Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Представники 25 шкіл Харківщини набрали найвищі бали за результатами ЗНО-2013

Як повідомив  в ході прес-конференції директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал, за результатами зовнішнього незалежного оцінювання представники 25 шкіл Харкова і області набрали найвищі результати, а саме 200 балів.

У 2013 році до вищих навчальних закладів Харківщини було подано більше 150 тис. заяв

Про це сьогодні на прес-конференції розповів директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. Він повідомив, що до участі у ЗНО у Харківській області було залучено 18 545 осіб з випускників 11 класів та випускників минулих років, з них 74% - випускників 11 класів, 26% – випускники минулих років. «В цілому за погодженням відповідних міністерств загальний ліцензований обсяг у ВНЗ ІІІ-IV рівня акредитації складає 44 347 осіб, що на 1186 менше ніж у 2012 році. Обсяг державного замовлення складає 13 935 осіб, що на 243 особи менше ніж у 2012 році», - підкреслив Роман Шаповал.

Федеративна Республіка Німеччина традиційно є одним з головних партнерів Харківської області

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку паном Клаусом Ціллікенсом, який відвідав Харків із заключним візитом. У заході також взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин.

У 2013 році на Харківщині укладено 49 договорів за програмою «Доступне житло» та 212 громадян планують брати участь у програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів

За інформацією Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, у 2013 році станом на 10 серпня за програмою «Доступне житло» (30/70) підписано 49 договорів на будівництво 52 квартир. Всього громадянам було нараховано 4,7 млн. грн. За програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів Міжвідомчою комісією в Харківській області було визначено 26 житлових будинків, де громадяни можуть придбати 1938 квартир. У Програмі виявили бажання взяти участь 212 громадян, а Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву громадянам видано 75 довідок для надання в банк. Харківській області перераховано для надання часткової компенсації 4,9 млн.грн, укладено 52 договори на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на загальну суму 11,4 млн. грн.

19 студентам вищих навчальних закладів Харківщини призначено обласні та персональні стипендії імені О.С. Масельського на 2013/2014 навчальний рік

Відбулося засідання стипендіальної комісії при обласній державній адміністрації. На засіданні були розглянуті пропозиції вищих навчальних закладів щодо 44 кандидатур студентів із 24 ВНЗ на призначення обласних стипендій та персональних стипендій імені О.С. Масельського на 2013/2014 навчальний рік.

Чугуївський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті "Слава визволителям України"

11 серпня Чугуївщина прийняла від Богодухівського та Печенізького районів Всеукраїнську естафету пам'яті "Слава визволителям України". Урочистості з нагоди сімдесятиріччя визволення району від фашистських загарбників почалися пам'ятним молебнем та покладанням квітів до братської могили. У заході взяли участь керівництво районів, представники ветеранських організацій, школярі м.Чугуєва

16 серпня в Обласному центрі культури і мистецтва відбудеться вступне заняття до авторського курсу печворку

У п`ятницю, 16 серпня, о 16:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться вступне заняття до авторського курсу печворку ( клаптикового шиття). Курс проводитиме Ірина Фоміна – відомий майстер художнього текстилю, фіналіст та призер міжнародних конкурсів, член Спілки дизайнерів України, член Російської Асоціації печворку.

Події дня

Сьогодні, 12 серпня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту науки і освіти ХОДА Романа Шаповала на тему «Підсумки вступної кампанії 2013 року»

Забезпечення безпеки життєдіяльності громадян - один із пріоритетів діяльності органів виконавчої влади

Сьогодні в ХОДА відбулася міжвідомча нарада керівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних правоохоронних та контролюючих органів під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Олега Анпілогова.

Представники влади мають застосовувати всі можливості для вирішення негараздів людей

Як зазначив у новинах «Сьогодення» на Харківському обласному телебаченні заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма, проект «Діалог з країною», в якому брав участь Президент України Віктор Янукович, а також проведення особистих прийомів громадян є надзвичайно важливими. «Саме там можна дізнатись якими проблемами живуть люди. Якщо влада відповідальна, вона повинна почути людей, знати проблематику і максимально йти назустріч людям», - підкреслив Ігор Шурма.

