Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вітання Президента України з нагоди Дня Українського козацтва

Дорогі співвітчизники! Сьогодні, у день величного християнського свята Покрова Пресвятої Богородиці - берегині нашого народу, покровительки війська та козаків, ми відзначаємо День Українського козацтва. Щиро вітаю усіх, хто відчуває дух відваги і вважає себе нащадком лицарського роду. Історія зберегла багато свідчень того, що саме завдяки козацькій звитязі український народ не лише вистояв у важкі часи, а й сформував засади своєї державності. У сучасній Україні багато продовжувачів та палких прихильників козацької ідеї. Численні козацькі товариства роблять вагомий внесок у збереження історичної пам'яті і національних традицій, послідовно плекаючи такі людські чесноти, як відданість Вітчизні, любов до рідного краю, хоробрість та мужність. Тож бажаю козакам завзяття та єдності задля процвітання нашої держави. Щиро зичу усім вам, шановні співвітчизники, здоров'я, наснаги та нових перемог в ім'я України. Хай кожен із вас щоденно відчуває заступництво Божої Матері, а мир і злагода завжди панують на нашій землі. Віктор ЯНУКОВИЧ

Михайло Добкін візьме участь у засіданні комітету з питань економічного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін 14-15 жовтня в м. Калуга (Російська Федерація) візьме участь у 10-му засіданні комітету з питань економічного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії. Засідання відбудеться під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та Прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

Події дня

Сьогодні, 14 жовтня, о 10:00  у саду ім. Т.Г. Шевченка відбудеться покладання квітів до пам'ятника ім. Т.Г. Шевченка з нагоди Дня Українського козацтва

Під час матчу між збірними командами України та Польщі порушень громадського порядку не зафіксовано

За інформацією Головного управління МВС України в Харківській області, 11 жовтня під час та після матчу відбіркового турніру чемпіонату світу з футболу між збірними командами України та Польщі, який відбувся на стадіоні «Металіст», порушень громадського порядку не зафіксовано. На стадіоні були присутні близько 40 тисяч вболівальників. Охорону громадського порядку забезпечували майже 2000 працівників міліції.

Підготовлена програма потрійної модернізації ЖКГ в Україні

В даний час в Україні підготовлено програму потрійної модернізації житлово-комунального господарства. Вона складається з 2 розділів: економія природного газу і перехід на альтернативні джерела енергії. Про це повідомив в ході наради з питання початку опалювального сезону 2013-2014 років у Харківській області Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник. Він нагадав, що Президент України Віктор Янукович поставив завдання уряду: 50% економія газу протягом 3 років.

Розробка альтернативних видів палива – одне з основних завдань для Харківської області

Про це сьогодні в ході наради з питання початку опалювального сезону 2013-2014 років у Харківській області розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він підкреслив, що в цілому в Харківській області опалювальний сезон розпочався без будь-яких непередбачених ситуацій, в області опалення було включено протягом 6 днів, у місті Харкові – протягом 10. «У процесі підготовки до опалювального сезону ми дуже ретельно підходили буквально до кожного району і міста. Скрізь ми збирали господарський актив, проводили засідання штабів з підготовки до зими. І така практика, ми її проводимо вже три роки, себе виправдовує. Ми знаємо стан справ по всій області і в місті Харкові. Завдяки такій організованій роботі, як тільки температура впала до критичного рівня, ми оперативно розпочали опалювальний сезон», - сказав заступник губернатора.

У Харківській області відбудеться Тиждень права

Всеукраїнський тиждень права, присвячений Дню прав людини, відбудеться в Харкові 9-14 грудня. Про це сьогодні на селекторній нараді повідомила заступник директора Юридичного департаменту - начальник управління правової та організаційно - контрольної роботи ХОДА Тетяна Барановська. За її словами, в рамках Тижня права на Харківщині відбудеться 83 заходи.

З 10 жовтня 2013 року житловий фонд Харківської області опалюється на 100%

Про це сьогодні в ході наради з питання початку опалювального сезону 2013-2014 років у Харківській області повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива. За його словами, цього року через погодні умови опалення в житлових будинках та об'єктах соціальної сфери включили раніше звичайного і в рекордні терміни.

Геннадій Темник подякував Харківщині за швидкий початок опалювального сезону

Відбулася нарада з питання початку опалювального сезону 2013-2014 років у Харківській області, в якій взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, голови РДА, мери міст обласного значення та керівники підприємств ЖКГ. «Я хочу подякувати керівництву області та всім вам за роботу, яку ви виконали. Одними з перших в Україні ви увійшли в режим, на 100% забезпечили теплом соціальну сферу і вирішили питання з опаленням житлового фонду», – зазначив Міністр.  

