Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Підписано документи щодо співпраці з японцями у впровадженні на Харківщині енергозберігаючих технологій

Для розгляду питання реалізації інвестиційного проекту з впровадження енергозберігаючих технологій, розробленого ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території», Харківську область відвідала японська делегація. До її складу увійшли представники японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), Асука Грін Інвестмент, технічний консультант японсько-французької консалтингової фірми Ingerosec та представники японських компаній – виробників обладнання Japan Bio Energy та Ogata Tekko. В рамках візиту було проведено спільну технічну нараду на базі ДРІТ із підписанням усіх необхідних документів та відбулося відвідування двох об’єктів у м. Дергачі та м. Куп’янськ, де буде реалізовуватися пілотна фаза проекту.

Ефір зустрічі «Чай з губернатором»

Сьогодні, 11 листопада, об 11:00 на ХОД ТРК вийде в ефір телеверсія зустрічі у форматі «Чай з губернатором» голови ХОДА Михайла Добкіна з членами правління Громадської ради при ХОДА. У ній взяли участь голова Громадської ради Ірина Давидова, її 1-й заступник Олександр Родіонов, заступник Анатолій Хіневич та голови різноманітних комітетів ради – Артем Коновалов, Валерій Рубан, Тетяна Суханова, Іван Влас та Валентина Дроботько.

До кінця року всі школи Харківської області будуть облаштовані внутрішніми туалетами

Під час робочої поїздки до Великобурлуцького району заступник голови Харківської ОДА Євген Савін ознайомився з ходом виконання державної програми по забезпеченню загальноосвітніх шкіл області внутрішніми туалетами. Зокрема, заступник голови обласної державної адміністрації відвідав Шипкуватівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, яку нещодавно облаштували внутрішнім санвузлом.

Україна здатна відстоювати свої національні інтереси

Про це повідомив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з діячами культури та мистецтв. «Ми, врешті-решт, усім кажемо, що ми - суверенна держава, незалежна, що у нас є наші національні інтереси, і ми їх будемо відстоювати. Ми сьогодні займаємо практично по будь-якому питанню дуже принципову позицію з будь-якими нашими партнерами. Це відчуття того, що країна стає більш міцною, що країна стає більш об’єднаною, воно існує», - сказав він.

Понад 250 учнів шкіл Харківської області взяли участь в національному проекті «Відкриті уроки футболу»

10 листопада на стадіоні «Авангард» у м. Мерефа відбувся Національний кубок «Відкриті уроки футболу». У заході взяли участь виконавчий директор Харківської обласної федерації футболу Олександр Тюрін, школярі Харківського, Зміївського районів, міст Мерефа та Харків. Футбольне поле стадіону було розділене на квадрати, в кожному з яких вони виконували різні завдання і вправи. На згадку про святу дітям залишиться атрибутика акції – футболки і кепки. За словами Олександра Тюріна, Національний проект «Відкриті уроки футболу» проводить Федерація футболу України спільно з Міністерством освіти і науки України, регіональними Федераціями футболу. У Харківській області даний проект проходить під патронатом голови Обласної федерації футболу, голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Перше правило журналіста – не боятися ставити будь-які питання

В ході практичної частини майстер-класу «Телевізійні новини» журналісти телекомпаній Харківської області підвищили свою майстерність у роботі з інформацією та написанні ефірних текстів, розглянули принципи ведення інтерв'ю з героями сюжету та верстки випуску новин. Розбившись на дві команди, телевізійники готували план випуску новин, визначаючи найважливіші події, спосіб і порядок їх подання, і захищали свій проект перед викладачами майстер-класу – ведучої інформаційної програми «Час. Підсумки дня» на 5 каналі Тетяною Даниленко та ведучим і шеф-редактором денних випусків інформаційної програми «Сьогодні» на каналі ТВі Віталієм Півоваром.  

