Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина обрана регіоном реалізації пілотного проекту з роздержавлення районних друкованих ЗМІ

Про це під час свого виступу на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України з порядком денним: «Про стан інформаційного простору Харківської області» розповіла директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Вона зазначила, що в області здійснюються заходи щодо реформування комунальних друкованих ЗМІ.

Асоціація з ЄС – шанс покращити конкурентоспроможність України

Сьогодні директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації Євген Шаповал взяв участь у ІІІ Національному Експертному Форумі «Україна після Вільнюса», організованому інститутом Горшеніна (м. Київ). У заході також взяли участь Надзвичайні і Повноважні посли країн Євросоюзу, дипломати, народні депутати України, європейські експерти, політологи тощо. За словами Євгена Шаповала наступного року такий форум планується провести на території Харківської області.

Держава робитиме все, щоб ветерани постійно відчували заслужену турботу. Віктор Янукович

Держава й надалі приділятиме особливу увагу ветеранам, їх гідному соціальному захисту, наголошує Президент України. «Ми перед вами в неоціненному боргу. Наш обов’язок - охопити всіх ветеранів війни особливою турботою, належним соціальним захистом та медичним обслуговуванням», - сказав Віктор Янукович.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 29 жовтня

У Харківській області продовжується збирання пізніх культур. За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 29 жовтня всього по області гречки обмолочено 14,304 тис. га, або 89% від запланованої площі. Намолочено 15,16 тис. тонн, урожайність – 10,6 ц/га. Кукурудзи на зерно обмолочено 149,48 тис. га, або 46 % від запланованої площі. Намолочено 739,8 тис. тонн, урожайність – 49,5 ц/га.

Обласна державна телерадіокомпанія  - основний виробник програм про пріоритетні напрямки державної політики

«Обласна державна телерадіокомпанія - основний виробник програм про пріоритетні напрямки державної політики та зміст впроваджуваних в Україні соціально-економічних реформ. Завдяки оптоволоконному зв’язку в режимі он-лайн транслюються сесії обласної ради, засідання колегії обласної державної адміністрації та регіонального Комітету з економічних реформ, а прес-конференції, наради, круглі столи із прес-центру обласної державної адміністрації - без виїзду пересувної телевізійної станції», - зазначила у своєму виступі на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України з порядком денним: «Про стан інформаційного простору Харківської області» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич.

Програмами ХОД ТРК охоплено 90% населення Харківщини

Як зазначила під час свого виступу на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України з порядком денним: «Про стан інформаційного простору Харківської області» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, у Харківській області на підставі ліцензій Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення здійснюють діяльність 26 телекомпаній з юридичною адресою на території Харківської області. З них: 1 державна (Харківська ОДТРК); 2 комунальні; 23 приватні.

На Харківщині дбають про підвищення професійного рівня працівників регіональних і місцевих ЗМІ

Як зазначила у своєму виступі під час засідання колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України з порядком денним: «Про стан інформаційного простору Харківської області» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, Департамент постійно дбає про підвищення професійного рівня працівників регіональних і місцевих ЗМІ.

У Харківській області збережена мережа ветеранських аптек

Про це під час наради на тему: «Виконання у регіоні завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни» розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, всього по області працює 44 аптеки, в м. Харкові працює 6 аптек. «За 9 місяців ми провели аналіз в цих аптеках. Знижками і пільгами скористалися 12900 ветеранів Великої Вітчизняної війни. Вони отримали знижки на суму практично 1 млн. грн.», - сказав Ігор Шурма.

Інформаційний простір Харківщини складається із 120 телерадіокомпаній та майже 750 друкованих ЗМІ

Про це сьогодні під час засідання колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України з порядком денним: «Про стан інформаційного простору Харківської області» заявила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «120 телерадіокомпаній формують телерадіопростір області. Це 50 загальнонаціональних та регіональних і 70 місцевих телерадіокомпаній. Станом на 1 жовтня 2013 року у м. Харкові та Харківській області зареєстровано 743 друковані засоби масової інформації. В основному це газети (595) та журнали (126). Також є по кілька збірників, бюлетенів, довідників тощо. В області здійснюється випуск 29 комунальних газет загальним накладом 93,7 тисячі примірників. Найбільш рейтинговою з них є газета «Слобідський край» - друкований орган Харківської обласної ради та Харківської обласної державної адміністрації», - сказала вона.

