Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Головним результатом Року дитячої творчості має стати збільшення кількості дітей в позашкільних закладах

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко представив Президенту України Віктору Януковичу пропозиції щодо виконання соціальних ініціатив «Діти – майбутнє України» в питанні позашкільної освіти. «Забезпечити охоплення різними формами позашкільної освіти не менше 70% дітей – завдання, визначене Президентом у соціальних ініціативах "Діти – майбутнє України"», - підкреслив Юрій Павленко.

Золочівщина передала Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України» Богодухівському району

Сьогодні Богодухівський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України». Урочистості з нагоди 70-річчя визволення району від фашистських загарбників розпочалися пам’ятним молебнем та покладанням квітів до першої братської могили, де поховані 98 радянських воїнів.

Харківські велогонщики перемогли на «Золотих колесах-2013»

3 та 4 серпня в Харкові відбулися традиційні Всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе «Золоті колеса-2013». Цього року 46-та за рахунком велогонка, яка знову повернулася на найбільшу площу Європи - площу Свободи, зібрала близько 200 гонщиків з 19 областей України. Спортсмени боролися за нагороди у дев'яти вікових категоріях і в двох видах програми - гонці критеріум, яка відбулася на площі Свободи, та в груповий кільцевій гонці на бульварі Богдана Хмельницького. Найбільш яскраво проявили себе харків'яни, вигравши багато медалей і посівши перше загальнокомандне місце, обійшовши представників Київської та Луганської областей, які за підсумками посіли відповідно - друге та третє місця.

Хід зернозбиральної кампанії у Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР Харківської ОДА, станом на ранок 7 серпня намолочено 2613,2 тис. тонн зерна ранніх зернових і зернобобових культур при середній врожайності 37,4 ц/га.

Забезпечення дитячих закладів охорони здоров'я має бути приведене у відповідність до законодавства та вимог Президента України

За результатами інспекційних поїздок Уповноваженого Президента України з прав дитини у більшості областей зафіксовані порушення у частині виконання вимог Доручення Президента України від 30 серпня 2012 року щодо забезпечення дитячих лікувальних закладів інвентарем, функціональними ліжками, м’яким інвентарем згідно з табелем оснащення. Про це йдеться у звіті Уповноваженого з прав дитини, представленому Президенту України. 

Жодне зверення на адресу Президента України щодо захисту прав дітей не залишилось без належного реагування

Уповноважений з прав дитини Юрій Павленко доповів Президенту України про стан виконання центральними та місцевими органами влади Указів та Доручень Глави держави у сфері захисту прав дитини протягом першого півріччя 2013 року. Пріоритетними напрямками роботи Уповноваженого Президента з прав дитини було визначено роботу із зверненнями громадян, інспекційні поїздки, моніторинг та контроль за реформуванням закладів несвободи та захист прав дітей, які перебувають у конфлікті із законом, захистом права дитини на здоров’я, права дітей-інвалідів на освіту, права дитини на виховання в сім’ї, забезпеченням та якістю послуг з оздоровлення дітей, реалізації права дитини на позашкільну освіту, співпрацею зі ЗМІ та громадськими організаціями, які працюють в інтересах дітей.

Діяльність української влади сконцентрована на здійсненні заходів, необхідних для забезпечення підписання Угоди про асоціацію з ЄС

Про це сказав Президент України Віктор Янукович під час телефонної розмови з Президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцем. Сторони обговорили питання двосторонніх відносин України та Європейського Союзу, передусім в контексті перспектив підписання Угоди про асоціацію. Глава держави зазначив, що діяльність української влади нині сконцентрована на здійсненні заходів, необхідних для забезпечення підписання Угоди під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» у листопаді поточного року. Президент підкреслив, що робота за всіма напрямами ведеться у тісній взаємодії з профільними структурами ЄС, Ради Європи та ОБСЄ.

