Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 25 жовтня, о 09:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій; О 10:00 в Авторську школу Бойко (вул. Союзна, 7) відбудеться прес-тур (від'їзд журналістів з вул. Іванова); О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Підсумки роботи галузі тваринництва та стан підготовки до зимового періоду утримання худоби. 2. У порядку контролю за підсумками селекторної наради від 7 червня 2013 року по питанню "Стан охорони праці та пожежної безпеки в агропромисловому комплексі". .

Харківська область готова до виникнення надзвичайних ситуацій

З метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також забезпечення пожежної безпеки в Харківській області в осінньо-зимовий період 2013/2014 років розроблено Комплексний план заходів. Про це в ході робочої наради повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, в області підготовлено до роботи в разі ускладнення погодних умов 310 пунктів обігріву, з них 308 стаціонарних і 2 пересувних; підготовлені 13 пересувних пунктів обігріву Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області, Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, Харківського та Чугуївського військових гарнізонів. У разі надзвичайних ситуацій можуть бути створені 2 зведених загони: 154 людини особового складу і 25 одиниць техніки Держслужби з НС, залучена спеціальна техніка підвищеної прохідності рятувальної служби, можливе залучення близько 3000 людей особового складу та понад 50 одиниць техніки військових частин, підрозділів Внутрішніх військ, Головного управління МВС України в Харківській області, підрозділів Держприкордонслужби.

38 котелень КП «Дирекція розвитку інфраструктури території» переведуть на паливний брикет

Харківським обласним комунальним підприємством «Дирекція розвитку інфраструктури території» був розроблений інвестиційний проект з впровадження енергозберігаючих технологій та альтернативних видів палива, що реалізується разом з японським агентством міжнародного співробітництва (JІKA). Про це розповів у ході робочої наради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Загалом цей проект передбачає переведення 38 котелень підприємства з природного газу на паливний брикет, реалізація якого дасть можливість річної економії природного газу до 9,3 млн.куб.м. На даному етапі проводиться реалізація першої фази пілотного проекту, в рамках якого планується встановити твердопаливний котел у котельні по вул. Петровського, 79 у м. Дергачі і лінію з виробництва брикетів у м. Куп'янськ. На сьогодні цей інвестиційний проект отримав остаточне затвердження японського агентства міжнародного співробітництва та 03.11.2013 заплановано приїзд робочої групи з Японії для вирішення технічних питань та проведення спільних консультацій», - повідомив Валентин Дулуб.

У зимовий період повинен бути забезпечений безперешкодний рух транспорту всіма дорогами Харківської області

Про це сьогодні під час наради з підбиття підсумків підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років, а також початку і проходження опалювального сезону 2013/2014 років заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін «Синоптики кажуть різне: одні, що це буде дуже холодна зима, інші - що ні. Для нас це буде просто зима. Ми повинні знати як, з ким і за які кошти ми будемо розчищати наші дороги, а також забезпечувати підвезення людей на роботу, з роботи, дітей до школи і зі школи, а також необхідних продуктів харчування та нормальну безперебійну роботу нашої екстреної медичної допомоги», - сказав Михайло Добкін.

Котельні Харківської області переводять на тверде паливо

Про це розповів на нараді на тему «Підбиття підсумків підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років. Початок і проходження опалювального сезону» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, у Нововодолазькому районі підприємство ТОВ «Нововодолазькі теплові мережі» за власні кошти виконало роботи з переведення на тверде паливо 5 існуючих котелень та встановлення 4 модульних котелень на твердому паливі. «За попередніми підрахунками економія газу становитиме 1,5 млн. куб. м на рік. Приватним інвестором буде продовжена робота з переведення ще 4 котелень «старого» підприємства (Нововодолазького комунального підприємства теплових мереж) на тверде паливо. У Дергачівському районі на 7 газових котелень для опалення об'єктів соціальної сфери за кошти інвестора ТОВ «Екотехнопарк» встановлені додаткові твердопаливні котли для роботи на пелетах або вугіллі. Зазначені заходи дозволять заощадити 700 тис. куб. м газу», - розповів Валентин Дулуб.