Харківські підводники здобули медалі чемпіонату світу

З 2 по 13 серпня в Казані (Росія) триває чемпіонату світу з підводного спорту. На рахунку спортсменів Харківської області вже чотири медалі, одна з яких золота. Чемпіонкою світу стала харків’янка Катерина Делова, перемігши в пірнанні на 50 метрів у ластах. Також Катерина здобула бронзу на дистанції 100 метрів з аквалангом.

Богодухівщина передала Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України» Печенізькому району

Сьогодні Печенізький район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України». Урочистості з нагоди 70-річчя визволення району від фашистських загарбників почалися пам'ятним молебнем та покладанням квітів до братської могили. У церемонії взяли участь заступник голови Харківської обласної ради Організації ветеранів України - голова комітету ветеранів війни Юрій Бабайлов, делегація Богодухівського району на чолі з головою ветеранської районної організації Іваном Омеляненком, учасники бойових дій, а також Почесний громадянин Богодухова, житель м. Мінськ (Білорусь), ветеран 5-ї Гвардійської армії, генерал-майор Сергій Якович Новиков, який 18-річним солдатом визволяв Богодухів.

Працівників ветеринарної медицини привітали з професійним святом

Сьогодні у Департаменті агропромислового розвитку ХОДА відбулися урочисті заходи з нагоди Дня працівників ветеринарної медицини. У ході заходу працівників ветеринарної медицини привітав заступник директора Департаменту АПР ХОДА - начальник управління соціально-економічного розвитку Володимир Грицаєнко.

У 2013 році за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності оздоровиться 18 тис. дітей Харківщини

Цього року за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 18 тис. дітей області, в тому числі і діти, які потерпіли від аварії на Чорнобильській АЕС, відпочинуть та оздоровляться на території Харківщини, узбережжях Чорного та Азовського морів.  Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма під час програми «Час влади» на ХОД ТРК. «У 2009 році на оздоровлення дітей сумарно виділялося з Фонду 7 млн. грн. В цьому році 51 млн. 635 тис. грн. – різниця є. В минулому році ми зробили перший прорив - було 26 млн., цього року майже 52 млн. грн. Я вважаю, що в Харківській області є умови для оздоровлення дітей, і це є дуже важливо, в тому числі для дітей, які потерпіли від аварії на Чорнобильській АЕС», - зазначив Ігор Шурма.  

Про результативність роботи зі зверненнями можна говорити лише тоді, коли кожна заява розглядається чиновниками на відповідному рівні їхніх функціональних обов’язків

У програмі «Час влади» на харківському обласному телебаченні заступник голови ХОДА Ігор Шурма розповів, з якими питаннями звернулися до Президента України мешканці Харківської області під час проекту «Діалог з країною», та як вони були вирішені. За його словами, з Харківської області надійшло 288 заяв. Всі вони були розглянуті, і дані відповіді, причому 16 заяв були вирішені позитивно в перший тиждень. Найбільша кількість звернень стосувалася медико-соціальної сфери, потім питання стосувались житлово-комунального сектору, будівництва, юридичного змісту.

У цьому році керівництвом області розглянуто майже 3 тисячі заяв від мешканців регіону

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма під час програми «Час влади» на ХОД ТРК. Також він зазначив, що голова Харківської ОДА та його заступники постійно проводять прийом громадян як в громадській приймальні Харківської обласної державної адміністрації, так і в районах області. За словами заступника голови ХОДА, цій темі велику увагу приділяє Президент України Віктор Янукович, і вона є актуальною, надзвичайно важливою як для влади, так і для людей, які від влади очікують прямих результатів. Всі дії, які спрямовані на вирішення питань, регламентуються законом. На Харківщині цьому питанню приділяють особливу увагу.

