Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область надзвичайно толерантна для представників різних націй та народностей

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему: «Реалізація у регіоні завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин» заявила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич. «В Харківській області проживають представники 111 націй та народностей, які становлять 29,7% від усього населення регіону. В області створено 82 громадських об’єднання національних меншин. На сьогоднішній день ми вибудували тісну співпрацю близько з 30 представниками громадсько-культурних націй та об’єднань. Ми відкриті абсолютно для всіх и готові до співпраці. Ми зобов’язані створити належні умови для того, щоб будь-яка людина, яка не являється етнічним українцем, могла почувати себе на території Харківщини зручно і як вдома», – сказала Вікторія Маренич.

Оголошено прийом творів на здобуття Премії ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва

Відповідно до Положення про Премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, Державним комітетом телебачення і радіомовлення України оголошено прийом творів на здобуття зазначеної Премії у номінаціях: «Літературні твори для дітей та юнацтва», «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва», «Театральні вистави для дітей та юнацтва», «Кінотвори для дітей та юнацтва».

Невеликі і середні господарства потребують підтримки держави

Для стабільного розвитку агросектору державна підтримка необхідна як великим холдингам, так і невеликим фермерським господарствам. Таку думку висловив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Одна з найважливіших проблем – забезпечення зайнятості на селі. Якщо на селі не буде роботи, село просто зникне. Для цього важливо підтримувати не лише великі агрохолдинги, які працюють за автоматизованим технологіями і з мінімумом працівників, але і невеликі фермерські господарства, що забезпечують місцевих людей роботою, і відроджувати сільгоспкооперативи на селі. Така практика підтримки невеликих і середніх господарств поширена в Європі», - зазначив віце-губернатор.

72,2% реалізованої в області за 8 місяців промислової продукції – продукція переробної галузі

Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. Також він зазначив, що 21,5% від загального обсягу реалізації припадає на продукцію підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря, 5,6% – на продукцію добувної промисловості та розробки кар'єрів. «У структурі реалізації продукції переробної промисловості 36,9% становили продукти харчування, напої та тютюнові вироби – їх реалізовано на 10,8 млрд. грн., 24,1% – продукція машинобудування, її реалізовано на 7,1 млрд. грн.», – повідомив Юрій Сапронов.

Більше 43 % від всієї реалізованої в області промислової продукції припадають на частку десяти найбільших підприємств

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, протягом січня-серпня 2013 року підприємства Харківської області реалізували промислової продукції на 40,7 млрд. грн., що склало 5,6 % від загальнодержавного обсягу реалізації. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, за обсягом реалізованої промислової продукції ми посідаємо шосте місце серед регіонів України. Більше 43 % від всієї реалізованої в області промислової продукції припадають на частку десяти найбільш великих підприємств, серед яких ПрАТ «Філіп Морріс Україна», Зміївська ТЕС, АК «Харківобленерго», «Електроважмаш» та «Турбоатом», - зазначив заступник губернатора. 

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

У Харківській області продовжується збирання пізніх культур. За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР Харківської ОДА, станом на 4 листопада всього по області кукурудзи на зерно обмолочено 188,287 тис. га, або 58 % від запланованої площі. Намолочено 929,035 тис. тонн, урожайність – 49,3 ц/га.

Купівельна спроможність номінальної заробітної плати на Харківщині зросла на 10,7%

Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він зазначив, що за вісім місяців 2013 року зарплати в області зросли на 9,1%. «У січні-серпні середньомісячна заплата штатного працівника в Харківській області склала 2 931 грн., що в 2,6 рази перевищило державні соціальні стандарти для цього періоду. Разом з тим, розмір зарплати окремих галузей і окремих професій не перевищив 67% від середньообласного показника», - сказав Юрій Сапронов.

Напередодні Всесвітнього дня толерантності у Харкові відбувся прес-тур до грузинського культурного центру «Сакартвело»

На реалізацію завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин сьогодні на Харківщині створено 82 громадських об’єднання національних меншин. Серед них одним із найбільш активним є Грузинський культурний центр при Харківській обласній організації «Грузинське національно-культурне товариство «Сакартвело», створений наприкінці 2010 року.

