Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Україна планує подати заявку на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року

Учасники виїзного засідання Ради регіонів у Борисполі одностайно підтримали рішення про подання Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року. Віктор Янукович зазначив, що можливість проведення в Україні зимових Олімпійських ігор є дуже великою честю для країни. Водночас, на переконання Президента, це питання не повинне перебувати під впливом популізму, а вирішуватись ефективною роботою над підготовкою проекту заявки на право проведення Олімпійських ігор.

Харківщина - один з найкращих регіонів з влаштування дітей-сиріт у прийомні сім’ї

Про це під час виїзного засідання Ради регіонів у Борисполі заявив Президент України Віктор Янукович. Зокрема, він доручив Кабінету Міністрів провести засідання з питань розвитку дитячих будинків сімейного типу. «Ми дуже добре знаємо, що інтернат не той заклад, який дає належну освіту і належне виховання. Тому, шановні колеги, нам з вами треба подумати, і я, Микола Янович, буду вас просити, щоб ви з цього питання зробили заслуховування на Кабінеті Міністрів», - сказав Віктор Янукович.

У 2012 році підприємства Харківщини реалізували інноваційної продукції на 2,9 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що минулого року інновації впроваджували у виробництво 158 підприємств. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, у 2012 році промисловими підприємствами області освоєно 276 інноваційних видів продукції та впроваджено 943 нових технологічних процеси. Загальний обсяг інноваційних витрат підприємств регіону склав 738 млн. грн.», - сказав Юрій Сапронов.

У Харкові з'явиться Алея першокласників

Завтра, 18 жовтня в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтівська, 27) відбудеться святкування Дня школяра, в рамках якого відбудеться урочиста закладка Алеї першокласників. Дата проведення Дня школяра пов'язана з датою створення організації учнівського самоврядування «ІСТОК» Спеціалізованої економіко-правової школи ХГУ «НУА». У цей день учні самостійно проводять уроки, реалізують різні акції, програми, конкурси.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 17 жовтня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Стан реалізації Закону про екстрену медичну допомогу в Україні: актуальні питання»; о 14:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська,64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня працівників харчової промисловості; о 16:00 в обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкриється виставка харківських театральних художників «Театр. Сцена. життя».

Робота з профілактики негативних явищ та формуванню навичок здорового способу життя - одна з основних задач молодіжної політики

Про це під час засідання Громадської гуманітарної ради розповів директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Перепелиця. «На даний час в області налічується понад 30 тис. наркозалежних молодих осіб, більше 2 тис. ВІЛ-інфікованих, 317 осіб, хворих на СНІД, 173 особи, хворі на сифіліс, 441 особа, хвора на гонорею. І це лише, офіційні данні, отримані від державних установ», - повідомив Дмитро Перепелиця.

На реалізацію молодіжної політики з обласного бюджету виділено близько 800 тис. грн.

Про це повідомив директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської ОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, фінансування заходів здійснюється у рамках виконання комплексної Програми розвитку гуманітарної сфери. Так, на реалізацію молодіжної політики у 2013 році Департаменту у справах молоді та спорту з обласного бюджету виділено близько 800 тис. грн. За інформацією Дмитра Перепилиці, кількість молоді віком від 15 до 35 років в області становить 844 тис. 941 особу, що складає 30,9% від загальної кількості населення регіону. З них у сільській місцевості мешкає більше 150 тис. осіб, а у м. Харкові та містах обласного значення майже 700 тис. осіб, що складає відповідно 18,2 та 81,7%.   

Протягом року на Харківщині з метою популяризації здорового способу життя проведено більше 4 тис. заходів

Як повідомив в ході засідання Громадської гуманітарної ради директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської ОДА Дмитро Перепелиця, в області з метою популяризації здорового способу життя ведеться системна робота, яка спрямована на формування стійкого світогляду серед дітей, підлітків та молоді на несприятливе ставлення до наркоманії, алкоголізму та тютюнопаління; усвідомлення і відповідального ставлення кожного громадянина до свого здоров'я, як до найбільшої цінності. «Протягом 2013 року спеціалістами структурних підрозділів Департаменту у справах молоді та спорту спільно з представниками дитячих та молодіжних організацій проведено більше 4 тис. заходів, якими охоплено порядку 82 тис. осіб», - розповів Дмитро Перепелиця.

