Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська ОДА ефективно взаємодіє з територіальним відділенням Антимонопольного комітету України у вирішенні виникаючих проблем

Про це сьогодні в ході семінару-наради системи органів Антимонопольного комітету України заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, в умовах незавершеного формування органів державного контролю, не затвердженої Концепції державної політики захисту прав споживачів система органів Антимонопольного комітету України реально є найвпливовішою і ефективною системою державного контролю у питаннях виконання суб'єктами господарювання вимог чинного законодавства, в першу чергу, законів про економічну конкуренцію.

У Харківській області працюють над створенням алгоритму взаємин бізнесу з державними природоохоронними органами

Сьогодні у конференц-залі готелю «Superior Golf & Spa Resort» відбулася зустріч представників Харківського офісу Європейської Бізнес Асоціації з представниками державних природоохоронних органів Харківської області. Зокрема, у заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов, голова Координаційної Ради Харківської офісу Європейської Бізнес Асоціації Ігор Сбітнєв, директор Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал, керівники природоохоронних організацій на території Харківської області та інші почесні гості.

Досвід Мінського парку високих технологій може бути корисний при створенні IТ-парків у Харкові

Делегація Харківської області 30 жовтня відвідала Парк високих технологій в Мінську. Як розповів заступник директора Парку Олександр Мартінкевіч, Парк створено згідно з Декретом Президента Білорусі в 2005 році. Мета створення - формування сприятливих умов для розробки в Республіці Білорусь програмного забезпечення, інформаційно-комунікаційних технологій, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності національної економіки.

Візит делегації Харківщини в Мінську область стане потужним імпульсом для активізації взаємовигідного співробітництва

Делегація Харківської області на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Валентином Дулубом 30 жовтня зустрілася з в.о. голови Мінського обласного виконавчого комітету Василем Акуличем. У ході зустрічі обговорювалися питання подальшої співпраці між Харківською і Мінською областями.

Події дня

Сьогодні, 31 жовтня, о 09:30 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться семінар-нарада системи органів Антимонопольного комітету України; о 12:00  в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція на тему: «Початок опалювального періоду 2013/14 років»; о 12:00 у Прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція Голови Антимонопольного комітету України Василя Цушка та голови Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Анатолія Косолапова; о 12:40 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться проведення круглого столу за темою: «Проблемні питання на ринках надання послуг, супутніх адміністративним»; о 14:00 у Національному університеті «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 77) відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня працівника соціальної сфери.

Державна соціальна політика потребує зміни пріоритетів на користь незахищених верств населення. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості зміни суті та змісту державної соціальної політики. «Адже сьогодні лише чверть соціальної допомоги спрямовується дійсно незаможним чи вразливим категоріям громадян», - зауважив Глава держави на урочистому зібранні з нагоди Дня працівника соціальної сфери.

Михайло Добкін привітав хліборобів Сахновщинського району з намолотом 200 тис. тонн зерна

Голова Харківської ОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Сахновщинського району з новим трудовим досягненням – намолотом 200 тисяч тонн зерна. «Сахновщина першою в області досягла такого результату. Ви потурбувалися про те, щоб на столі у ваших співвітчизників був хліб і Україна могла більше експортувати зерна. Бажаю не зупинятися на досягнутому. Міцного вам здоров'я, добра і щастя», - йдеться у телеграмі Михайла Добкіна.

Хід осінньо-польових робіт у Харківській області

У Харківській області продовжується збирання пізніх культур. За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 30 жовтня всього по області гречки обмолочено 14,304 тис. га, або 89 % від запланованої площі. Намолочено 15,160 тис. тонн, урожайність – 10,6 ц/га. Кукурудзи на зерно обмолочено 153,793 тис. га, або 48 % від запланованої площі. Намолочено 763,069 тис. тонн, урожайність – 49,6 ц/га.

