Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині система фахівців із соціальної роботи буде розвиватися

Як зазначила в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Олена Захуцька, службу фахівців із соціальної роботи було створено минулого року. Поштовх для її створення дали соціальні ініціативи Президента України. «Система соціальних фахівців Харківщини розгалужена. Кожен центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які розташовані в районних центрах, формував систему соціальних працівників в залежності від кількості жителів. Там зважали на те, щоб по місцю проживання ці фахівці були найбільш наближені до того населеного пункту, щоб їм було зручно добиратися. Зокрема, на одного соціального фахівця в сільській місцевості приходиться 2 тис. осіб, які там проживають, а на фахівця у місті – 6 тис. осіб. Охопити їх досить важко, але ж не кожна сім’я потребує соціального супроводу і захисту», - сказала Олена Захуцька.

З початку року фахівці з соціальної роботи відвідали 118 тис. сімей Харківщини

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. Вона зазначила, що на виконання соціальних ініціатив Президента України в Харківській області введено 658 посад фахівців з соціальної роботи. «До основних завдань цих фахівців належить виявлення осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Тобто територіальні центри обслуговують одиноких непрацездатних громадян, а фахівці з соціальної роботи обслуговують людей, які потрапили в складні життєві обставини незалежно від їхнього віку чи статусу. З початку року фахівці з соціальної роботи відвідали 118 тис. сімей. У 65 тис. сімей були виявлені ознаки складних життєвих обставин. Усім цим сім’ям був запропонований соціальний супровід і на сьогоднішній день понад 3 тис. сімей зняті з соціального супроводу у зв’язку з подоланням таких життєвих обставин», - сказала Олена Захуцька.

Михайло Добкін візьме участь у засіданні Ради регіонів

Сьогодні у м. Бориспіль Київської області відбудеться засідання Ради регіонів під головуванням Президента України Віктора Януковича. Участь у засіданні візьме участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На засіданні будуть розглянуті питання про проведення комплексу робіт із збирання врожаю, завдання по його зберіганню, переробці та стан справ в агропромисловому комплексі; про підготовку до зимового періоду та опалювального сезону.

Події дня

Сьогодні, 16 жовтня, о 10:00 у Мусульманській мечеті (вул. Пожарського, 3) товариство азебайджанско-української дружби "Достлуг" відзначатиме мусульманське свято Курбан-байрам; О 13:00 у виставково-інформаційному центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) в рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» відбудеться відкрита лекція кінокритика Володимира Миславського на тему: «Зародження та становлення світового кіно»; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція директора Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголови оргкомітету кінофестивалю "Харьковская сирень" Вікторії Маренич на тему "Харьковская сирень. P.S."; О 15:00 у Харківському національному економічному університеті (пр. Леніна, 9А) відбудеться круглий стіл на тему: «Зона вільної торгівлі з ЄС: очікування регіону напередодні підписання Угоди про Асоціацію»; О 16:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Громадської гуманітарної ради при ХОДА.

Михайло Добкін привітав хліборобів Шевченківського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Шевченківського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна врожаю 2013 року і побажав їм нових трудових успіхів. «Вітаю вас із трудовою перемогою - подоланням 100-тисячного рубежу. Своєю працею ви не лише збагачуєте Харківщину, а й допомагаєте зміцнювати позиції України на європейському і світовому аграрному ринку. Нехай врожай наступного року буде ще кращим за цьогорічний. Здоров’я вам і благополуччя», – йдеться у вітальній телеграмі.

Снігоприбиральна техніка Харківщини повністю готова до зими

Снігоприбиральна техніка повністю підготовлена до роботи в зимовий період, план з капітального ремонту дорожнього покриття виконано на 100%, підготовлено 3 тис. од. інвентарю. Про це повідомив сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Також були укладені договори з суб'єктами підприємницької діяльності та промисловими підприємствами для залучення додаткової техніки у разі рясних снігопадів і надання допомоги в прибиранні території. Кожна одиниця техніки закріплена за конкретною дорогою, певним населеним пунктом. Запас піску становить 108%, солі – 47% і її заготівля триває», – зазначив він.