Україна знаходиться на завершальному етапі виконання критеріїв для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Віктор Янукович

Про це Президент України Віктор Янукович розповів під час зустрічі з Єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле. «Україна зараз знаходиться на завершальному етапі виконання тієї програми, яку ми називаємо «списком Фюле». Я переконаний у тому, що шлях, який ми проходимо зараз спільно, відкриває нові можливості в найближчому майбутньому, і атмосфера довіри цьому буде сприяти», - зазначив Президент.

Населення України повинно володіти правовими знаннями

Про це в ході селекторної наради заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов. «Людина, яка володіє знаннями права, сміливо рухається у житті, а значить, повинна вміло захищати свої інтереси, які закріплені Конституцією, Законами України. Нам, громадянам країни, яка декларує себе як демократична правова держава, підвищення рівня правових знань та рівня правової культури нашого населення в цілому дуже важливо, тим більше в умовах обраної Президентом України євроінтеграційної політики. Ми системно повинні проводити цю роботу в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України, і наші громадяни мають отримувати необхідний для них мінімум правових знань, який би забезпечував реалізацію їх законних інтересів», - зазначив Олег Анпілогов.

Харківськім художникам присвоєні почесні звання

Згідно з Указом Президента України № 551/2013 «Про відзначення державними нагородами України діячів образотворчого мистецтва» за вагомий особистий внесок у розвиток українського образотворчого мистецтва, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди 75-ї річниці Національної спілки художників України були присвоєні почесні звання: «ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ МИСТЕЦТВ УКРАЇНИ» - ДЕРКАЧУ Миколі Івановичу - художникові-живописцю, заступникові завідувача кафедри Харківської державної академії дизайну і мистецтв. «ЗАСЛУЖЕНИЙ ХУДОЖНИК УКРАЇНИ» - ЧУРСІНУ Віктору Володимировичу - художникові-живописцю, старшому викладачеві кафедри Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

Більше 30 районних та міських міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення діє в Харківській області

Про це в ході селекторної наради розповіла відповідальний секретар Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Тетяна Жицька. За її словами, протягом 9 місяців 2013 року проведено 75 засідань, на яких було розглянуто 230 правоосвітніх питань. «В області діють 28 районних та 3 міські міжвідомчі координаційно-методичні ради з правової освіти населення (далі – РМКМР, ММКМР). Але слід зазначити, що припинили свою діяльність районні МКМР у місті Харкові та міські МКМР у Куп’янську, Ізюмі та Чугуєві», - повідомила Тетяна Жицька.

Заходи безпеки перед матчем Україна – Польща будуть суворішими, ніж у звичайні дні футбольних матчів

Перед матчем Україна – Польща в Харкові будуть вжиті всі необхідні заходи безпеки, які зазвичай застосовуються при проведенні масових заходів, особливо таких, як проведення футбольного матчу. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в інтерв'ю телеканалу «Футбол». «Навколо стадіону «Металіст» буде декілька кілець, в які увійде служба безпеки стадіону, співробітники міліції та волонтери. Вони необхідні для того, щоб допомогти провести роз'яснювальну роботу серед вболівальників про заборону пронесення на стадіон петард, фаєрів та інших вибухонебезпечних предметів. З урахуванням того, що сьогодні в Харкові буде велика кількість високих гостей, заходи безпеки будуть суворіше, ніж у звичайні дні футбольних матчів», – підкреслив він.

Сьогодні на стадіоні «Металіст» повинні головувати кольори національного прапора України. Михайло Добкін

Коментуючи в інтерв'ю телеканалу «Футбол» намір окремих груп уболівальників використовувати під час матчу збірних України та Польщі червоно-чорні прапори, голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що сьогодні на стадіоні «Металіст» повинні головувати кольори національного прапора України. «Сьогодні на стадіоні головними кольорами повинні бути синьо-жовті. Це кольори національного прапора України, це кольори форми, в якій грає наша збірна. За Україну вболівають люди з усіх регіонів нашої країни, а чорно-червоний прапор не є сьогодні символом України, який рівнозначно сприймається у всіх регіонах. Є люди , які підтримують націоналістичні рухи, інші - не підтримують. Тому, якщо людина дійсно любить країну, хоче, щоб збірна отримала максимальну підтримку, вона не буде приносити жодні провокаційні символи, будь то портрети якихось історичних особистостей, прапори політичних чи національних рухів. У нас сьогодні є офіційна символіка в країні, яка визнана всіма регіонами і є гордістю для людини, незалежно від того, де вона живе: у Львові, Харкові, Донецьку чи Тернополі», - зазначив Михайло Добкін.

