Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Щодо видобутку газу в с. Верхнє Озерянське Харківської області

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області, фахівцями Нововодолазького міськрайонного Управління Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області у серпні 2013 року було проведено позапланову перевірку дотримання вимог чинного законодавства філією УПГ «Бистрівська» Островерхівського ГКР ПрАТ «Укргазвидобуток», що розташована в с. Рокитне Нововодолазького району Харківської області.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 5 листопада

У Харківській області продовжується збирання пізніх культур. За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 5 листопада всього по області кукурудзи на зерно обмолочено 199,652 тис. га, або 62 % від запланованої площі. Намолочено 982,990 тис. тонн, урожайність – 49,2 ц/га. Соняшника обмолочено 370,195 тис. га, або 96 % від запланованої площі. Намолочено 1044,712 тис. тонн, урожайність – 28,2 ц/га.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у жовтні 2013 року не було перевищень радіаційних параметрів

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» впродовж жовтня 2013 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.  

Михайло Добкін візьме участь в Регіональному економічному форумі у Києві

5-6 листопада в Києві під егідою Президента України Віктора Януковича відбудеться Регіональний економічний форум, який проводиться в рамках Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). У роботі форуму візьме участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. ВЕФ – міжнародна неурядова організація, відома проведенням щорічних зустрічей у Давосі. Предметом обговорення на цих зустрічах є найгостріші світові проблеми, включно з охороною здоров'я та охороною навколишнього середовища. Під час Давоського форуму у 2014 році Україна планує представити три сценарії економічного розвитку, над складанням яких працювали понад 200 представників вітчизняного та закордонного бізнесу.

Українські IT-фахівці посіли друге місце на міжнародних змаганнях

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, українські IT-фахівці посіли друге місце на міжнародних змаганнях Brainbench 2013, тим самим довівши свою майстерність. «Україна посідає четверте місце у світі за кількістю «айтішників» після США, Індії та Росії, в Харкові працює п'ята частина всіх українських IT-фахівців. IT-галузь продовжує залишатися однією з найбільш перспективних для економіки регіону, і наші хлопці продовжують доводити, що вони найкращі і мають величезний потенціал для зростання», – сказав він.

Україна працює над створенням прозорих та неупереджених умов ведення бізнесу. Віктор Янукович

Україна активно працює над пошуком і запровадженням нових механізмів удосконалення регуляторної політики. Про це Президент України Віктор Янукович сказав на пленарному засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів на тему «Інвестиції у розвиток економіки та соціальної сфери в умовах дії зони вільної торгівлі з Європейським Союзом». «Ми формуємо прозорі й неупереджені умови ведення бізнесу в країні. Ми вже суттєво удосконалили дозвільну систему та сферу ліцензування», - сказав Глава держави.

Диригенти італійської опери провели міжнародний майстер-клас для симфонічного оркестру «Віртуози Слобожанщини»

З 28 жовтня по 2 листопада у Харкові відбувався міжнародний майстер-клас диригентів італійської опери. Протягом шести днів диригенти з різних країн світу керували Молодіжним академічним симфонічним оркестром «Віртуози Слобожанщини». Майстер-клас проходив під патронатом Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Італійського інституту культури при посольстві Італії в Україні, Асоціації «Міжнародної оперної академії» (Accademia operistica internazionale) та Асоціації Головних Диригентів (Association chief conductor). Керував його проведенням професор Міланської консерваторії Даніель Аджіман.

Президент наголошує на важливості залучення інвестиції задля розвитку високотехнологічних виробництв

Інвестиції в економіку України мають спрямовуватися на розвиток високотехнологічних виробництв, переконаний Президент України Віктор Янукович. «Інвестиційні ресурси мають бути спрямовані на розвиток високотехнологічних виробництв, технічне переоснащення і створення нової сучасної інфраструктури», - сказав Глава держави на пленарному засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів на тему «Інвестиції у розвиток економіки та соціальної сфери в умовах дії зони вільної торгівлі з Європейським Союзом».

Підприємства області реалізували промислової продукції на 45,7 млрд. грн.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, протягом січня – вересня 2013 року підприємства Харківщини реалізували промислової продукції на 45,7 млрд. грн., що становить 5,6% від загальнодержавного обсягу реалізованої продукції. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, 72,8% від загального обсягу реалізації припадає на продукцію переробної промисловості. У її структурі переважає харчова і тютюнова промисловість, машинобудування. За 9 місяців 2013 року продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів було реалізовано на 12,1 млрд. грн., продукції машинобудування – на 8,1 млрд. грн.», - поінформував заступник губернатора.

