Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

З 2012 року на проведення ремонту та закупівлю обладнання в госпіталь для інвалідів та учасників війни витрачено більше 14 млн. грн.

Внутрішні роботи капітального ремонту головного корпусу госпіталю для інвалідів та учасників війни закінчені, створені якісно нові умови перебування пацієнтів у відповідності зі стандартами і санітарними нормами, вводяться нові технології діагностики та лікування пацієнтів. Усі ці роботи проводяться в рамках виконання завдань Президента України щодо поліпшення медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни. Про це розповів у ході прес-туру представників ЗМІ заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук. «З 2012 року на проведення капітальних робіт і закупівлю обладнання було витрачено більше 14 млн. грн., з них приблизно 7 млн. грн. - гроші обласного бюджету, інші 7 млн. грн. гроші державного бюджету», - повідомив Геннадій Бондарчук.

Бажання співпрацювати з Харківщиною виявляє все більше іноземних аграріїв

Представники іноземних аграрних компаній, які приїжджають в Харківську область, розглядають її як перспективного партнера. Про це заявив заступник голови ОДА Юрій Сапронов.

2 листопада 2013 року в кінотеатрі «Боммер» покажуть нове українське кіно (оновлено)

2 листопада 2013 року в 13:15 в кінотеатрі «Боммер» (Полтавський шлях, 6) у рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться зустріч з творчою групою і демонстрація українського фільму «Загублене місто». «Ми вважаємо, що в нашій країні є всі умови для того, щоб знімалося якісне вітчизняне кіно і тривали традиції його засновників, - підкреслила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. - «Харьковская сирень» продовжує активно підтримувати український кінематограф і відкриває у рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» Український павільйон фільмом вітчизняного режисера Віталія Потруха «Загублене місто».

Харківщина зацікавлена у співпраці з низкою підприємств Мінської області

У ході візиту до Мінської області делегація Харківщини відвідала низку підприємств. Зокрема, спільне білорусько-італійське підприємство «Унібокс», комунальне унітарне підприємство «Мінська овочева фабрика», ВАТ «Борисівський завод агрегатів». За словами першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, всі підприємства становлять інтерес для Харківщини, і співпрацю з ними буде включено у план заходів у рамках співробітництва Мінської та Харківської областей.

До 2015 року планується завершити капітальний ремонт Обласного диспансеру радіаційного захисту

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК зазначив, що Обласний диспансер радіаційного захисту чекають кардинальні зміни - і за рівнем надання медичної допомоги, і за рівнем комфорту перебування у ньому людей. За його словами, ідея підняти фінансування цієї установи до рівня, який дозволить чорнобильцям, які перебувають там на обстеженні, лікуванні, реабілітації, не витрачати жодної копійки власних коштів, виникла в період, коли були дуже серйозні і гучні дискусії з приводу підвищення розмірів пенсій ліквідаторам аварії на ЧАЕС за рішеннями судів.

У Харківській області відновлять пам'ятники видатним людям

Про це в ході програми на ХОД ТРК «Час влади» повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, 90% поховань видатних земляків Слобожанщини, які відомі за межами регіону та України, знаходяться на території Харківської області.

Госпіталь для інвалідів та учасників війни може бути зразком як для Харківської області, так і для України. Михайло Добкін

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Всі роботи, пов'язані з відновленням цього важливого медичного реабілітаційного закладу, повністю завершені. І в матеріальному, і в технічному плані ця установа може бути зразком як для Харківської області, так і для України. Виконуючи завдання Президента України щодо поліпшення соціального і медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни, ми довели і харчування, і медикаментозне забезпечення кожного пацієнта цієї клініки до тих стандартів, які дозволяють не витрачати ні копійки власних коштів цієї категорії громадян на їх лікування або реабілітацію», - сказав голова області.

Завдяки соціальним ініціативам Президента збережені сотні сімей у Харківської області

Про це сьогодні в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що вирішення питань соціальної політики є одним з основних пріоритетів роботи Президента України Віктора Януковича, а робота соціальних інспекторів допомагає попередити проблемні ситуації в сім'ях, де діти можуть залишитися без батьківської турботи.

На Харківщині створені найсприятливіші умови для розвитку бізнесу

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що Харківська область може сьогодні пишатися тим, що в ній створені умови, які представниками бізнесу в регіоні оцінюються як найсприятливіші. Такої ж точки зору дотримуються багато незалежних експертів.

