Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Зміни, які відбуватимуться в Україні у разі оптимістичного сценарію розвитку, дуже корисні для Харківського регіону

Про це в коментарі по завершенні Регіонального економічного форуму повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. Він зазначив, що в ході форуму розглядалося три варіанти розвитку України в найближчій середньостроковій перспективі після того, як на саміті у Вільнюсі буде підписано Угоду про асоціацію України з ЄС – це оптимістичний, песимістичний і найбільш небажаний. Учасники форуму розбилися на секції, де проговорювали різні сценарії розвитку України. Михайло Добкін взяв участь в обговоренні і був у групі, де розглядався оптимістичний варіант.

Соціальний захист ветеранів - беззаперечний пріоритет державної політики. Віктор Янукович

Соціальний захист ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни 1941-45 років залишається беззаперечним пріоритетом державної політики України, наголошує Президент Віктор Янукович. «Ми у вічному боргу перед тими, хто своє життя і здоров’я поклав на вівтар священної боротьби за мирне і щасливе майбутнє. І тому соціальний захист ветеранів та інвалідів війни залишається беззаперечним пріоритетом нашої державної політики», - зазначив Глава держави, виступаючи на урочистостях з нагоди 70-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників.

Михайло Добкін привітав хліборобів Нововодолажчини, Близнюківщини і Лозівщини з намолотом 200 тисяч тонн зерна

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав хліборобів Нововодолажчини, Близнюківщини і Лозівщини з намолотом 200 тисяч тонн зерна. Він зазначив, що в основі цієї трудової перемоги - застосування сучасних технологій в землеробстві, невтомна багатомісячна праця і велика любов до землі.

Україна має великий потенціал

Про це сьогодні в коментарі на Регіональному економічному форумі сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. Він зазначив, що на форумі були розглянуті сценарії майбутнього України і те, що необхідно зробити країні для того, щоб повторити успіх східно-європейських країн, якого Україна тільки має досягти. «Підписання Угоди про асоціацію з ЄС є дуже важливою умовою для того, щоб Україна показала хорошу динаміку. Практично всі експерти сходяться на думці, що в України є великий потенціал, і в тому, що ці можливості можна і потрібно реалізувати», – повідомив Олександр Вілкул.

Необхідно змінити структуру промислового виробництва з максимальним підвищенням імпортозамінних галузей

Про це заявив у коментарі сьогодні під час Регіонального економічного форуму Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. «В Україні необхідно змінити структуру промислового виробництва з максимальним підвищенням імпортозамінних галузей, щоб тут вироблялося те, що ми сьогодні ввозимо з-за кордону. Це означає наголос на високотехнологічні галузі, розвиток сільського господарства і модернізацію базових галузей промисловості», – підкреслив Віце-прем'єр-міністр.

Однією з точок зростання економіки країни може стати реалізація логістичного потенціалу України

Про це заявив сьогодні в коментарі під час Регіонального економічного форуму Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. Зокрема він зазначив, що під час форуму обговорювалися точки зростання економіки країни. Однією з них може стати розвиток інфраструктури. «Реалізація нашого логістичного потенціалу може стати однією з точок зростання економіки України. Зокрема, це прихід інвесторів в порти, підписання Угоди про відкрите небо з Європою і Америкою для розвитку авіаційної галузі, а також серйозні можливості, які надає залізниця», – заявив він.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 6 листопада

У Харківській області продовжується збирання пізніх культур. За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 6 листопада всього по області кукурудзи на зерно обмолочено 207,935 тис. га, або 64 % від запланованої площі. Намолочено 1027,796 тис. тонн, урожайність – 49,4 ц/га. Соняшника обмолочено 372,715 тис. га, або 97 % від запланованої площі. Намолочено 1054,287 тис. тонн, урожайність – 28,3 ц/га. 

Регіональний економічний форум має забезпечити діалог бізнесу з владою

Сьогодні старший менеджер Всесвітнього економічного форуму Ендрю Чахоян зазначив в коментарі, що метою проведення в Києві Регіонального економічного форуму є не лише обговорення та розробка конкретних сценаріїв подальшого розвитку України, а й забезпечення діалогу бізнесу з Урядом. «Ми обговорюємо можливості для подальшого розвитку України, проте ми не виробляємо якийсь конкретний сценарій. Насамперед, цей форум – це створення умов для того, щоб активізувати проблеми й проговорити три можливих сценарії розвитку України. І, що найголовніше, цей форум має забезпечити діалог бізнесу, банківської та інших сфер з Урядом», – сказав Ендрю Чахоян.