Для Харківського регіону ефективне використання інформаційного потенціалу надзвичайно важливе

Сьогодні відбулося засідання колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України з порядком денним: «Про стан інформаційного простору Харківської області», у якому взяла участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Під час свого виступу на колегії Вікторія Маренич зазначила, що для Харківщини, яка є активним учасником соціально-економічних перетворень в Україні, ефективне використання інформаційного потенціалу регіону є завданням надзвичайної ваги.

У січні-серпні 2013 року підприємства Харківщини надали послуг населенню на 7,9 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, в січні-серпні поточного року підприємства Харківщини реалізували споживачам області послуг на 7,9 млрд. грн. «За даними Головного управління статистики в Харківській області майже 2,4 млрд. грн. з них - послуги, реалізовані населенню. У середньому одне підприємство регіону надало послуг на 2 млн. грн. Найбільш популярні послуги - надання майна в оренду або експлуатацію (15,7%), телекомунікаційні послуги (14,4%), послуги у сфері архітектури та інжинірингу, технічне консультування (8%)», - сказав Юрій Сапронов.

У Харкові розпочався міжнародний майстер-клас диригентів італійської опери

У Харкові розпочався міжнародний майстер-клас диригентів італійської опери під керівництвом професора Міланської консерваторії Даніеле Аджімана. Під час майстер – класу десять диригентів з Італії, Росії та України будуть керувати Молодіжним академічним симфонічним оркестром «Віртуози Слобожанщини». Завершиться проект 2 листопада гала-концертом, під час якого на одній сцені майстерність італійської опери продемонструють диригенти, музиканти та співаки, які брали участь у майстер-класі. Проект реалізовано за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Італійського інституту культури при посольстві Італії в Україні, Асоціації «Міжнародної оперної академії» та Асоціації Головних Диригентів.   

У поточному році 250 фахівців із соціальної роботи підвищили свою кваліфікацію

За інформацією Департаменту соціального захисту населення ХОДА, при Харківському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся черговий навчальний семінар спеціалістів із соціальної роботи районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з підвищення кваліфікації щодо соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Ветеранів привітали з 69-ю річницею визволення України від фашистських окупантів

Сьогодні в Будинку Офіцерів відбулися урочистості, присвячені 69-й річниці визволення України від фашистських окупантів. У урочистому заході взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник відділу реклами та іміджевих проектів Денис Дармостук, голова Харківського обласного комітету Міжнародного українського союзу учасників війни Петро Конюшенко, заступник начальника Харківського обласного військового комісаріату полковник Фаїк Ібрагімов, ветерани, представники молодіжних організацій.

У смт Малинівка багатодітній матері-одиначці придбали житло

Сьогодні з Харківського регіонального перинатального центру виписали багатодітну мати-одиначку Юлію Юрасову. Майже місяць тому 29-річна дівчина народила трійну. Проте вона мала проблеми із житлом. Окрім сестри з рідних у Юлії нікого немає. Тому, як зазначив заступник голови Чугуївської районної державної адміністарції В'ячеслав Коростельов, депутати різних рівнів допомогли матері-одиначці у вирішенні цієї проблеми, а саме придбали новий будинок загальною площею 66.5 кв,м., який складається з трьох кімнат, кухні, веранди та санвузлу, опалення в будинку газове. Також є присадибна ділянка 0,15 га, 2 сараї, колодязь. «Сьогоднішня подія є яскравим прикладом реалізації соціальних ініціатив Президента України, які направлені на підтримку родин, що опинилися у скрутному становищі. Ця дівчина народила трійню. Проте їй ніде було жити. Звичайно, коли виникає така проблема, то і районна державна адміністрація, обласна адміністрація, Адміністрація Президента, депутати усіх рівнів розуміють, що тут можна допомогти практично. Тому спільними зусиллями були зібрані кошти та придбано новий будинок, в якому проведено капітальний ремонт та закуплено необхідні меблі. Окрім цього, влада і надалі буде повністю підтримувати цю родину», - сказав В’ячеслав Коростельов.

У Харківському музеї Голокосту відкрито виставку «Євреї в битвах і опорі. Опір чехословацьких євреїв під час Другої світової війни»

Сьогодні в Харківському музеї Голокосту за підтримки Почесного консульства Республіки Чехія відкрилася виставка, присвячена руху опору чехословацьких євреїв під час Другої світової війни, яка була створена з ініціативи єврейської громади м.Прага. Участь у  відкритті взяли представники Почесного Консульства Чехії, Генерального Консульства Російської Федерації, головний рабин Харківської області Мойше Москович, представники міськвиконкому, громадськості.