Соціальні стандарти у країні зростатимуть і надалі. Віктор Янукович

Соціальні стандарти й гарантії в Україні стабільно зростають і підвищуватимуться надалі, наголошує Президент України Віктор Янукович. «За останні роки нам багато чого вдалось зробити. Щороку стабільно зростають соціальні стандарти і гарантії. За три роки реальні доходи громадян зросли на 39%, реальна зарплата - майже на 59%, а середній розмір пенсії - на 42%. Крім того, з 2010 року вчетверо зменшилась кількість тих, хто отримує пенсію менше 1000 гривень, у 2012 році було осучаснено пенсії майже 13 мільйонів українців», - сказав Віктор Янукович на урочистому зібранні з нагоди Дня працівника соціальної сфери.

Ольга Швайка подякувала Михайлу Добкіну за надану їй допомогу у захисті права на виховання дитини

Мешканка селища Пісочин Харківської області Ольга Швайка подякувала голові Харківської ОДА Михайлу Добкіну за надану їй допомогу у вирішенні особистої проблеми. «Я звертаюся зі словами подяки за надану мені допомогу у вирішенні моєї особистої проблеми. Спасибі всім, хто брав участь в припиненні дій народного депутата України Ігоря Швайки, які мали характер депутатського свавілля та беззаконня у порушенні моїх прав, як матері та прав моїх дітей», - йдеться у телеграмі від Ольги Швайки до голови Харківської ОДА.

Відбулася публічна лекція, присвячена німому кінематографу 20-х років

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках проекту «Харьковская сирень Р.S.» відбулася друга публічна лекція кінознавця, члена Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства Володимира Миславського. Лекція була присвячена «великому німому» кінематографу 20-х років минулого століття, його становленню і розквіту, різноманітним і яскравим течіям французького, німецького, російського кінематографа та Голівуду.

Михайло Добкін висловив співчуття з приводу смерті польського реформатора Тадеуша Мазовецького

Сьогодні голова Харківської ОДА Михайло Добкін залишив запис у траурній книзі Генерального консульства Республіки Польща в Харкові з приводу смерті Тадеуша Мазовецького. «Від себе особисто та від мешканців Харківської області висловлюю співчуття з приводу смерті видатного польського політика, громадського діяча та реформатора Тадеуша Мазовецького. Я радий, що доля звела мене познайомитися з такою видатною людиною. Шкода, що такі люди не живуть по 200 років», - сказав Михайло Добкін.

У Молодіжному парку планують встановити новий пам'ятник художнику Сергію Васильківському

Про це після огляду пам'яток видатним діячам мистецтва і науки розповів голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Ми сьогодні бачили могилу Сергія Івановича Васильківського - людини, яка створила неймовірну велику кількість прекрасних робіт, що прикрашають сьогодні різні музеї світу та приватні колекції. Те, що ми там сьогодні побачили, це не пам'ятник Васильківському. Це те, що колись відразу після війни зробили для галочки. Якщо буде можливо за законом ми, напевно, запропонуємо взяти участь в конкурсі зі створення пам'ятника харківським студентам і виберемо на конкурсній основі найбільш кращу роботу, яка з часом буде встановлена у вигляді пам'ятника на могилі видатного українського живописця, рівних якому в його час і зараз, дуже мало», - сказав Михайло Добкін.

На Харківщині відновлять пам'ятники і могили видатних жителів регіону

Про це після огляду пам'ятників видатним діячам Харкова в Молодіжному парку і на кладовищі №13 повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, ідея відновлення пам'ятників відомим жителям Слобожанського краю виникла вже давно. «Сьогодні настав той час, коли потрібно організувати роботу з відновлення, іноді просто із створення, а потім з охорони могил і пам'ятних знаків, які встановлені видатним жителям м. Харкова, Слобожанської землі, які трудилися і прославляли наш край в різні періоди. Сьогодні ми подивилися те, що залишилося на місці колишнього головного міського кладовища м. Харкова, нині Молодіжного парку. Могили в Молодіжному парку будуть упорядковувати на місці, де вони і є. Я вважаю, що кладовище, де були поховані найвидатніші наші земляки за останні 150 років, взагалі не можна було чіпати. Рішення ухвалювалося не тому, що там треба було зробити парк, а тому що на багатьох пам'ятниках були прізвища тих людей, які дратували на той момент радянську владу. Це рішення було політичним, абсолютно негуманним, неправильним і це був акт вандалізму по відношенню до пам'яті видатних харків'ян. Я думаю, що все потрібно залишити як є, просто потрібно привести в порядок самі могили», - повідомив Михайло Добкін.