Харківські телевізійники вивчили сучасні тенденції підготовки випуску новин

У сьогоднішньому майстер-класі «Телевізійні новини» взяли участь понад 20 представників державних та приватних телекомпаній Харкова, Куп'янська, Чугуєва, керівники ряду прес-служб державних і правоохоронних органів. Столичні майстри тележурналістики – ведуча інформаційної програми «Час. Підсумки дня» на 5 каналі Тетяна Даниленко та ведучий і шеф-редактор денних випусків інформаційної програми «Сьогодні» на каналі ТВі Віталій Пивовар – розповіли харківським колегам про сучасні тенденції в підготовці інформаційного відеорепортажу. Про творчу складову в подачі статичного матеріалу і прості правила організації роботи всередині колективу, що дозволяють випускати якісний продукт.

Харків - це місто зі справжньою, не провінційною журналістикою

Таку думку висловила під час майстер-класу «Телевізійні новини» для представників районних телекомпаній Харківщини ведуча інформаційної служби «Час. Підсумки дня» 5 каналу Тетяна Даниленко. За її словами, Харків та Львів – це два українських міста, де є школа справжньої, не провінційної журналістики з  власним місцевим колоритом. «Ви – вершки журналістики в України, і ви повинні себе так усвідомлювати. Місцеві новини, як ніякі інші, дають можливість журналісту усвідомити свою мету і місію у суспільстві, тому що результати його роботи очевидні», – сказала Тетяна Даниленко.

Департамент масових комунікацій ХОДА розпочав цикл тематичних зустрічей для харківських журналістів

Про це повідомила під час майстер-класу «Телевізійні новини» для представників районних телекомпаній Харківщини директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «Розпочався цикл тематичних зустрічей, організованих Департаментом масових комунікацій. Тут ми зустрінемося з цікавими людьми, яких можна побачити виключно в ефірі українського телебачення. Ми зможемо не тільки почути, побачити, познайомитися ближче, а й дізнатися про деякі секрети майстерності, які сьогодні так люб’язно погодилися передати з рук в руки відомі в Україні люди – обличчя "5 каналу" Тетяна Даниленко та обличчя каналу ТВі Віталій Півовар. Тут зібралися їх слухати всі, хто щодня створює новини на Харківщині», – зазначила вона.

Ведучі київські журналісти сьогодні проведуть майстер-клас для телевізійників Харківщини

Сьогодні на Харківщині відбудеться майстер-клас «Телевізійні новини», організований за сприяння Департаменту масових комунікацій ХОДА. Участь у ньому беруть журналісти та редактори районних телекомпаній Харківщини. Викладачі майстер-класу – ведуча інформаційної програми «Час. Підсумки дня» на 5 каналі Тетяна Даниленко та ведучий і шеф-редактор денних випусків інформаційної програми «Сьогодні» на каналі Тві Віталій Півовар.

Ефір зустрічі «Чай з губернатором»

Сьогодні, 9 листопада, о 13:00 на ХОД ТРК вийде в ефір телеверсія зустрічі у форматі «Чай з губернатором» голови ХОДА Михайла Добкіна з членами правління Громадської ради при ХОДА. У ній взяли участь голова Громадської ради Ірина Давидова, її 1-й заступник Олександр Родіонов, заступник Анатолій Хіневич та голови різноманітних комітетів ради – Артем Коновалов, Валерій Рубан, Тетяна Суханова, Іван Влас та Валентина Дроботько. Обговорювалися питання реалізації завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики, а також побудови сильного громадянського суспільства, яке матиме можливість через громадські інститути контролювати владу і керувати територіями.

Події дня

Сьогодні, 9 листопада, об 12:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться майстер-клас «Телевізійні новини» для представників районних телекомпаній Харківщини 

На Харківщині відзначать Міжнародний день толерантності

У ході круглого столу Департаменту масових комунікацій ХОДА з представниками національно-культурних товариств та об'єднань обговорили підготовку проведення Міжнародного дня толерантності в Харківській області. «Мені б дуже хотілося, щоб цього року навіть у відсутність фінансування, ми не залишили цей захід без уваги. Перш за все, ми будемо звертатися до Департаменту освіти і науки для того, щоб у всіх школах міста та області були проведені уроки толерантності. Крім того, ми б хотіли провести круглий стіл або організувати екскурсію. Ми на цей день плануємо один день в кінотеатрі «Боммер» повністю присвятити життю громадсько-культурних товариств у Харківській області. Я думаю, що це буде дуже хороший часовий момент для того, щоб кожен про себе міг розповісти», - розповіла Вікторія Маренич.

