Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Громадськість повинна активно брати участь у вирішенні важливих для Харківського регіону питань

18 жовтня відбулося перше спільне засідання Громадської ради при Чугуївській РДА і Громадської ради при ХОДА. У заході взяли участь директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич, голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова та перший заступник голови Громадської ради Олександр Родіонов. «Мені б дуже хотілося, щоб люди перестали просто говорити про участь громадськості у вирішенні якихось питань. Ми повинні від слів перейти до справи. Я не бачу жодних проблем для реалізації даного постулату в Харківській області. Постараюся бути послідовною у взаємодії і в тісній співпраці з Громадською радою при облдержадміністрації. Я б дуже хотіла, щоб ми вибудували такі ж взаємини у всіх громадських радах при райадміністраціях. Це та вертикаль взаємовідносин, яка нам дуже буде допомагати в роботі», - сказала Вікторія Маренич.

Ситуація з африканською чумою свиней має бути на постійному контролі

18 жовтня відбулася нарада, де обговорювалося посилення заходів щодо попередження занесення збудника вірусу африканської чуми свиней на територію Харківської області. У ході наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що на початку жовтня на території Дергачівського району стався випадок, який ставить під загрозу всі профілактичні заходи, що проводяться причетними службами щодо попередження африканської чуми свиней.

Михайло Добкін привітав хліборобів Кегичівського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Кегичівського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна врожаю 2013 року і побажав їм нових трудових успіхів. «Вітаю вас із намолотом 100 тисяч тонн зерна. Вирощений і зібраний урожай – це результат вашої невтомної праці і високої відповідальності. Бажаю щастя, здоров’я, нових трудових успіхів», – йдеться у вітальній телеграмі.

Нове керівництво ХТЗ не виконує зобов'язань за контрактом з Лозівським ковальсько-механічним заводом

Про це сьогодні в ході брифінгу заявив голова Ради директорів Індустріальної групи УПЕК, народний депутат України Анатолій Гіршфельд. До складу групи входять виробничі підприємства, одним з яких є Лозівський ковальсько-механічний завод. За його словами, сьогодні у цього заводу непроста фінансова ситуація, пов'язана з невиконанням ПАТ «Харківський тракторний завод» своїх зобов'язань за контрактом на постачання комплектуючих для тракторів.

Михайло Добкін привітав Харківський національний економічний університет з присвоєнням імені Нобелівського лауреата Семена Кузнеця

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав колектив Харківського національного економічного університету з присвоєнням імені Семена Кузнеця – вченого-економіста, лауреата Нобелівської премії з економіки. «Вчені університету досягли значних успіхів у наукових дослідженнях в галузі формування концептуальних засад та інструментарію прогнозування потреб національної економіки у фахівцях із вищою освітою, розробці податково-бюджетної політики держави та вивченні соціальних аспектів оподаткування. Впевнений, що університет, який носить ім’я славетного земляка і розвиває його наукову спадщину, і надалі залишатиметься провідним закладом у вітчизняній економічній галузі», - йдеться у вітальній телеграмі.

Обласна влада приділяє максимальну увагу медичному обслуговуванню чорнобильців

Як зазначив сьогодні після презентації оновленого стоматологічного кабінету для чорнобильців в Обласній стоматполіклініці голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, в ці дні виповнюється 2 роки з моменту підписання дуже важливого для чорнобильців Харківщини документа - Меморандуму про співпрацю облдержадміністрації та організації «Союз Чорнобиль Україна». «У ньому червоним рядком прописано медичне обслуговування чорнобильців. За ці 2 роки завдяки облдержадміністрації, обласній раді для нас зроблено дуже багато. Я можу порівняти з іншими областями - далеко не скрізь робиться стільки для медичного забезпечення чорнобильців. Можна сказати, що в Харківській області воно на європейському рівні. Ми дуже вдячні за це губернатору Михайлу Добкіну і всій обласної владі», - підкреслив Анатолій Вінник.

У Чугуєві відбувся семінар для редакторів районних друкованих засобів масової інформації

Сьогодні в м. Чугуїв відбувся семінар для редакторів районних комунальних друкованих засобів масової інформації, організований Департаментом масових комунікацій Харківської ОДА. Семінар провели директор Департаменту масових комунікацій Вікторія Маренич і директор Юридичного департаменту Харківської облдержадміністрації Артур Мартін.  