10% вартості видобутого на території Харківської області сланцевого газу буде залишатися в обласному бюджеті

Про це повідомив на робочій нараді з підбиття підсумків підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років, а також початку та проходження опалювального сезону 2013/2014 років голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, найближчим часом Харківська обласна рада приступить до внесення змін до договору, який закріплює розподілення продукції - видобуток сланцевого газу. «Ми домовилися, що 10% від усього видобутого газу на території Харківської області буде залишатися в розпорядженні обласного бюджету. Всі кошти будуть надходити на спеціальний рахунок, який дозволить нам акумулювати колосальні кошти, коли почнеться промисловий видобуток сланцевого газу. Це дозволить нам суттєво покращити матеріально-технічну базу житлово-комунального господарства, приділити увагу нашим дорогам і всьому тому, що довгі роки не фінансується», - сказав Михайло Добкін.

Перевага при проведенні конкурсу на право перевезення пасажирів буде надаватися екологічним транспортним засобам

Сьогодні у ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Проекти законів України «Про автомобільний транспорт» та «Про перевезення і таксі» начальник відділу внутрішніх перевезень Департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Володимир Балін розповів про особливості законопроектів. Так, відповідно до нормативних актів, буде створений реєстр перевізників, перевага при проведенні конкурсу буде надаватися екологічним транспортним засобам, значна увага буде приділятися безпеці перевезень.

При підготовці до опалювального сезону 2013/2014 року була проведена дуже велика і якісна робота. Михайло Добкін

Сьогодні під час наради з підбиття підсумків підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років, а також початку і проходження опалювального сезону 2013/2014 років голова Харківської ОДА Михайло Добкін подякував керівнику, Валентину Дулубу, і всім членам обласного штабу з підготовки до опалювального сезону 2013/2014 років за професійний підхід до поставлених завдань. «Хочу сказати про велику виконану підготовчу роботу до опалювального сезону. Було проведено 33 штаби, ми змогли врахувати і загальні питання при підготовці господарства області до осінньо-зимового періоду, і якісь індивідуальні ситуації, які є в кожному населеному пункті. Незважаючи на те, що рік був дуже складний, я вважаю, що робота була проведена велика і якісна», - сказав Михайло Добкін.

На підготовку житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до зими в 2013 році використано 223,4 млн.грн.

Житлово-комунальне господарство та об'єкти соціальної сфери вже 27 вересня були підготовлені до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років на 100%. Загалом на підготовку, яка виконувалась за рахунок місцевих бюджетів та коштів підприємств, використано 223,4 млн.грн. Про це на нараді на тему «Підбиття підсумків підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років. Початок і проходження опалювального сезону» розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Було комплексно підготовлено 14770 житлових будинків та 867 котелень, що підтверджено паспортами та актами готовності, 2,1 тис. км теплових мереж, 297 центральних теплових пунктів. Проведено капітальний ремонт 43 котелень, що складає 122,9% до плану. Замінено 19,7 км теплових трубопроводів у двотрубному обчисленні, що становить 100,8 % від плану. Створено запаси вугілля на котельнях у кількості 7597,4 тонн, або 100 %. Водопровідно-каналізаційне господарство також підготовлено на 100%. Понад заплановані обсяги виконано заміну і перекладку водопровідних і каналізаційних мереж (103,2%). По дорожньому господарству виконано капітальний ремонт 300 тис.кв.м. покриття, підготовлено 500 од. комунальної снігоприбиральної техніки, заготовлено 45 тис. тонн посипальних матеріалів, що становить 100% від запланованого обсягу», - повідомив Валентин Дулуб.