За перше півріччя 2013 року до ХОДА надійшло понад 2500 звернень

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату Харківської облдержадміністрації Тетяна Гравнова. «За перше півріччя до обласної державної адміністрації надійшло понад 2500 звернень. У тому числі, понад 1 тис. звернень подано на особистому прийомі, з яких 560 звернень прийнято працівниками приймальні відділу роботи із зверненнями громадян апарату Харківської облдержадміністрації. На всі листи і телеграми, які подані до адміністрації, а також звернення з особистого прийому, вжито заходів, визначених законодавством», - сказала вона. 

Більшість звернень, які надійшли в рамках проекту «Діалог з країною», стосувалися питань соціального захисту та комунального господарства

Про це у програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату обласної державної адміністрації Тетяна Гравнова. Вона зазначила, що у рамках телевізійного проекту «Діалог з країною» за участю Президента України Віктора Януковича обласною державною адміністрацію розглянуто 288 звернень. За словами начальнику відділу роботи із зверненнями громадян апарату ХОДА, найчастіше у зверненнях порушувалися питання соціального захисту та комунального господарства.

В інформаційно-виставковому центрі "Бузок" відкрилася виставка вишивки "Картини з веселки ниток"

Автори всіх 83 робіт, представлених на виставці - учасники єдиного у Харкові клубу любителів вишитих картин «Успіх». У травні цього року йому виповнилося 2 роки. Незважаючи на те, що члени клубу непрофесіонали, їх роботи виставляються на суд глядачів вже вшосте.

2014 рік оголошено Президентом України роком учасників бойових дій на території інших держав

Про це після урочистого відкриття пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам у смт Золочів розповів заступник голови - керівника апарату облдержадміністрації Василь Хома. «У Харківській області створюється оргкомітет, діяльність якого буде спрямована на організацію та проведення таких заходів у наступному році. Звичайно, в цій програмі передбачено будівництво пам'ятників воїнам-інтернаціоналістам в інших районах області, але таких районів залишилося дуже мало», - звернувся до присутніх Василь Хома.

У смт Золочів відкрито пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам

У смт Золочів 6 серпня відбулося урочисте відкриття пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. Присутніх від імені голови ХОДА Михайла Добкіна привітав зі святом визволення Харківщині від фашистських загарбників заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома. Він підкреслив, що цей урочистий захід є символічним і пам'ятним одночасно. «Ви всі знаєте як Харківщина звільнялася від фашистських загарбників, два рази Харків переходив з рук в руки. І ось наше покоління, і покоління 60-х років, виховане на цих бойових традиціях, хлопці, з якими я служив в Афганістані, не зганьбили честь своїх дідів і батьків. Дай Бог, щоб сьогоднішні молоді хлопці не знали гіркоти загибелі своїх друзів і щоб їх матері раділи своїм синам, які повернулися з військової служби. Бажаю, щоб у нас панував мир і спокій, дай Бог вам всім здоров'я, успіхів і мирного неба», - звернувся Василь Хома до присутніх.

Інформація про індекс інфляції по Україні за липень 2013 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні у липні 2013 року становив 99,9%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

У Харкові урочисто зустріли дефлімпійців

6 серпня харківські спортсмени - учасники ХХII Дефлімійських ігор з медалями та перемогами повернулись додому. У Харкові спортсменів-героїв зустріли, як і подобає, з усіма почестями. Вже на пероні харківського Південного вокзалу їх очікували рідні та друзі, а також офіційна делегація на чолі з заступником директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергієм Христоєвим, який від імені та за дорученням голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна привітав дефлімпійців та їх тренерів з успішним виступом.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на ранок 6 серпня намолочено 2604,9 тис. тонн зерна ранніх зернових і зернобобових культур при середній врожайності 37,3 ц/га. Озимої пшениці намолочено 2057,1 тис. тонн, середня врожайність – 44,5 ц/га. Ярої пшениці намолочено 12,3 тис. тонн при середній врожайності 20,5 ц/га. Жита намолочено 33 тис. тонн, середня врожайність – 33,7 ц/га.