Корупція безпосередньо залежить від економічного стану справ у державі. Михайло Добкін

«Корупція безпосередньо залежить від економічного стану справ у нашій державі. Якщо ми не зуміємо повернути нашу економіку на ті позиції, які у нас були до 2008 року, якщо ми не зможемо наситити наш бюджет достатньою кількістю коштів, щоб підняти не тільки пенсії, але і мінімальну заробітну плату, в тому числі і в органах державної влади, правоохоронних органах, нам буде дуже важко ліквідувати умови, за яких корупція живе і процвітає. З нинішніми зарплатами, які є у правоохоронців, у працівників місцевої державної влади, органів місцевого самоврядування спокус отримати винагороду за ухвалення рішення дуже багато», - сказав Михайло Добкін. За його словами, державний апарат зобов'язаний піклуватися про забезпечення всіх систем життєзабезпечення будь-якого населеного пункту, і ця робота повинна добре оплачуватися.

Взаємодія між місцевими державними адміністраціями та Головним Управлінням МВС в Харківській області налагоджена в регіоні

«Ми не беремо на себе функції будь-якого дисциплінарного органу, який розглядає тут долю того чи іншого керівника. У міліції є кому займатися підбором кадрів і посиленням керівних працівників. Сьогоднішню колегію виключно ми розглядаємо як можливість пошуку дієвої взаємодії між місцевими державними адміністраціями та Головним Управлінням МВС в Харківській області та відділами в районах і містах. Хочу сказати, що в цілому взаємодія в регіоні налагоджена. Нам необхідно буде вносити корективи в нашу роботу, ми зараз знаходимося на порозі змін, які серйозно переорієнтують потоки людей зі своїми проблемами та скаргами у бік місцевих державних адміністрацій. У мене немає сьогодні готового варіанту, який робочий орган ми можемо створити спільно. Але, за умови загального рішення, за доброї волі всіх учасників цього процесу раніше чи пізніше ми знайдемо можливість, як об'єднати наші зусилля в цей перехідний період», - зазначив під час засідання колегії ХОДА голова облдержадміністрації Михайло Добкін.

Другий етап Національного освітнього проекту «Відкритий світ» презентували у Харкові

Сьогодні у гімназії №169 м. Харкова відбулася презентація 2-го етапу Національного проекту «Відкритий світ», запровадженого за дорученням Президента України, Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України у співпраці з Міністерством освіти і науки. «Відкритий світ» - це створення інформаційно-комунікаційної освітньої мережі національного рівня на базі технологій радіозв’язку четвертого покоління задля забезпечення найвищого стандарту освіти кожної дитини, подолання освітньої нерівності у віддалених селах і великих містах України.

Ми повинні створити антикорупційний стандарт поведінки. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході позачергового засідання колегії облдержадміністрації голова Харківської ОДА Михайло Добкін, вперше за час існування незалежної України розроблений і ухвалений достатній пакет нормативно-правових актів, «який повинен знищити метастази корупції на тілі суспільства».

Громадська рада при ХОДА пропонує залучати козацькі організації до охорони громадського порядку

Сьогодні в ході позачергового засідання колегії облдержадміністрації перший заступник голови Громадської ради при ХОДА Олександр Родіонов виступив з пропозицією розглянути питання залучення козацьких організацій до охорони громадського порядку, прикордонної зони, мисливських угідь та природоохоронної діяльності.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку, станом на 28 жовтня всього по області посіяно озимих культур на площі 446,188 тис. га (92 % від запланованої площі).

Михайло Добкін вручив державні нагороди

Перед початком засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ОДА Михайло Добкін за дорученням Президента України Віктора Януковича вручив державні нагороди видатним харків’янам. Указами Президента України за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток української держави, активну громадську діяльність, вагомі трудові здобутки та багаторічну сумлінну працю орденом «Князя Ярослава Мудрого» IV ступеня нагороджено ректора Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Леоніда Товажнянського. Орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено: проректора з наукової роботи Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого» Анатолія Гетьмана, токаря ВАТ «Вовчанський агрегатний завод» Сергія Гребинюка, вчителя Харківської гімназії №47 Харківської міської ради Юрія Садовиченка, заступника генерального директора з виробництва ВАТ «Турбоатом» Володимира Хаіпова, слюсаря ДП «Харківський машинобудівний завод "ФЕД"» Федора Яблунівського. Орденом «Княгині Ольги» III ступеня нагороджено слюсаря ДП «Харківський машинобудівний завод "ФЕД"» Ніну Вітер.

Співробітництво виконавчої влади з правоохоронними органами - найважливіший фундамент для забезпечення законності та правопорядку в регіоні. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході позачергового засідання колегії облдержадміністрації голова Харківської ОДА Михайло Добкін, необхідність розгляду питання про стан взаємодії органів державної влади та органів внутрішніх справ Харківської області у сфері забезпечення дотримання норм Конституції і законів України, забезпечення правопорядку, захисту прав і свободи громадян назріла давно.

