшло дуже яскраве, позитивне свято. Ті традиції, які були закладені в Чугуївському районі, будуть продовжені багатьма поколіннями наших земляків», - підкреслив губернатор. 

Фестиваль «Весілля в Малинівці - плюс» урочисто відкрито

Відбулося урочисте відкриття фестивалю обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс», який проходить сьогодні в селищі Малинівка Чугуївського району. У церемонії взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови облради Олена Олешко, голова Чугуївської РДА Володимир Лобойченко та народний депутат Дмитро Шенцев. «З кожним роком цей фестиваль отримує все нових і нових шанувальників. Ні спекотне сонце, ні проливний дощ не можуть перешкодити людям побачити традиції та історію нашого народу, культуру і традиції інших народів, які проживають на нашій території. Ніщо не може зруйнувати ту прекрасну атмосферу, яка панує над цим полем не тільки в день проведення фестивалю, а й багато-багато днів після того, як відгримить салют на честь завершення "Весілля в Малинівці"», - зазначив у своєму привітанні Михайло Добкін.

У селищі Малинівка відкрито пам'ятник Попандопуло

Під час традиційного святкування фестивалю «Весілля в Малинівці» в селищі Малинівка було відкрито пам'ятник герою однойменного фільму Попандопуло. У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови облради Олена Олешко, голова Чугуївської РДА Володимир Лобойченко та народний депутат Дмитро Шенцев. Відкриття пам'ятника одному з найколоритніших персонажів фільму «Весілля в Малинівці» Попандопуло є родзинкою однойменного фестивалю. Від цього дня він буде прикрашати центральну площу селища і стане частиною малинівської історії. Пам'ятник виконаний у повний людський зріст з бронзи. Над його створенням трудився відомий харківський скульптор Сейфаддін Гурбанов.

Фестиваль «Весілля в Малинівці плюс» транслюється он-лайн

Фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс» транслюється он-лайн на Інтернет-сайті Укртелекому. Церемонія відкриття пам'ятника одному з найколоритніших персонажів фільму «Весілля в Малинівці» Попандопуло, яка відбудеться о 15.30 у пгт Малинівка, також транслюватиметься на великих екранах, встановлених на фестивальному полі.

Дзюдоїсти Харківщини здобули золоті медалі ХХII Дефлімпійских ігор

Дві золоті нагороди до медального кошику дефлімпійської збірної України поклали харків’яни Владислав Мозирев та Світлана Забара. В змаганнях з дзюдо, які 2 серпня стартували на Дефлімпіаді-2013, серед чоловіків у ваговій категорії до 60 кілограм не було рівних Владиславу Мозиреву. Здолавши суперників з Монголії та Ірану, харківський спортсмен у фіналі зустрівся з представником Японії Акіо Кіра, та і він не зміг зупинити Владислава на шляху до золотої дефлімпійської медалі.  

У Малинівці розпочався фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс»

Сьогодні в селищі Малинівка Чугуївського району області розпочався фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс». Гостей фестивалю чекає насичена програма: весільні обряди різних народів, парад весільних оркестрів, різноманітні конкурси, атракціони для дітей і дорослих, продаж виробів народних умільців, виступи народних колективів та зірок української естради. Зокрема, під час фестивалю всіх гостей розважатимуть п'ять фестивальних майданчиків: «Весільні ворота», «Дитяче містечко», «Місто майстрів», «Весільна мозаїка», «Вівтар на покуті», а також працюватимуть весільні павільйони.

У Харківській області задекларовано 414,9 тис. тонн зерна

Станом на 1 липня 2013 року по Харківській області зареєстровано 860 декларантів зерна, з них надали декларації про обсяг зберігання зерна 857, що складає 99,6%. Про це сьогодні на селекторній нараді розповів перший заступник начальника Державної інспекції сільського господарства в Харківській області Руслан Голубенко.