В обласному госпіталі для інвалідів війни кожен ветеран з найвіддаленішого села може отримати якісне лікування

Про це повідомив головний лікар Харківського обласного госпіталю для інвалідів війни Юрій Федченко під час прямої лінії газети «Слобідський край». Він розповів про особливості лікування ветеранів, зазначив, як потрапити до госпіталю та повідомив про те, що нещодавно в госпіталі завершилися масштабні роботи з реконструкції та капітального ремонту приміщень.  «Мені дуже приємно зазначити, що починаючи з 2010 року в Харківській області згідно із завданнями Президента України реалізуються заходи щодо поліпшення медичного обслуговування та медикаментозного забезпечення інвалідів війни. Значна увага приділяється нашому госпіталю, як основному закладу, де відбувається лікування інвалідів війни. З 2010 року почали міняти покрівлю та вікна на всіх будівлях, відремонтували приймальне відділення, змінили ліфт. У госпіталі організовано нове приймальне відділення, бальнеологічне відділення, якого там раніше не було, стерилізаційне відділення, відремонтовано всі палати, встановлено нові ліжка, функціонує лабораторія, абсолютно новий операційний блок і реанімаційне відділення», – зазначив Юрій Федченко.

За 9 місяців 2013 року на Харківщині реалізовано на 5,5% більше промислової продукції, ніж торік

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков. «За січень – вересень 2013 року обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на душу населення склав 16674 грн., що на 5,5% більше минулорічного показника», – сказав він.

Події дня

Сьогодні, 5 листопада. о 17:00 у Центрі культури Київського району м. Харкова (вул. Скрипника, 7) відбудеться концерт, присвячений святу Росії "День Згоди і Примирення".

Харківська область відкрита для різних національностей

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Харків і область традиційно були, є і, я впевнений, будуть територіями, де абсолютно спокійно і комфортно проживають люди різних національностей і народностей. Мало того, що у нас практично не було конфліктів на національному грунті, так у нас ще завжди існувала можливість зберегти і показати всі культурні особливості і відмінності кожній національності і кожному народу, який проживає на території Харківської області», - повідомив Михайло Добкін.

Співпраця з Антимонопольним комітетом сприятиме стабільності життя і бізнесу в регіоні. Михайло Добкін

Сьогодні, коли в Україні ще не до кінця сформовані Комісія з контролю за цінами, або спеціальний орган, контролюючий якість виробленої продукції, дуже важливо разом з державним конституційним органом, яким є Антимонопольний комітет України, проводити роботу з недопущення змов на ринках, метою яких є необгрунтоване підвищення цін на продукти та послуги. Таку думку висловив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін.

Компанія «Shell» успішно веде на Харківщині роботу з розвідки газу твердих порід

Робота з розвідки газу твердих порід, яка проводиться на Харківщині компанією «Shell», йде успішно. Про це розповів голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади». «Можна з упевненістю говорити про те, що на території нашого регіону пошук газу твердих порід проходить успішно, і газу в Харківській області буде достатньо. Головне щоб з часом пошукові роботи перейшли в промислове видобування», – підкреслив губернатор.

Харківщина має технології і фахівців для того, щоб повністю забезпечити якісний і довгостроковий ремонт або будівництво доріг регіону

В ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін розповів, що він задоволений якістю проїжджих доріг, які вдалося привести в належний стан, адже жодна з великих магістралей, які були відремонтовані або побудовані, за гарантійний час експлуатації не дала збою. Також губернатор зазначив, що 2013 рік не дозволяє говорити про масштабні ремонтні і будівельні роботи на харківських дорогах, тому що фінансування було дуже мізерним і великі обсяги було зробити неможливо. «Найголовніше, що на сьогоднішній день Харківщина має технології, асфальтові заводи, необхідну техніку, підготовлених фахівців для того, щоб при відкритому фінансуванні, направленому на ці цілі, повністю забезпечити якісний і довгостроковий ремонт або будівництво наших доріг. Ми, як влада, зобов'язані забезпечити безаварійну роботу наших доріг, там, де аварії залежать безпосередньо від роботи тих служб, які готують дороги і у весняно-літній та в осінньо-зимовий період», - підкреслив Михайло Добкін.

