Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина відзначає міжнародний День толерантності

Сьогодні в кінотеатрі «Боммер» відбулися заходи, присвячені міжнародному Дню толерантності – виставка та концерт, підготовлені національно-культурними товариствами та об'єднаннями Харківщини. Від імені керівництва області представників усіх національностей привітала директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. У святі взяли участь росіяські, азербайджанські, татарські, казахські, циганські, грецькі, корейські, грузинські, вірменські, єврейські, німецькі, осетинські, афганські національно-культурні товариства та об'єднання Харківщини.

Президент присвоїв почесне звання представнику журналістики Харківщини

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України». Зокрема, за вагомий особистий внесок у розбудову вітчизняного інформаційного простору, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ЖУРНАЛІСТ УКРАЇНИ» було присвоєно ШУМЕЙКУ Сергію Борисовичу - директорові телерадіокомпанії Чугуївщини «Слобожанка», Харківська область.

Події дня

Сьогодні, 16 листопада, о 12:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6) розпочнеться виставка надбань національно-культурних товариств та об'єднань Харківської області до Всесвітнього Дня толерантності; О 13:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6) відбудуться урочисті заходи до Всесвітнього Дня толерантності за участю національно-культурних товариств та об'єднань Харківської області.

Віктор Янукович привітав футбольну збірну України з перемогою над збірною Франції

Президент України Віктор Янукович після матчу зі збірною Франції у плей-офф кваліфікаційного раунду Чемпіонату світу 2014 року з футболу зайшов до роздягальні української національної збірної й особисто привітав команду з переконливою перемогою. «У напруженій боротьбі ви продемонстрували високий професіоналізм, довели свою майстерність та виправдали надії мільйонів уболівальників», - сказав Віктор Янукович.

Зі святом, трудівники села!

День працівників сільського господарства – це свято кожної селянської родини, незалежно від того, працює вона у сільськогосподарському підприємстві, займається фермерством чи порається на власній присадибній ділянці. Ми пишаємося рекордним за останні сто років (а може, й за всю історію землеробства) урожаєм зернових культур – понад 4 млн. тонн. Одержано найбільший серед регіонів України урожай ярої і озимої пшениці – 2 млн. тонн. Подолано всі рекорди з виробництва соняшнику. Радують врожаї овочевих культур та продукції садівництва.

Стратегічне завдання влади - запровадження ефективної законодавчої бази в АПК. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович називає стратегічним завданням влади запровадження ефективної законодавчої бази в агропромисловому секторі. «Стратегічним завданням є запровадження ефективної законодавчої бази, що дозволить залучити до аграрного сектора довгострокові кредитні ресурси», - сказав Віктор Янукович під час урочистостей з нагоди Дня працівників сільського господарства.

Для чиновників Харківщини планують провести семінар про важливість співпраці з громадськими організаціями

Про це сьогодні в ході спільного засідання Громадської ради при Харківській облдержадміністрації та громадської ради при Вовчанської РДА повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич. «Поки і чиновники, і громадські організації не зрозуміють, що їм дуже важливо співпрацювати між собою, ніякої роботи не буде. Кожен на своєму місці так і залишиться щось робити, а сьогодні необхідно об'єднуватися. Підставляючи один одному плече, буде легше долати якісь проблеми і труднощі. Нічого абсолютно нового ми придумувати не будемо. Я впевнена, що такі форми співпраці завжди були, але, можливо, вони мали іншу назву або якесь інше забарвлення», – сказала Вікторія Маренич.

Ефективність сільського господарства має сприяти добробуту аграріїв. Віктор Янукович

Високі економічні показники українського сільського господарства мають дати відповідний соціальний ефект, стати основою для підвищення добробуту селян і джерелом для всебічного розвитку сільських територій, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Мене як Президента у першу чергу хвилює питання, що отримує від динамічного розвитку аграрної сфери кожний селянин, фермер, який щоденно працює на землі», - сказав він під час виступу на урочистому зібранні з нагоди Дня працівників сільського господарства.

