Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відбулося засідання Виконкому Харківської обласної федерації футболу

У засіданні брали участь голова ХОФФ, голова ХОДА Михайло Добкін, заступник голови ХОФФ, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, виконавчий директор ХОФФ Олександр Тюрін, голова комітету ветеранського футболу ХОФФ Олександр Нечипоренко та інші почесні гості. У ході засідання було обрано делегатів від Харківської області на Конгрес ФФУ – Михайло Добкін, Олег Анпілогов, Олександр Тюрін. Також були розглянуті питання про обрання делегатів від Харківської області на IV звітно-виборну Конференцію асоціації ветеранів футболу України та про проведення звітно-виборної Конференції Харківської обласної асоціації футзалу. Крім того, були підведені підсумки чемпіонату Харківської області з футболу сезону 2013 року і 1-го кола чемпіонату міста Харкова серед ДЮСШ з футболу сезону 2013/2014 рр..

На фінансування протитуберкульозних закладів у 2013 році виділено майже 130 млн. грн.

За інформацією заступника голови Харківської ОДА Ігоря Шурми загальні витрати на фінансування протитуберкульозних закладів регіону із обласного бюджету у 2012 році склали понад 112 млн. грн., у тому числі на медикаменти – 3,5 млн. грн., харчування – 7,6 млн. грн. На фінансування протитуберкульозних закладів у 2013 році виділено 128,3 млн. грн. «Вартість харчування на 1 ліжко-день у фтизіатричних закладах за рахунок обласного бюджету на даний час становить 18,98 грн. на добу та 6,97 грн. на медикаменти (у 2012 році – 18,70 грн. та 6,70 грн. відповідно), а з урахуванням лікарських засобів, закуплених за кошти Державного бюджету – витрати на медикаменти складають до 80 грн. на 1 ліжко-день», - сказав Ігор Шурма.

В Харківській області відзначається чітка тенденція щодо поліпшення ситуації з захворюванням на туберкульоз

За інформацією заступника голови Харківської ОДА Ігоря Шурми, у І півріччі 2013 року Харківська область посіла 3 місце з найменшим показником захворюваності на туберкульоз серед 26 регіонів України. Станом на 1 червня 2013 року на обліку у лікарів-фтизіатрів перебуває 24 282 особи, з них 2935 хворих на активні форми туберкульозу. Якщо 10 років тому назад регіон входив до п’ятірки областей з найвищим рівнем захворюваності, то за цей час кількість хворих зменшилась удвічі.

На час проведення ремонту відділення для мультирезистентних форм туберкульозу усі пацієнти переведені до диспансерів мережі протитуберкульозних закладів

Про це під час прес-туру до відділення для мультирезистентних форм туберкульозу Обласного протитуберкульозного диспансеру заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Там вони проходять аналогічне лікування. «Кожна людина, яка була переведена, знаходиться під контролем Департаменту охорони здоров’я. Звичайно, у людей можуть викликати незадоволення ті незручності, які виникають при переведенні в інші корпуси. Але ті умови, в яких вони перебували до сьогоднішнього дня, не відповідали людським нормам і умовам країни, яка йде в Європейський союз. При капітальному ремонті відділення, де проходять лікування хворі на мультирезистентний туберкульоз, не стоїть питання закриття відділення, скорочення персоналу або виставлення людей на вулицю. Всі люди переведені в диспансери мережі протитуберкульозних закладів, де вони проходять аналогічне лікування», – сказав Ігор Шурма.

Відділення для мультирезистентних форм туберкульозу Обласного протитуберкульозного диспансеру планують відремонтувати до 2014 року

Про це під час прес-туру в Обласний протитуберкульозний диспансер повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. За його словами, на сьогоднішній день у цьому відділенні, де проходили лікування пацієнти з мультирезистентною формою туберкульозу, проводиться капітальний ремонт, бо ті умови, в яких перебували люди, не відповідають вимогам цього дня та режиму для таких пацієнтів.