Літак-безпілотник стане ще одним інструментом боротьби з браконьєрством

Харківське обласне спеціалізоване підприємство з виконання норм екологічної безпеки планує використовувати для патрулювання Печенізького водосховища безпілотний літак, на якому буде встановлена камера з приладом нічного бачення. Таким чином, в онлайн-режимі з'явиться можливість відстежувати факти браконьєрства. Про це сьогодні розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. Він підкреслив, що основне завдання апарату не просто побачити браконьєра, а визначити де розташовані браконьєрські сітки.

Асоціація з Європейським союзом вигідна не тільки для виробників, але і для споживачів

Про це сьогодні в ході круглого столу на тему: «Зона вільної торгівлі з ЄС: очікування регіону напередодні підписання Угоди про асоціацію» сказав заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. «Підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом вигідно не тільки для виробників, але і для споживачів. У першу чергу, звичайно ж, знизяться ціни в результаті доступу більш широкого спектру продукції на наш ринок. Друге - поліпшення показників безпеки цієї продукції, в третю чергу - створення нових робочих місць в результаті поліпшення інвестиційного клімату. Останнє - підвищення рівня соціальної захищеності, оскільки Угода про асоціацію передбачає не тільки економічні, а й соціальні аспекти, в тому числі, захищеність працюючих», - заявив Денис Ткачов.

На Печенізькому водосховищі відбулося чергове планове зариблення

Директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов розповів, що для Печенізького водосховища це вже третє планове зариблення, яке проводиться за ініціативою губернатора Харківської області Михайла Добкіна в рамках програми з відновлення біоресурсів та благоустрою Печенізького водосховища.

Харківські виробники зможуть ефективно конкурувати з колегами з європейських країн

Про це сьогодні в ході круглого столу на тему: «Зона вільної торгівлі з ЄС: очікування регіону напередодні підписання Угоди про асоціацію» заявив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. «У короткостроковому періоді будуть труднощі, але якщо говорити про середньострокову або довгострокову співпрацю, то для України це підвищення власних внутрішніх стандартів, підвищення своєї конкурентоспроможності. Упевнений, що це стане значним поштовхом для зміцнення України як європейської держави», - сказав Денис Ткачов.

У Харківській області будуть створені всі умови для реалізації державної молодіжної політики

Як зазначив у ході засідання Громадської гуманітарної ради заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, 27 вересня 2013 року вийшов Указ Президента України «Про стратегію розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року», в якому окреслено основні напрямки реалізації молодіжної політики, відмічені проблеми сучасної української молоді і механізми їх вирішення. Це зайвий раз нагадує про те, наскільки значущою є систематична і спланована робота з молоддю на місцевому рівні. «Питання там описуються дуже актуальні, питання вимагають колосальних матеріальних та організаційних ресурсів. Є стратегія, а це означає, що є мета, і ми будемо на своєму регіональному рівні відпрацьовувати питання дорожньої карти з реалізації цих напрямків: забезпечення першим робочим місцем, забезпечення житлом тощо», - сказав Євген Савін.

Вікторія Маренич презентувала туристичний маршрут «Кінематографічний Харків»

«Під час V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» була озвучена ідея, над реалізацією якої ми працювали весь цей час. Це створення туристичного маршруту «Кінематографічний Харків». Протягом кількох місяців ми збирали різні пропозиції від харків'ян. Над ними працювали харківські та київські історики кіно, і сьогодні ми готові представити чорновий варіант нашого маршруту», – повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Кінематографічний Харків це частина історії не тільки нашого міста, а й світового кінематографа

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» відбулася перша лекція кінознавця, історика кіно, члена Національної спілки кінематографістів України Володимира Миславського. Лекція на тему «Світовий кінематограф: історія виникнення і становлення» відкрила цикл публічних лекцій, присвячених історії кінематографа. Як зазначила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, «Харьковская сирень» - єдиний кінофестиваль в Україні, який є не лише яскравим шоу, а займається величезною науково-дослідною роботою, відкриваючи нові сторінки, нові імена в історії кінематографа.