У рамках фестивалю «Харьковская сирень» буде організована секція, присвячена національно-культурним товариствам і об'єднанням регіону

Про це сьогодні в ході круглого столу Департаменту масових комунікацій ХОДА з представниками національно-культурних товариств та об'єднань повідомила директор Департаменту, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «З 30 травня по 2 червня 2014 року в регіоні буде проходити VI Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень», в рамках якого ми готові організувати окрему секцію і присвятити її національно-культурним товариствам і об'єднанням», – сказала вона.

Розроблено проект Розділу сприяння розвитку національно-культурних товариств до Програми розвитку та підтримки громадянського суспільства

У ході круглого столу Департаменту масових комунікацій ХОДА з представниками національно-культурних товариств та об'єднань обговорили проект Розділу сприяння розвитку національно-культурних товариств Харківської області до Програми розвитку та підтримки громадянського суспільства. Як зазначила директор Департаменту масових комунікацій Вікторія Маренич, представники національно-культурних товариств були ініціаторами створення даного документу. «Програму підтримки та розвитку громадянського суспільства, яка ухвалена Харківською обласною радою, ми хочемо доповнити окремим розділом, який називатиметься «Підтримка діяльності та розвиток культурно-національних товариств». Ми зараз в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди і взаєморозуміння, задоволення культурних і освітніх потреб національних меншин активно вивчаємо досвід роботи в цьому напрямку м. Харкова і хочу сказати, що в цьому напрямку зроблено дуже багато кроків, які ми спробуємо перейняти і запропонувати якийсь спільний концепт», - сказала Вікторія Маренич.

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося відкриття виставки вишитих картин «Поглянь на традиції по-новому»

На виставці представлено близько 100 робіт, виконаних нитками, бісером та у змішаній техніці. Поруч з реалістичними пейзажами, натюрмортами, портретами можна побачити ікони, картини з казковими та фантастичними сюжетами, жартівливими тваринами. Всі вони представляють собою творчі розробки харківської компанії «Нова Слобода», добре знаної не тільки в Україні, а й за її межами. За словами директора інформаційно-виставкового центру «Бузок» Алли Суфранової, виставка вишитих картин у галереї проводиться не вперше, проте інтерес гладячів до них завжди дуже і дуже високий.

У 2013-2014 навчальному році поглибленим медичним оглядам підлягає більше 210 тисяч школярів

Про це сьогодні у ході селекторної наради розповів директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан. Він підкреслив, що Департаментом охорони здоров’я за підтримки ХОГА здійснена низка цільових заходів, спрямованих на усунення недоліків, виявлених у медичних закладах з питань організації та проведення поглиблених медичних оглядів школярів. Так, розроблені та затверджені графіки проведення оглядів по кожному навчальному закладу, визначені відповідні спеціалісти, проведена роз’яснювальна робота з батьками.

Фестиваль національних меншин «Слобожанський віночок» відбудеться у жовтні 2014 року

Таке рішення сьогодні було ухвалено представниками національно-культурних товариств та об'єднань спільно з директором Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторією Маренич в ході круглого столу. «Це дуже гарний і вдалий час проведення фестивалю, тому що в цей період ми отримуємо фінансування за підсумками 9 місяців. А значить, у нас є величезна можливість провести фестиваль на високому рівні, оскільки на проведення фестивалю заплановано понад 300 тис. грн. Якщо не буде вистачати бюджетних коштів, будемо залучати позабюджетні», - сказала Вікторія Маренич.