Державна інспекція сільського господарства приділяє особливу увагу контролю за використанням та охороною земель

На Держсільгоспінспекцію в Харківській області, як територіальний орган Держсільгоспінспекції України, покладені завдання по здійсненню державного нагляду (контролю) у сфері якості та безпечності сільськогосподарської продукції, технічного нагляду, насінництва та розсадництва. Особливу увагу в діяльності інспекції приділено державному контролю за використанням та охороною земель.

Сьогодні в Харківській області відзначають День високомобільних десантних військ України

Сьогодні заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома взяв участь в урочистостях з нагоди Дня високомобільних десантних військ України. Він від імені голови ХОДА Михайла Добкіна привітав усіх десантників Харкова та Харківської області зі святом, а також вшанував пам’ять загиблих під час церемонії покладання квітів на меморіальному комплексі загиблим у Афганістані.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 2 серпня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 689,3 тис. га, що становить 98 %, намолочено 2583,4 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,5 ц/га.

Лояльні умови кредитування роблять програму молодіжного пільгового кредитування однією з найпопулярніших серед мешканців області

Сьогодні на Харківщині на виконання завдань Президента України щодо розвитку у регіоні будівельної галузі діють три державні програми, мета яких – допомогти громадянам у вирішенні їх житлового питання. Про це повідомила у ході прямої телефонної лінії в редакції газети «Слобідський край» директор Харківського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Наталія Алферова.

На Харківщині підбито підсумки здійснення державної реєстрації прав на нерухоме майно та державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

На обласній селекторній нараді під головуванням заступника голови ХОДА Олега Анпілогова були підведені підсумки виконання на території Харківської області чинного законодавства України щодо здійснення державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обмежень, а також державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а саме - всіх вжитих  і проведених заходів.

Дефлімпійці Харківщини знову завоювали золоті та срібні медалі

2 серпня на Дефлімпіаді-2013 харків’яни у складі естафетних команд зі спортивного орієнтування принесли Україні золото в змаганнях серед жінок та срібло в змаганнях серед чоловічих команд.

В Дергачівському районі планується збудувати дім для 4 сімей з прийомними дітьми

Сьогодні під час візиту до дитячого містечка «Отрадне» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма повідомив, що у 2014-2015 році у Дергачівському районі планується започаткувати проект на зразок «Отрадного» лише з тією відмінністю, що там 4 сім’ї будуть жити в одному будинку, а не в окремих. «У Харківській області понад 1000 дітей живуть без біологічних батьків. Зміцненням матеріальної бази дитячих будинків сімейного типу або окремих сімей ми проблему не вирішимо – це лише ліквідація наслідків. Мова має іти про сімейні духовні цінності. «Отрадне» – це особлива форма, де на обмеженій території живуть 3 сім’ї, і тут дітям намагаються прививати сімейні цінності. Це інша форма співіснування тих сімей, які виховують дітей. У 2014-2015 році у Дергачівському районі планується зробити аналогічний проект», – зазначив заступник губернатора.

Завершено прийом заяв та документів до вищих навчальних закладів від вступників на денну форму навчання

Згідно інформації від Департаменту науки і освіти ХОДА 31 липня 2013 року завершено прийом заяв та документів до вищих навчальних закладів від вступників на навчання на основі базової або повної загальної середньої освіти на денну форму навчання. З 1 по 31 липня 2013 року до вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації та форм власності Харківського регіону подано 168038 заяв.

Сьогодні держава надає реальну підтримку будівельній галузі

Про це сьогодні в ході брифінгу заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, на сьогоднішній момент будівництво не є тією галуззю, яка тягне за собою економіку. До кризи 2008 року будівельна галузь відігравала велику роль в економічному розвитку регіону і країни в цілому, але в даний час вона потребує підтримки. Саме тому Президент України Віктор Янукович поставив завдання перед регіонами надавати будь-яку допомогу і підтримку цієй галузі, щоб вона розвивалася.

На сьогоднішній момент форма виховання дітей в будинках сімейного типу найправильніша і найкорисніша. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході робочого візиту в приватне дитяче містечко «Отрадне» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що в державі йде зміна філософії виховання дітей, які в силу різних обставин опинилися без біологічних батьків.