Журналісти «Deutsche welle» та «Української правди» проігнорували прес-тур до протитуберкульознього диспансеру

7 листопада ці видання розповіли про нібито закриття на Харківщині протитуберкульозного диспансеру. У відповідь на що Харківська ОДА запросила їх особисто, як і всіх зацікавлених представників ЗМІ, на власні очі переконатися в тому, що інформація, яку тиражують ці ЗМІ, є спотвореною і від неї несе політичною заангажованістю.

Члени Харківського міського товариства «Геліос» відвідали «Харківський музей Голокосту»

Сьогодні діти – вихованці Харківського міського товариства «Геліос» відвідали Громадську організацію «Харківський музей Голокосту». У заході також взяла участь заступник директора Департаменту масових комунікацій – начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова. «Мене запрошувало грецьке товариство «Геліос» на святкування Дня «Охі», і я з подивом дізналася, скільки у нас стільки спільного. І Греція сказала фашизму «Ні», і Україна сказала фашизму «Ні», і це сталося в один і той же день – 28 жовтня. Сьогодні в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди і взаєморозуміння, задоволення культурних і освітніх потреб національних меншин ми запросили товариство «Геліос» до музею Голокосту. Тут представлено багато пам'ятних експонатів, у тому числі – зберігаються документи, присвячені першому суду над фашизмом, який відбувся 70 років тому в Харкові і став передвісником Нюрнберзького процесу», – розповіла Ольга Дутова.

У Харкові буде створено Центр психосоціальної реабілітації дітей та підлітків

Сьогодні в Харкові відкрилася перша міжнародна медична конференція з психосоціальної реабілітації дітей та підлітків. Вона присвячена створенню стаціонарного Центру психосоціальної реабілітації дітей та підлітків на базі регіонального ландшафтного парку «Feldman Ecopark» благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана». За словами головного спеціаліста Міністерства охорони здоров'я України за спеціальностями «Медична психологія» і «Психотерапія» Бориса Михайлова, Центр на базі «Feldman Ecopark» буде використовувати нетрадиційні методи реабілітації, зокрема, анімалотерапію і ландшафтотерапію, тобто реабілітацію, побудовану на спілкуванні дітей з тваринами і природою. Цей Центр є єдиним в Європі. 

Зроблено наступний крок на шляху реалізації проекту «Село майбутнього»

7 листопада відбулося засідання Кабінету Міністрів, де в числі інших розглядалося питання «Про деякі питання реалізації проекту "Село майбутнього", як складової національного проекту "Відроджене тваринництво"». На засіданні Кабінет Міністрів затвердив Постанову, яка, за словами голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна «є ще одним кроком на шляху реалізації проекту "Село майбутнього"».

У цьому році Харківщина отримає рекордний за всю історію області врожай зерна та соняшнику

Про це під час відеоконференції у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України на тему «Підсумки роботи агрокомплексу у 2013 році за основними напрямками. Ініціатива "Рідне село"» повідомив заступник директора – начальник управління соціально-економічного розвитку Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Володимир Грицаєнко. Підбиваючи попередні підсумки роботи агропромислового комплексу області у 2013 році, він зазначив, що у тваринницькій галузі за рахунок відновлення роботи найбільших в області комплексів ТОВ «Курганський бройлер» і агрокомбінат «Слобожанський» та підвищення продуктивності худоби і птиці виробництво валової продукції зросте на 10,9%. Значні успіхи область має у виробництві продукції рослинництва.

До 11 листопада буде повністю прибрана територія, прилегла до об’їзної навколо Харкова

До 11 листопада 2013 року буде приведено до належного санітарно-екологічного стану всю територію, прилеглу до об’їзної автомобільної дороги навколо м. Харкова. Над прибиранням території працюють більше 100 осіб та 15 одиниць техніки. Роботи проводяться силами і засобами підрозділів Служби автомобільних доріг, підприємствами, установами та організаціями Харківського району.