Аграрний сектор є базою подальшого розвитку української економіки

Про це сьогодні у коментарі щодо Регіонального економічного форуму повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. Він зазначив, що зараз завдання України – пробити лінію оборони зовнішнього ринку, залучити інвестиції, стати надійним та постійним учасником зовнішнього ринку аграрного сектору. «Усі фінансові і аналітичні інституції, які були учасниками форуму, говорили, що аграрний сектор –база нашої економіки. Звичайно, що сценарій, згідно з яким подальший розвиток економіки буде базуватися на аграрному секторі – це найправильніший, найефективніший і найшвидший сценарій розвитку української економіки. Ми чітко розуміємо, чого від нас світ чекає, ми розуміємо, що ту кількість сільськогосподарської продукції, яку споживач сьогодні потребує в цілому, без України виробити неможливо», – сказав Микола Присяжнюк.

На Харківщині своєчасно і в повному обсязі виплачується допомога соціально незахищеним громадянам

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у Харківській області своєчасно і в повному обсязі реалізуються соціальні ініціативи Президента України в частині виплат соціально незахищеним громадянам. Так, розпорядженням Кабінету Міністрів від 9.10.2013 №797-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2013 рік, для спрямування місцевим бюджетам на виплату соціальної допомоги» Харківській області виділена додаткова дотація у сумі 9169,6 тис. грн. на виплату допомоги по догляду за інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу.

Україна налаштована проводити жорстку антикорупційну політику. Віктор Янукович

Корупція є значною перешкодою для розвитку держави, тому влада налаштована проводити жорстку антикорупційну політику. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив, виступаючи під час Регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Києві. «Починаючи з 2011 року вжито низку кроків, спрямованих на створення сучасного законодавства, що має переважно превентивний характер. Лише протягом 2013 року ухвалено чотири антикорупційних закони, які повністю відповідають європейським стандартам у цій сфері», - сказав Глава держави.

Національні об'єднання приймають у свої недільні школи людей інших національностей

У багатьох національних товариств та об'єднань є або своя недільна школа, або культурний центр, де і діти, і дорослі можуть вивчати свою рідну мову, навчатися пісням, танцям, пізнавати традиції. Про це повідомила у програмі «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова. Вона зазначила, що сьогодні облдержадміністрація на виконання завдання Президента України щодо встановлення толерантного суспільства всіляко сприяє зміцненню міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволенню культурних і освітніх потреб нацменшин.

Створення комфортних умов ведення бізнесу залишатиметься під особистим контролем Президента

Про це під час виступу на Регіональному засіданні  Всесвітнього економічного форуму в Києві повідомив Президент України Віктор Янукович. «Реформи щодо створення комфортних умов ведення бізнесу, дерегуляції, захисту прав інвесторів будуть і в подальшому залишатись під особистим контролем Президента України та визначатись як пріоритет у діяльності Уряду», - сказав глава держави.  За його словами, активне залучення іноземних інвестиційних ресурсів може стати важливим фінансовим підґрунтям модернізації економіки. Саме тому, наголосив Президент, сприяння залученню інвестицій в Україну - одне з першочергових завдань економічної політики держави.

Проведення в Києві регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму є визнанням прогресу України

Проведення регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Україні є визнанням прогресу, якого країна досягла за останні роки. Таку думку висловив Президент Віктор Янукович у своєму виступі на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму «Стратегічний діалог щодо майбутнього України». За його словами, глобалізація стала невідворотним, логічно визначеним процесом, в якому виграють ті, хто займає активну позицію. «Україна вчиться бути країною, яка самостійно створює свою історію», – підкреслив Віктор Янукович.

Департамент масових комунікацій ХОДА тісно співпрацює з 30 національними меншинами

В структурі ХОДА працює Департамент масових комунікацій, до складу якого входить управління внутрішньої політики. Саме до компетенції цього управління входить робота з національно-культурними товариствами та організаціями. Про це в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповіла заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова.