Останки загиблих радянських воїнів перепоховали з неврахованого поховання в Братську могилу в селі Довгеньке Ізюмського району

Сьогодні у селі Довгеньке Ізюмського району відбулася церемонія перепоховання останків загиблих радянських воїнів з неврахованого поховання в Братську могилу. У заході взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, заступник голови Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій Геннадій Темник, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.

Департамент у справах молоді та спорту ХОДА та Академія фізкультури підпишуть договір про співпрацю

Відбулася робоча нарада з питання співпраці Харківської державної академії фізичної культури з Департаментом у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації в районах та містах обласного значення області.

Протягом 9 місяців 2013 року фахівцями із соціальної роботи виявлено понад 50 тис. сімей, які опинились у складних життєвих обставинах

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА протягом 9 місяців 2013 року фахівцями із соціальної роботи виявлено понад 50 тис. сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Всі вони обстежені і охоплені соціальною роботою Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Для подолання складних життєвих обставин понад 8 тисяч сімей області взято під соціальний супровід. Запровадження раннього виявлення сімейних проблем та вжиття відповідних заходів (працевлаштування, лікування батьків, надання їм психологічної допомоги, вжиття заходів щодо недопущення позбавлення дітей батьківського піклування) в значній мірі дозволить попередити соціальне сирітство.

Події дня

Сьогодні, 11 жовтня о 15.00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. «Про роботу районних (міських) міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення» 2. «Про організацію проведення у 2013 році на території Харківської області Всеукраїнського тижня права»; о 17.15 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться селекторна нарада з порядком денним: 1. Про початок опалювального сезону 2013-2014 років у Харківській області.

Харківська область планує підписати договір про співпрацю з Чеченської республікою

У ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що Харківська область стежить за регіонами, які прагнуть динамічно розвиватися, і таким прикладом є Чеченська республіка. «В Грозному я побачив абсолютно відбудоване нове місто, де не залишилося жодної зруйнованої будівлі, масштаби і якість будівництва вражають. Замінені всі інженерні мережі, відновлено історичну частину міста в колишньому вигляді, і з'явилися нові висотні будівлі, які можуть бути прикрасою будь-якого сучасного мегаполісу. Дуже багато установ культури, музеїв, театрів, 3 вищих навчальних заклади збудовані з нуля», - розповів Михайло Добкін.

У процесі реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні особлива роль відводиться активності територіальних громад

Як зазначив під час традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у процесі реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні особлива роль відводиться активності територіальних громад та їх активній участі у самоврядуванні і самоорганізації. «Сьогодні реально розглядається можливість, коли територіальна громада з певного рекомендованого переліку делегованих повноважень сама визначатиме, чим вона займатиметься. Наприклад, є 300 делегованих повноважень, а громада каже: ми готові виконувати тільки 15 таких повноважень. Тоді має бути створений механізм, коли громада ці 15 делегованих повноважень від держави отримає, а решту буде реалізовувати на цій території вже влада вищого рівня - районна чи обласна», - сказав Михайло Добкін.

Інвестори готові вкласти 700 млн. дол в будівництво свинокомплексів в Харківській області

Про це в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. «На прохання інвестора в декількох районах Харківської області нами відібрані і підготовлені до проведення конкурсу майданчики, які сукупно складають понад 2 000 га. І якщо інвестори скажуть, що вони готові їх купувати на конкурсі, ми запускаємо механізм, який дасть нам можливість, якщо ми почнемо сьогодні, приблизно в січні провести аукціон, щоб потенційний інвестор придбав ці майданчики і почав на них будівництво свинокомплексу. Я провів за останній час кілька переговорів, бажання інвесторів залишається попереднім. Сума інвестицій близько 700 млн. дол. Це один з найбільших проектів в Україні», - повідомив губернатор.

Пропускний пункт «Журавлівка» найближчим часом відновить роботу в повному обсязі

Чотири місцевих пункти пропуску через державний кордон, що знаходяться в Харківській області, закрито 25 вересня до їх повного переобладнання спеціальними установками для дезінфекції. Про це в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» розповів голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, до таких заходів довелося вдатися через поширення африканської чуми свиней на території Білорусі та Росії. «Один з таких пунктів «Журавлівка», який розташований в Дергачівському районі, повністю переобладнали. Була придбана установка для дезінфекції вантажів, незалежне джерело живлення - генератор, розширена дорога, обладнано спеціальне робоче місце для ветеринара», - повідомив Михайло Добкін.

Державі не варто відмовлятися від можливості проводити системну і зрозумілу інформаційну кампанію

Таку думку в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» висловив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, в багатьох галузях держава є не найефективнішим власником, за винятком ряду стратегічних підприємств. Все інше необхідно через прозору відкриту приватизацію віддавати в приватні руки для того, щоб ці підприємства розвивалися.