Медична академія післядипломної освіти надає неоціненну допомогу у підготовці сільських лікарів

Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма сьогодні на урочистих заходах з нагоди 90-річчя Харківської медичної академії післядипломної освіти. Він зазначив, що для реалізації соціальних ініціатив Президента України у Харківській області проводиться ряд заходів у сфері охорони здоров’я, і це у першу чергу стосується посилення ролі районної медико-санітарної галузі. Зокрема, мова йде про переформатування роботи центральних районних лікарень, лікарських амбулаторій, перехід дільничних лікарень на новий формат праці. Це все потребує абсолютно іншого підходу, у тому числі – організаційного і суто медичного – від людей, які працюють у тих закладах.

Потенціал аграрного сектору України вже цього року дозволить державі вийти на 2 місце у світі за обсягами експорту основних зернових культур

Про це повідомив під час відеоконференції на тему «Підсумки роботи агрокомплексу у 2013 році за основними напрямками. Ініціатива "Рідне село"» перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Іван Бісюк. За його словами, в агарному секторі економіки з 2010 року забезпечено зростання валової продукції сільського господарства майже на 15%. За 9 місяців цього року його приріст склав 3% до рівня попереднього року.

Харківська медична академія післядипломної освіти – одна з найкращих установ охорони здоров’я України

Про це сьогодні на урочистих заходах, присвячених 90-річчю з дня заснування Харківської медичної академії післядипломної освіти, розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Він привітав колектив академії з ювілеєм, і зазначив, що важко уявити сьогоднішній стан практичної охорони здоров’я без Харківської академії. «Багато років клопітливої роботи працівників академії дають можливість говорити про те, що ми сьогодні знаходимося в одній з найкращих установ охорони здоров’я України. Сюди з'їжджаються сотні тисяч практикуючих лікарів для того, щоб наповнити скриньку своїх знань. На вас покладена велика місія науково-освітянської і лікувальної роботи. Хотів би сьогодні в цей святковий день побажати вам інновацій, креативу, нових відкриттів та досліджень. Зичу вам міцного здоров’я. Добра і злагоди у ваших сім’ях», – зазначив Ігор Шурма.

Харківська медична академія післядипломної освіти відзначила своє 90-річчя

У Харківській медичній академії післядипломної освіти відбулися урочисті заходи з нагоди 90-річчя закладу. В них взяли участь начальник управління освіти і науки МОЗ України Олександр Волосовець, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, ректор академії Олександр Хвисюк та почесні гості. Олександр Волосовець привітав всіх присутніх зі святом та зазначив, що йому приємно брати участь у святкуванні ювілею одного з найстаріших медичних навчальних закладів. Він підкреслив, що Харківщина – регіон унікальний, це величезний студентський центр, в якому зосереджено одразу три вищих медичних навчальних заклади.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 7 листопада

У Харківській області продовжується збирання пізніх культур. За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 7 листопада всього по області кукурудзи на зерно обмолочено 244,555 тис. га, або 76 % від запланованої площі. Намолочено 1208,101 тис. тонн, урожайність – 49,4 ц/га. Соняшника обмолочено 375,871 тис. га, або 97 % від запланованої площі. Намолочено 1068,518 тис. тонн, урожайність – 28,4 ц/га.

На Харківщині підписано Меморандум про співпрацю між ХОДА, облрадою та Державною інспекцією України з питань захисту прав споживачів

Сьогодні в ході круглого столу було підписано Меморандум про співпрацю між обласною державною адміністрацією, обласною радою та Державною інспекцією України з питань захисту прав споживачів. У підписанні взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов. За словами Юрія Сапронова, одним з дуже важливих внутрішніх інвесторів є споживач.

