Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До кінця року всі заборгованості в бюджетній сфері будуть погашені. Віктор Янукович

До кінця 2013 року всі наявні заборгованості в бюджетній сфері будуть повністю погашені. Про це сказав Президент України Віктор Янукович. «До кінця року ті заборгованості бюджету в соціальній сфері, в зарплатах, житлово-комунальному господарстві – всі будуть погашені. Таке завдання ми поставили. У нас були часи і складніші», – сказав Президент.

У Харківській області за кожною установою пенітенціарної системи закріплений священнослужитель

Про це сьогодні в ході Міжнародної конференції «Актуальні питання організації та правового врегулювання пенітенціарного пастирського сприяння» повідомив Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій. «У Харківської єпархії завжди були дуже хороші відносини з пенітенціарною службою. У всіх колоніях Харківської області є храми, каплиці або молитовні кімнати. За кожною колонією закріплений священик. Він несе своє пастирське послушання з виховання тих людей, які знаходяться за огорожею суспільства», - сказав він.

В Україні кожен третій засуджений відвідує заходи релігійного характеру

Про це сьогодні в ході Міжнародної конференції «Актуальні питання організації та правового врегулювання пенітенціарного пастирського сприяння» повідомив голова ДПС України, генерал - полковник внутрішньої служби Олександр Лісіцков. «У виправних колоніях і слідчих ізоляторах пенітенціарної системи України духовно-просвітницьку роботу із засудженими проводять майже 3 тис. священиків і волонтерів, які є представниками 103 релігійних конфесій, громад, організацій, церков, офіційно зареєстрованих в Україні. Загальна чисельність засуджених, які систематично відвідують заходи релігійного характеру, становить більше 38 тис. осіб, а це практично кожен третій засуджений», - сказав Олександр Лісіцков.

Відродження інститутів тюремного духовенства здатне принести користь як державі, так і суспільству

Про це сьогодні в ході Міжнародної конференції «Актуальні питання організації та правового врегулювання пенітенціарного пастирського сприяння» заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Олег Анпілогов. «Сьогодні інститути тюремного духовенства існують у більшості країн світу. Світовий і вітчизняний досвід свідчить про те, що відродження інститутів тюремного духовенства здатне принести користь як державі, так і суспільству. Протягом багатьох століть існувала традиція духовної підтримки ув'язнених. Однак у період повного заперечення релігії на державному рівні ця добра традиція турботи про цю категорію громадян була перервана. Позитивні перетворення в різних сферах життя, що відбулися в Україні, відкрили нові можливості духовного відродження суспільства – громадяни отримали можливість більш повно реалізовувати свої права і свободи. В даний час істотно змінилося ставлення людей до духовності. Визнаний високий потенціал духовно-морального впливу церкви на особистість. Тому одним з пріоритетних напрямків діяльності працівників пенітенціарної системи України та духовенства є підготовка до звільнення, соціальної адаптації осіб, які відбували покарання в установах пенітенціарної системи», – сказав Олег Анпілогов.

Харків'яни вибороли найвищі нагороди на IV Міжнародному гастрономічному Чемпіонаті в Кишиневі

5-8 листопада 2013 року у м. Кишинів (Молдова) відбувся IV Міжнародний гастрономічний чемпіонат (The 4th International Gastronomy Championship), у якому взяли участь команди з 15 країн світу. Команда Харківського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету під керівництвом заступника директора з навчально-виробничої роботи Леоніди Біленко, до складу якої увійшли Вікторія Чібісова, Дмитрій Мірошніченко та Олег Мироненко, завоювала 4 золоті, 1 срібну та 1 бронзову медалі.

Харківська спеціалізована музична школа-інтернат отримала фортепіано «Steinway» від фонду Леоніда Кучми

Сьогодні екс-Президент України Леонід Кучма вручив Харківській спеціалізованій музичній школі-інтернату подарунок – фортепіано «Essex» компанії «Steinway». Також участь у церемонії вручення взяли заступник голови ХОДА Ігор Шурма та піаніст Олександр Романовський. Як зазначив Леонід Кучма, всього в Україні такі музичні інструменти отримають 75 музичних шкіл, приблизно однакова кількість кожній області. Наразі свій подарунок отримали Київ, Дніпропетровськ, а тепер і Харків.