Близько 30 національних общин активно співпрацюють з Департаментом масових комунікацій ХОДА

Як повідомила під час прес-туру для представників ЗМІ до грузинського культурного центру при Харківській обласній організації «Грузинське національно-культурне товариство «Сакартвело» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, інформаційній підтримці заходів, які будуть проводитись громадськими організаціями національних меншин області, буде приділятися пильна увага. Також  Вікторія Маренич зазначила, що на Харківщині активно реалізується завдання Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних і освітніх потреб нацменшин. За її словами, на території Харківської області проживає 111 національностей та народностей. Третина мешканців області – представники інших національностей.

Події дня

Сьогодні, 4 листопада, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту масових комунікацій обласної державної адміністрації Вікторії Маренич на тему: «Реалізація у регіоні завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин».

Харків'янин візьме участь у заходах, присвячених святкуванню 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників

У Київ вирушила делегація харків'ян для участі у заходах, присвячених святкуванню 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників. Почесний член делегації – Михайло Бушков, ветеран Великої Вітчизняної війни, визволитель міста Києва. Участь у бойових діях для Михайла Бушкова почалася в липні 1943 року на Курській дузі, у складі 22-ї гвардійської Фастівської мотострілецької бригади звільняв Київ, завершив участь в бойових діях в серпні 1944 року в Польщі, біля Кракова. Нагороджений медалями «За відвагу», орденом «Червоної зірки».

У кінотеатрі «Боммер» відбувся допрем'єрний показ нового українського фільму «Загублене місто»

Сьогодні в кінотеатрі «Боммер» в рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» відбулася зустріч з творчою групою і демонстрація українського фільму «Загублене місто». У зустрічі взяли участь режисер фільму Віталій Потрух, Заслужений артист України Олексій Колесник, слухачі Школи юного журналіста, харків'яни.

До 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка слухачі Школи юного журналіста надрукують свою газету

Про це сьогодні в ході заняття Школи юного журналіста повідомила директор Департаменту Харківської ОДА Вікторія Маренич. «У 2014 році вся Україна буде відзначати 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Я б дуже хотіла, щоб ми до цієї дати силами Школи юного журналіста надрукували свій вкладиш до випуску газети «Слобідський край». Для цього в лютому ми повинні дуже добре попрацювати, щоб газета вийшла цікавою і корисною. Наскільки вона буде такою, буде залежати тільки від вас», - сказала Вікторія Маренич слухачам Школи.

Харківська Школа юного журналіста є унікальною в Україні

Про це сьогодні в ході брифінгу після чергового заняття Школи юного журналіста заявила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич. Вона зазначила, що Школа створювалася за ініціативою Департаменту масових комунікацій ХОДА та є унікальною для України.

Слухачі Школи юного журналіста будуть займатися по чотирьох напрямках

Як зазначила сьогодні в ході заняття Школи юного журналіста директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич, заняття в Школі будуть проводитися 1-2 рази на місяць. Наступного разу майбутні кореспонденти зберуться в кінці листопада і будуть працювати за чотирма напрямками: газетна журналістика, радіожурналістика, теле-, і фотожурналістика.

Сергія Овсяннікова обрано Президентом Харківської обласної федерації академічного веслування

1 листопада у залі засідань Департаменту у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації відбулася звітно-виборча конференція Харківської обласної федерації академічного веслування. Діючий Президент федерації Михайло Володимирович Гетьманцев звітував за проведену роботу та досягнуті результати. Другим питанням було розглянуто кандидатури нового Президента федерації, а також президії та контрольно-ревізійної комісії. За результатами голосування новим Президентом федерації одноголосно обраний директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації Сергій Іванович Овсянніков.

Розпочалося чергове заняття Школи юного журналіста

Розпочалося чергове заняття Школи юного журналіста при Департаменті масових комунікацій ХОДА. У ньому взяли участь 37 школярів з 12 районів Харківської області. У ході заняття майбутні журналісти прослухають лекцію з історії харківської журналістики від директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторії Маренич, візьмуть участь у майстер-класі «Як стати лідером», а також зможуть поспілкуватися з творчою групою фільму «Загублене місто» і подивитися цей фільм в кінотеатрі «Боммер».

