Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Ізраїлі дуже високо цінуються фахівці, які отримали освіту в Харкові

Відбулася зустріч заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми та першого заступника голови Харківської обласної ради Олени Олешко із Заступником Посла Держави Ізраїль в Україні паном Іцхаком Кармелем Каганом. В ході зустрічі були обговорені питання стану та перспектив співробітництва Харківської області з Державою Ізраїль у сфері освіти, науки та культури.

На Харківщині відкрився перший у Східній Україні тренінговий центр з надання хоспісної допомоги

Навчально-методичний тренінговий центр з надання паліативної та хоспісної допомоги створений на базі Харківського обласного центру паліативної медицини «Хоспіс» і Харківського медичного коледжу №1. Допомогу у його відкритті надали Посольство Німеччини в Україні і ряд благодійних та громадських організацій. За словами Генерального консула Німеччини в Донецьку Детлефа Вольтера, цей проект разом з двома іншими був відібраний для фінансування з більш ніж 70 заявок, що надійшли до консульства у 2013 році.

На Харківщині планують створити фонд раритетних інструментів

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив Президент Харківського регіонального центру інвестицій Ігор Тулузов. «Наше завдання - створити фонд раритетних музичних інструментів. Україна чи не єдина європейська країна, в якій немає фонду раритетних інструментів. У Росії є державний фонд раритетних інструментів і як мінімум три приватних фонди. У Білорусії існує фонд раритетних інструментів. 20 листопада відбудеться концерт зі скрипками видатних майстрів: Антоніо Страдіварі, Джузеппе Гальяно, Доменіко Монтаньяна. Тим самим ми хочемо показати меценатам, що ці інструменти реально не тільки привезти, але й придбати. Тобто ми хочемо показати, що це не просто музика, освіта і культура населення, а це ще й інвестиції. Тому що середній зріст вартості раритетних інструментів склав 26 тис. відсотків за 50 років. Це найбільший ріст, який існував на які-небудь активи в світі», - сказал Ігор Тулузов.

У кожному районі міста Харкова розпочали роботу територіальні підрозділи Центру надання адміністративних послуг

З 11 листопада 2013 року у кожному районі міста Харкова розпочали роботу територіальні підрозділи Центру надання адміністративних послуг. Для зручності мешканців міста підрозділи Центру розміщуються на перших поверхах Адміністрацій районів Харківської міської ради. У територіальних підрозділах Центру надання адміністративних послуг м. Харкова надається близько 120 адміністративних послуг.

20 листопада у Харківській філармонії відбудеться концерт Бориса Кушніра та Михайла Захарова «Дві скрипки» на скрипках видатних майстрів

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Харківської обласної філармонії Юрій Янко. Він відмітив, що 20 листопада 2013 року о 18:30 в Органній залі Харківської філармонії відбудеться знаменна подія. В Харківській філармонії виступлять видатні музиканти: Борис Кушнір і його учень Михайло Захаров. Разом з музикантами в Харків приїдуть три скрипки видатних італійських майстрів – Антоніо Страдіварі, Джузеппе Гальяно, а також скрипка Доменіко Монтаньяна.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 12 листопада

У Харківській області продовжується збирання пізніх культур. За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 12 листопада всього по області кукурудзи на зерно обмолочено 279,638 тис. га, або 87 % від запланованої площі. Намолочено 1378,615 тис. тонн, урожайність – 49,3 ц/га. Соняшника обмолочено 380,476 тис. га, або 99 % від запланованої площі. Намолочено 1086,616 тис. тонн, урожайність – 28,6 ц/га.

У Харкові питання переваг Угоди про асоціацію з ЄС обговорять з представниками малого та середнього бізнесу

13 листопада о 14:30 в приміщенні Харківської торгово-промислової палати (пр. Московський, 122 Б, конференц-зала) відбудеться дискусія з представниками малого та середнього бізнесу щодо переваг Угоди про асоціацію в рамках інформаційної кампанії «Сильніші разом» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні. Теми дискусії: «Які переваги отримає малий та середній бізнес від Угоди про асоціацію», «Угода про асоціацію: експорт товарів сільського господарства», «Угода про асоціацію: експорт послуг».