Завдяки зближенню з ЄС Україна отримує оптимальну модель національної модернізації. Віктор Янукович

Виклики глобалізованого світу формують перед Україною низку актуальних завдань, пов’язаних із пошуком нових джерел конкурентоспроможності та створенням нових економічних партнерств, у взаємодії з якими наша країна могла би прискорити модернізацію національної економіки. Про це Президент України Віктор Янукович сказав, виступаючи на Регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Києві.

У Програмі розвитку і підтримки громадянського суспільства з’явиться розділ щодо підтримки національних меншин

Керівництвом Департаменту масових комунікацій ХОДА було запропоновано всім національно-культурним об'єднанням та товариствам Харківщини створити розділ до Програми розвитку і підтримки громадянського суспільства, за яким і буде здійснюватися підтримка діяльності національних організацій та розвиток культур нацменшин Харківської області. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник директора Департаменту – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова. «Вже всі бажаючи передали свої пропозиції до Департаменту. Ці пропозиції було розглянуто і зведено воєдино. Таким чином було створено проект розділу програми.

Сьогодні в редакції газети «Слобідський край» відбудеться «пряма лінія» за участю Вікторії Маренич (уточнено час)

Сьогодні з 12:00 до 13:00 в редакції газети «Слобідський край» (площа Свободи, 5, Держпром, 6 під'їзд, 7 поверх) відбудеться «пряма телефонна лінія» за участю директора Департаменту масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації Вікторії Маренич. Телефон редакції газети: 720-04-72.  

Одним з пріоритетних завдань влади є збереження прав національних меншин

Про це на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» розповіла заступник директора Департаменту масових комунікацій – начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова. За її словами, на території Харківщини проживає 111 національностей та народностей. Кожна має свою культуру, мову, традиції, колорит. Аби зберегти права національних меншин, в Харківській області активно реалізується одне з завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, і задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин.

У фестивалі «Слобожанський віночок» візьмуть участь найталановитіші представники нацменьшин

8 листопада під час зустрічі керівництва Департаменту масових комунікацій та керівників об'єднань національних меншин буде обговорюватися обласний мандрівний фестиваль «Слобожанський віночок», який планується проводити за підтримки обласної влади та за участю найталановитіших представників нацменьшин. Про це на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» розповіла заступник директора Департаменту масових комунікацій – начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова.

16 листопада у Харківській області відзначатимуть Всесвітній День толерантності

Про це на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» розповіла заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова. «Незабаром, 16 листопада, ми будемо відзначати Всесвітній День толерантності. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації. В цей день на Харківщині планується провести низку заходів з залученням представників нацменшин. Тож, запрошуємо усіх бажаючих», - розповіла Ольга Дутова.

На Регіональному економічному форумі вирішуватимуться питання мінімізації ризиків для бізнесу

«Україна наближається до нового етапу свого розвитку: після підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом і всеосяжну зону вільної торгівлі перед нами з'явиться як ряд помітних переваг, так і ряд складних проблем. Як вирішувати ці проблеми повинні промовляти ті, хто безпосередньо готовий до їх подолання – це керівники найбільших компаній, які працюють як усередині нашої країни, так і за її межами», – зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін перед початком Регіонального економічного форуму, який проходить в Києві в рамках Всесвітнього економічного форуму. Губернатор зазначив, що саме тому Президент України Віктор Янукович направляє всі зусилля на те, щоб мінімізувати негативні наслідки входження в ЄС і зробити період адаптації для українських підприємств і бізнесу найбільш коротким і спокійним.

Реформи в Україні уже дають реальний результат

Виступаючи на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму «Стратегічний діалог щодо майбутнього України», Прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив думку, що реформи в Україні уже дають реальний результат. Про це свідчать дані провідних світових фінансово-економічних інституцій. «Вчора було оприлюднене чергове дослідження Світового банку Doing Business за 2012-2013 роки. Україна піднялася в цьому авторитетному рейтингу одразу на 28 позицій, посівши 112 місце серед приблизно 190 країн. Нагадаю, що у рейтингу минулого року, з урахуванням ретроспективних змін, ми займали 140 місце. А за три роки, з 2010 року, Україна покращила позиції на 40 пунктів. Таким чином, ми зробили помітний крок до мети, поставленої Президентом України: міцно утвердитися у першій сотні країн за простотою і ефективністю ведення бізнесу», – повідомив він.