На Харківщині відбувся зліт волонтерів міських і районних ветеранських організацій

Сьогодні в Обласному палаці дитячої та юнацької творчості відбувся обласний зліт волонтерів міських і районних ветеранських організацій. Участь у заході взяли заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Ольга Дутова, голова ради ветеранів Обласної ветеранської організації Анатолій Хіневич, члени Обласної ради ветеранів, голови, заступники міських і районних рад ветеранів, керівники волонтерських центрів та волонтери. Від імені Харківської обласної адміністрації та Департаменту масових комунікацій ХОДА всіх учасників зльоту привітала Ольга Дутова.

На Харківщині стартує Міжнародний музичний фестиваль виконавського мистецтва «Музика – наш спільний дім»

14 листопада о 18:00 в Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті відбудеться урочисте відкриття Міжнародного музичного фестивалю виконавського мистецтва «Музика – наш спільний дім». Його відкриє концерт Лауреата Міжнародних конкурсів піаніста Олександра Романовського (Італія), який у супроводі Академічного симфонічного оркестру Харківської філармонії під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Юрія Янка виконає концерти для фортепіано з оркестром Сергія Рахманінова та Сергія Прокоф'єва.

Події дня

Сьогодні, 14 листопада, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Про розвиток фізичної культури та неолімпійських видів спорту»; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція голови Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького; о 18:00 у середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті (вул. Карла Маркса, 19) відбудеться урочисте відкриття Міжнародного музичного фестивалю виконавського мистецтва «Музика - наш спільний дім».

Харківська область має продемонструвати європейським партнерам, що у неї є всі умови для ведення бізнесу

Таку думку висловив у своєму виступі під час дискусії з представниками малого та середнього бізнесу щодо переваг Угоди про асоціацію з ЄС в рамках інформаційної кампанії «Сильніші разом» директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал. За його словами, Угода про асоціацію з Європейським Союзом стала предметом численних обговорень, під час котрих виявляються можливості, переваги, ризики і загрози, які постають перед українською державою.

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС дасть можливість трансформувати країну і розвивати бізнес

В приміщенні Харківської торгово-промислової палати відбулась дискусія з представниками малого та середнього бізнесу щодо переваг Угоди про асоціацію з ЄС в рамках інформаційної кампанії «Сильніші разом» за підтримки Посольства Великобританії в Україні. Участь у дискусії взяли Президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Зверєв, заступник Глави місії Посольства Великобританії в Україні Мартін Дей, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал. Під час дискусії обговорювались питання щодо змінення умов ведення бізнесу в Україні в разі підписання Угоди про асоціацію, за якими правилами працюватиме митниця, як зміняться бухгалтерія та виробничі стандарти, яким чином українські товари зможуть успішно вийти на ринок Євросоюзу, а також які послуги українські підприємства зможуть надавати в країнах ЄС.

Президент доручив вжити низку невідкладних заходів щодо вирішення проблем у соціально-економічних сферах життя держави

За результатами зустрічі з представниками Українського союзу промисловців і підприємців та Федерації професійних спілок України Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів, голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій вжити невідкладних заходів щодо вирішення проблем, які виникли у соціально-економічних сферах життя держави.

Золоте століття Голівуду стало темою публічної лекції в галереї «Бузок»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.» відбулася третя публічна лекція кінознавця, історика кіно, члена Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства, доцента Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського Володимира Миславського. Темою лекції став «Золотий вік Голівуду», – період між 1930-ми і початком 1950-х, коли відбувалося становлення існуючої і понині системи виробництва фільмів.

Громадська рада має сприяти побудові громадянського суспільства

Таку думку висловив на прес-конференції, присвяченій реалізації завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залученню громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики, перший заступник голови Громадської ради при ОДА Олександр Родіонов. «Хоча не можна побудувати громадянське суспільство в окремо взятій області, але сприяти його розвитку ми зобов'язані», – заявив він. За словами Олександра Родіонова, Громадська рада співпрацює з громадськими радами при РДА, вибудовуючи вертикаль взаємодії. Один з варіантів майбутньої співпраці – створити на місцевому рівні структуру, аналогічну Координаційній раді голів Громадських рад при Кабінеті Міністрів, але будуть розглянуті й інші варіанти.

На Харківщині планують провести конкурс проектів

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив перший заступник голови Громадської ради при ОДА Олександр Родіонов. За його словами, в Програмі сприяння розвитку громадянського суспільства Харківської області прописано проведення конкурсу проектів, який сприятиме розвитку громадянського суспільства та залученню громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики. «Конкурс проектів буде корисний як для самої влади, так і для громадських організацій. На конкурс проектів будуть виноситися ті напрямки, які цікавлять жителів територіальної громади, і громадські організації будуть подавати свої пропозиції з того, як вони бачать вирішення тієї чи іншої проблеми за напрямами конкурсу», - сказав він.