На матчі Україна – Польща буде вжито безпрецедентні заходи безпеки

Матч відбіркового турніру чемпіонату світу з футболу між збірною України та збірною Польщі незвичайний і в спортивному, і в навколоспортивному плані. Таку думку висловив в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він нагадав, що сьогодні Україна бореться за право брати участь у фінальному турнірі, яке може отримати, якщо обіграє збірну Польщі – одного з прямих конкурентів. Зовсім нещодавно йшлося про те, що цей матч може відбутися взагалі без уболівальників, і тільки завдяки злагодженій роботі президента Федерації футболу України Анатолія Конькова та Почесного президента ФФУ Григорія Суркіса вболівальники зможуть бути присутніми на грі.

Приблизно 2-3 інвестора кожен місяць цікавляться можливістю будівництва оптового сільгоспринку в Харківській області

Про це в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Коли ідея створення великих сільгоспринків з'явилася в Україні, Харківською обласною державною адміністрацією було обрано майданчик і оформлено на оператора, який у будь-який момент готовий її передати потенційному інвестору. Вже оформлені технічні умови для проведення електричних мереж та інших необхідних інженерних комунікацій. Майданчик дуже привабливий, він безпосередньо примикає до окружної дороги. Фахівці вже дали свою згоду на виготовлення документації для будівництва безпечних , зручних з'їздів з окружної на цей майданчик» , - розповів Михайло Добкін. 

Незважаючи на всі складнощі, Харків і область забезпечують фінансування найважливіших об'єктів для громади

Про це в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, ситуація з роботою казначейства у всіх однакова, і немає такого, що Харкову казначейство пропускає всі платежі, а якимось містам в інших областях - ні. «Ми всі живемо в одній країні, ми повинні розуміти, що сьогодні розвиток нашої економіки не дозволяє повною мірою забезпечувати всю видаткову частину нашого бюджету. Подивіться на м. Харків та Харківську область. Як би складно не було, у нас все будується, ремонтується. Звичайно ж, нам, хотілося б більше, але ті масштаби реконструкції Харкова та ті об'єкти, які ми зводимо в області, дають мені право говорити, що при бажанні і певних зусиллях, спрямованих не на публічне позиціонування, а на діалог з казначейством і пошук навіть в таких складних ситуаціях можливостей фінансування найважливіших об'єктів для громади, можна досягати великих результатів. Складно всім, потрібно терпіти, працювати, знаходити нестандартні рішення, як забезпечити виконання раніше запланованих заходів у такій ситуації» , - сказав Михайло Добкін.

Підготовка до реалізації проекту «Село майбутнього» наближається до завершення

Про це в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» розповів голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «У нас з'явилася абсолютно нова модель взаємовідносин за такими проектами саме в цьому році. Я маю на увазі можливість надання гарантій державою на суму 50 млрд. грн. по цьому року замість звичних раніше програм дотацій з будівництва молочних ферм , виробництва молока. Все це змусило інвестора переписати документацію , яка була затверджена Кабінетом Міністрів, і робочий план . Сьогодні складність полягає в отриманні приватним інвестором цієї державної гарантії. Для цього йому необхідно пройти ряд процедур. На прикладі «Села майбутнього» ми, якщо зможемо до кінця реалізувати, це все вирішиться в найближчий місяць-півтора, фактично побудуємо місток для інших компаній, які зможуть нашим шляхом претендувати на отримання держгарантій і брати під це тривалі, недорогі кредити» , - повідомив він.

Наша держава має лідера, який твердо відстоює національні українські інтереси

Про це в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, сьогодні держави намагаються вибудовувати багатовекторну політику, знаходячи для себе позитивні моменти в економічних відносинах з різними країнами, також і Україна з усіма країнами вибудовує відкриту прагматичну політику. Вперше, більш ніж за 20 років незалежності нашої країни, ми маємо лідера, який відстоює дуже жорстко національні українські інтереси. Зараз ми на порозі підписання договору про Асоціацію з Європейським союзом. Я абсолютно впевнений, що Російська Федерація залишиться, як і раніше була, одним з найбільших наших торгових партнерів, і наш товарообіг буде одним з найбільших у відношенні до інших держав», - повідомив Михайло Добкін.

Підготовка Харківської області до Євробаскету-2015 йде за графіком

Як зазначив у ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, підготовка до Євробаскету-2015 йде за графіком. «До 2015 року ми будемо готові на 100%. Буде сучасний стадіон, дитячо-юнацька спортивна школа, яку фінансує держава і, звичайно ж, буде у нас свято баскетболу. Можливо, завдяки тому, що буде побудовано стадіон, у нас з'явиться сильна команда з баскетболу. Харків'яни баскетбол люблять, але через різні причини вже тривалий час ми не граємо на найвищому рівні», - розповів Михайло Добкін.

Архів документів