В Обласному диспансері радіаційного захисту населення створені умови, наближені до санаторних

Про це розповів в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заступник голови Харківської обласної адміністрації Ігор Шурма. Він зазначив, що для отримання санаторно-курортного лікування необхідно до 15 жовтня подати відповідні заявки. Так, на 2013 рік надійшло 2300 заявок на оздоровлення. Станом на сьогодні без урахування 4 кварталу є майже 50% путівок на оздоровлення від заяв, що надійшли, 64% від заявок на оздоровлення дітей. «У Харківській області сьогодні майже 22 тис людей, які відносяться до людей, потерпілих від аварії на Чорнобильській АЕС, і всі вони мають право при наявності медичних показань на санаторно-курортне лікування. Якщо людина не хоче проводити оздоровлення по тих путівках, які закуповує Міністерство соціальної політики, вона має право поїхати у конкретний санаторій, а потім отримати відповідну компенсацію», - зазначив Ігор Шурма.

Координація зусиль ОДА та правоохоронних органів Харківщини спрямована на забезпечення належної реалізації соціальних ініціатив Президента України

Як повідомив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 8 серпня відбулося засідання робочої групи Харківського регіонального комітету економічних реформ. Під час засідання розглядалося питання реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. «Враховуючи, що сьогодні люди найбільше потерпають від серцево-судинної патології, Президент у вигляді своїх соціальних ініціатив започаткував проект, який дозволяє людям за нижчими цінами купувати препарати від гіпертонічної хвороби. Для цього потрібно провести величезну роботу. Поліклініки повинні мати реєстр таких пацієнтів, постійно з ними зустрічатися, спостерігати за станом їх здоров’я, виписувати рецепти, з якими люди ідуть до аптеки та купують ліки за зниженою ціною, а аптеки отримають за це компенсацію. На 2013 рік уряд виділів Харківщині 11 млн. грн. на реалізацію цього проекту. Згідно з реєстром близько 600 тис. людей мають право отримувати такі ліки. Відповідно до кількості хворих гроші були розподілені між районами та містами області. Але до нас надійшла інформація, яка потребує перевірки. Вона полягає в тому, що в деяких установах області запропонували незрозумілу схему, яка дискредитує соціальні ініціативи Президента України», - підкреслив Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні, 9 серпня, об 11.00 у Держпромі, 7 під’їзд, 4 поверх, в актовій залі відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня працівників ветеринарної медицини.

В ході операції «Візит» дільничні інспектори Харківщини розкрили майже 2 тисячі злочинів

Як повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України, генерал-лейтенант міліції Віктор Ратушняк під час сьогоднішньої відеоконференції «Актуальні питання діяльності органів внутрішніх справ», за останні 10 років із міліції звільнилося майже 100 тисяч досвідчених працівників. Проте, якщо подивитися на ті завдання, які поставив перед Міністерством внутрішніх справ Президент України, і роботу, яка зараз проводиться, кадрове питання найближчим часом почне вирішуватися. Особливо це стосується дільничних інспекторів міліції, які найбільше працюють з громадянами.

Будівельників Харківської області привітали з професійним святом

Напередодні свята «Дня будівельника», яке традиційно відзначається у другу неділю серпня, найкращих представників цієї професії привітав і нагородив у Центральному парку культури і відпочинку ім. М. Горького заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков. Також він передав вітальні слова від Харківської обласної державної адміністрації, губернатора Харківської області Михайла Добкіна та голови обласної ради Сергія Чернова.

Україна і Росія консолідують свою роботу для більш комфортного пропуску громадян через державний кордон

Сьогодні у Міжнародному автомобільному пункті пропуску «Гоптівка» відбулася спільна україно-російська робоча нарада з прикордонних питань. У ньому взяли участь заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, перший заступник керівника Адміністрації Губернатора Бєлгородської області Сергій Литвинов, керівники структурних підрозділів прикордонної та митної служб. У ході засідання було розглянуто питання про організацію спільних заходів щодо взаємодії митних служб України та Росії під час пікових навантажень в оформленні громадян і вантажів у МАПП «Гоптівка-Нехотєєвка».