Кабінет Міністрів доручив відновити рух автотранспорту через пункт пропуску «Журавлівка»

Згідно з інформацією, отриманою від Кабінету міністрів України, у четвер, 17 жовтня, Кабміном було ухвалене протокольне рішення, яким доручено Міністерству доходів і зборів, Державній прикордонній службі зняти обмеження щодо руху автотранспорту через місцевий автомобільний пункт пропуску через державний кордон «Журавлівка» (Дергачівській район Харківської області). На початку наступного тижня пункт пропуску відновить роботу в повному обсязі.

Завдяки роботі соціальних фахівців 21 дитина повернулася до біологічних батьків

Нині в Харківській області створені і існують 44 центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Про це повідомив під час прес-конференції в.о. директора Харківського обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олександр Полянський. За його словами, самій системі центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у цьому році виповняється 20 років. Поштовхом для змін, які відбуваються у центрах, стали ініціативи Президента України. «З ініціативами Президента до центрів соціальних служб влилася ціла армія фахівців із соціальної роботи. По Україні їх 20 тисяч, а якщо говорити про Харківську область, то їх 658. Ці фахівці були рівномірно розподілені і закріплені за територіями області з розрахунку 2 тисячі населення на одного фахівця у сільській місцевості, і 6 тисяч населення на одного фахівця у місті», – зазначив Олександр Полянський.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 18 жовтня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 18 жовтня всього по області посіяно озимих культур на площі 427,243 тис. га (88 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 420,117 тис. га, ячменю – 1613 га, жита – 5513 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 14,235 тис. га, або 89 % від запланованої площі. Намолочено 15,124 тис. тонн, урожайність – 10,6 ц/га.

Більше 400 чорнобильців скористалися послугою пільгового зубопротезування у 2013 році

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у 2013 році за кошти державного бюджету було профінансовано програму «Медичне забезпечення громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції» у розділі безоплатного зубопротезування на 270 тис. грн., з них 165 тис. 300 грн. - мешканцям Харківської області, 104 тис. 700 грн. - мешканцям м. Харкова. Кошти було розподілено пропорційно кількості громадян, потребуючих зубопротезування. Послугу зубопротезування надано 294 мешканцям Харківської області та 115 мешканцям м. Харкова.

На Харківщині розпочато виробництво нових моделей інвалідних візків

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК розповів заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. «На сьогодні ми маємо абсолютну нову систему забезпечення засобами технічної реабілітації - індивідуальний підхід до виготовлення інвалідних візків, палиць тощо. Додому до інвалідів приходять відповідні фахівці, роблять заміри, складається реєстр. На сьогодні 100% людей подали свої заявки, 76% заявок вже реалізовані», - повідомив Ігор Шурма.

Цього року пасажиропотік в аеропорту «Харків» має збільшитися до 700 тисяч пасажирів

«Пасажиропотік в аеропорту «Харків» збільшується, я думаю, що цього року буде до 700 тисяч пасажирів», – таку думку висловив на брифінгу після відкриття сучасного Центру управління повітряним рухом в Міжнародному аеропорту «Харків» Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул. Він повідомив, що сьогодні будь-які авіакомпанії, які висловлюють бажання літати з аеропорту «Харків», отримують всі необхідні дозволи від держави. Олександр Вілкул зазначив, що системне збільшення кількості польотів буде після підписання про відкритий повітряний простір, хоча вже сьогодні динаміка дуже непогана – цього року з Харкова літатимуть на 10-15% більше. У цілому зростання пасажиропотоку через всі українські аеропорти становить близько 6%.

ДО УВАГИ ЖУРНАЛІСТІВ!

СЬОГОДНІ о 15:00 в малій залі Будинку рад відбудеться нарада з питання «Про посилення заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Харківської області».

Михайло Добкін привітав членів Національної академії правових наук із 20- річчям установи

Сьогодні в Національній академії правових наук України відбулися загальні збори дійсних членів та членів-кореспондентів, присвячені 20-річчю Академії. У ньому взяли участь Президент Академії Василь Тацій, голова ХОДА Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кернес, голова облради Сергій Чернов, народний депутат України Володимир Литвин, глава Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко та голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич. «20 років – це такий час, коли можна подивитися на той шлях, який ми пройшли разом із вами: які є здобутки, які є проблеми, над чим треба працювати далі, як треба думати про розвиток правової науки і найголовніше – що треба робити для розбудови демократичної і правової держави», – зазначив у вступній промові Василь Тацій.