Україна повинна відігравати роль «сполучної ланки» між Євросоюзом та Євразійським Союзом. Віктор Янукович

Підписання Україною Угоди про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з Європейським Союзом повинне стати не завершенням певного етапу співпраці, а початком більш широкого та глибокого інтеграційного процесу. Про це Президент України Віктор Янукович сказав, виступаючи під час Регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Києві. «Залучення України до «орбіти» Об’єднаної Європи - це набуття нової якості євророзширення. По суті, це не розширення меж Європейського Союзу на Схід, а надбання Євросоюзом «євразійського плеча». Україна, на території якої знаходиться географічний центр Європи, могла би відіграти роль «сполучної ланки» між Європейським Союзом та Євразійським Союзом, забезпечуючи поступове створення єдиного Європейського економічного простору», – сказав Глава держави.

В Україні стандарти якості на молочну продукцію вище, ніж у Європі

Про це сьогодні під час брифінгу після круглого столу на тему: «Взаємодія органів державної влади з місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, територіальними громадськими об'єднаннями щодо удосконалення роботи по захисту прав споживачів» повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «На ту ж молочну продукцію в Україні стандарти якості набагато вище, ніж у Європі. Інше питання – як вони виконуються на місцях і в регіонах , і як вони контролюються. Тому після підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом необхідно буде забезпечити на місцях точно такий же високий контроль виконання цих стандартів», – сказав Юрій Сапронов.

У кожному райцентрі Харківської області з'являться фахівці із захисту прав споживачів

Про це сьогодні в рамках круглого столу повідомив голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов. «Грошей вистачить, сьогодні до цієї роботи підключиться місцеве самоврядування, депутати, громадські організації. У сільських районах також виділять представників з захисту прав споживачів. Ми дійдемо до кожного села, до кожного споживача, щоб кожна людина змогла скористатися своїм правом, законом захисту прав споживачів», – повідомив Сергій Орєхов.

Звернення до представників ЗМІ

Вкотре звертаємо увагу журналістів «Deutsche welle» та «Української правди» на неприпустимість поширення інформації, що не відповідає дійсності. Так, сьогодні ці видання розповіли про начебто закриття на Харківщині протитуберкульозного диспансеру. Харківська обласна державна адміністрація висловлює протест таким «професійним здібностям» журналістів цих видань. Ми запрошуємо їх особисто, як і всіх зацікавлених представників ЗМІ, на власні очі переконатися в тому, що інформація, що тиражують ці мас-медіа, є перекрученою та такою, що тхне політичною заангажованістю. Дії цих ЗМІ ми вважаємо черговою невдалою спробою довести європейській спільноті неспроможність територіальної громади наводити лад у власних домівках.

Україна на сьогоднішній день може на високому рівні представляти свої товари і послуги не лише в Європі, а й на світовому ринку

Про це сьогодні під час брифінгу після круглого столу на тему: «Взаємодія органів державної влади з місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, територіальними громадськими об'єднаннями щодо удосконалення роботи по захисту прав споживачів» заявив голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов. «Україна на сьогоднішній день може на високому рівні представляти свої товари і послуги не лише в Європі, а й на світовому ринку. 17-18 жовтня цього року в Києві відбулася 5-а рада країн СНД із захисту прав споживачів, в якій взяли участь представники 11-ти країн СНД. По закінченні ради було вирішено тим країнам, які були присутні на заході, взяти за основу захист прав споживачів, який є в Україні», – сказав Сергій Орєхов.

Для забезпечення прав та інтересів споживачів потрібні узгоджені дії всіх гілок влади

Про це під час круглого столу на тему: «Взаємодія органів державної влади з місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, територіальними громадськими об'єднаннями щодо удосконалення роботи по захисту прав споживачів» розповів голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов. За його словами, 21 лютого 2012 року на засіданні Ради регіонів вперше в історії України Президент України заявив про важливість питання захисту прав споживачів.

Михайло Добкін бере участь у засіданні Кабінету Міністрів

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін бере участь у засіданні Кабінету Міністрів, де виступить співдоповідачем по темі «Про деякі питання реалізації проекту "Село майбутнього", як складової національного проекту "Відроджене скотарство"».