Михайло Добкін передав мешканцям дитячого містечка «Отрадне» три мікроавтобуси «Газель»

Сьогодні у ході робочого візиту до приватного дитячого містечка «Отрадне» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив вихователям ключі від трех мікроавтобусів «Газель». Під час попереднього візиту губернатора, який відбувся 29 травня напередодні Дня захисту дітей, батьки-вихователі звернулися із проханням розглянути можливість забезпечити дітей автотранспортом для спільного проїзду до культурно-спортивних закладів, виставок та місць відпочинку. Мікроавтобуси були закуплені за рахунок благодійних коштів та передані на баланс благодійного фонду «Соціальна служба допомоги». Також два роки тому фондом був придбаний для дітей «Відрадного» шкільний автобус «Богдан».

За перше півріччя в Харківській області було вироблено 47,4 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, згідно з даними Головного управління статистики в Харківській області за перше півріччя 2013 року в регіоні було вироблено 112,5 тис. тонн нерафінованої соняшникової олії, 128,3 тис. тонн борошна, 47,4 тис. тонн хліба і хлібобулочних виробів, 15,9 тис. тонн обробленого рідкого молока, 8,3 тис. тонн ковбасних виробів, 1,8 тис. тонн вершкового масла.

Розроблені детальні плани розвитку будівельної сфери Харківщини

Розвиток галузі містобудування є однією з ініціатив Президента України Віктора Януковича. Про це нагадав в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович. За його словами, у 2010 році було кардинально змінено законодавство в області містобудівної сфери. З'явився закон про містобудівну діяльність, завдяки якому на порядок спростилися процедури і в сфері проектування, і в сфері будівництва. Новий закон ліквідував велику кількість перешкод і дозволив серйозно збільшити темпи та обсяги будівництва.

У січні - травні 2013 року середньомісячна заробітна плата в Харківській області склала 2 857 грн.

У січні - травні 2013 року середньомісячна заробітна плата в регіоні склала 2 857 грн., що в 2,5 рази перевищило соціальні стандарти - мінімальну зарплату і прожитковий мінімум. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Порівняно з відповідним періодом минулого року зарплата на Харківщині зросла на 9,9%. Серед регіонів України за її розміром область посіла 10 місце », - повідомив він.   

Харківська філармонія стане музичним комплексом європейського класу

Про це розповів в ефірі програми Харківського обласного телебачення «Час влади» директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович. Він нагадав, що в липні Кабінет міністрів України затвердив проект реконструкції Харківської обласної філармонії. За словами директора Департаменту, перших глядачів філармонія зможе прийняти в кінці 2014 року.

Виконання завдань Президента України з розвитку будівельної галузі є одним з пріоритетів Харківської області

На сьогоднішній день пріоритетом Уряду і Харківської облдержадміністрації є ті основні положення Програми економічних реформ Президента України, які спрямовані на підняття будівельної галузі і нарощування темпів і обсягів житлового будівництва. Про це в ході програми обласного телебачення «Час влади» повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович. 

Архітектура харківської арени для Євробаскет-2015 буде унікальною

В ефірі програми Харківського обласного телебачення «Час влади» директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович розповів про будівництво спортивної арени для проведення в Харкові чемпіонату Європи з баскетболу 2015. Він підкреслив, що арена для Євробаскету буде унікальною спорудою не тільки для Харкова, але й для всієї України. Будівля зводиться з нуля, і при її будівництві будуть застосовані сучасні та оригінальні технології.

У таборі відпочинку «Барвінок» розпочалась тематична зміна «Національні візерунки»

1 серпня 2013 року відбувся заїзд дітей національно-культурних товариств області у табір оздоровлення та відпочинку «Барвінок» Барвінківського району на тематичну зміну «Національні візерунки». Третій рік поспіль за ініціативи голови облдержадміністрації в регіоні діє проект, коли маленькі мешканці Харкова та області різних національно-культурних об’єднань мають змогу не лише відпочити з користю для здоров’я, а й дізнатися багато нового і цікавого про національні традиції і культуру один одного.

Архів документів