Взимку на Харківщині працюватиме 321 пункт обігріву

Про це повідомив сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Буде працювати 321 пункт обігріву, у тому числі 310 стаціонарних і 11 пересувних. У районах та містах області готові до роботи 175 автономних пересувних автоматичних установок, з них 5 є в регіональному матеріальному резерві. На 100% забезпечена робота 20,5 тисяч одиниць зливоприймальних колодязів та 815 кілометрів зливних систем», – зазначив він.

У Харківській області опалювальний сезон розпочався вчасно і без зривів

Про це повідомив сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, до 6 жовтня була запущено опалення у всіх районах області, до 10 жовтня – у м. Харків. «На сьогоднішній день всі об'єкти соціальної та бюджетної сфери, а також житловий фонд підключені до тепла, всі котельні працюють», – підкреслив перший заступник губернатора.

Наступного року необхідно активізувати роботу із впровадження енергозберігаючих технологій

Таку думку висловив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на всеукраїнській селекторній нараді. «Цього року на 5% планується зниження споживання природного газу підприємствами теплокомуненерго. А за останні два роки споживання газу вже зменшено на 10%», – зазначив він. Віце-прем’єр дав завдання Мінрегіону створити на сайті міністерства спеціальні рубрики для обміну досвідом та створення довідкової інформації щодо впровадження енергозберігаючих технологій. Там має бути розміщена інформація щодо закордонного досвіду та приклади впровадження енергозберігаючих технологій в регіонах України.

Поголів'я великої рогатої худоби на Харківщині збільшилося на 4%

Як повідомив заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов, на початок жовтня поточного року в усіх категоріях господарств області утримувалось 229,1 тис. голів великої рогатої худоби, що на 8,5 тис. голів більше, ніж на початок жовтня минулого року. «Із загальної чисельності ВРХ 98,8 тис. голів становлять корови. У сільськогосподарських підприємствах утримується 105,3 тис. голів худоби (на 2,4% більше, ніж на 1 жовтня 2012 року), в тому числі 39,2 тис. голів корів. Більше 60% корів припадає на господарства населення, всього ж у цій категорії господарств чисельність ВРХ зросла на 5,1%», - зазначив Юрій Сапронов.

Харківщина посідає друге місце в Україні за кількістю зареєстрованих підприємців-програмістів

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, Харківська область посідає друге місце в Україні за кількістю зареєстрованих підприємців-програмістів. «На початок вересня в Україні налічувалося близько 5,5 тис. зареєстрованих підприємців-програмістів, в порівнянні з минулим роком їх кількість збільшилася на 25%. Найбільша кількість таких підприємців у Києві - 1064. Харківщина посідає друге місце, у нас зареєстровано 789 підприємств», - зазначив Юрій Сапронов.

Укладення Угоди про асоціацію з ЄС відповідає інтересам як України, так і ЄС. Віктор Янукович

Укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом відповідає інтересам як України, так і ЄС. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з представниками ЗМІ в Таллінні. «Переконаний, що укладення Угоди відповідає нашим спільним інтересам, передусім із точки зору подальшої модернізації України на основі європейських цінностей та стандартів», - сказав Глава держави.

Забороняється несанкціоноване використання логотипу Євробаскету-2015

22 вересня 2013 року у м. Любляна (Словенія) був представлений офіційний логотип чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. З метою запобігання випадкам несанкціонованого використання логотипа, який є об’єктом права інтелектуальної власності ФІБА-Європа, а також можливому порушенню норм чинного законодавства України у сфері права інтелектуальної власності, Місцевий організаційний комітет «ЄвроБаскет-2015» звертає увагу на те, що згідно із Цивільним кодексом України та Законом України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» лише власник об’єкта права інтелектуальної власності має виключне право дозволяти використання зареєстрованого знака на підставі договору про передачу права власності на знак чи ліцензійного договору.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 15 жовтня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 15 жовтня всього по області посіяно озимих культур на площі 394,573 тис. га (81 % від запланованої площі).