На лікування ветеранів та інших соціально незахищених категорій населення в обласній  програмі «Здоров’я Слобожанщини» передбачено понад 120  млн. грн.

Про це сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» сказав директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. За його словами, остання редакція програми була ухвалена у 2012 році і діє вона на 2012-2014 роки. Загальний кошторис програми на 3 роки складає понад 120 млн. грн.

На Харківщині показник забезпечення пільговими медикаментами інвалідів та ветеранів війни збільшився вдвічі

Директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив», розповідаючи про поліпшення медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни на виконання у регіонах завдань Президента України, зазначив, що в сільській місцевості ФАПи, амбулаторії загальної практики сімейної медицини та поліклінічні відділення центральних лікарень, а у містах – поліклініки, отримують бюджетні ресурси на пільгове забезпечення інвалідів та ветеранів війни.

2 листопада 2013 року відбудеться відкриття фотовиставки «Я не художник, я - ремісник!»

2 листопада 2013 року о 15:00 у виставковій залі Центральної наукової бібліотеки Харківського Національного університету ім. В.Н. Каразіна (Площа Свободи, 4, ЦНБ, 8 поверх) в рамках Днів грецької культури в Харкові відбудеться відкриття фотовиставки «Я не художник, я - ремісник!». Виставка присвячена пам'яті члена Харківського міського товариства греків "Геліос", члена Національної спілки фотохудожників України, члена Творчого союзу художників Росії і Міжнародної федерації художників Сергія Григоровича Єрошенка.

На Харківщині продовжується робота зі створення реєстрів інвалідів та ветеранів війни, які потребують пільгового лікування

Говорячи про виконання у регіонах завдань Президента України щодо поліпшення медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни, директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан в ефірі програми харківського обласного радіо «Ранковий ексклюзив» нагадав, що Харківська область стала першою в Україні, яка у 2010 році розпочала створення реєстрів інвалідів та ветеранів війни, які потребують оперативного лікування, наприклад, катаракти, пільгового зубопротезування, пільгового слухопротезування. Робота зі створення таких реєстрів на Харківщині продовжується.

Харківський обласний госпіталь для інвалідів війни повністю оновлений

Директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан в ефірі програми харківського обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів, що обласний госпіталь для інвалідів війни під патронатом голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна отримав «нове обличчя». Зараз у госпіталі 250 цілодобових стаціонарних ліжка, є відповідні профілі відділень для лікування ветеранів - терапевтичне, хірургічне, ортопедо-травматологічне та інші.

У бібліотеці імені В.Г.Короленка відбудеться наукова конференція «Справа Бейліса і сучасне суспільство»

Сьогодні, 30 жовтня, о 14:00 у залі відділу технічної літератури наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка (пров. Короленка, 18) відбудеться наукова конференція «Справа Бейліса і сучасне суспільство» до 100-річчя закінчення судового процесу у справі Бейліса. Участь у заході візьмуть представники Харківського музею Голокосту, Харківського обласного комітету «Дробицький Яр», ДЗ «Харківська державна наукова бібліотека імені В.Г.Короленка».

Розпочався офіційний візит делегації Харківської області до Мінської області

29 жовтня розпочався візит делегації Харківської області України до Мінської області Республіки Білорусь. Делегацію очолює перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. Мета візиту - налагодити і зміцнити співпрацю між Харківською і Мінською областями в таких галузях як промисловість, житлово-комунальне господарство, сільське господарство, торгівля, наука, техніка та освіта.

На Харківщині розробляється низка проектів, спрямованих на формування образу Слобожанщини як одного з основних культурних центрів України

Під час свого виступу на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич зазначила, що Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації єдиний в Україні серед подібних структур має у своєму складі відділ реклами та іміджевих проектів. Це дозволяє організовувати низку проектів, спрямованих на формування образу Слобожанщини як одного з основних культурних центрів України.