В рамках «Тижня культури» в обласній бібліотеці для дітей відбулася зустріч «VIP-персона без краватки»

Сьогодні у Харківській обласній бібліотеці для дітей у рамках проведення «Тижня культури» та виконання соціальних ініціатив Президента України щодо відродження культури відбулась зустріч учнів Харківського патентно-комп’ютерного коледжу з відомими та успішними особистостями. Читачі бібліотеки зустрілись трьома гостями. Першим з гостей став директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. Також учні мали змогу поспілкуватись з керівником відеоканалу «Перша столиця», лауреатом телефестивалю «Україна Єдина – 2004», лауреатом регіонального рейтингу «Харків'янин століття» і «Харків'янин року» Костянтином Кеворкяном.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 24 жовтня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 24 жовтня всього по області посіяно озимих культур на площі 446,188 тис. га (92 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 438,759 тис. га, ячменю – 1728 га, жита – 5701 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 14,276 тис. га, або 89 % від запланованої площі. Намолочено 15,155 тис. тонн, урожайність – 10,6 ц/га.

Засновані іменні стипендії голови ХОДА для директорів дошкільних та позашкільних установ

Сьогодні на сесії Харківської облради було прийнято рішення про запровадження іменних стипендій голови Харківської обласної державної адміністрації, затверджено порядок їх призначення та внесено зміни в комплексну Програму розвитку гуманітарної сфери області. Стипендії будуть призначати керівникам дошкільних та позашкільних – у тому числі спортивних – навчальних закладів районів області та міст Ізюм, Куп'янськ, Лозова, Люботин, Первомайський і Чугуїв.

На Харківщині розпочався Чемпіонат України з вертолітного спорту

Сьогодні на базі Харківського аероклубу ім. В.С. Гризодубової у с. Коротич відкрито 36-ий чемпіонат України з вертолітного спорту. Під час урочистого відкриття заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін наголосив, що далеко не кожен регіон України сьогодні може похвалитися проведенням змагань такого рівня, створенням необхідних умов для їх реалізації та наявністю якісного спортивного менеджменту. Багато в чому це пов'язано з роботою харківської школи вертолітного спорту імені В.С. Гризодубової. 

Стартував обласний фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями здоров'я «На крилах натхнення»

Сьогодні відкрився Обласний фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями здоров'я «На крилах натхнення», який цього року є національним етапом Всеукраїнського фестивалю творчості «Барви життя». В урочистому відкритті фестивалю взяли участь заступник голови Громадської ради при ХОДА Олександр Родіонов, представники Конфедерації громадських організацій інвалідів України в Харківській області та інші. За словами Олександра Родіонова, фестиваль на Харківщині проводиться з 2005 року, в цьому році він став обласним.

Кабінет Міністрів виділив кошти на виплату зарплат харківським вчителям і лікарям

На пленарному засіданні сесії Харківської обласної ради голова облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що сьогодні в умовах фінансової кризи уряд ухвалив рішення про виділення додаткових коштів для того, щоб виплатити зарплату бюджетникам. Для всіх областей України була виділена колосальна сума, а частина її – 107 млн. грн. – розподіляється по Харківській області. «Хочу акцентувати увагу на тому, що деякі ЗМІ написали, ніби гроші розподіляються для чиновників. Я спростовую цю інформацію. Це – гроші для вчителів, лікарів та інших працівників бюджетної сфери. Я борюся з Казначейством за кожну копійку для того, щоб розрахуватися з боргами, які у нас накопичилися перед людьми, які виконують свій громадянський обов'язок, вкладають свої сили в розвиток нашого регіону і чекають, коли держава з ними розрахується. Ми крок за кроком ліквідуємо цю заборгованість. Я щільно працюю з кожним головою адміністрації і кожним мером, який присутній в цьому залі», – заявив губернатор.

У Харківській області створені комунальні підприємства мисливської спрямованості

Сьогодні на пленарному засіданні сесії депутати Харківської обласної ради ухвалили рішення про створення в області 5 комунальних підприємств мисливського спрямованості. Згідно з рішенням в області діятимуть комунальні підприємства Харківської обласної ради «Слобожанський мисливець-1», «Слобожанський мисливець-2», «Слобожанський мисливець-3», «Слобожанський мисливець- 4» і «Слобожанський мисливець-5». Статутний фонд кожного з них складе 50 тис. грн., що виділяються з обласного бюджету. Раз на рік підприємства зобов'язані звітувати про свою діяльність.