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС - своєрідний виклик для багатьох підприємств

Про це сьогодні в ході круглого столу на тему: «Зона вільної торгівлі з ЄС: очікування регіону напередодні підписання Угоди про Асоціацію» заявив директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації Євген Шаповал. «Звичайно Угода про всеохоплюючу і поглиблену зону вільної торгівлі відкриває великі можливості для підприємств машинобудування, для тих підприємств, які є в чомусь монополістами. Проте спочатку їм буде складно витримувати конкуренцію, тому що ті ринки, які вони вже освоїли, не зовсім співпадають з європейськими. Тому це для таких підприємств своєрідний виклик: якщо вони переобладнаються, якщо вони впровадять нові технології, то вони будуть працювати на європейському ринку. Якщо ні – то їх чекає не дуже гарна доля. Але ми сподіваємося, що всі почують нас», - сказав Євген Шаповал.

Проект «Харьковская сирень. P.S.» представить дві стрічки українського кінематографа

У листопаді та грудні цього року в рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» плануються покази двох популярних українських фільмів, створених в цьому році за підтримки Міністерства культури України. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми хочемо підтримати два українських фільми, які тільки вийшли на екрани – «Втрачене місто» і «Іван Сила». Існує попередня домовленість, і є надія, що в листопаді в кінотеатрі «Боммер» відбудеться передпрем'єрний показ «Втраченого міста» і зустріч з акторським складом, а в грудні для маленьких глядачів ми б хотіли показати кінострічку «Іван Сила». Ми збираємося запросити творчу групу цього фільму для реалізації цього задуму. Це могло б стати справжнім подарунком для юних глядачів. Я підкреслюю – це фільми зроблені в Україні», – зазначила Вікторія Маренич.

Угода про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС відкриває великі можливості  для підприємств, які працюють в Харківському регіоні

Сьогодні в Харківському національному економічному університеті відбувся круглий стіл на тему: «Зона вільної торгівлі з ЄС: очікування регіону напередодні підписання Угоди про Асоціацію». Організаторами заходу є Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації спільно з Асоціацією регіональних аналітичних центрів та Фондом місцевої демократії в м. Харкові.

Відкрито новий сезон проекту «Харьковская сирень. P.S.»

Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю "Харьковская сирень" Вікторія Маренич. 13 вересня о кінотеатрі «Боммер» відбувся показ кращих фільмів-лауреатів кінофестивалю «Харьковская сирень» за минулі 5 років. У заході взяли участь два лауреата кінофестивалю «Харьковская сирень»: володар Гран-прі кінофестивалю 2010 року за фільм «Человечкін» – харків'янин Руслан Нікулін і володар премії «За нетривіальність у розкритті вічної теми» у 2009 році за фільм «Вгору-вниз» Михайло Озеров.

Церемонія відкриття VI фестивалю «Харьковская сирень» принесе несподівані сюрпризи

VI Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбудеться у Харкові в період з 30 травня по 2 червня 2014 року. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ще наприкінці V Міжнародного фестивалю, коли підбивалися підсумки, йшлося про те, в 2014 році дати проведення «Харьковской сирени» будуть перенесені. Це пов'язано з тим, що наші шановні гості, метри французького і світового кінематографа, дуже просили дати їм можливість відвідати Каннський кінофестиваль, який відбувається саме в ті ж терміни», – зазначила вона.

Мусульмани Харківщини відсвяткували Курбан-байрам

Харківське обласне товариство азербайджансько-української дружби «Достлуг» в мусульманській мечеті за традицією провело обряд жертвопринесення Аллаху з нагоди мусульманського релігійного свята Курбан-байрам. У заході взяли участь представники міської та обласної влади, представники релігійної громади «Нур Азербайджан», представники мусульманської громадськості, члени правління товариства «Достлуг».