Харківщина – лідер України з валового збору озимої пшениці

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 8 серпня всі райони області завершили збирання ранніх зернових і зернобобових культур. За попередніми даними (остаточні цифри будуть відомі у вересні після здачі господарствами статзвітів), валовий збір зерна склав 2616,1 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,4 ц/га.

Харківський національний університет внутрішніх справ сьогодні один із кращих

Саме таку оцінку навчальному закладу дав сьогодні під час відеоконференції на тему: «Актуальні питання діяльності органів внутрішніх справ» заступник Міністра внутрішніх справ України, генерал-лейтенант міліції Віктор Ратушняк. За його словами, Харківський національний університет внутрішніх справ – один із кращих в системі після Національної академії внутрішніх справ. Рівень підготовки особового складу тут надається належним чином, проте знання це ще півдороги.

Протиправне поглинання та захоплення підприємств на Харківщині будуть повністю викоренені

Сьогодні відбулося засідання консультативно-дорадчого органу ХОДА - Регіональної робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств під головуванням заступника голови ХОДА, заступника керівника Регіональної робочої групи Олега Анпілогова. У ході засідання були розглянуті заяви і заслухані пояснення громадян про рейдерське захоплення двох підприємств, розташованих на території міста Харкова. За результатами розгляду даного питання було ухвалено рішення направити відповідні матеріали до органів прокуратури для перевірки викладених у них фактів та ухвалення рішення відповідно до вимог чинного законодавства.

У Харківській області достатньо представників малого та середнього бізнесу

Про це сьогодні в ході урочистого нагородження переможців та лауреатів регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України» та обласного конкурсу «Краща продукція Харківщини» заявив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. «Дуже приємно відзначити, що в Харкові є малий і середній бізнес. Саме він є основою будь-якої цивілізованої економіки, а не великі підприємства. Хоча вони теж дуже потрібні і важливі. Ваша праця, ваші колективи і та продукція, яку ви виробляєте, безцінні. Вони є необхідною частиною економіки нашої держави», - зазначив Сергій Авершин.

Сергій Авершин привітав переможців обласного конкурсу «Краща продукція Харківщини»

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбулося урочисте нагородження переможців і лауреатів регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України» та обласного конкурсу «Краща продукція Харківщини». У заході взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин, генеральний директор ДП «Харківський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Володимир Величко. Переможців визначали у номінаціях: продовольчі товари, промислові товари для населення, товари виробничо-технічного призначення, роботи або послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах.

Більше 75 тисяч дітей-сиріт вже виховуються в українських сім'ях

Послідовна політика захисту прав дітей-сиріт на виховання в сім'ї спрямовується на розвиток і підтримку національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, - йдеться у звіті Уповноваженого Президента з прав дитини Юрія Павленка, який він надав Главі держави. «На сьогодні із 91718 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вже 75742 дитини виховуються в українських сім'ях», - зазначається в документі.

Організації ветеранів Казахстану, Росії та Білорусі хочуть перейняти досвід проведення «Естафети пам'яті»

Про це в ході урочистостей з нагоди 70-річчя визволення Богодухова від фашистських загарбників розповів голова Харківської обласної ради Організації Ветеранів України Анатолій Хіневич. Він підкреслив, що серед країн СНД подібний масштабний захід проводиться тільки в Україні. Про це в травні цього року в Москві доповів у своєму виступі на засіданні Координаційної ради ветеранських організацій країн СНД голова Ради Організації Ветеранів України Петро Цибенко.

Події дня

Сьогодні, 8 серпня, о 10:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться урочисте нагородження переможців і лауреатів регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України» та обласного конкурсу «Краща продукція Харківщини»; О 12:00 у  ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Актуальні питання діяльності органів внутрішніх справ»; О 16:00 у Центральному парку культури і відпочинку ім. М.Горького (вул. Сумська, 81, «Ретро алея»)розпочнуться урочисті заходи з нагоди Дня будівельника

Архів документів