Чорнобильці Харкова були передвісниками громадського чорнобильського руху в Європі

Сьогодні відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії в Молодіжному парку, присвячена 25-річчю створення громадського руху чорнобильців. На урочистому заході були присутні голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, голова Харківської міської організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Губарєв, ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, представники громадських організацій. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. «Сьогодні виповнюється 25 років з того моменту, коли була організована громадська чорнобильська організація «Чужої біди не буває». Ця організація стала першою на території колишнього СРСР і першою в світі. Ми, чорнобильці Харкова, стали передвісниками громадського чорнобильського руху в Європі», - звернувся до присутніх Анатолій Вінник.

У рейтингове оцінювання районів Харківської області планують ввести критерії щодо залучення та використання міжнародної технічної допомоги

Про це сьогодні в ході семінару з питань залучення міжнародної технічної допомоги для державних службовців та представників органів місцевого самоврядування заявив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов. За його словами 4 червня 2013 року на засіданні колегії ХОДА була затверджена Концепція створення регіональних центрів міжнародних проектів і програм. Також було запропоновано внести зміни в систему рейтингового оцінювання районів області з введенням критеріїв щодо залучення та використання міжнародної технічної допомоги.

І Міжнародний ярмарок проектів та програм планують провести в Харківській області

Про це повідомив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов в ході семінару з питань залучення міжнародної технічної допомоги для державних службовців та представників органів місцевого самоврядування. 

На Харківщині презентовано три центри з питань реалізації міжнародних програм та регіонального розвитку

Сьогодні в малій актовій залі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбувся семінар з питань залучення міжнародної технічної допомоги для державних службовців та представників органів місцевого самоврядування. У заході взяли участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов, перший віце-президент - виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, ректор ХНУ імені В.Н. Каразіна Віль Бакіров, ректор Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова Володимир Бабаєв, а також представники профільних структурних підрозділів ХОДА, районних державних адміністрацій, представники депутатського корпусу Харківської обласної ради, представники районних рад області, вищих навчальних закладів, громадських організацій.

Майже 300 звернень розглянуто облдержадміністрацією в рамках проекту «Діалог з країною»

У рамках телевізійного проекту «Діалог з країною» за участю Президента України Віктора Януковича обласною державною адміністрацією розглянуто 288 звернень. Найчастіше у зверненнях порушувалися питання соціального захисту (30,6%) – призначення державної соціальної допомоги, санаторно-курортне лікування, забезпечення пільговим автотранспортом; комунального господарства (38%) – ремонт та експлуатація будинків, благоустрій території, ремонт місцевих доріг; праці та заробітної плати (9%), житлової політики (7,6%), аграрної політики та земельних відносин (6,9 %). Про це повідомив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Події дня

Сьогодні, 6 серпня, о 10:00 у Малій актовій залі ХНУ імені В.Н.Каразіна (майдан Свободи, 4) відбудеться семінар з питань залучення міжнародної технічної допомоги для державних службовців та представників органів місцевого самоврядування. О 10:30 біля пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії в Молодіжному парку (вул. Пушкінська, 81) відбудеться церемонія покладання квітів до пам'ятника жертвам Чорнобильської катастрофи. О 17:00 у інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул. Сумська, 25) відкриється виставка вишивки "Картини з веселки ниток".

Ветерани Харківщини взяли участь в урочистостях з нагоди 1020-річчя заснування Бєлгорода і 70-річчя його визволення від фашистських загарбників

Представники Всеукраїнського Союзу учасників війни (Києва, Охтирки, Харкова, Богодухова) спільно з Харківським обласним Комітетом Міжнародного українського Союзу учасників війни 5 серпня взяли участь в урочистостях з нагоди 1020-річчя заснування м. Бєлгорода (РФ) і 70-річчя його визволення від фашистських загарбників . Поїздка організована в рамках виконання Указу Президента України «Про відзначення 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні».

