Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Етнічні німці Харкова готуються до V з'їзду німців України

В кінотеатрі «Боммер» 26 жовтня відбулася Обласна конференція з виборів делегатів на V з'їзд етнічних німців України. У конференції взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Ольга Дутова, голова Харківського обласного товариства німців «Відергебурт» Андрій Фукс, члени товариства. За словами Андрія Фукса, конференція присвячена виборам делегатів на V з'їзд німців України, а також обговоренню програмних документів з'їзду.

У галереї «Бузок» відбулась публічна лекція викладача Kiev Fashion Institute

В рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» та його співпраці з Kiev Fashion Institute Kharkov Department 26 жовтня відбулася публічна лекція стиліста, фотохудожника і викладача KFI Світлани Островської. Лекція була присвячена тому, що зазвичай залишається «за кадром» : роботі художників по костюмах в кіно. «Я рада, що я сьогодні в Харкові, і дякую кінофестивалю «Харьковская сирень» і Kiev Fashion Institute за цю унікальну можливість прочитати лекцію про зв'язок світу моди і кіно в місті, де був відкритий перший стаціонарний кінотеатр на території Російської Імперії, – поділилася своїми емоціями Світлана Островська. – Я назвала лекцію «Світ, що спокушає нас: Мода і Кіно», тому що ми абсолютно піддалися спокусі і тим, і іншим. Ми, як глядачі, всі дуже любимо кіно, і ми всі шалено любимо моду. Про моду в кіно можна говорити вічно, тому я буду щаслива знову зустрітися з харків'янами в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» і в рамках самого кінофестивалю».  

Події дня

Сегодня, 26 жовтня, о 12:00 в кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) відбудеться Обласна конференція з виборів делегатів на V з'їзд німців України; О 14:00 у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті, факультет підготовки іноземних громадян (вул. Петровського, 25) відбудеться святкування Державного свята Греції Дня «Охі!»; О 14:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) розпочнеться публічна лекція cтиліста та фотохудожника Світлани Островської «Світ, що спокушає нас: кіно і мода» в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» і секції «Мода в кіно».

Підписання Договору про асоціацію України з ЄС посприяє розширенню співробітництва на всьому Євразійському континенті. Віктор Янукович

Підписання Договору про асоціацію з Європейським Союзом буде вигідне не лише Україні, а й іншим державам Євразійського регіону, державам-учасницям Співдружності Незалежних Держав, переконаний Президент України Віктор Янукович. «Укладення цієї Угоди, за нашими оцінками, вигідне як для безпосередніх сторін документу - України та ЄС, так і для решти держав регіону, в тому числі Співдружності», - сказав Глава Української держави під час спільної прес-конференції за підсумками засідання Ради глав держав СНД у Мінську.

Ректору економічного університету вручили французький орден Академічних пальм

Сьогодні Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі вручив ректору Харківського національного економічного університету Володимиру Пономаренку орден Академічних пальм Франції. З отриманням почесної нагороди ректора привітав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Хочу від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна привітати Володимира Степановича і весь ВНЗ з присудженням урядової нагороди Міністерства освіти Республіки Франція – Орденом Академічних пальм. Вперше в історії Харківської області наш земляк відзначений настільки почесною французької нагородою. Це заслуга наукової школи університету і найвищого професіоналізму його керівника», – заявив він.

В економічному університеті відкрито Центр університетської успішності

Сьогодні у Харківському національному економічному університеті ім. Семена Кузнеця відкрито Центр університетської успішності Міжнародного агентства франкофонії. У його відкритті взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі. Подібні центри Міжнародне агентство франкофонії створює в 32 університетах Центральної і Східної Європи. Таким чином в університетах формується навчальний простір з необхідними педагогічними ресурсами і передовим технічним оснащенням, щоб модернізувати викладання французької мови та дисциплін французькою мовою, а також збільшити привабливість університетської франкофонної діяльності. Проект розрахований на три роки, і після закінчення дії угоди все обладнання перейде в безпосередню власність університету.

У тваринництві Харківської області спостерігається позитивна тенденція

Підводячи підсумки селекторної наради директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Віталій Панов заявив, що по області у галузі тваринництва спостерігається позитивна тенденція. Індекс валового виробництва по всіх категоріях складає 111%, а по сільгосппідприємствах - 119%.

Михайло Добкін привітав хліборобів Куп’янського і Чугуївського районів з намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав із подоланням стотисячного рубежу з намолоту зернових хліборобів Куп’янського і Чугуївського районів. «Від щирого серця дякую вам за наполегливу щоденну працю, любов до рідної землі та добрий урожай, який має велике значення для нарощування продовольчого і експортного потенціалу Харківської області. Бажаю вам щастя, здоров’я і нових трудових здобутків», – йдеться у вітанні керівника області.