Стоматологічна допомога чорнобильцям надаватиметься на якісно новому рівні

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та головний позаштатний стоматолог Міністерства охорони здоров'я України Олексій Павленко відвідали спеціальний кабінет в Обласній стоматологічній поліклініці, де позачергово обслуговуються громадяни, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи. «Цей кабінет був відкритий наприкінці 2012 року. Сьогодні він набув зовсім іншого вигляду. Він обладнаний сучасною стоматологічною установкою, тут можна проводити огляд та надавати терапевтичну допомогу. Тут будуть обслуговуватися виключно чорнобильці. Відкриття цього кабінету – це результат спільних дій облдержадміністрації та соціально відповідального бізнесу», - зазначив Ігор Шурма.

Відкриття нового Центру управління польотами створює додаткові можливості для роботи аеропорту «Харків»

Під час урочистої церемонії відкриття Центру управління польотами в Міжнародному аеропорту «Харків» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін від імені жителів області висловив подяку Президенту України та уряду, а також тим, хто доклав зусиль для будівництва цього об'єкта. «Крок за кроком, незважаючи на складну економічну ситуацію, держава Україна робить все для того, щоб зробити життя своїх громадян безпечніше, зручніше і комфортніше, а умови для роботи бізнесу – максимально цікавими. Я думаю, що тільки фахівці розуміють справжнє значення даної споруди. Це не просто зручність і комфорт для тих, хто працював раніше в менш зручних умовах, не просто можливість більш якісно стежити за безпекою польоту, це ще додаткові можливості для роботи нашого аеропорту – повітряних воріт не тільки Харкова, але і всієї Слобожанщини», – заявив губернатор.

Завдяки унікальному Центру управління польотами українське небо стане безпечніше. Олександр Вілкул

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час урочистої церемонії відкриття Центру управління польотами привітав харків'ян з цією знаменною подією і подякував людям, чиїми турботами українське небо стає безпечнішим. «У Харкові відкрито один з найсучасніших не тільки в Україні, а й у всій Європі Центрів управління польотами. Завдяки унікальній дев'ятиповерховій аеродромній диспетчерській вишці і українське небо стає безпечнішим, і підвищується пропускна здатність аеропорту «Харків». Ми сьогодні знаходимося на фінальній стадії підписання угоди про вільний повітряний простір. Угода про вільне небо з ЄС дуже важлива для нашої країни, тому що збільшення кількості авіакомпаній, які будуть працювати в Україні – це збільшення конкуренції, нові робочі місця, а значить – і підвищення сервісу, і, що важливо, зниження цін на авіаквитки. Зменшення вартості квитків значить, що набагато більша кількість людей зможе скористатися повітряним транспортом. І всього цього не можна досягти без створення справжнього європейського рівня безпеки», – підкреслив він.

Співробітники соціальної сфери – професіонали з великим серцем

Заступник голови ХОДА Ігор Шурма у ході програми «Час влади» на ХОД ТРК зазначив, що сьогодні вирішення питань соціальної проблематики, що озвучуються в соціальних ініціативах Президента України, потребує відповідної реакції. У соціальній сфері працюють люді високоосвічені, відповідно професійно підготовлені, які глибоко вивчили проблематику і головне - люди з великим серцем. Черстві люди там працювати не можуть. Працівник соціальної сфери є таким собі реципієнтом, адже він приймає на себе весь оточуючий негатив.

Олександр Вілкул відкрив в аеропорту «Харків» один з найсучасніших у Східній Європі Центр керування повітряним рухом

Сьогодні Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул відкрив в аеропорту «Харків» один з найсучасніших у Східній Європі Центр керування повітряним рухом. У заході також взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, генеральний директор "Украерорух" Юрій Чередніченко, Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій.

Соціальна допомога потрібна самотнім людям похилого віку

Заступник голови ХОДА Ігор Шурма у ході програми «Час влади» на ХОД ТРК зазначив, що однією з найуразливіших верств населення сьогодні можна назвати самотніх людей похилого віку. На його погляд, Закон України «Про соціальні послуги», безумовно, визначає список тих, хто належить до найуразливіших верств населення. Але коли починаєш працювати з цією термінологією, життя відкриває набагато інший спектр, ніж слова на папері.