З вересня Департамент масових комунікацій почав активно співпрацювати з Громадськими радами

Сьогодні у Вовчанську відбулось спільне засідання Громадської ради при Харківській облдержадміністрації та громадської ради при Вовчанській РДА. У ньому взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, заступник директора Департаменту масових комунікацій – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова, перший заступник голови Громадської ради при ХОДА Олександр Родіонов, члени Громадської ради при Вовчанській РДА. У ході засідання було розглянуто низку питань. Зокрема, присутні на заході обговорили можливості активізації роботи громадської ради при Вовчанській РДА, виконання в регіоні завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства  та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики, форми і методи роботи рад при райдержадміністраціях, а також взаємодію Громадської ради з органами місцевої влади.

Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відзначив більш 200 років з дня заснування

Сьогодні в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбувся святковий концерт, присвячений Дню Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». Святковий захід було присвячено 209-річчю з дня заснування ВНЗ.

В оцінці діяльності РДА буде враховуватися робота зі ЗМІ та громадськістю

З наступного року серед інших критеріїв роботи райдержадміністрацій буде оцінюватися їх робота з громадськістю та з районними комунальними засобами масової інформації. Про це повідомила у Вовчанську в ході загальнообласного семінару для редакторів районних комунальних друкованих ЗМІ, організованого Департаментом масових комунікацій ХОДА, директор Департаменту Вікторія Маренич. «Моє завдання – відстоювати інтереси кожної редакції, особливо в тих районах, де керівництво РДА не розуміє всієї важливості роботи районної газети. Має бути налагоджено нормальний діалог. У наступному році при оцінюванні діяльності райдержадміністрацій буде оцінюватися їх робота зі ЗМІ і з громадськістю», – підкреслила вона.

Колектив юридичної академії ім. Ярослава Мудрого вніс неоціненний внесок у розвиток і побудову України як правової держави

Сьогодні в НУ «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулося урочисте засідання Вченої ради, присвячене Дню Університету. У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Олег Анпілогов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, ректор НУ «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Василь Тацій, заступник Генерального прокурора України, член Наглядової ради університету Михайло Гаврилюк, суддя Конституційного Суду України, Голова Конституційного Суду України 2010-2013 рр., член Наглядової ради університету Анатолій Головін.

Єврорегіон «Слобожанщина» робить новий крок у розвитку прикордонних відносин

Про це сьогодні в ході міжнародної науково-практичної конференції «Українсько-російське прикордоння: стан та перспективи співпраці», присвяченої 10-річчю створення єврорегіону «Слобожанщина», розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов.

Питання прикордонного співробітництва Росії і України у майбутньому залишиться пріоритетним

На Харківщині відбулось пленарне засідання міжнародної науково-практичної конференції «Українсько-російське порубіжжя: стан та перспективи співробітництва», що присвячена 10-річчю створення єврорегіону «Слобожанщина». У його роботі взяли участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, начальник управління зовнішньоекономічних зв`язків і міжнародних відносин Денис Ткачов, заступник голови Громадської палати Бєлгородської області Віктор Овчінніков та інші почесні гості.

Харківська спеціалізована музична школа-інтернат отримала фортепіано «Steinway» від фонду Леоніда Кучми

Сьогодні екс-Президент України Леонід Кучма вручив Харківській спеціалізованій музичній школі-інтернату подарунок – фортепіано «Essex» компанії «Steinway». Інструмент куплений і доставлений Президентським фондом Леоніда Кучми «Україна». Також участь у церемонії вручення взяли заступник голови ХОДА Ігор Шурма та піаніст, лауреат міжнародних конкурсів  Олександр Романовський. Як зазначив Леонід Кучма, всього в Україні такі музичні інструменти отримають 75 музичних шкіл, приблизно однакова кількість кожній області. Наразі свій подарунок отримали Київ, Дніпропетровськ, а тепер і Харків.

Семінар для районних друкованих ЗМІ дає можливість редакторам разом обговорити спільні проблеми

Сьогодні в м. Вовчанськ відбувся загальнообласний семінар для редакторів районних комунальних друкованих засобів масової інформації, організований Департаментом масових комунікацій ХОДА. Його провели директор Департаменту масових комунікацій Вікторія Маренич і директор Юридичного департаменту Харківської облдержадміністрації Артур Мартін і взяли участь редактори всіх районних газет і обласної газети «Слобідський край».