Харківщина закріпила за собою право називатися лідером освіти України

Виступаючи на пленарному засіданні сесії Харківської обласної ради, голова облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що Харківщина за останні 3 роки закріпила за собою право називатися лідером освіти в нашій країні. «Рівень середньої освіти в Харківській області достатньо високий. Він не з'явився за останні рік-два, це результат важкої праці освітян регіону протягом багатьох десятиліть. Це труд, який не зовсім добре оплачується, не завжди нормальні умови для роботи, тому що, скільки б шкіл ми не ремонтували, попереду у нас ще непочатий край роботи. Але багато факторів дозволяє нашим освітянам бути кращими, незважаючи на жодні умови», – заявив губернатор.

Депутати обласної ради направили до Верховної Ради звернення щодо поведінки народного депутата Ігоря Швайки

Сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради депутати підтримали звернення Чугуївського міського голови Галини Мінаєвої щодо поведінки народного депутата Ігоря Швайки. У своєму зверненні Галина Мінаєва зазначила, що народний депутат Ігор Швайка, «порушуючи Закони України «Про статус народного депутата України», «Про місцеве самоврядування в Україні» та нехтуючи Регламентом Чугуївської міської ради, відвідує засідання постійних комісій та сесії міської ради, своїми діями намагається створити атмосферу ворожості і провокує на конфлікти».

До 2015 року у Харківській області планують облаштувати 51 місцевий пункт пропуску через українсько-російський державний кордон

Сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради депутати затвердили регіональну програму «Облаштування та реконструкції українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області» на період до 2015 року. Основною метою Регіональної програми є сприяння здійсненню заходів щодо забезпечення дотримання фізичними та юридичними особами правил прикордонного режиму у Золочівському, Дергачівському, Харківському, Вовчанському, Великобурлуцькому та Дворічанскому районах області.

Населені пункти Харківщини - серед лідерів з благоустрою та підтримки громадського порядку

23 жовтня Кабінет міністрів України прийняв розпорядження «Про підсумки щорічного всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» за 2012 рік». Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник. У третій категорії населених пунктів (міста від 50 до 150 тис. населення) I місце зайняли міста Іллічівськ Одеської області та Комсомольськ Полтавської області; II місце - міста Ковель Волинської області, Артемівськ Донецької області і Коломия Івано-Франківської області; III місце - міста Лозова Харківської області, Червоноград Львівської області та Первомайськ Миколаївської області.

Михайло Добкін вручив державні нагороди видатним харків’янам

Сьогодні на початку пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова Харківської ОДА Михайло Добкін разом з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим вручили державні нагороди видатним харків’янам. Зокрема, Указами Президента України за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток української держави, активну громадську діяльність, вагомі трудові здобутки та багаторічну сумлінну працю орденом «За заслуги» II ступеня нагороджено голову Харківської обласної організації інвалідів війни та збройних сил Миколу Тітова, орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено голову первинної організації «Прикордонники» Харківської міської спілки ветеранів Афганістану воїнів-інтернаціоналістів Юрія Калінкіна.

Сьогодні в редакції газети «Слобідський край» відбудеться «пряма лінія» за участю Євгена Савіна

Сьогодні з 15:00 до 16:00 в редакції газети «Слобідський край» (площа Свободи, 5, Держпром, 6 під'їзд, 7 поверх) відбудеться «пряма телефонна лінія» за участю заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгена Савіна. Телефон редакції газети: 720-04-72.

В Обласній сувенірній лавці навчать виготовляти сувеніри з лози та кукурудзи

24 жовтня 2013 року о 16:00 годині в обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» відбудеться майстер-клас народної майстрині Тетяни Лепеєвої, яка протягом 15 років дивує оригінальними виробами з лози та кукурудзи. Асортимент її виробів широкий: від звичайних кошиків до крісел-гойдалок, підставок для квітів, таць для фруктів і т. д. Майстриня дотримується технології і творчо підходить до виготовлення кожного окремого сувеніру, тож із задоволенням поділиться своїми вміннями та секретами. Усі бажаючі матимуть нагоду долучитися до процесу лозоплетіння та виготовлення сувенірів.