Громадська рада вступила на конструктивний етап взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування

Зі створенням Департаменту масових комунікацій вдалося досягти більш конструктивної взаємодії Громадської ради при ХОДА з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила голова Громадської ради при Харківській ОДА Ірина Давидова. «Ми оцінюємо своєчасну реорганізацію структур обласної адміністрації і розуміємо, що із створенням Департаменту масових комунікацій ми скоротили терміни узгодження наших ініціатив, вже намітився ряд проектів, в тому числі, і щодо створення умов для нашої роботи – нам обіцяно інформаційно-аналітичний центр. Ми думаємо, що найближчим часом ми почнемо випускати свою збірку. Тобто можна говорити про те, що ми вступили на більш конструктивний етап взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування», – сказала Ірина Давидова.

Громадська рада при ХОДА допомагає здійснювати взаємовигідне співробітництво влади та громадських організацій

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявила голова Громадської ради при Харківській ОДА Ірина Давидова. За її словами з метою реалізації завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики в регіоні створено Громадську раду при ОДА. Вона складається з 132 членів організацій, які працюють в 11 комітетах.

Щодо реконструкції мосту через р. Уди у Харківській області

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА та Харківської райдержадміністрації, в 2011 році Васищевською селищною радою було розроблено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію мосту через р. Уди в сел. Васищеве на загальну суму 4,6 млн.грн. 21.06.13 року підписано договір з ТОВ «АТЛАНТІС СХІД КОМПАНІ» на виконання зазначених робіт. Кошти в сумі 3 млн.грн. були виділені з місцевого бюджету.

Харків’яни перемогли на чемпіонаті світу з кікбоксингу

З 23 жовтня по 5 листопада в італійському місті Тоскана проходив чемпіонат світу з кікбоксингу WKA. За повідомленням офіційного сайту Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА в змаганнях взяло участь близько 6 тисяч спортсменів із 103 країн світу. Дуже вдало на чемпіонаті виступили харків’яни, здобувши 5 золотих та одну бронзову нагороду.

Переможцем Всеукраїнського турніру з фехтування став харків’янин Дмитро Карюченко

9 - 12 листопада в фехтувальному залі харківського спортивного клубу «Уніфехт» відбувся відкритий Всеукраїнський турнір з фехтування пам'яті Л.В.Авербаха. У змаганнях взяли участь близько 250 спортсменів з України, Росії, Казахстану, Японії, Білорусії та Ізраїлю. Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА. Переможцем турніру серед чоловіків в особистому заліку став харків’янин Дмитро Карюченко. Фінальний двобій з лідером збірної України – киянином Іллею Рейзліним, видався дуже напруженим. У додатковий час Дмитру Карюченку вдалося виграти поєдинок з рахунком 7:6.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 13 листопада

У Харківській області продовжується збирання пізніх культур. За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 13 листопада всього по області кукурудзи на зерно обмолочено 280,669 тис. га, або 87 % від запланованої площі. Намолочено 1382,928 тис. тонн, урожайність – 49,2 ц/га. Соняшника обмолочено 381,264 тис. га, або 99 % від запланованої площі. Намолочено 1091,924 тис. тонн, урожайність – 28,6 ц/га.

Громадська рада при ХОДА буде проводити експертизу офіційних документів

У Громадській раді при Харківській облдержадміністрації працює 132 особи в 11 комітетах за різними напрямками, вони планують свою роботу за вподобаннями, фаховими приналежностями і досвідом. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Вона також додала, що члени правління ради на сьогоднішній день є надзвичайно потужною силою самі по собі, а керівник Громадської ради Ірина Давидова – не лише дуже сильний чиновник в минулому, але і людина, яка має величезний досвід організаторської роботи в громадському секторі як колишній керівник управління внутрішньої політики.

Наприкінці листопада планується провести зліт волонтерів Харківської області

Про це на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» розповіла директор Департаменту масових комунікацій Вікторія Маренич. «Волонтерський рух надзвичайно популярний не лише у нас на Слобожанщині, а взагалі в усьому світі. Він не починається і не закінчується лише величезними заходами такими як, наприклад, проведення в місті Євро-2012, Євробаскету-2015 року. Робота у волонтерів іде повсякчас, дуже часто ми про це не знаємо або не хочемо знати. Ми вважаємо, що це щось таке ефемерне і взагалі до нас має мало відношення. Вони працюють за різноманітними напрямками і сьогодні в нас завдання номер один – наприкінці листопада провести зліт волонтерів області. Жодного разу такого зльоту не було, тому вперше зберуться волонтери всієї області для того, щоб познайомитись, вивчити досвід, провести виїзний семінар і таке інше. Я думаю, що це допоможе нам в реалізації певних соціальних проектів вже наступного року», – повідомила Вікторія Маренич.