Бюджет України в 2014 році залежатиме від економіки. Михайло Добкін

Таке припущення в ефірі програми на ХОД ТРК «Час влади» зробив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Бюджет України в 2014 році буде такою, якою буде економіка. Якщо нам вдасться подолати всі складнощі 2012-2013 років, які не дозволяють на повну потужність розкрутитися національній економіці, то за наявності певних коштів, пріоритети, які обрані нашої громадою, будуть фінансуватися. Якщо бюджет буде бюджетом «виживання», то в першу чергу будуть фінансуватися всі захищені статті: заробітна плата, оплата за енергоносії, соціальні виплати. Тобто, все те, без чого багато жителів нашого регіону не зможуть впоратися з тими труднощами, які є в їх житті», - сказав Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 1 листопада, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Шурми на тему: «Виконання у регіоні завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни»; О 15:00 у Малій залі Харківського національного академічного театру опери і балету ім. М.В.Лисенко (вул. Сумська, 25/27) відбудуться урочисті заходи, присвячені 85-річчю будинку Державної промисловості; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. В порядку контролю за підсумками селекторної наради від 05 липня 2013 року з питання "Про хід виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2013 року №340 "Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою". 2. Про експлуатацію шкільних автобусів в осінньо-зимовий період 2013-2014 років, а також щодо обов’язкового своєчасного забезпечення пальним шкільних автобусів.

У 2014 році Антимонопольний комітет України планує провести дослідження ринку надання послуг великими торговельними мережами

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко. «Цього року ми розкрили змову між великими супермаркетами. В основному це продовольчі супермаркети. Вони погоджували ціни, щоб не було конкуренції. Від цього страждав споживач їхньої продукції і, безумовно, постачальники цієї продукції. У 2014 році ми хочемо розпочати такі ж дослідження ринку надання послуг великими торговельними мережами в обласних центрах і містах обласного підпорядкування. Планується перевірити не тільки роздрібну торгівлю продуктами харчування, але також побутової техніки та будівельних матеріалів», - сказав Василь Цушко.

За підсумками трьох кварталів 2013 року робота Харківського відділення Антимонопольного комітету визнана кращою в Україні

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко. За його словами, за результатами роботи за 2012 рік Харківське територіальне відділення Антимонопольного комітету України посіло 4 місце. У 2013 році Харківське територіальне відділення за підсумками трьох кварталів по рейтингах посідає вже перше місце.

Харків’ян відзначено державними нагородами

Президент України підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України працівників соціальної сфери». Зокрема, за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту населення, забезпечення прав дітей і непрацездатних громадян похилого віку, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівника соціальної сфери орденом княгині Ольги III ступеня нагороджено матір-виховательку дитячого будинку сімейного типу Олександру Філіневич. Також присвоєно почесне звання «Заслужений працівник соціальної сфери України» директорові Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Олені Захуцькій.

Основним завданням Антимонопольного комітету є захист інтересів споживачів

На цьому сьогодні під час прес-конференції наголосив голова Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Анатолій Косолапов. Він зазначив, що Антимонопольний комітет України спільно з представницькими органами влади, місцевого самоврядування, адміністративно-господарського управління мають проводити спільні дії на підняття конкурентоспроможності Харківського регіону і підвищення його інвестиційної привабливості.

Ігор Шурма привітав соціальних працівників Харківщини з їх професійним святом

Сьогодні з нагоди Дня працівника соціальної сфери у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулися урочисті заходи. У них взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна Ігор Шурма привітав усіх присутніх з професійним святом.

Михайло Добкін вручив нагороду «Слобожанська слава» чемпіону зі стрибків у висоту Богдану Бондаренко

Сьогодні голова Харківської ОДА Михайло Добкін вручив найвищу нагороду регіону «Слобожанська слава» чемпіону світу 2013 року зі стрибків у висоту Богдану Бондаренко, а також годинник з символікою Харківської обласної державної адміністрації Заслуженому тренеру України Василю Бондаренко.

У Харківській області підвищується якість надання адміністративних послуг

У ході засідання круглого столу на тему «Проблемні питання на ринках надання послуг, супутніх адміністративним» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зазначив, що за останні два роки в Україні відбуваються кардинальні зміни у сфері надання адміністративних послуг. Заступник голови ХОДА підкреслив, що найголовніше завдання на сьогодні - підвищення якості адміністративних послуг та створення максимального комфорту для споживачів.

Антимонопольний комітет створить реєстр супутніх послуг при наданні адміністративних послуг

Сьогодні в Харківській облдержадміністраціі відбулося засідання круглого столу на тему «Проблемні питання на ринках надання послуг, супутніх адміністративним». У засіданні взяли участь голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, заступник голови АМКУ Федір Влад, державний уповноважений АМКУ Михайло Русинський. У ході засідання круглого столу Василь Цушко розповів, що АМКУ майже рік досліджує ринок супутніх послуг при наданні адміністративних послуг.

У Харківській області до систем теплопостачання підключені всі об'єкти соціальної сфери та житлові будинки

Про це під час відеоконференції на тему «Початок опалювального періоду 2013/14 років» повідомила начальник відділу теплозабезпечення та водопровідно-каналізаційного забезпечення управління житлово-комунального господарства Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Людмила Кордіварова.

Антимонопольний комітет розробив стратегію, завдяки якій втручання в справи бізнесу з боку перевіряючих структур мінімальне

Про це сьогодні на прес-конференції розповів голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко. Він підкреслив, що за дорученням Президента України Антимонопольний комітет розробив стратегію, завдяки якій втручання в справи бізнесу з боку перевіряючих структур мінімальне.