У ХГУ «НУА» відзначать 50-річчя Харківського обласного студентського будівельного загону

15 листопада о 17:45, напередодні Міжнародного дня студента, у Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» будуть вшановувати учасників будівельнозагонового руху 60-80-х рр.. ХХ століття і підведуть підсумки трудового літа 2013 року. Під час вечора планується представлення колективної монографії «Студентські будівельні загони: вчора, сьогодні, завтра», підготовленої в ХГУ «НУА». Учасники та керівники будівельних загонів 60-80-х рр.. поділяться спогадами, розкажуть про роль студзагонів в їх житті.

Свята десниця великомученика Георгія Побідоносця прибула з Греції

Про це розповів священнослужитель Свято-Благовіщенського кафедрального собору протоієрей Йосип Денькович. «Сьогодні з волі Божої вийшло так, що до нас прибули мощі великомученика Георгія Побідоносця. Свята десниця прибула до нас із Греції зі Святої Гори Афон монастиря Ксенофонт. Тому віруючі нашого міста мають унікальну можливість прикластися до цих святих мощей, які перебуватимуть у нашому місті до 17 листопада», – повідомив він.

Оголошено Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва у 2013 році

Державним комітетом телебачення та радіомовлення України оголошено Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва у 2013 році. У конкурсі беруть участь друковані періодичні видання для дітей та юнацтва загальнодержавної, регіональної та місцевої сфер розповсюдження. Він проводиться у таких номінаціях: “Краще періодичне друковане видання для дітей”; “Краще періодичне друковане видання для юнацтва”.

Відбувся хресний хід з мощами великомученика Георгія Побідоносця

Відбувся хресний хід - священнослужителі Харківської єпархії УПЦ перенесли мощі великомученика Георгія Побідоносця з Благовіщенського собору, де служилася літургія, у Свято-Покровський монастир. Разом зі священнослужителями у хресній ході взяв участь Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій. У Свято-Покровському монастирі святині до 17 листопада зможуть вклонитися всі віруючі Харківщини.

Георгій Побідоносець є прикладом великої духовності, жертовності і служіння людям

Про це сьогодні повідомив у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі міста Харкова заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, сьогодні відбуваються дві знакові для Харківщини події: передусім, свято покровительки Слобожанської землі Озерянської ікони Божої Матері, а також в цей день, завдяки зусиллям Предстоятеля Української православної церкви митрополита Київського і всієї Русі Володимира та за підтримки Президента України Віктора Януковича, до Харкова вперше прибули мощі святого великомученика Георгія Побідоносця.

У медиків екстреної медичної допомоги Харківської області заробітна плата зросла на 600-800 грн.

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. За його словами, відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу» у Харківській області реалізовується виплата складової соціального пакету, передбаченого цим документом. «Складова соціального пакету передбачає з 1 жовтня 2013 року виплату надбавок: 20% за особливий характер праці і 20% за особливі умови праці. Рівень надбавки в залежності від стажу, категорійності медичного працівника складає від 600 до 800 грн. Сама надбавка нараховується на посадовий оклад медичного працівника», - сказав Ігор Шурма.

Харківські скелелази стали переможцями Кубка України

Харків'яни завоювали чотири перших і три третіх місця на Кубку України зі скелелазіння, що відбувалися з 7 по 10 листопада в Одесі. За інформацією сайту Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, за підсумками турніру збірна Харківської області посіла абсолютне перше місце.

У Харків прибули мощі великомученика Георгія Побідоносця

Сьогодні у Свято-Благовіщенський кафедральний собор міста Харкова прибули мощі великомученика Георгія Побідоносця, на свято на честь покровительки Слобожанського краю – Озерянської ікони Божої Матері. Святиню привезли за сприяння Президента України, пробуде вона на території України до 5 грудня 2013 року. На Харківщині мощі пробудуть з 12 до 17 листопада 2013 року.