Події дня

Сьогодні, 24 жовтня, о 10:00 у Харківському професійному ліцеї будівельних технологій, актова зала (бульвар Богдана Хмельницького, 30) відкриється виставка образотворчого, декоративно-прикладного і народного мистецтва в рамках фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями здоров’я «На крилах натхнення»; О 12:00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр-т. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Проекти Законів України «Про автомобільний транспорт» та «Про перевезення та таксі»; о 14:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться нарада з підведення підсумків підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до стабільного функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років. Початок та проходження опалювального сезону 2013/2014 років; о 16:00 в областній лавці "Слобожанский сувенир" (Держпром 4 під’їзд, 1 поверх) - майстер-клас з плетіння з лози та кукурудзи народного майстра Тетяни Лепеєвої; о 19:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6) відбудеться X Міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA.

На Харківщині для придбання дорожньої техніки буде виділено близько 5 млн грн.

У цьому році для служби автомобільних доріг Харківської області буде придбана нова техніка на суму близько 5 млн грн. Про це на брифінгу, який відбувся після проведення  тактико-спеціального навчання на тему: «Дії органів управління та сил цивільного захисту Харківської області під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, характерних для осінньо-зимового періоду» розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Служба автомобільних доріг готова до зими

Про це в ході брифінгу на полігоні Навчального центру Оперативно-рятувальної служби ДСНС України в с. Ватутіне розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Служба автомобільних доріг заготовила потрібну кількість піску для посипання доріг на 100% і на 65% солі. Ця найскладніша позиція, тому що у нас один завод і усі регіони України стоять у черзі туди, щоб отримати необхідну кількість солі. Термін заготовлення солі до середини листопада, дорожники дуже активно готуються до цього. Вся техніка, яка є в наявності в облавтодору, – а це 500 одиниць – на сьогоднішній день готова до роботи», – повідомив Валентин Дулуб. 

Всі служби Харківської області готові до ліквідації надзвичайних подій в зимовий період

На полігоні Навчального центру Оперативно-рятувальної служби ГСЧС України в с. Ватутіне 23 жовтня відбулися тактико-спеціальні навчання на тему: «Дії органів управління та сил цивільного захисту Харківської області під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, характерних для осінньо-зимового періоду». Перед початком навчань перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб ознайомився з оснащенням та технічними можливостями формувань служб цивільного захисту області, оглянув парк техніки Навчального центру, пересувний пункт управління та пункт життєзабезпечення для постраждалого населення.

У галереї «Бузок» відкрито виставки харківських художників

У великій залі інформаційно-виставкового центру «Бузок» урочисто відкрито виставку «Биков та його учні». На ній представлені полотна одного з провідних майстрів образотворчого мистецтва Харкова Євгена Бикова, його дружини, дочки і учнів.

«Журавлівка» – перший в Україні місцевий пункт пропуску, який відновив свою роботу

Про це заявив директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Віталій Панов. За його словами, у зв'язку з введеними обмеженнями через небезпеку занесення африканської чуми свиней на території Харківської області 4 місцевих пункту пропуску були закриті для перетину автомобілями. «Завдяки злагодженій роботі в найкоротші терміни на пункті пропуску «Журавлівка» було встановлено обладнання з дезінфектантом, яке дає можливість обробляти автомашини дезинфікуючим розчином для того, щоб транспорт, який в'їжджає на територію України, був очищений, і небезпека занесення африканської чуми свиней була усунена. Завдяки цій установці, це перший місцевий пункт пропуску на Україні, на якому відновлений пропуск автомобілів», – сказав Віталій Панов.

За кількістю організацій, що створюють передові технології, Харківська область посідає друге місце в Україні

Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він зазначив, що в 2012 році створенням та використанням нових технологій було зайнято 490 підприємств регіону. «98,5% створених у 2012 році в області передових технологій - нові для України, 1,5% - принципово нові. Найбільш активно нові технології торік впроваджували і використовували підприємства промисловості, всього ж такі технології знайшли застосування на 481 підприємстві області», - сказав віце-губернатор.

Архів документів