Держава працює над тим, щоб питання соціальної проблематики максимально вирішувались

Про це у програмі «Час влади»на ХОД ТРК розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Він зазначив, що проблеми соціального характеру і змісту є у всіх державах, і Україна, на жаль, не стала винятком. Але з 2010 року жителі країни стали свідками генерації цілих блоків соціальних ініціатив, започаткованих Президентом Віктором Януковичем. І сьогодні перші особи держави і всі державні інституції працюють над тим, щоб соціальна проблематика максимально вирішувалась для людей. Держава не тільки вирішує існуючи проблеми, вона попереджає настання таких проблем.

Події дня

Сьогодні, 18 жовтня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція в.о. директора Харківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олександра Полянського на тему «Реалізація в регіоні соціальної ініціативи Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки»

Реформи стали основою для модернізації країни. Віктор Янукович

Реформи, які проводяться у країні останні три роки, заклали основу для модернізації держави. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час пленарного засідання Шостого Міжнародного інвестиційного саміту «Сталий розвиток: енергоефективність, ресурсозбереження, екобезпека» в Донецьку.

Харківська область планує закупити понад 30 автомобілів екстреної медичної допомоги

Про це повідомив під час відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Стан реалізації Закону про екстрену медичну допомогу в Україні: актуальні питання» заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «У нас 244 машини кожного дня виїжджають на виклики. На сьогодні ухвалено рішення залучати позабюджетні кошти на зміцнення матеріально-технічної бази екстреної медичної допомоги, а також рішення про закупівлю за рахунок цих коштів та бюджетів інших рівнів понад 30 машин», - розповів Ігор Шурма.

Україна зацікавлена в якнайшвидшому переході вітчизняної економіки на європейські стандарти

Зволікання з переходом на європейські технічні стандарти загрожує вітчизняному товаровиробнику негативними наслідками, зазначає Президент України Віктор Янукович. Виступаючи на пленарному засіданні Шостого Міжнародного інвестиційного саміту «Сталий розвиток: енергоефективність, ресурсозбереження, екобезпека» в Донецьку, Віктор Янукович підкреслив, що зараз Україна знаходиться на порозі ухвалення одного зі стратегічних рішень - підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

До уваги акредитованих ЗМІ!

Від’їзд представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення робочого візиту Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула на Харківщину, відбудеться о 7:00 від Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37). При собі мати редакційні посвідчення!

Харківська область - один з лідерів з виконання державного нормативу доїзду бригад екстреної допомоги на виклик

Про це повідомив у ході відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Стан реалізації Закону про екстрену медичну допомогу в Україні: актуальні питання» заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Завдяки реалізованим заходам в Харківській області вдалося суттєво скоротити час доїзду. Станом на 1 січня 2013 року середня тривалість складала по місту Харкову 9 хвилин; по районам області за умов тимчасового використання «старої» системи отримання, реєстрації та передачі викликів (без централізованого використання міжміських та міжрайонних каналів зв'язку) – 31 хвилина. Сьогодні середній доїзд у Харкові складає до 7 хв. 35 сек. та 14 хв. 20 сек. по Харківській області.

За останній рік завдяки фахівцям із соціальної роботи на Харківщині виявлено в 6 разів більше сімей, які потребують допомоги

Про це сьогодні в ході прес-туру представників ЗМІ до дитячого містечка «Отрадне» повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «Сьогодні ми маємо високий центр ініціатив - Президента України, який започаткував і тримає на контролі цілий ряд соціальних ініціатив, що стосуються уразливих сімей, дітей-сиріт і всіх тих, хто потребує державної допомоги. Це дуже важливо, оскільки ініціатива перебуває на контролі у перших осіб держави – у Президента, Кабінету Міністрів, Міністерства соціальної політики. Завдяки цьому пішли реальні кроки щодо реалізації цих ініціатив», - сказав Ігор Шурма.

Ігор Шурма привітав працівників харчової галузі з професійним святом

Сьогодні відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівника харчової промисловості. Найкращих представників галузі привітали заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. «Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна вітаю вас із професійним святом. Підприємства харчової промисловості – це великий сегмент, суттєва складова промислового потенціалу Харківщини. Четверта частина всієї продукції вироблена вами, у вас працює 25 тисяч осіб. Вони створюють продукцію, без якої неможливе існування людини. Ваша продукція є соціальною. Велика подяка вам за вашу самовіддану працю, за те, що ви в жорстких ринкових умовах вистояли, відбулися і працюєте. Бажаю вам не зупинятися на досягнутому і пам’ятати, що від вашої праці залежить найцінніше, що є у людини – здоров’я», – зазначив Ігор Шурма.

Архів документів