У Харківській області збільшився обсяг виробництва продукції свинарства

У цьому році, в основному, завдяки відновленню діяльності агрокомбінату «Слобожанський» Чугуївського району, спостерігається істотне збільшення обсягів виробництва продукції свинарства. Про це повідомила заступник директора Департаменту АПР – начальник управління тваринництва, представницької та інформаційно-аналітичної роботи Олена Крамська. «Чисельність свиней в сільгосппідприємствах області на 1 жовтня склала 157,8 тис. голів. Це на 71,8 тис. голів або в 1,8 рази більше, ніж на аналогічний період минулого року. Обсяги реалізації свиней на забій у живій вазі за 9 місяців поточного року склали 9,7 тис. тонн, що в 2,2 рази більше аналогічного періоду 2012 року», – зазначила вона.

У сільськогосподарських підприємствах області збільшилося виробництво молока і чисельність поголів'я

Індекс виробництва валової продукції тваринництва в усіх категоріях господарств склав за підсумками 9 місяців поточного року 111,5%, в тому числі по сільгосппідприємствах – 119,2%, по господарствах населення – 105,8%. Про це повідомила заступник директора Департаменту АПР – начальник управління тваринництва, представницької та інформаційно-аналітичної роботи Олена Крамська. «Виробництво молока в сільськогосподарських підприємствах області у порівнянні з минулим роком збільшилося на 4,0%. Зростання виробництва досягнуто в 19 районах області. Середня продуктивність корів в цілому по сільгосппідприємствах за 9 місяців поточного року склала 4374 кг – це на 334 кг або на 8,3% більше показника минулого року і є 3-м по Україні. Збільшення продуктивності досягнуто в 22-х районах області», – зазначила вона.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 25 жовтня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 25 жовтня всього по області посіяно озимих культур на площі 446,188 тис. га (92 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 438,759 тис. га, ячменю – 1728 га, жита – 5701 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 14,276 тис. га, або 89 % від запланованої площі. Намолочено 15,155 тис. тонн, урожайність – 10,6 ц/га.

Головування України у СНД у 2014 році буде спрямоване на забезпечення подальшого розвитку організації

У 2014 році Україна головуватиме у Співдружності Незалежних Держав. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час виступу на засіданні Ради глав держав СНД у розширеному форматі. «Ми перебираємо цю почесну місію у Республіки Білорусь, яка, взявши на себе головування в поточному році, надала Україні можливість зосередитися на роботі в рамках ОБСЄ», - сказав Глава Української держави, відзначивши успішну роботу Білорусі як голови СНД у нинішньому, 2013 році.

Харківська область - один з лідерів з інформатизації бібліотечної мережі

Про це під час зустрічі з працівниками Куп'янської центральної районної бібліотеки розповів директор Департаменту культури і туризму Дмитро Кузнєцов. За його словами, у рамках реалізації у регіоні завдань Президента України щодо створення умов для доступу громадян до культурних послуг, зокрема відродження культурної інфраструктури села, в Харківській області з 2010 року розпочався процес інформатизації сфери культури і на сьогоднішній момент вже можна говорити про досить серйозні результати. «Харківська область в даний момент є лідером з надання послуг через інтернет. Куп'янський район у цьому відношенні має теж дуже серйозні показники. Інтернет для нас - це інформаційна артерія. За допомогою нього ми хочемо розвивати нові технології, хочемо навчитися шукати грантові проекти, тобто залучати позабюджетні кошти», - повідомив Дмитро Кузнєцов.

Найважливіші завдання міграційної служби – якісне надання адмінпослуг та протидія нелегальній міграції

Державна міграційна служба створена в квітні 2011 року і вже встигла досягти певних успіхів, але її співробітникам все ще необхідно працювати над вирішенням цілого ряду питань. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко в ході виїзного розширеного засідання колегії Державної міграційної служби України. «Насамперед слід удосконалити роботу міграційної служби щодо питання надання адміністративних послуг і реєстрації фізичних осіб. Чи не найважливішим фактором є недосконалість та незавершеність нормативно-правової бази. Саме вона має не тільки декларувати загальні принципи надання адміністративних послуг громадян, а і детально та зрозуміло регламентувати всі етапи процедури отримання кожної з них. Необхідно забути застарілі штампи та підходи. Громадянин повинен отримати адміністративну послугу з урахуванням його інтересів. Вона має бути для нього зручною, доступною та прозорою», – зазначив він.