На Харківщині продовжується ремонт і технічне оснащення будинків культури

Заступник голови ХОДА Євген Савін у ході прямої телефонної лінії у газеті «Слобідський край» зазначив, що цього року з обласного бюджету виділили кошти на ремонт й матеріально-технічне оснащення будинків культури. Вперше в кожному районі в одному із сільських будинків культури з’явиться музичне обладнання на суму від 25 до 35 тис. грн.

Харківщина відзначила 69-у річницю визволення України від фашистських загарбників

Сьогодні на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників. У церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, заступники голови ХОДА Андрій Моченков та Євген Савін, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, представники облдержадміністрації, міськвиконкому, громадських організацій, ветерани, діти, студенти та духовенство.

Стартував національний грантовий конкурс «Інтелектуальний капітал України»

Фонд майбутнього України оголосив початок національного грантового конкурсу «Інтелектуальний капітал України». Мета проведення конкурсу – підтримка проектів, орієнтованих на підвищення і створення інтелектуального капіталу України, підключення держави до світових інтелектуальних процесів.

Звернення Президента України з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників

Шановні співвітчизники! Дорогі ветерани! Сьогодні ми відзначаємо знаменну подію у житті держави - 69-у річницю визволення від фашистських загарбників. У роки Великої Вітчизняної війни Україна стала епіцентром бойових дій, що вщент зруйнували тисячі міст і сіл. Саме на українській землі вирішувалася доля війни в Європі. Мільйони людей поклали своє життя під час тяжких оборонних та наступальних військових операцій і партизанських рейдів, у підпільній боротьбі, в окупації та концтаборах. Вічна та світла їм пам'ять! Доземний уклін та глибока вдячність уславленим ветеранам війни і праці. Ви героїчно пройшли довгими і тернистими бойовими шляхами, відродили сплюндровану країну, подарували нам найдорожче - мир та свободу, заклали надійний фундамент для будівництва вільної, незалежної, соборної України. Щиросердно зичу кожному з вас здоров'я на довгі роки, життєвих гараздів та добробуту. Вітаючи зі святом усіх співвітчизників, висловлюю упевненість, що разом ми примножимо здобутки старшого покоління задля щасливого майбутнього наших нащадків. Честь і слава оборонцям та визволителям України!

Події дня

Сьогодні об 11:00 на Меморіалі Слави в Лісопарку відбудеться урочиста церемонія покладання квітів з нагоди 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників; о 12:00 у Великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, IV-й поверх) відбудеться позачергове засідання колегії облдержадміністрації з порядком денним: 1. Про стан взаємодії органів державної влади та органів внутрішніх справ Харківської області у сфері забезпечення дотримання норм Конституції і законів України, забезпечення правопорядку, захисту прав і свобод громадян. 2. Про стан ефективності реалізації єдиної державної політики у сфері протидії корупції в Харківській області (за результатами роботи за 9 місяців 2013 року). 3. Про клопотання перед Кабінетом Міністрів України про нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України; о 12:00 у гімназії №169, актова зала (вул. Ахсарова, 18-а) відбудеться презентація другого етапу конкурсу національного проекту «Відкритий світ»; о 16:00 у Малій залі ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) розпочнеться виконання ораторії Володимира Дашкевича «Cолдатський реквієм» з нагоди 69-ої річниці визволення України від фашистських загарбників; о 16:00 в Будинку Офіцерів (вул. Полтавський шлях, 184) відбудуться урочистості, присвячені 69-й річниці визволення України від німецько-фашистських окупантів; о 17:00 у Харківському музеї Голокосту (вул. Петровського, 28, 2 поверх) відкриється виставка «Євреї в битвах і опорі. Опір чехословацьких євреїв під час Другої світової війни».

У Харкові греки відсвяткували День «Охі!»

В урочистому заході, який відбувся 26 жовтня, взяли участь заступник начальника Департаменту масових комунікацій ХОДА Ольга Дутова, голова Харківського міського товариства греків «Геліос» Георгій Майшмаз. Незвичайна назва свята з'явилася в пам'ять про важкі роки Другої Світової війни: 28 жовтня 1940 року італійський посол вручив прем'єру Греції Іоанісу Метаксасу ультиматум, який пропонував відкрити державний кордон для здачі італійським військам стратегічних об'єктів і капітуляції Греції. Люди вийшли на вулиці міст. У той день вся країна хором скандувала «Охі!» – «Ні!»

Архів документів