Події дня (змінено час)

Сьогодні, 12 листопада, об 10:00 до Свято-Благовіщенського собору (Благовіщенська площа) прибудуть мощі великомученика Георгія Побідоносця; об 11:00 по вулиці Енгельса, Благовіщенській площі, Соборному спуску і вулиці Університетській пройде хресна хода – мощі великомученика Георгія Побідоносця перенесуть з Благовіщенського собору у Свято-Покровський монастир; о 13:00 у Харківському обласному центрі паліативної медицини «Хоспіс» (вул. Луї Пастера, 4-а) відбудеться відкриття тренінгового центру з паліативної допомоги; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція директора Харківської обласної філармонії Юрія Янка та Президента Харківського регіонального центру інвестицій Ігоря Тулузова. Тема: «Концерт Бориса Кушніра та Михайла Захарова «Дві скрипки» на скрипках Антоніо Страдіварі і Джузеппе Гальяно».

Увага! Починає діяти новий порядок гарантійного забезпечення митного транзиту з РФ

З 22:00 11 листопада 2013 року (з 00.00 12.11.2013 за московським часом) в міжнародних автомобільних пунктах пропуску «Гоптівка» – «Нехотіївка»; «Плетенівка» – «Шебекіно» на українсько-російському державному кордоні в межах Харківської області почав діяти новий порядок гарантійного забезпечення митного транзиту, передбачений ч. 1 ст. 217 Митного кодексу Митного союзу. До заходів забезпечення дотримання митного транзиту (п. 1 ст. 217 МКМС ) відносяться, зокрема, надання забезпечення сплати митних зборів і податків. Забезпечення сплати митних зборів, податків може бути надано одним із способів: коштами (грошима), банківською гарантією, порукою або заставою майна.

Вимоги МВФ щодо підвищення цін на газ для населення за жодних обставин не будуть сприйняті. Віктор Янукович

Вимоги Міжнародного валютного фонду щодо підвищення цін на природний газ для населення за жодних обставин не можуть бути сприйняті. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з діячами культури та мистецтв. «Вимоги МВФ щодо підвищення цін на газ для населення за жодних обставин не будуть сприйняті. Ми ніколи не допустимо кроків, від яких будуть страждати люди і які негативним чином вплинуть на матеріальний стан населення», - наголосив Віктор Янукович.

Президент наголошує на необхідності розбудови мережі автодоріг

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності відновлення та розбудови мережі автомобільних доріг у нашій державі. «Нам треба деякі дороги будувати зовсім нові, нові шляхи. Але поки що ті шляхи старі, які є, нам треба покращити і привести їх в належний стан. А потім ми будемо будувати нові шляхи», - сказав Віктор Янукович під час зустрічі з діячами культури та мистецтв.

На Харківщині продовжується надходження вакцин для профілактичного щеплення дітей

Як повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, на виконання протокольного доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо здійснення закупівлі лікарських засобів, зокрема вакцини, насамперед для дітей, у регіон продовжують надходити вакцини для профілактичного щеплення дітей.

У Харків привезуть мощі великомученика Георгія Побідоносця

Мощі великомученика Георгія Побідоносця привезуть до Харкова 12 листопада, на свято на честь покровительки Слобожанського краю - Озерянської ікони Божої Матері. Десниця святого прибуде до Свято-Благовіщенський собор 12 листопада о 9:00. Мощі святого перенесуть до храму, після чого відслужать Божественну літургію – з 9:00 по 11:00. Об 11:00 розпочнеться хресна хода – мощі пронесуть по вулиці Енгельса, Благовіщенській площі, через Купецький міст, по Соборному спуску і вулиці Університетській у Свято-Покровський монастир. Мощі святого перебуватимуть у Харкові до 17 листопада.

Усім медикам бригад екстреної медичної допомоги вперше виплачено 40% надбавки до заробітної плати

Як повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу» у Харківській області реалізовується виплата складової соціального пакету, передбаченого цим документом. За його словами, реалізація даного закону є складовою соціальних ініціатив Президента України при реформуванні системи охорони здоров’я.

Великобурлуцький районний будинок культури планується відремонтувати наступного року

Під час робочої поїздки до Великобурлуцького району Євген Савін ознайомився з роботою районного будинку культури. На даний час цей об’єкт потребує проведення ремонтних робіт, орієнтовна вартість яких складає 1,7 млн грн. Наразі розроблено відповідний проект, є висновок експертизи. «Цей об’єкт включено до програми соціально-економічного розвитку Харківської області. За наявності фінансування ремонтні роботи будуть виконані наступного року. Пріоритетним завданням обласної державної адміністрації є проведення ремонтів у районних будинках культури, оскільки саме вони є осередками не лише культурного життя району, але й простором для спілкування та активності місцевої громади. Районні будинки культури є своєрідним «обличчям» району, в яких проходять заходи районного та обласного рівнів», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації під час огляду Великобурлуцького РБК.