Досвід Харківщини з проведення семінарів з комунальними друкованими ЗМІ буде поширено по всій Україні

У ході засідання колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України голова Національної спілки журналістів Олег Наливайко подякував директору Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторії Маренич за активну діяльність і підкреслив, що вважає дуже важливою роботу, спрямовану на організацію та проведення занять у Школі юного журналіста. Також він зазначив, що харківський досвід проведення семінарів з комунальними друкованими ЗМІ буде поширено по всій Україні.

Події дня

Сьогодні, 30 жовтня о 13.00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться відкрита лекція кінокритика Володимира Миславського на тему: «Кінематограф 20-х років»; о 16.00 у конференц-залі готелю «Superior Golf & Spa Resort» (проспект Ак. Курчатова, 1) відбудеться зустріч Харківського офісу Європейської Бізнес Асоціації з державними природоохоронними органами.

У Вовчанському районі відбувся круглий стіл для журналістів

У с. Верхня Писарівка на базі відпочинку відбувся Всеукраїнський круглий стіл для представників засобів масової інформації на тему: «Громадськість та засоби масової інформації. Роль ЗМІ в процесі інтеграції інвалідів в суспільство», який проводить Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів» за підтримки Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України та Міністерства соціальної політики України. Участь у круглому столі взяли заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Ольга Дутова, співголова Всеукраїнської спілки громадських організацій «Конфедерація громадських організацій інвалідів України» Олександр Родіонов, представники засобів масової інформації. Під час круглого столу була розглянута програма щодо вирішення проблем інформаційного забезпечення інвалідного руху в Україні з проведенням серії круглих столів, а також проблеми та аспекти діяльності місцевих друкованих ЗМІ, які засновані на громадських організаціях. Також учасники обговорили аспекти висвітлення у ЗМІ діяльності громадських організацій на Всеукраїнському та місцевому рівнях.

У листопаді 2013 року на Харківщині планується організувати Дні відкритості

Під час свого виступу на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич розповіла про організацію медіа-проекту «Відкрита влада».

Харківська ОДТРК потребує технічного переоснащення

Про це сьогодні під час свого виступу на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України з порядком денним: «Про стан інформаційного простору Харківської області» заявила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «Потребує технічного переоснащення Харківська ОДТРК. Тому що 4-камерна пересувна телевізійна станція «Магнолія» 1983 року випуску не забезпечує жодного з існуючих параметрів цифрового телебачення. Зачекалися модернізації апаратно-студійні комплекси», - сказала вона.

Харківська область - один з флагманів у розвитку інформаційного простору в Україні

Про це сьогодні в ході засідання колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України заявив перший заступник Державного комітету телебачення і радіомовлення України Анатолій Мураховський. Він високо оцінив інформаційну інфраструктуру, яка створена в Харківській області. «Харківська область була, є і залишається одним з флагманів в побудові і розвитку інформаційного простору в Україні. Поряд з Києвом і Львовом, які є потужними видавничими столицями, Харків багато в чому є ініціатором безлічі корисних і потрібних ідей», - сказав Анатолій Мураховський.

Обласне державне радіо необхідно забезпечити FM-частотою

Як зазначала під час свого виступу на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України з порядком денним: «Про стан інформаційного простору Харківської області» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, нагальною є потреба у виділенні Харківській ОДТРК FM-частоти.

Необхідно повернути функції державної реєстрації друкованих ЗМІ відповідним структурним підрозділам облдержадміністрацій

На цьому сьогодні під час свого виступу на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України з порядком денним: «Про стан інформаційного простору Харківської області» наголосила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «Підтримую думку своїх колег щодо необхідності повернення функцій державної реєстрації друкованих засобів масової інформації відповідним структурним підрозділам облдержадміністрацій. Як може на сьогоднішній день орган державної влади впливати на популяризацію україномовних видань, якщо він не може проаналізувати коли, в якій кількості і якими мовами було зареєстровано те чи інше друковане видання», - сказала Вікторія Маренич.

Архів документів