Інформація про індекс інфляції по Україні у жовтні 2013 року

За інформацією Головного управління статистики в Харківській області індекс інфляції по Україні у жовтні 2013 р. складе 100, 4%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 7 листопада, о 10:00 у Харківській медичній академії післядипломної освіти (вул. Корчагінців, 58, 1 поверх, адміністративний корпус) відбудуться заходи з нагоди 90-річчя закладу; о 10:00 у Національній академії правових наук України (вул. Пушкінська, 70) відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання судової експертизи та криміналістики»; о 10:30  у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться круглий стіл "Взаємодія органів державної влади з місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, територіальними громадськими об'єднаннями щодо удосконалення роботи з захисту прав споживачів". По завершенні – підписання Меморандуму про співпрацю між Харківською облдержадміністрацією, Харківською обласною радою та Державною інспекцією з питань захисту прав споживачів. о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Підсумки роботи агрокомплексу у 2013 році за основними напрямками. Ініціатива «Рідне село»; о 13:00 у готелі «Національ» (пр. Леніна, 21) пройде І-а Міжнародна конференція «Модель психосоціальної реабілітації дітей з різними психічними та поведінковими розладами на базі Центру психосоціальної реабілітації дітей та підлітків FELDMAN-ECOPARK».

Харківській делегації надали привітний прийом на заходах, присвячених святкуванню 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників

Ветеран Великої Вітчизняної війни, визволитель міста Києва Михайло Бушков ввечері 6 листопада повернувся до Харкова після участі у заходах, присвячених святкуванню 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників. Ветеран провів майже три дні в Києві, куди відправився на запрошення голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. В Харкові Михайла Яковича зустріли заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, члени Харківської обласної громадської організації миротворців ООН, рідні.

Харківська область є лідером з реформування дозвільної системи та створення умов для отримання адмінпослуг

Про це в коментарі після завершення Регіонального економічного форуму заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. На його думку, для того, щоб Україна змогла безболісно інтегруватися в єдиний торговий простір, нею повинні надаватися звичні для європейських компаній умови для ведення бізнесу в нашій країні. «Харківська область в Україні є лідером з реалізації плану реформ Президента України в питаннях реформування дозвільної системи та створення абсолютно нових умов для отримання адміністративних послуг», – зазначив Михайло Добкін.

Україна – ключ до порятунку багатьох країн, де нестача продуктів харчування дуже критична

Про це в коментарі по завершенні Регіонального економічного форуму заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що у своєму виступі на форумі Президент України звернув увагу на момент, який визначатиме майбутній розвиток України. «Україна може бути серйозним гравцем на світовій політичній мапі, і брати участь у вирішенні однієї дуже глобальної проблеми, яку без нас ні Європа, ні світ не вирішать. Це проблема нестачі продуктів харчування в світі, що бурхливо розвивається. Тут роль і місце України визначила історія нашої держави, наші природні умови і та структура економіки, яка склалася в країні. Україна з її можливостями в сільському господарстві – це ключ до порятунку багатьох країн, де нестача продуктів харчування дуже критична. Тут значимість України як держави, яка працюватиме разом з європейським співтовариством, дуже велика», – заявив губернатор.

Для успішного розвитку України необхідно провести ряд змін у житлово - комунальному господарстві

Серед питань, вирішення яких сприятиме подальшому позитивному розвитку України, Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул виділив реформи в житлово-комунальному господарстві. Про це він заявив сьогодні в коментарі під час Регіонального економічного форуму в Києві. «У житлово-комунальному господарстві необхідно провести низку змін. А саме: демонополізацію ЖЕКів, допуск у цей сектор дрібного і середнього бізнесу, модернізацію теплокомуненерго. Серед першочергових завдань також зниження споживання енергії – тепломодернізація будинків і багато іншого», – сказав Олександр Вілкул.

Архів документів