Для проведення на Харківщині конкурсу соціальних проектів необхідно 1 млн. грн.

Про це повідомила на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, наступного року Громадська рада при ХОДА звернеться до депутатів Харківської обласної ради з проханням виділити кошти на Програму розвитку і підтримки громадянського суспільства, а також на проведення конкурсу соціальних проектів.

Основа побудови сильного громадянського суспільства – у створенні чіткої вертикалі взаємодії

Питання створення сильного громадського суспільства та залучення громадськості до формування і реалізації державної і регіональної політики, які зараз вирішується на завдання Президента України, є надзвичайно об’ємними. Таку думку висловила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «Чіткий діалог, взаємодія, яка має вибудуватися в результаті дуже тісних контактів між державою і громадським сектором, є основою побудови сильного громадянського суспільства. Я б насамперед бачила основу такого суспільства у побудові дуже сильної чіткої вертикалі взаємодії, тому що це вулиця з двостороннім рухом. Добре, коли громадські організації не лише критикують або підтримують владу, але ми маємо перейти вже до другого етапу взаємин, коли громада має свою точку зору, свої погляди, свої пропозиції, свої проекти і саме ці проекти, лежать в основі роботи органів влади. Мені б дуже хотілося вже за результатами зустрічі з представниками національно-культурних меншин, яка відбулася минулого тижня, вибудувати саме таку чітку взаємодію», – зазначила директор Департаменту.

Події дня

Сьогодні, 13 листопада, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція голови Громадської ради при ХОДА Ірини Давидової та першого заступника голови Громадської ради при ХОДА Олександра Родіонова на тему: "Реалізація в області завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики"; о 14:30 у конференц-залі Харківської торгово-промислової палати (пр. Московський, 122 Б)  відбудеться дискусія з представниками малого та середнього бізнесу щодо переваг Угоди про асоціацію України з ЄС; о 16:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25) у рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. PS » відбудеться лекція на тему:«Золотий вік Голлівуду» кінознавця, історика кіно, члена Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства, доцента Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського Володимира Миславського.

У кінотеатрі «Боммер» харків'яни побачили два кінофільми ізраїльських режисерів

12 листопада у кінотеатрі «Боммер» були представлені два кінофільми ізраїльських режисерів: комедія Шерона Маймона і Ереза Тадмора «Розмір має значення» та фільм Йоссі Мадмоні «Доброго ранку, пане Фідельмане». Показ відбувся в рамках Тижня культури Ізраїлю, який стартував в Харкові 10 листопада. Ізраїльський кінематограф презентували другий секретар посольства держави Ізраїль в Україні Неллі Шульман та заступник Посла Держави Ізраїль в Україні Іцхак Кармель Каган.  

Уряд має невідкладно проаналізувати стан справ у всіх галузях економіки

 Президент України Віктор Янукович дасть доручення Кабінету Міністрів за результатами зустрічі з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації профспілок України. «Ці доручення зараз вже підуть Кабінету Міністрів, і я попередив Азарова, щоб завтра вже на Уряді все це було розглянуто. Завтра, негайно», - сказав Глава держави під час зустрічі з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації профспілок України.

До кінця року борги із заробітної плати мають бути погашені. Віктор Янукович

 Президент України Віктор Янукович вимагає до кінця року погасити борги із заробітної плати. «Якщо найближчим часом ці борги не будуть погашені, я дійду до кожного виконавця, починаючи з міністрів і до регіонів», - сказав Глава держави під час зустрічі з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації професійних спілок України.

Президент провів зустріч з представниками УСПП та Федерації профспілок України

 Президент України Віктор Янукович провів зустріч з представниками Українського союзу промисловців і підприємців та Федерації профспілок України та обговорив з ними проблеми розвитку економіки держави. «Я уважно прочитав ваші листи, звернення та пропозиції. Поділяю вашу стурбованість ситуацією, яка склалася в країні», - сказав Віктор Янукович на початку зустрічі. Президент зазначив, що особливу стурбованість викликає ситуація в економіці і, як наслідок, в соціальній сфері.

Архів документів