На Харківщині працюватимуть військово-патріотичні табори для молоді

На Харківщині діє ряд регіональних програм, спрямованих на правильне з точки зору моралі, честі, совісті і пам'яті виховання майбутніх поколінь. Про це повідомив у ході зустрічі з членами правління Громадської ради при ХОДА у форматі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Питання патріотичного виховання молоді – це сьогодні, на жаль, прогалина в гуманітарній політиці нашої держави. На сьогоднішній день я чітко бачу, що переможений фашизм не помер. Ми повинні ідеологічно підходити до вирішення багатьох виховних питань. Ми хочемо створювати військово-патріотичні табори для тих представників молоді, які хочуть бути разом, тому що сповідують одні й ті ж цінності, стоять на одних і тих же життєвих принципах і їм цікаво поводити час з користю для занять спортом, навчання, зустрічей з ветеранами та відпочинку. Цю ідею ми її вже успішно реалізували в Чугуївському районі, я думаю, продовжимо і в інших районах Харківської області», – зазначив він.

Турбота про здоров’я дітей потребує синхронізованих дій органів влади та батьків

На Харківщині вже не перший рік проводяться медичні огляди на базі загальноосвітніх шкіл різних форми власності всіх школярів, що дало можливість розпочати постійний моніторинг за станом здоров’я дітей та проводити його кожного року. Про це нагадав у ході селекторної наради заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Він зазначив, що досвід був позитивним, і сьогодні Міністерство охорони здоров’я вважає таку форму єдино вірною стосовно огляду дітей. Розповідаючи про організацію та проведення поглиблених медичних оглядів школярів, заступник голови ХОДА зазначив, що плодотворна робота у цьому напрямку можлива тільки у тісній співпраці.

Експерти в різних галузях читатимуть лекції співробітникам Харківської ОДА

Про це повідомив у ході зустрічі з членами правління Громадської ради при ХОДА у форматі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я доручив підібрати ряд серйозних різнопланових експертів в області маркетингу, управління персоналом, і ряду інших, які в плані нових знань були б корисні чиновникам ОДА. Лекції ми будемо організовувати безпосередньо в обласній адміністрації, швидше за все, у неробочий час - або в п'ятницю ввечері, або по суботах. Це нестандартний підхід, ми хочемо запрошувати тих лекторів, які сьогодні більш затребувані комерційними організаціями, тими структурами, які займаються підвищенням знань свого персоналу. Ми спробуємо, якщо побачимо від цього практичну користь, введемо як постійну практику», - сказав Михайло Добкін.

Слобожанщина є будинком для всіх національностей і народностей

Сьогодні на Харківщині, в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди і взаєморозуміння, задоволення культурних і освітніх потреб національних меншин, відбувся круглий стіл Департаменту масових комунікацій ХОДА з представниками національно-культурних товариств та об'єднань. У заході взяла участь директор Департаменту масових комунікацій Вікторія Маренич. У своєму вступному слові вона зазначила, що Слобожанщина є домом для всіх національностей і народностей.

Досвід Харківської області у сфері книговидання представлений на Міжнародному книжковому кримському форумі

Начальник управління у справах преси та інформації Департаменту масових комунікацій ХОДА Юлія Бордунова взяла участь в обговоренні проблем книговидання на круглому столі «Книга, влада і медіа», який відбувся в рамках Міжнародного книжкового кримського форуму. Вона поділилася досвідом і досягненнями Департаменту масових комунікацій ХОДА, який шукає шляхи співпраці з видавництвами Харківської області. Зокрема, розповіла про виїзні книжкові виставки-ярмарки, акцію «Зроби добру справу - подаруй книгу!», виставки- ілюстраці художників книжкових видавництв, видання книг соціального призначення за рахунок коштів обласного бюджету, а також спільні з видавцями соціальні акції для дитячих будинків. Також вона додала, що одним з найважливіших напрямків Департаменту є співпраця з книговиданням і пошуки рішень їх проблем.