Для роботи на європейських ринках сільгоспвиробникам необхідно дотримуватися високих стандартів і вимог ЄС

Виступаючи в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що є певні вимоги і стандарти, які пред'являє Євросоюз до будь-якої продукції, будь то продукція України або інших країн. Отже, ті, хто бажає відкрити для себе нові європейські ринки, повинен суворо дотримуватися стандартів і вимог ЄС і бути готовим до серйозної конкуренції і необхідності захищати якість свого товару за допомогою сертифікатів та інших документів. «Як підготуються до цієї роботи наші сільгосппідприємства – такий і отримають результат. Ті, хто планує свою роботу не на 1-2 дні, вже давно або модернізують виробництво, або будують нові виробничі площі для того, щоб випускати продукцію в суворій відповідності з вимогами ЄС. Вільна конкуренція важлива для нас саме цим підходом: ніхто нікого не повинен поганяти. Людина, яка прийшла в бізнес, має розуміти, що, бажаючи жити в цивілізованій країні, вона повинна навчитися працювати цивілізованими методами, і виробляти не те, на що вистачає можливостей, а те, що відповідає стандартам як зовнішнього, так і внутрішнього ринку», - заявив губернатор.

Левова частка заборгованості по заробітній платі в регіоні - це борги "Укроборонпрому"

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Ми не перший місяць ведемо переговори з керівництвом "Укроборонпрому" і останню обіцянку, яку було нам дано - це до кінця листопада розрахуватися з більшою частиною боргів заводу імені Малишева, приладобудівного заводу імені Шевченка, Чугуївського авіаційного ремонтного заводу, де виникають борги і на сьогоднішній момент існує близько 1,5 млн. грн. заборгованості з виплати заробітної плати. Ми неодноразово зверталися до керівництва "Укроборонпрому" з вимогою погасити борги із заробітної плати, формувати роботу підприємств таким чином, щоб ця заборгованість не накопичувалася. На сьогоднішній момент левова частка всіх боргів регіону перед робітниками - це борги "Укроборонпрому"», - повідомив Михайло Добкін.

Немає жодних проблем, які завадили б до кінця року своєчасно виплачувати заробітну плату співробітникам бюджетної сфери. Михайло Добкін

В ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін зазначив, що держава в кінці кожного року перерозподіляє кошти, які направляє, в першу чергу, на ліквідацію дефіциту коштів на виплату заробітної плати співробітникам бюджетної сфери та на енергоносії. Тож в тому, що Уряд виділить кошти на зарплати працівникам бюджетної сфери, немає нічого незвичайного. «Такою була ситуація і 2010, 2011, 2012 роках, така ж ситуація і в 2013 році. Десь бюджети районного та міського рівнів забезпечені на 100 % фінансуванням бюджетної сфери, десь на 10 – 11 місяців. Кожен район виходить зі своїх можливостей. Є райони, які повністю виконують ст. 77 Бюджетного кодексу України, а є райони і міста, з якими потрібно дуже серйозно працювати. Сьогодні виплата заробітної плати знаходиться не тільки під пильною увагою керівництва облдержадміністрації, а й Міністерства фінансів, і керівництва Кабінету Міністрів. Але я не бачу жодних проблем, які завадили б нам вчасно до кінця року виплачувати заробітну плату тій частині населення, яка працює в бюджетній сфері», – сказав губернатор.

В області будуть створені всі умови для роботи громадських рад на повну потужність

Громадські ради – це той сектор суспільства, який має чатувати всі дії влади, попереджувати певні кроки владних структур. На сьогоднішній день вони мають запрацювати у Харківській області на повну потужність. Таку думку висловила сьогодні у ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «Перед нами як органом влади поставлене завдання – створити всі умови для їх роботи. Тож по-перше, ми вирішили надати Громадській раді при ХОДА власне приміщення на 2 поверсі кінотеатру «Боммер». Там вони зможуть збиратися для обговорення робочих питань, спілкуватися у будь-який спосіб зі своїми колегами з різних областей. По-друге, ми плануємо проводити виїзні засідання громадських рад у різних районах з залученням представників керівництва громадської ради при ХОДА», – повідомила вона.

У співпраці облдержадміністрації з козацькими організаціями є прекрасні перспективи

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему: «Реалізація в регіоні завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди і взаєморозуміння, задоволення культурних і освітніх потреб національних меншин» заявила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич. «На засіданні Громадської ради при Харківській облдержадміністрації Олександром Васильовичем Родіоновим була озвучена ідея надання допомоги представниками козацьких організацій в охороні громадського порядку. Я бачу в такому співробітництві прекрасні перспективи. Крім цього, зараз на юридичній експертизі знаходиться Положення про раду козацьких організацій при ХОДА. Можливо, що така рада буде створена також при Департаменті масових комунікацій», – сказала Вікторія Маренич.