Правова освіта населення є одним із пріоритетів державної політики

Одним з напрямків реалізації в Харківському регіоні завдань Віктора Януковича щодо громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної політики є діяльність ХОДА та її консультативно-дорадчого органу, яким є Харківська обласна міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення. Про це повідомив в ході прес-туру ЗМІ Харківщини до Вовчанського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов. За його словами, правова освіта населення є одним з пріоритетів державної політики. На останньому засіданні ради, яке відбулося 31 жовтня цього року, було розглянуто кілька питань. Перше питання: діяльність закладів культури міста Харкова і області по підвищенню рівня правової освіти населення, співпраця у вказаному напрямку з правоохоронними органами, органами виконавчої влади та громадськими організаціями. Друге питання: про результати соціологічного дослідження рівня правової культури школярів і студентів Харківської області.

Події дня

Сьогодні, 15 листопада, о 10:00 в ауд. 6-80 ХНУ імені В.Н. Каразіна почнеться Міжнародна науково-практична конференція «Українсько-російське порубіжжя: стан та перспективи співробітництва», присвячена 10- річчю створення єврорегіону «Слобожанщина»; о 12:00 в Юридичній академії України імені Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 77, зала №1) відбудеться урочисте засідання Вченої ради Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», присвячене Дню Університету; о 15:00 у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 88) відбудеться святковий концерт, приурочений до Дня Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого».

Відкрито Міжнародний музичний фестиваль виконавського мистецтва «Музика – наш спільний дім»

В Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті відбулося урочисте відкриття Міжнародного музичного фестивалю виконавського мистецтва «Музика – наш спільний дім». Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна учасників привітав заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Сьогодні у вас відразу два свята – 20 років фестивалю «Музика – наш спільний дім» і 70 років Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернату. Вітаю вас з цими прекрасними святами. Харків подарував світові цілу плеяду чудових виконавців і композиторів. Це земля священна для музики. Міжнародний фестиваль – це можливість дітям з інших територій спробувати свої сили на сцені, яка дала путівку в життя багатьом прекрасним музикантам. Відповідно до соціальних ініціатив Президента України, 2013 рік оголошено роком дитячої творчості, і ми сподіваємося, що діти, які братимуть участь у фестивалях і конкурсах, стануть талановитими музикантами. Бажаю учасникам успіхів, натхнення і щоб муза ніколи не покидала вас. Також я бачу тут багато батьків, і як батько двох синів хочу низько вклонитися тим людям , які привели своїх дітей у світ прекрасного», – підкреслив він.  

Законодавство щодо лікування ув’язнених за кордоном має прийматися не під окрему людину. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує, що законодавство в частині можливості лікування ув’язнених за кордоном має прийматися не під окрему людину. «Моя позиція була, є і залишається такою, що всі громадяни України рівні перед законом. Верховенство закону, верховенство права - передусім воно стосується всіх на рівних. Жодних ексклюзивних підходів, я вважаю, тут не має ніхто, жоден громадянин. Конституція теж для всіх однакова», - сказав Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ в Запоріжжі.

Україна постійно веде переговори з Росією щодо відновлення обсягів товарообігу

Українська влада постійно веде переговори з Російською Федерацією щодо вирішення проблеми падіння обсягів товарообігу між країнами. Про це сказав Президент України Віктор Янукович. За словами Глави держави, сьогодні спостерігається значне зниження товарообігу з Росією - майже на 25%. «Ми не припиняли і не припиняємо переговори з нашими сусідами, ми ведемо цю роботу. Є надія, що знайдемо спільну мову. Дуже непросте питання», - сказав Віктор Янукович.

Сьогодні в Харківській області культивується 78 неолімпійських видів спорту

Про це сьогодні в ході відеоконференції на тему «Про розвиток фізичної культури та неолімпійських видів спорту» у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України сказав директор Департаменту молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, із 100 кращих спортсменів області,  які отримують стипендії губернатора, 16 представляють неолімпійські види спорту. У 2013 році ними завойовано 178 медалей міжнародного рівня.