У всіх регіонах України опалювальний сезон 2013/14 років було розпочато своєчасно

Про це сьогодні під час відеоконференції на тему «Початок опалювального періоду 2013/14 років» заявила начальник управління теплоенергетики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олена Малежик. «Станом на 15 жовтня 2013 року в роботу були включені всі 24,5 тисяч котелень. В цілому по Україні опалюється 175 тисяч житлових будинків, 14 тисяч дитячих садочків, 7 тисяч лікарень і 19 тисяч шкіл. На початку опалювального сезон деякі регіони мали проблеми з газопостачанням котелень. Але завдяки оперативному реагуванню і вжитим заходам ситуацію було врегульовано, і на вечір 15 жовтня всі об’єкти працювали. У Донецькій, Харківській, Одеській, Львівській і Дніпропетровській областях таких проблем не було», - сказала Олена Малежик.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

У Харківській області продовжується збирання пізніх культур. За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 31 жовтня всього по області кукурудзи на зерно обмолочено 159,245 тис. га, або 49 % від запланованої площі. Намолочено 787,738 тис. тонн, урожайність – 49,5 ц/га. Соняшника обмолочено 349,889 тис. га, або 91% від запланованої площі. Намолочено 946,334 тис. тонн, урожайність – 27 ц/га.

Підготовка до ювілею Тараса Шевченка перетворилася у всенародний рух. Віктор Янукович

Святкування ювілею Тараса Шевченка надзвичайно важливо для всього українського суспільства, зазначає Президент України Віктор Янукович. На засіданні Громадської гуманітарної ради Глава держави висловив думку про те, що підготовка до цієї дати перетворилася на справжній всенародний рух. «Я дуже задоволений тим, що підготовка до ювілею Шевченка перетворилася на дійсно всенародний рух, вийшла за рамки планів діяльності членів уряду і чиновників», - сказав Віктор Янукович.

Підтримка конкуренції та її розвиток стабілізували цінову ситуацію на внутрішньому ринку товарів та послуг Харківської області

За 9 місяців 2013 року економічний ефект від припинення територіальним відділенням порушень конкурентного законодавства склав майже 430 млн. грн., що в 652 рази вище за аналогічний показник 2012 року. Це одна із складових внутрішніх інвестицій споживчого ринку. Про це в ході семінару-наради систем органів Антимонопольного комітету України розповів голова Харківського обласного відділення Антимонопольного комітету України Анатолій Косолапов.

За 9 місяців 2013 року до Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету України надійшло більше 250 звернень

Про це повідомив голова Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Анатолій Косолапов. За його словами, за 9 місяців 2013 року до Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надійшло 67 звернень суб’єктів господарювання на неправомірні дії своїх колег на ринку, що на 18% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року.

Середня вартість 1 га паю землі в Харківському регіоні має бути 850 грн. Михайло Добкін

Сьогодні в ході семінару-наради системи органів Антимонопольного комітету України голова Харківської ОДА Михайло Добкін звернувся до голів РДА з проханням врегулювати питання вартості 1 га землі. «1 листопада завершується термін, коли середня вартість 1 га паю в регіоні повинна дорівнювати 850 грн. Поки тільки 7 районів з 27 досягли цього рубежу або перевищили його», - повідомив Михайло Добкін.

З 2012 року на проведення ремонту та закупівлю обладнання в госпіталь для інвалідів та учасників війни витрачено більше 14 млн. грн.

Внутрішні роботи капітального ремонту головного корпусу госпіталю для інвалідів та учасників війни закінчені, створені якісно нові умови перебування пацієнтів у відповідності зі стандартами і санітарними нормами, вводяться нові технології діагностики та лікування пацієнтів. Про це розповів у ході прес-туру представників ЗМІ заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук. «З 2012 року на проведення капітальних робіт і закупівлю обладнання було витрачено більше 14 млн. грн., з них приблизно 7 млн. грн. - гроші обласного бюджету, інші 7 млн. грн. гроші державного бюджету», - повідомив Геннадій Бондарчук.  

Михайло Добкін та Василь Цушко вручили нагороди працівникам Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету України

Сьогодні на початку семінару-наради системи органів Антимонопольного комітету України голова комітету Василь Цушко разом з головою Харківської ОДА Михайлом Добкіним вручив державні нагороди працівникам територіального обласного Антимонопольного комітету України.

Розвиток в Україні демократичної правової держави потребує істотного підвищення рівня правової культури громадян

Сьогодні відбулося засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення під керівництвом заступника голови ХОДА, голови ХОМКМР Олега Анпілогова. У засіданні взяли участь директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, член ХОМКМР Дмитро Кузнєцов, заступник директора Департаменту масових комунікацій - директор управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова, директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталія Шостко та інші запрошені.

Архів документів