Події дня

Сьогодні, 2 листопада, о 10:00 у Прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться заняття Школи юного журналіста; о 13:15  у кінотеатрі «Боммер» (Полтавський шлях, 6) у рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться зустріч з творчою групою і демонстрація українського фільму «Загублене місто».

Євген Савін зустрівся з диригентом Симфонічного оркестру ім. Дж.Россіні Даніелем Аджіманом

Сьогодні в рамках міжнародного майстер-класу диригентів італійської опери відбулася робоча зустріч заступника голови ХОДА Євгена Савіна з головним диригентом Симфонічного оркестру ім. Дж.Россіні, професором Міланської консерваторії ім. Дж.Верді Даніелем Аджіманом. Євген Савін подякував італійському маестро за участь у цьому проекті, за той досвід і майстерність, які він передав музикантам Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Віртуози Слобожанщини».

На Харківщини продовжується робота з державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

Про це сьогодні у ході селекторної наради повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОГА Олександр Галацан. Розповідаючи про роботу, спрямовану на реалізацію пілотного проекту, він зазначив, що на рівні обласної державної адміністрації розроблено та затверджено план заходів, спрямованих на її удосконалення. Так, у всіх закладах охорони здоров’я районів області були проведені наради щодо завдань по реалізації проекту з використанням конкретних можливостей кожного з закладів.

Майже 900 мешканців області отримали цього року інвалідні візки

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, з 2010 року у Харківській області був складений реєстр людей, які мають потребу в інвалідних візках та засобах технічної реабілітації. «За 2012-2013 роки ми реально закрили ту всю потребу. В 2012 році ми забезпечили 1660 інвалідів візками, які стояли у черзі 3 роки, і придбали 7 тис. технічних засобів реабілітації: столики, ходунки, палиці. Доставку додому інвалідам кожного засобу технічної реабілітації забезпечує сервісний центр, який ми організували одними із перших в Україні. В цьому році ми вже додатково забезпечили 881 кріслом колісним, сюди входять не тільки інваліди Великої Вітчизняної війни, а й всі інваліди. Я хотів би сказати, завдяки договору соціального партнерства нам удалося залучити кошти і ще 400 засобів технічної реабілітації палиці, милиці, крісла, ходунки були закуплені за позабюджетні кошти», - повідомив Ігор Шурма.

На Харківщині медичним оглядом охоплено всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни

Про це розповів під час прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, у 2010 році було поставлено завдання створити реєстр стану здоров’я інвалідів і учасників війни. «У 2010 році така робота була проведена і вже під кінець року ми поставили завдання 100%-го охоплення медичним оглядом кожного інваліда та ветерана Великої Вітчизняної війни. Крім того, ставилася ціль проведення амбулаторного, електрокардіографічного, флюорографічного обстеження. Крім цього, складаються заключні акти і виписується на рік план роботи для поліклінічної служби по медичному обслуговуванню цих людей, так звані індивідуальні плани, які передбачають і стаціонарне, і амбулаторне, і санаторно-курортне лікування. У Харківській області доволі тривалий період часу існує реальна проблема забезпечення медикаментами людей саме цієї категорії, і я вважаю, що позиція обласної державної адміністрації з цього питання фактично врятувала від банкрутства наше комунальне підприємство «Аптечний склад». Тому що саме в аптеках і пунктах від нашого аптечного складу сьогодні обслуговуються ці категорії громадян, для них встановлена реальна знижка від 5% до 20% на ліки та товари медичного призначення», - розповів Ігор Шурма.

На Харківщині ведеться робота зі створення реєстрів інвалідів, учасників та ветеранів війни, які потребують пільгового лікування

Як зазначив під час прес-конференції заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, у Харківській області проведена робота стосовно складення реєстрів інвалідів, учасників, ветеранів війни, які потребують слухопротезування, зубопротезування і операцій з приводу катаракти. «За 2010-2013 роки нами слухопротезовано 1550 інвалідів і учасників війни, на що з обласного бюджету витрачено більше 3 млн. грн. Операцій з приводу катаракти на сьогоднішній день проведено 1585 жителям Харківської області з числа інвалідів і учасників Великої Вітчизняної війни. За 9 місяців 2013 року лікарями-стоматологами оглянуто 93 тис. осіб або 92% від усієї кількості. Виявлена потреба у зубопротезуванні 8790 людей. Всього за три роки на зубопротезування з обласного бюджету виділено понад 8 млн. грн. Зубопротезовано 14 тис. 300 людей», - сказав Ігор Шурма.