В ХНЕУ відкрився регіональний міжуніверситетський Start-up центр «First capital»

Сьогодні у Харківському національному економічному університеті відкрився регіональний міжуніверситетський Start-up центр «First capital», який створено в рамках європейського проекту Tempus Sucsid. У церемонії відкриття центру взяли участь заступники Харківського міського голови Ігор Терехов та Олександр Попов, представники компаній «IBM Україна» та «MICROSOFT Україна», представництва Світового банку в Україні, Білорусі, Молдові, асоціації «Інформаційні технології України», а також представники європейських університетів з Франції, Швеції, Португалії, Фінляндії, Великобританії та університетів України.

Міністерство культури відзначило гідний рівень організації на Харківщині заходів, присвячених 70-річчю визволення області

У Шевченківському національному заповіднику в місті Канів відбулося виїзне розширене засідання колегії Міністерства культури України під керівництвом Міністра культури України Леоніда Новохатька. У ході засідання перший заступник Міністра культури Тимофій Кохан зазначив гідний рівень організації в Харківському регіоні заходів, присвячених 70-річчю визволення області, нагадавши, що 19 вересня на Харківщині на території Національного меморіального комплексу "Висота Маршала І.С. Конєва" завершилася Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України».

На Богодухівщині відбувся турнір з футболу серед юнаків

В Богодухівському районі за підтримки голови Харківської обласної федерації футболу, голови ХОДА Михайла Добкіна 13 жовтня відбувся відкритий турнір з футболу серед юнаків 2001-2002 року народження, присвячений пам’яті Володимира Лобойка.

Зміни в системі охорони здоров’я мають відбуватися постійно задля підвищення її ефективності

Зміни в системі охорони здоров’я мають відбуватися постійно задля підвищення її ефективності, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Нам треба впорядкувати структуру медичної галузі, нам треба багато чого зробити для того, щоб вона була зручною для людей та ефективною», - сказав Віктор Янукович під час зустрічі з жінками - Героями України.

Події дня

Сьогодні, 15 жовтня, об 11:00 в Харківському національному економічному університеті (пр. Леніна, 9-а) відбудеться церемонія відкриття регіонального міжуніверситетського Start-up центру FIRST CAPITAL.

Канікули у школах області триватимуть до 20 жовтня

Як повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, в області було ухвалено рішення про початок шкільних канікул з 14 жовтня. «Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти та науки України орієнтовними термінами проведення осінніх канікул у 2013/2014 році визначено період з 28 жовтня до 3 листопада, але з урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням з відповідними місцевими органами управління освітою можуть змінюватись структура навчального року та графік учнівських канікул. Враховуючи особливість сільської місцевості, педагогічне навантаження, а також те, що частину учнів в школи підвозять автобусами, в області ухвалено рішення провести осінні канікули з 14 по 20 жовтня. Це жодним чином не позначиться на учбовому процесі – річна учбова програма буде виконана в повному обсязі», - підкреслив Роман Шаповал.

Цього року заздалегідь складена база і укладені договори з підприємствами по залученню техніки на випадок надзвичайної ситуації у зимовий період

Про це під час проведення засідання Державної комісії щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації в осінньо-зимовий період розповів Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. «Цього року вперше за завданням Уряду заздалегідь складена база і укладені договори з підприємствами по залученню техніки на випадок надзвичайної ситуації у зимовий період. Завдяки цьому у випадку складних погодних умов буде додатково залучено 4,5 тисячі одиниць техніки. Місцеві органи влади мають наперед відпрацювати з цими підприємствами алгоритм роботи під час можливих надзвичайних ситуацій», - сказав Олександр Вілкул.