До 2015 року на Харківщині відновлять пам'ятники і могили відомих жителів

До кінця 2015 року на Харківщині проведуть реконструкцію пам'ятників і благоустрій могил відомих городян. Про це в ході робочої наради повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. Під час наради було визначено перелік робіт, які потрібно виконати для впорядкування могил відомих харків'ян у Молодіжному парку і на міському кладовищі №13.

На Алеї почесних гостей фестивалю "Харьковская сирень" будуть відновлені 3 викрадені вандалами таблички

В ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич розповіла, що з Алеї почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень» в саду Шевченка пропали таблички з підписами до відбитків долонь французьких акторів Алена Делона, Жана-Поля Бельмондо і П'єра Рішара.

В регіональному перинатальному центрі запроваджують європейські стандарти надання медичної допомоги

Відбулася зустріч заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми з доктором з Литви Гульміусом Шупшинскасом, в ході якої було обговорено перспективи розвитку перинатальної допомоги у Харківській області. За словами заступника губернатора, в 2013 році в ході реалізації Національного проекту «Нове життя. Нова якість материнства та дитинства» Міністерство охорони здоров’я і керівництво проекту надають особливу увагу підвищенню кваліфікації медичних спеціалістів. Протягом тижня фахівці Харківського і Луганського регіональних перинатальних центрів – акушерки, медичні сестри, лікарі-акушери-гінекологи – відпрацювали разом із експертами з Литви теоретичні знання і практичні навички щодо надання медичної допомоги матерям та новонародженим в ситуаціях ускладнень. Тренінг був організований за підтримки Фонду ООН в галузі населення.

Керівники всіх національно-культурних товариств Харківщини обговорять шляхи розвитку культур національних меншин

Директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич в ході прес-конференції повідомила, що 8 листопада відбудуться збори керівників всіх об’єднань національно-культурних товариств Харківщини. «Департамент масових комунікацій пропонує всім національно-культурним товариствам за попередніми пропозиціями створити розділ до Програми розвитку і підтримки громадянського суспільства. Такий розділ буде називатися «Підтримка діяльності та розвиток культур національних меншин». Ми 8 листопада будемо обговорювати цей розділ, на найближчій сесії облради він буде поданий на розгляд депутатському корпусу, і я впевнена, що депутати будуть одностайні у своїй думці», – сказала Вікторія Маренич. 

На Харківщині запрацювала багатоканальна лінія номерів 103 та 112

4 листопада Харківська область повністю завершила роботу, пов’язану з організацією маршрутизації викликів до екстреної медичної допомоги. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «З 4 листопада на Харківщині функціонують багатоканальні лінії телефонів 103 і 112. Сьогодні з найвіддаленіших куточків Харківської області одночасно можуть додзвонитися громадяни, які потребують отримання екстреної медичної допомоги», – зазначив він.

Буде приділятися пильна увага інформаційній підтримці заходів, які проводяться громадськими організаціями національних меншин області

Директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич у ході прес-конференції зазначила, що 16 листопада планується провести заходи з нагоди святкування Міжнародного дня толерантності з залученням членів національних меншин Харківської області. Також розглядається можливість започаткувати на телебаченні та на радіо виробництво телевізійних програм та фільмів для національних меншин за рахунок коштів обласного бюджету.

На Харківщині планують проводити обласний фестиваль національних культур «Слобожанський віночок»

Про це в ході прес-конференції на тему: «Реалізація у регіоні завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин» повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «Я дуже б хотіла, щоб фестиваль національних культур «Слобожанський віночок» із залученням різноманітних творчих колективів, надбань, співаків проводився за підтримки обласної влади, щоб ми могли допомогти організувати такий захід. Цей фестиваль буде мандрівним – щороку він буде проходити в різних районах області або у місті. Мені б дуже хотілось, щоб якомога більше людей дізнавалося про те, як живуть наші найближчі сусіди», – сказала Вікторія Маренич.

Нагороджено найкращих залізничників Харківської області

Указом Президента України № 606/2013 декілька жителів Харківщини відзначено державними нагородами України з нагоди Дня залізничника. Зокрема, за вагомий особистий внесок у розвиток залізничного транспорту, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність нагороджено орденом «За заслуги» III ступеня начальника відокремленого підрозділу «Служба сигналізації та зв'язку» державного підприємства «Південна залізниця» Василя Сотника.

На Харківщині цього року було оздоровлено більше 60 дітей різних націй та народностей

Про це сьогодні на прес-конференції розповіла директор Департаменту масових комунікації ХОДА Вікторія Маренич. Вона зазначила, що на Харківщині вже кілька років працює проект «Національні візерунки», тобто – заїзд дітей різних національно-культурних товариств області у табір оздоровлення та відпочинку.

Архів документів