При облдержадміністрації планується створити Експертну раду

Про це повідомив у ході зустрічі з членами правління Громадської ради при ХОДА у форматі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що при нинішньому рівні співпраці обласної державної адміністрації з Громадською радою вже можна говорити про її поглиблення. Наступним кроком, спрямованим на реалізацію в регіонах завдань Президента України щодо розвитоку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики, може стати створення Експертної ради для проведення громадської експертизи низки документів, які видаються або від імені виконавчих органів ХОДА, тобто Департаментами та управліннями, або виходять безпосередньо за підписом голови. «У разі створення Експертної ради ми повинні будемо з вами домовитися про дві обов'язкові складові такої роботи: у нас повинен бути розроблений певний критерій відбору документів, які автоматично будуть направлятися на громадську експертизу, і терміни її проведення повинні бути строго регламентовані», – підкреслив губернатор.

На Харківщині ведеться постійна робота із збільшення кількості місць у дитячих садках

Під час робочої поїздки до Великобурлуцького району заступник голови ОДА Євген Савін ознайомився з роботою Великобурлуцького дошкільного навчального закладу (ясла-садка) «Сонечко». Він зазначив, що наступного року заплановано відкриття додаткової групи у цьому дошкільному навчальному закладі.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 11 листопада

У Харківській області продовжується збирання пізніх культур. За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 11 листопада всього по області кукурудзи на зерно обмолочено 275,893 тис. га, або 86 % від запланованої площі. Намолочено 1360,501 тис. тонн, урожайність – 49,3 ц/га. Соняшника обмолочено 379,420 тис. га, або 98 % від запланованої площі. Намолочено 1081,060 тис. тонн, урожайність – 28,5 ц/га.

Для підприємців Харківського району буде проведено семінар щодо роз’яснення діючого законодавства

13 листопада 2013 року о 13.00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації на базі Харківської районної державної адміністрації проводе зустріч з підприємцями у форматі бізнес-семінару на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2013 році».  Місце проведення: актова зала Харківської районної державної адміністрації, Комсомольське шосе, 52.

Темою VІ Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» стане роман Олександра Дюма «Три мушкетери»

Про це повідомила в ході прямої лінії газети «Слобідський край» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА – співголова Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Хедлайнером цьогорічного фестивалю буде сам Олександр Дюма. Адже саме за його романом «Три мушкетери» було знято не один фільм. Ані він, ані його син, мабуть, і припустити не могли, що колись мушкетери зберуться в Харкові, – розповіла вона. На VІ «Харьковскую сирень» запрошено двох д’Артаньянів: французький – Жеррар Барре і радянський – Михайло Боярський. Дали згоду на участь вітчизняна Констанція – Ірина Алфьорова та Портос – Валентин Смирнитський. Як завжди, відвідає Харків французька Міледі – Мілен Демонжо, яка є Почесним Президентом кінофестивалю.

Майже третина населення Харківської області – не українці, а представники інших національностей

Про це розповіла під час прямої лінії у газеті «Слобідський край» директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. За її словами, Харківська область є поліетнічною і полінаціональною, так склалося історично. «Сьогодні ми пишаємося тим, що дуже багато людей, які представляють абсолютно різні нації та народності, споконвіку мешкали тут, творили і прославляли нашу землю. І нам сьогодні нічого не заважає реалізувати проекти, спрямовані на те, щоб кожна родина (а у нас багато інтернаціональних родин) відчувала себе комфортно. Завдання влади полягає в тому, щоб створити всі умови для цього. Саме цим ми займаємося і будемо займатися надалі», – сказала Вікторія Маренич.

Україна має потребу в людях з активною громадською позицією. Михайло Добкін

Сьогодні на обласному телебаченні відбулвся ефір зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з членами Правління громадської ради при ХОДА, яка проходила у форматі «Чай з губернатором». Під час неї обговорювалися питання реалізації завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики, а також побудови сильного громадянського суспільства, яке матиме можливість через громадські інститути контролювати владу і керувати територіями.

Архів документів