У кожному регіоні необхідно створити плани реагування у разі виникнення в осінньо-зимовий період надзвичайних ситуацій. Олександр Вілкул

Сьогодні Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів засідання Державної комісії щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації в осінньо-зимовий період. «Запобігти завжди легше ніж ліквідовувати! Тому вся комунальна техніка повинна працювати як тільки почнуться опади. А техніка Державної служби з надзвичайних ситуацій має передислокуватися у найбільш небезпечні регіони, як минулої зими ми передислокували техніку на гірські перевали. Це було дуже ефективно. Прогнози Гідрометцентру усі служби мають отримувати оперативно. У разі погіршення погодних умов кожен керівник повинен через засоби масової інформації інформувати населення щодо ситуації. Люди мають отримувати оперативну інформацію», - сказав Олександр Вілкул.

Ми повинні будувати Європу в Україні для себе. Віктор Янукович

Євроінтеграція для України - це прагнення до кращих світових стандартів, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Європейська інтеграція - це, перш за все, наше домашнє завдання. Ми Європу повинні будувати в Україні для себе», - сказав Президент під час зустрічі з жінками - Героями України.

До кінця 2013 року територію 61-го арсеналу в м. Лозова планується передати органам місцевого самоврядування

Про це сьогодні в ході засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. За його словами, на території Харківської області розташовано 2 арсенали зберігання озброєння та боєприпасів - 61-й арсенал Збройних сил України у м. Лозова та 65-й арсенал в Балаклії, а також центральний склад інженерних боєприпасів у селищі Малинівка Чугуївського району та склад зберігання озброєння і боєприпасів 92-ї окремої механізованої бригади в м. Чугуїв.

Армії сьогодні потрібні найкращі фахівці

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про останній призов та перехід на формування Збройних Сил на контрактних засадах. Про це він повідомив під час зустрічі з жінками - Героями України. «Я сьогодні зранку підписав Указ. Вже більше призову не буде. Там все розписано, як будуть звільнюватися в запас солдати строкової служби, і підуть у цьому році останні, і більше не будемо призивати», - сказав він, зауваживши, що набір на строкову службу збережеться лише у внутрішніх військах.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 14 жовтня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 14 жовтня всього по області посіяно озимих культур на площі 375,087 тис. га (77% від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 369,716 тис. га, ячменю – 982 га, жита – 4389 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 14,102 тис. га, або 88% від запланованої площі. Намолочено 15,009 тис. тонн, урожайність – 10,6 ц/га.

16 жовтня відбудеться планова перевірка засобів оповіщення населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій

16 жовтня 2013 року о 7:52 та 14:25 Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації проводиться планова технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Керівництво Департаменту звертається до громадян з проханням під час перевірки зберігати спокій і продовжувати свої справи. 

Харків'янин Богдан Бондаренко визнаний кращим легкоатлетом Європи

Харківський стрибун у висоту Богдан Бондаренко визнаний кращим легкоатлетом Європи 2013 року. Про це повідомив офіційний сайт Федерації легкої атлетики України. Церемонія нагородження кращих легкоатлетів відбулася в Таллінні (Естонія).

На Харківщині відбулися урочистості з нагоди Дня Українського козацтва

Сьогодні відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку з нагоди Дня Українського козацтва. У заході взяли участь директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич, заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності Харківської обласної ради Микола Тітов, представники громадськості, учні, студенти.

На Харківщині працюють центри з надання безоплатної правової допомоги

Директор Юридичного департаменту ХОДА Артур Мартін на прямій лініі у газеті «Слобідський край» зазначив, що на Харківщині продовжується реалізація соціальних ініціатив Президента України щодо надання безоплатної правової допомоги населенню. Він розповів, що Законом передбачено такі різновиди державної допомоги як захист від обвинувачення, здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, та складення документів процесуального характеру.

Архів документів