Щотижня спеціалістами Юридичного департаменту ХОДА проводиться прийом громадян, які потребують правової допомоги

В рамках виконання у регіонах завдань і доручень Президента України щодо вирішення звернень громадян 5 серпня спеціалістами Юридичного департаменту ХОДА з метою забезпечення отримання громадянами України, іноземцями, особами без громадянства, у тому числі біженцями, гарантованої Конституцією України безоплатної правової допомоги, було проведено особистий прийом громадян. В ході прийому були надані консультації громадянам з житлових, соціальних питань, а також питань щодо забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян. Мета прийому - надання населенню правових послуг, спрямованих на забезпечення реалізації та захисту прав і свобод людини і громадянина.

Тарифи на послуги водопостачання в селі Руська Лозова повернуті на попередній рівень

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства Харківської ОДА, у липні 2013 року робочою групою з аналізу економічної обґрунтованості ухвалених тарифів на житлово-комунальні послуги, які були підвищені органами місцевого самоврядування з початку 2013 року, було проведено 2 засідання, під час яких були перевірені тарифи на житлово-комунальні послуги у населених пунктах області. За результатами перевірки були скасовані діючі тарифи на послуги водопостачання та водовідведення у с. Руська Лозова Дергачівського району. Відповідне рішення 30 липня ухвалила Русько-Лозівська сільська рада, яким скасувала діючі тарифи на послуги водопостачання та водовідведення, залишивши їх на рівні попередніх (діючих до 05.02.2013).

Головне завдання - створити гідні умови життя та розвитку для кожного громадянина

5 серпня у Красноградському районі заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков провів особистий прийом громадян. Мешканці району звернулися до Андрія Моченкова з питаннями, які стосуються різних сфер життя. Зокрема, проведення ямкового ремонту дороги та тротуару, функціонування на залізничному вокзалі торговельного майданчика, де працює ринок. Також було обговорено питання встановлення дитячого майданчика в селищі Куми.

В Україні пропонують відкривати центри заготівлі молока

Як повідомив заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов, у Верховній Раді України зареєстровано законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо розвитку тваринницької галузі агропромислового комплексу)", в якому пропонується створити в країні мережу центрів заготівлі молока.

За перше півріччя 2013 року в регіоні реалізували промислової продукції на 30,4 млрд.грн.

Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. Він зазначив, що частка Харківщини в загальнодержавному обсязі реалізованої продукції становить 5,6%, за цим показником область посідає шосте місце серед регіонів України.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 5 серпня намолочено 2596,8 тис. тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур при середній врожайності 37,2 ц/га. Озимої пшениці намолочено 2053,3 тис. тонн, середня врожайність – 44,4 ц/га.  Ярої пшениці намолочено 12,3 тис. тонн, середня врожайність по області – 20,5 ц/га.  Жита намолочено 33 тис. тонн, середня врожайність по області – 33,7 ц/га.

Кількість номінацій у премії імені Іллі Рєпіна буде збільшено

Як зазначив сьогодні в ході вручення премій імені Іллі Юхимовича Рєпіна заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, Харківська ОДА разом з облрадою буде ініціювати введення ще однієї номінації для мистецтвознавців. «Ми всі живемо в дуже жорсткому прагматичному світі, а історія говорить про те, що світ врятує красота і прекрасне. Але це все треба підтримувати. Сам Господь Бог дав можливість тут, на Чугуївщині, народитися Іллі Рєпіну, і весь світ сьогодні схиляє голову перед його мистецтвом, яке він подарував прийдешнім поколінням. Історію життя і творчості художників висвітлюють мистецтвознавці. Сьогодні ми підтримуємо ініціативу Віктора Ковтуна - і Харківська облдержадміністрація, і облрада будуть виходити з ініціативою введення ще однієї номінації для мистецтвознавців. Тому що мистецтвознавець дає можливість людям, які щоденно споглядають твори наших художників, отримати знання про цей світ», - зазначив Ігор Шурма.

Навчальний семінар з питань залучення міжнародної технічної допомоги відбудеться для державних службовців та представників органів місцевого самоврядування

6 серпня о 10:00 в малій актовій залі Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна відбудеться семінар з питань залучення міжнародної технічної допомоги для державних службовців та представників органів місцевого самоврядування.

Архів документів