Центр соціальної інтеграції біженців планується створити в Харкові

Спільні дії місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів Державної міграційної служби, інших правоохоронних органів створюють певні позитивні умови в області для інтеграції біженців в українське суспільство і забезпечують виконання Україною міжнародних зобов'язань щодо біженців, формування ефективної системи притулку. Про це сказав сьогодні в ході виїзного розширеного засідання колегії Державної міграційної служби України заступник голови ХОДА Олег Анпілогов.

У рамках Тижня культури в Куп'янську відбулася зустріч з працівниками бібліотечної сфери

В рамках реалізації у регіоні завдань Президента України щодо створення умов для доступу громадян до культурних послуг, зокрема відродження культурної інфраструктури села, сьогодні в Куп'янській центральній районній бібліотеці відбулася зустріч з працівниками бібліотечної сфери. У зустрічі взяли участь директор Департаменту культури і туризму Дмитро Кузнєцов, перший заступник голови Куп'янської РДА Володимир Білозерський, представник програми «Бібліоміст» в Харківській області Віктор Щетинін, директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталія Шостко. «Сьогодні ми зустрічаємося в рамках Тижня культури, за допомогою якого ми хотіли в концентрованому вигляді розповісти про ті культурні події, які фактично щодня проходять в Харківській області», - розповів Дмитро Кузнєцов.

Харківська область - стратегічно важливий суб'єкт міграційних потоків

Як зазначив сьогодні в ході виїзного розширеного засідання колегії Державної міграційної служби України заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, в геополітичному плані Харківська область - стратегічно важливий суб'єкт міграційних потоків як територією України, так і до країн Євросоюзу. За його інформацією, в даний час на території області легально перебуває майже 17 тис. іноземців. У той же час зберігається високий рівень концентрації організованих груп нелегальних мігрантів на маршрутах руху в бік західного кордону України. За 9 місяців поточного року в регіоні за порушення термінів перебування на території нашої держави було притягнуто до адміністративної відповідальності 1055 осіб, з яких 173 особи сприяли незаконному перебуванню на території України. Крім того, за вказаний період були виявлені та затримані з подальшою депортацією з України 15 громадян В'єтнаму і 4 громадянина Шрі-Ланки.

Харківщина відзначить 69-у річницю визволення України

28 жовтня в Україні відзначається 69-та річниця визволення країни від фашистських загарбників. Цього дня в Харкові відбудеться низка заходів. У 11:00 на Меморіалі Слави в Лісопарку відбудеться урочиста церемонія покладання квітів; о 16:00 в малій залі ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) буде виконана ораторія Володимира Дашкевича «Cолдатскій реквієм»; о 16:00 в Будинку Офіцерів (вул. Полтавський шлях, 184) розпочнуться урочистості з нагоди 69-ї річниці визволення України від фашистських окупантів.

За 9 місяців 2013 року Державною міграційною службою України видано більше 1,5 млн. паспортів

Як зазначив на початку виїзного розширеного засідання колегії Державної міграційної служби України голова Державної міграційної служби Микола Ковальчук, на сьогодні перед міграційною службою стоїть багато завдань, від успішної і вчасної реалізації яких залежить майбутнє держави. Це запровадження біометричних документів, створення дієвої системи управління міграційними процесами та розбудови єдиного демографічного реєстру та інше.

Питання продуктивної взаємодії з Державною міграційною службою дуже важливе для Харківської області

Про це сьогодні в ході виїзного розширеного засідання колегії Державної міграційної служби України заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми дякуємо Державній міграційній службі за те, що виїзне засідання колегії відбулося саме в Харкові . Для нас питання роботи вашої служби дуже актуальні. У нас навчається велика кількість іноземних студентів. Крім того, традиційно так склалося, що в Харківській області працює велика кількість людей з інших держав. Для нас дуже важлива взаємодія з Державною міграційною службою, в тому числі і в плані надання адміністративних послуг, це для нас питання зручності проживання тримільйонної громади», - підкреслив голова ХОДА.

Випускники «Авторської школи Бойка» відмовилися від випускного заради порятунку життів інших

Про це повідомив директор Харківського приватного навчально-виховного комплексу «Авторська школа Бойка» Харківської області Олександр Макогон. За його словами, акція спрямована не тільки на те, щоб зібрати гроші для проведення операцій, а ще для того, щоб виховати у дітей інше ставлення до життя. Щоб, вступаючи в доросле життя, ці діти знали і розуміли, що гроші можна по-різному витрачати. У тому числі допомагаючи і рятуючи життя іншим людям. «Один із слоганів акції звучить: почни своє доросле життя з того, щоб подарувати життя іншій людині. Є якась сума грошей, яка традиційно витрачається на випускні вечори. Ця сума в середньому становить від 6 до 8 тисяч грн. Це костюм, взуття, ресторан і все інше. Приблизно стільки ж необхідно на проведення однієї унікальної операції дітям з вродженими вадами серця. Їх проводять у відділенні дитячої кардіохірургії Інституту невідкладної хірургії. Зіставивши ці цифри, я запропонував дітям та їх батькам відмовитися від «стандартного» випускного в ресторані з сукнями та костюмами. Замість цього в літньому таборі при школі посмажити шашлики, витративши на це набагато менше грошей», - сказав Олександр Макогон.