На Харківщині буде прийнята власна програма розвитку фізкультури і спорту на період до 2018 року

У грудні 2013 року на Харківщині буде затверджена обласна соціальна програма розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя на 2014-2018 роки. Про це в ході відеоконференції на тему «Про розвиток фізичної культури та неолімпійських видів спорту» у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України сказав директор Департаменту молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

Курс на запровадження євростандартів в усіх сферах життя країни є незмінним. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ в Запоріжжі підкреслив, що для модернізації країни за європейськими стандартами потрібні не лише бажання, а й можливості.  «Ми прекрасно розуміємо, що шлях України лежить через модернізацію, через європейські стандарти, через гармонізацію українського законодавства. Цей шлях для нас є незмінним. Звичайно, на цьому шляху, крім великого бажання, яке ми маємо, повинні бути і можливості», - сказав Віктор Янукович.

Якщо місцева влада думає про своє майбутнє, вона зобов'язана створювати доступні умови для занять спортом

Серед важливих подій в сфері спорту у 2013 році перший заступник Міністра молоді та спорту України Сергій Глущенко назвав ухвалення вперше за роки незалежності України стратегії молодіжної політики до 2020 року. Основні підходи, закладені в ній, безпосередньо пов'язані зі здоров'ям нації. Про це він сказав, виступаючи в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Про розвиток фізичної культури та неолімпійських видів спорту».

Інтернет дає гарантію свободи, можливість почувати себе громадянами глобального інформаційного суспільства

Сьогодні під час прес-конференції голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький нагадав, що у часи газетного буму в США у 20-х - 30-х роках минулого сторіччя представники газетного бізнесу гостро ставили питання про свободу слова і незалежність, і уникали реєстрації друкованих ЗМІ, як це зараз відбувається в Україні із Інтернет-бізнесом. «Я розумію, що Інтернет є на сьогоднішній день не тільки засобом спілкування, але й освітньо-науковим і пошуковим ресурсом, засобом торгівлі. Тобто це є чистий феномен, але Інтернет на сьогоднішній день дає гарантію свободи, можливість почувати себе громадянами глобального інформаційного суспільства, громадянами землі. І тому я проти того, щоб спробувати на Інтернет одягнути узду. Я категорично проти цензури у будь-якій формі, навіть вишуканій», – розповів Василь Костицький.

За 9 місяців 2013 року Національною експертною комісією з питань захисту суспільної моралі досліджено 15 тисяч одиниць продукції

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький. «Ми досліджуємо тисячі одиниць різноманітної продукції. Це фотографії, сайти, фільми і таке інше. За 2011 рік експертною комісією досліджено 14 тисяч одиниць, за 2012- 25 тисяч одиниць, за 9 місяців цього року - 15 тисяч одиниць продукції», - сказав він.

Комісія з питань захисту суспільної моралі – це той важіль, через який держава дбає про права людини

Про це сьогодні на прес-конференції розповів голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький. Він зазначив, що завданням комісії є протидія поширення інформаційної продукції, яка містить пропаганду війни, національної ворожнечі, образи людини за національною чи релігійною ознакою, пропаганду насильства і жорстокості, поширенню порнографії та багато іншого. Також він зазначив, що одним з завдань комісії є сприяння розробці та праці професійних етичних кодексів.

Суспільна мораль – явище вищого порядку, це система цінностей, норм і правил. Василь Костицький

Таку думку голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький висловив сьогодні під прес-конференції. «Суспільна мораль не є сукупністю моральних устоїв журналістів, юристів, вчителів. Суспільна мораль є явищем вищого порядку – це система цінностей, норм і правил, які для усього суспільства є моральним імперативом, який все суспільство сприймає, як міру добра і справедливост», – сказав Василь Костицький.

15 листопада для підприємців Харківщини відбудеться інтернет - конференція стосовно земельних відносин в Україні

15 листопада 2013 року з 11.00 до 12.00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням Держземагентства у Харківській області проведе Інтернет-конференцію на тему «Земельні відносини в Україні у 2013 році. Практика застосування законодавчих змін».

Архів документів