Президент проявив мужність і далекоглядність, розпочавши курс реформ. Микола Азаров

Президент України Віктор Янукович проявив мужність і далекоглядність, розпочавши курс реформ. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров, виступаючи на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму «Стратегічний діалог щодо майбутнього України». «В Україні проводяться надзвичайно серйозні фундаментальні реформи, які проголосив наш Президент. Він над ними працював довгий час, знаходячись у опозиції. Після інавгурації 2010 року він розпочав перетворення в нашій країні», - сказав Микола Азаров.

Угода про асоціацію з ЄС дасть поштовх розвитку на Харківщині промисловості і науки

Харківський регіон має ряд певних переваг. Якщо 28 листопада буде підписано Угоду про асоціацію України з ЄС та всеосяжну зону вільної торгівлі, такі напрямки, як IT-сфера, які Харківщина сьогодні тільки збирається просувати в цивілізованому руслі, отримають додатковий поштовх. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін перед початком Регіонального економічного форуму, який проходить у Києві в рамках Всесвітнього економічного форуму.

Розпочався Регіональний економічний форум

У Києві розпочався Регіональний економічний форум, який проводиться під егідою Президента України Віктора Януковича в рамках Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). Форум проходитиме 5-6 листопада, в його роботі візьмуть участь понад 300 великих політиків, економістів, бізнесменів світового рівня. У роботі форуму також бере участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Всесвітній економічний форум – міжнародна неурядова організація, відома проведенням щорічних зустрічей в швейцарському місті Давосі. Предметом обговорення на цих зустрічах є найгостріші світові проблеми, включаючи охорону здоров'я та охорону навколишнього середовища. Під час наступного Давоського форуму в 2014 році Україна планує презентувати три сценарії економічного розвитку держави, над складанням яких працювали понад 200 представників вітчизняного та закордонного бізнесу.

На Харківщині відзначили День народної єдності

У центрі культури Київського району м. Харкова відбувся концерт, присвячений святу Росії «День злагоди і примирення». Присутніх у залі привітали зі святом заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова, консул-радник генерального консульства Російської Федерації в Харкові Віктор Мокін, голова Харківської міської ради ветеранів України Микола Касьяненко. «Від імені Харківської обласної державної адміністрації я вітаю вас зі святом, з Днем злагоди і примирення, Днем Росії. Хочу побажати, щоб злагода завжди жила у ваших серцях і щоб нам в житті ніколи не доводилося примирятися. Щоб злагода нам допомагала жити так, щоб у нас не було ворогів. Зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин дуже важливі для нашої країні, адже одне з головних завдань нашого регіону це реалізація в регіоні завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин», - сказала Ольга Дутова.

Підбито підсумки курсу підвищення кваліфікації для підприємців

5 листопада 2013 року відбулось заключне заняття курсу підвищення кваліфікації для суб’єктів господарювання в рамках Школи малого бізнесу на тему: «Трудові відносини у СПД, наймані працівники. Трудове законодавство». В цілому за весь час навчання підприємців ознайомили з актуальними аспектами ведення господарської діяльності серед яких: реєстрація СПД; основи оподаткування; договірні взаємовідносини; маркетинг; перевірки суб'єктів підприємницької діяльності контролюючими органами; ліцензування.

Кращі роботи II Міжнародного конкурсу театральної фотографії "5-а стіна" можна буде побачити в галереї "Мистецтво Слобожанщини"

6 листопада о 17.00 в галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4 -й під'їзд, 1 поверх) відбудеться відкриття виставки театральної фотографії "5-а стіна". В експозиції будуть представлені 50 кращих робіт фотографів з України, Словенії, Угорщини, Чорногорії, Шрі Ланки, Сербії, Росії, Білорусії за підсумками II Міжнародного конкурсу театральної фотографії "5-а стіна".

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС сприятиме інвестиційній привабливості вітчизняного енергосектору

Україна сподівається на зростання інвестиційної привабливості в енергетичному секторі завдяки підписанню Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на пленарному засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів на тему «Інвестиції у розвиток економіки та соціальної сфери в умовах дії зони вільної торгівлі з Європейським Союзом». «Очікуємо, що після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом підвищиться інвестиційна привабливість енергосектору України», - сказав Віктор Янукович.

Архів документів