У Харківській області 85% інвалідів і учасників війни отримують соціальні послуги

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. Він зазначив, що у Харківській області та місті Харкові функціонує 42 територіальних центра, де інваліди та учасники війни можуть отримати соціальні послуги. «Відповідно до соціальних ініціатив Президента України рекомендовано, щоб з числа всіх інвалідів війни соціальними послугами було охоплено не менше 80%, які є в реєстрі. В Харківській області охоплено 85%. З усіх 91,5 тисяч людей з інвалідизацією, 77,5 тис. осіб сьогодні отримують соціальні послуги», - сказав Ігор Шурма.

Василь Хома привітав колектив КП «Держпром» з 85-річчям підприємства

Сьогодні у Малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Н.В. Лисенка відбулися урочистості, присвячені 85-річчю обласного комунального виробничо-експлуатаційного підприємства «Держпром». У них взяли участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради Михайло Фатєєв.

В 2013 році було отримано 2006 путівок на санаторно-курортне лікування ветеранів війни Харківської області

Про це повідомив під час прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, у Харківській області 16,5 тисяч інвалідів, ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни потребують санаторно-курортного лікування. 2672 з них мають право на пільги у такому лікуванні. «Згідно з виконанням завдань Президента України щодо поліпшення соціального і медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни в 2013 році у Харківській області було отримано 2006 путівок, з них 1383 путівки закуплені за кошти обласного бюджету, 723 путівки закуплені за кошти державного бюджету. Фактично ми можемо говорити про те, що всі люди, які на сьогоднішній день по медичних показниках потребують санаторно-курортного лікування вони таке лікування отримують. Ми намагаємося максимально забезпечити всіх путівками в нашій санаторно-курортній зоні Харківської області, а саме у санаторії «Березівські мінеральні води», «Роща», «Високий», «Ялинка», - сказав Ігор Шурма.

Кожен зареєстрований інвалід і учасник війни отримав в цьому році матеріальну допомогу. Ігор Шурма

Сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма зазначив, що однією із соціальних ініціатив Президента України є надання матеріальної допомоги учасникам Великої Вітчизняної війни з нагоди 9 травня. «В цьому році щорічної грошової допомоги, яка передбачена Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», виплачено на суму 54 млн. 710 тис. грн. Кожен із 100,5 тис. зареєстрованих інвалідів і учасників війни отримав матеріальну допомогу», - сказав Ігор Шурма.

В 2013 році на пільги для інвалідів, ветеранів і учасників війни Харківської області виділено майже 300 млн. грн.

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему: «Виконання у регіоні завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни» повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. «Всього у Харківській області на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги перебуває 717 тис. осіб. З них 100,5 тисяч ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». В 2013 році на всю категорію людей, тобто на 717 тис. осіб профінансовано пільг на суму 285,5 млн. грн.», - сказав заступник голови ХОДА.

Фінансування на харчування та лікування пацієнтів госпіталю для інвалідів та учасників війни одне з найвищих в області

Про це в ході прес-туру представників ЗМІ в Харківський обласний госпіталь для інвалідів та учасників війни розповів заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Геннадій Бондарчук. За його словами, соціальний захист ветеранів, учасників і інвалідів війни в Харківській області здійснюється згідно з виконанням завдань Президента України щодо поліпшення соціального і медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни.  

Завтра відбудеться чергове заняття Школи юного журналіста

Завтра, 2 листопада, у Харкові відбудеться чергове заняття Школи юного журналіста при Департаменті масових комунікацій ХОДА. У ході заняття майбутні журналісти прослухають лекцію з історії харківської журналістики від директора Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторії Маренич, візьмуть участь у майстер-класі «Як стати лідером», а також зможуть поспілкуватися з творчою групою фільму «Загублене місто» і подивитись цей фільм у кінотеатрі «Боммер». 

Архів документів