Харківська область входить до п'ятірки кращих регіонів України з впровадження систем раннього виявлення НС

Харківська область входить до п'ятірки кращих регіонів України з впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення. В ході засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб дав доручення закінчити установку такого обладнання на всіх необхідних об'єктах. «Це дуже важливе питання. Це непомітно поки щось не станеться, але потім починаються з'ясування, чому і як таке могло бути. Потрібно добитися того, щоб наші об'єкти були повністю безпечні для життя і здоров'я громадян. І якщо ми, незважаючи ні на що, вже перебуваємо в п'ятірці кращих областей з цього питання, то треба прагнути до того, щоб увійти до трійки», – підкреслив він.

Робота з вивезення сміття та ліквідації звалищ має проводитися постійно

В ході засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб нагадав про необхідність прибирати сміття з узбіч доріг і лісосмуг, ліквідувати несанкціоновані звалища. «Працюйте системно. Якщо необхідно – відновіть проведення суботників, але територію потрібно прибирати і порядок потрібно наводити. Взимку все сміття закриє сніг, потім він зійде, припече сонце, і ми будемо мати дуже непривабливу картину. Чим більше сміття ми приберемо зараз, тим менше роботи буде навесні і тим краще буде у людей весняний настрій. Відпрацюйте систему збору та вивезення сміття і виконуйте її», – зазначив він.

У Харкові стартував X Міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA

Вчора в кінотеатрі «Боммер» відбувся прем'єрний показ фільму «Документаліст» в рамках X Міжнародного фестивалю документального кіно Docudays. За словами організаторів фестивалю, їх головною метою є сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, формування в суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності.

Франція готова брати найактивнішу участь у фестивалі «Харьковская сирень»

На зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі голова ХОДА Михайло Добкін розповів, що в Харкові вже 5 років проводиться Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень», завдяки якому харків'яни змогли познайомитися з улюбленими акторами та цікавими фільмами всіх країн світу.

Обсяг виробництва продукції тваринництва в Харківській області збільшився на 11,5%

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що згідно статистичної інформації в січні-вересні поточного року сільськогосподарські підприємства збільшили обсяг виробництва тваринницької продукції на 19,2%, господарства населення – на 5,8%. «За дев'ять місяців у регіоні вироблено 81,3 тис. т. м'яса в живій вазі, 412,4 тис.т. молока, 961,5 млн. шт. яєць. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року виробництво м'яса зросло на 21,7%, молока – на 3,9%, яєць – на 4,3%», – сказав заступник губернатора.

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції відзначив економічний потенціал Харківщини

Сьогодні відбулася зустріч голови облдержадміністрації Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні паном Аленом Ремі. На зустрічі також були присутні голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Євген Савін та Юрій Сапронов.

У районах області відновлено роботу підрозділів місцевої пожежної охорони

«Ви знаєте, що відбувається в області в періоди високої пожежної небезпеки? Весь час потрібно бути готовими до ліквідації тих чи інших надзвичайних ситуацій, особливо це стосується районів, де великі лісові масиви і влітку буває багато відпочиваючих», – зазначив у ході засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Цього року підрозділи місцевої пожежної охорони здійснили понад 160 виїздів для гасіння пожеж у сільській місцевості, при цьому ними врятовано матеріальних цінностей на загальну суму 3 млн. 400 тис. грн.

Оборот роздрібної торгівлі в області зріс на 8%

Як повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов, за січень – вересень 2013 оборот роздрібної торгівлі у Харківській області склав 43,4 млрд. грн., збільшившись на 8% порівняно з аналогічним періодом минулого року. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, середньомісячний оборот роздрібної торгівлі на одного жителя регіону за січень – вересень склав 1759 грн. За цей період в середньому за місяць підприємствами Харківщини одному мешканцю області було реалізовано товарів на 798 грн.», – зазначив Юрій Сапронов.

Харківська команда «Жилстрой-1» виграла Кубок України з футболу серед жінок

24 жовтня 2013 року команда «Жилстрой-1» стала шестикратним володарем Кубка України з футболу серед жінок. У фінальному матчі харківська команда у Києві зустрілася зі срібними призерками чемпіонату України футболістками чернігівської «Легенди» та перемогла з рахунком 3:0.

Архів документів