Одне з головних питань ЄС – створення сприятливого середовища для ведення бізнесу на території України. Михайло Добкін

Найближчим часом відбудеться засідання Комітету з економічних реформ, де розглядатимуться питання, пов'язані з найближчою перспективою підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це повідомив у ході зустрічі з членами правління Громадської ради при ХОДА у форматі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Хворі мультирезистентною формою туберкульозу задоволені наданими їм умовами на період лікування

Сьогодні відбувся прес-тур представників ЗМІ в обласну туберкульозну лікарню. У неї, у зв'язку з ремонтом відділення для мультирезистентних форм туберкульозу Обласного протитуберкульозного диспансеру №1, переведена частина пацієнтів. За словами заступника директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Галини Сіроштан, обласна туберкульозна лікарня була готова прийняти всіх 50 хворих на мультирезистентну форму туберкульозу. Але бажання приїхати сюди виявили тільки 13 осіб. Для них у лікарні було відведено окремий блок.

При оцінці діяльності райдержадміністрацій буде враховуватися робота з громадськістю

У ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з членами Правління громадської ради при ХОДА, яка відбулась у форматі «Чай з губернатором», голова Громадської ради Ірина Давидова запропонувала враховувати в рейтингу оцінювання діяльності райдержадміністрацій рівень їх взаємодії з громадськими організаціями. Вона підкреслила, що вважає правильною пропозицію Кабінету Міністрів про те, щоб при оцінці діяльності обласних адміністрацій з цього року враховувати роботу з громадськістю.

Харківська область вперше за 100 років досягла видатного результату в сільському господарстві. Михайло Добкін

Про це сьогодні повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Харківська область вперше за 100 років досягла видатного результату в сільському господарстві, ми в цьому році зібрали 4 млн. тонн зернових. Ця подія не просто історична, а дуже важлива, тому що цей урожай за якістю один з найкращих. І цей результат наближає нас до заповітної мети - стати другою державою у світі щодо забезпечення світових потреб, що сьогодні є не просто стратегічним завданням для нашої країни, а й питанням виживання для дуже багатьох держав, де нестача продовольства ставить під загрозу життя громадян», - повідомив Михайло Добкін. Також він зазначив, що зібрати рекордну кількість зерна аграріям не завадили навіть погодні умови.

Харківські видавці представляють свою продукцію на Міжнародному книжковому форумі в Криму

В Алушті відбувається Міжнародний книжковий кримський форум, на якому харківські видавництва «Фоліо» і «Ранок» представляють свою літературу. Зокрема, видавництво «Фоліо» привезло близько 150 найменувань своєї книжкової продукції. У тому числі, книги «Все про Крим» та «Історія Криму», що будуть презентовані на форумі. А також всі видання книг Андрія Куркова, який є гостем цього фестивалю. Видавництво «Ранок» привезло дитячу, розвиваючу, довідкову, шкільну літературу. Всього тут представлено 29 видавництв з Російської Федерації та України. У форумі бере участь начальник управління у справах преси та інформації Департаменту масових комунікацій ХОДА Юлія Бордунова.

Віктор Янукович привітав хліборобів Харківщини з намолотом чотирьох мільйонів тонн зерна

Президент України Віктор Янукович привітав хліборобів Харківщини з новим трудовим рекордом - намолотом чотирьох мільйонів тонн зерна. «Цим визначним для Харківської області досягненням ви ще раз підтвердили свій високий професіоналізм та відданість хліборобській справі. Держава пишається вами і високо цінує внесок кожного працівника у великий загальноукраїнський коровай», - йдеться у привітанні Президента.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 8 листопада, в 15:00 у Прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться круглий стіл Департаменту масових комунікацій ХОДА з керівниками національно-культурних товариств та об'єднань Харківської області; о 16:00 у Малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться селекторна нарада на тему: «Результати організації та проведення поглиблених медичних оглядів школярів»; о 17:00 в  Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки вишитих картин «Поглянь на традиції по-новому».

Архів документів