Завдяки проведеній роботі майже 400 дітей, позбавлених батьківського піклування, повернулися назад у сім’ї і не потребують соціального супроводу

Про це сьогодні під час наради з питань вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. У заході також взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських, а також представники Харківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

На VI Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» планується розширити географію основного журі

Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Згідно з Положенням про фестиваль «Харьковская сирень», одна і та сама людина може бути членом журі протягом тільки 3-х років, і член журі не має права виносити на розгляд роботи своїх учнів», – нагадала вона.

На сайт кінофестивалю «Харьковская сирень» очікує ребрендінг

Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Вона зазначила, що до початку VI Міжнародного фестивалю планується запустити новий сайт «Харьковской сирени». Він буде сучасним, функціональним, зручним і простим для відвідувачів і майбутніх учасників.

Харківщина - в п'ятірці регіонів, в яких реєструється найбільша кількість нових підприємців

Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. Він зазначив, що з початку року найбільше нового бізнесу зареєстровано в Києві, Донецькій, Одеській, Дніпропетровській та Харківській областях. «На сьогодні практично кожен п'ятнадцятий житель України є підприємцем, і кількість бажаючих заснувати свій бізнес продовжує стабільно зростати. Поки що майже половина нових підприємців вибирає торгівлю як найпростіший спосіб заробити, але виробництво продукції з великою часткою доданої вартості в перспективі набагато вигідніше торгівлі», - підкреслив заступник голови ХОДА.

У фестивалі «Харьковская сирень» візьмуть участь бразильські кінематографісти

Як зазначила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, організатори фестивалю продовжують популяризувати його у всіх куточках нашого світу. Наприкінці вересня було отримано відповідь від Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Бразилія в Україні пана Антоніо Фернандо Круз -де -Мелло, якого зацікавила «Харьковская сирень». За його словами, національне кіноагентство ANCINE, яке працює при Міністерстві культури Бразилії, вже працює над тим, щоб представити на кінофестивалі в наступному році бразильських кінематографістів.

З 1 жовтня розпочато прийом заявок на участь у VI  фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень»

З 1 жовтня 2013 року тартував прийом заявок на участь у VI Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень», який відбудеться в Харкові з 30 травня по 2 червня 2014 року. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

До уваги ЗМІ! Акредитація!

У п'ятницю, 18 жовтня, на Харківщину з робочим візитом прибуде Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. Під час візиту у міжнародному аеропорті «Харків» буде відкрито один з найсучасніших у Східній Європі Центр управління повітряним рухом. У ході заходу очікується підхід до ЗМІ. Представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати візит, необхідно акредитуватися до 16:00 17 жовтня по телефонах: 700-17-49, 700-03-31.

Наше завдання - збереження існуючого тісного взаємозв'язку з РФ. Михайло Добкін

За пропозицією Прем'єр-міністрів України та Російської Федерації Миколи Азарова та Дмитра Медведєва 15 жовтня в ході десятого засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії слово було надано губернаторам регіонів. Від російської сторони виступив губернатор Калузької області Анатолій Артамонов, від української - голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. У своєму виступі губернатор зазначив, що, виходячи з геополітичного положення Харківської області, історичних і культурних зв'язків, а також вже налагоджених економічних та інших зв'язків, Харківщина вже давно міцно інтегрована в україно-російські відносини.

17 жовтня 2013 відкриється виставка харківських театральних художників «Театр. Сцена. Життя»

17 жовтня 2013 о 16:00 в Обласному центрі культури і мистецтва відбудеться відкриття виставки харківських театральних художників «Театр. Сцена. Життя». На ній будуть представлені театральні костюми з фондів харківських театрів, сценографічні макети, ескізи декорацій і костюмів. Виставка пропрацює до 5 грудня 2013 року. Вхід вільний.

Архів документів