Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області завдання щодо збереження мережі позашкільних навчальних закладів виконано на 100%

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту до Красноградського району повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він сказав, що на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» в Харківській області повністю укомплектована мережа позашкільних установ.

У селі Наталине планується побудувати приміщення для Будинку культури і спортивної зали

Територіальна громада має проявляти активність у вирішенні своїх проблем. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Красноградського району. Він зазначив, що село Наталине досить велике, близько 5 тисяч жителів. Дуже важливо, що місцева територіальна громада не сидить склавши руки, а активно займається розвитком свого населеного пункту. Жителі зберігають те, що дісталося від попереднього керівника, модернізують, і намагаються покращувати умови для дітей. Губернатор підкреслив, що для тих, хто щось робить і прагне розвиватися, в якості заохочення завжди будуть створюватися особливі умови.

Співпраця громадських організацій та органів влади дуже важлива

Під час «прямої лінії» у редакції газети «Слобідський край» заступник голови Громадської ради при обласній державній адміністрації Ірина Давидова зазначила, що співпраця громадських організацій та органів влади дуже важлива.

Найближчим часом Харківська область отримає приблизно 100 машин екстреної медичної допомоги

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Красноградського району повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Техніка застаріває, і її потрібно замінювати. 5 років тому були закуплені машини швидкої медичної допомоги, а тепер парк техніки час оновлювати. Цього року ми вирішимо цю проблему, тому що за ініціативою Президента України закуплено близько 1 тисячі машин екстреної медичної допомоги. Думаю, близько 100 машин найближчим часом отримає Харківська область», – зазначив він.

Харківська область серед лідерів по роботі, спрямованій на зменшення безробіття в регіоні

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту до Красноградського районного центру зайнятості повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він сказав, що навіть у складних економічних умовах влада робить все для того, щоб і у роботодавців, і у тих, хто шукає роботу, була можливість швидко і якісно знайти один одного.

Перший національний форум має стати початком великих змін у системі надання допомоги людям, які потерпають від рідкісних хвороб

Сьогодні в Харківському національному медичному університеті розпочався Національний конгрес «Рідкісні хвороби та вроджені вади розвитку як важлива медична та соціальна проблема ХХІ століття: діагностика, лікування, профілактика». Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна учасників конгресу привітав заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма. Також у відкритті форуму взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов, ректор Харківського національного медичного університету Володимир Лісовий, провідні науковці з України та інших країн.

У дошкільному підрозділі Наталинського НВК капітально відремонтовано харчоблок

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін разом з головою Харківської облради Сергієм Черновим, головою Красноградської РДА Романом Квартенком та директором Департаменту освіти і науки ХОДА Романом Шаповалом оглянув відремонтоване приміщення харчоблоку Наталинського НВК, ознайомився з роботою дошкільного підрозділу навчального закладу та вивчив проблемні питання школи.

Михайло Добкін вручив ключі від двох автомобілів для вивозу сміття у Краснограді (доповнено)

Сьогодні під час робочої поїздки до Красноградського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передав ключі від двох автомобілів для вивозу твердих побутових відходів працівникам Красноградського комбінату комунальних підприємств. «На прикладі роботи керівництва Красноградського району ми бачимо абсолютно правильний підхід до вирішення проблеми переоснащення або модернізації техніки для житлово-комунального господарства. На центральній площі міста – дві машини. Одна – нова, яка придбана за бюджетні кошти, а друга – після капітального ремонту. Її не списали, а привели в порядок за невеликі гроші, і вона буде служити ще 3-5 років, а може, й більше. Ми такі методи економії бюджету вітаємо», – зазначив він.

Красноградський районний центр зайнятості переїхав у нову будівлю

Сьогодні під час робочої поїздки до Красноградського району голова Харківської ОДА Михайло Добкін відвідав новий Красноградський районний центр зайнятості. Разом із ним з роботою центру ознайомилися голова Харківської облради Сергій Чернов та заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов. Губернатор оглянув інформаційно-довідковий сектор, в якому диспетчер-консультант здійснює прийом громадян, і де вони знайомляться з електронним пристроєм – тачскріном для самостійного пошуку вакансій, які є в районі, області і навіть країні. Потім він відвідав інформаційний сектор, де знаходяться тематичні добірки для різних категорій громадян, у тому числі – комп’ютерізоване робоче місце для осіб з інвалідністю та комп’ютер вільного доступу для всіх відвідувачів. Також Михайло Добкін ознайомився із сектором підбору роботи, де особисті консультанти здійснюють прийом громадян, оглянув клас, де безробітні навчаються основам комп’ютерної грамотності та проходять комп’ютерне тестування, зал для семінарів з населенням та відділ взаємодії з роботодавцями.

До уваги журналістів! (доповнено)

Сьогодні, 19 листопада, о 12:00 в конференц-залі Держпрому (майдан Свободи, 5, 2-й під'їзд, 2-й поверх) почнуться урочисті збори, присвячені початку Переможної ходи - «День артилерії та ракетних військ»; о 13:00 в Органному залі Харківської філармонії (вул. Університетська, 11) відбудеться репетиція музикантів на трьох скрипках видатних майстрів Антоніо Страдіварі, Джузеппе Гальяно і Доменіко Монтаньяна.

Харківська область утримує лідерські позиції зі створення ОСББ

Про це у програмі «Від влади до громади» на обласному радіо розповів голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, минулого року Харківська область найкраще в Україні впоралася із завданням зі створенню ОСББ. «Ми всі прекрасно розуміємо, що для створення ОСББ необхідно спочатку привести в порядок будинок або групу будинків, провести ремонти, і вже в нормальному експлуатаційному стані передати новим структурам, які будуть від імені мешканців управляти будинком або групою будинків. Сьогодні у зв'язку зі складною економічною ситуацією таких можливостей немає ні в обласному бюджеті, ні в державному. Ми все одно знаходимося серед лідерів, але кількість ОСББ цього року буде створено менше у порівнянні з минулим роком», - зазначив Михайло Добкін.

З'явилася унікальна можливість отримати державні гарантії для реалізації проекту «Село майбутнього»

Про це в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що одне з основних завдань влади у супроводі проекту «Село майбутнього» полягає у створенні умов, за яких інвестор буде готовий фінансувати проект. Завдяки підтримці Кабінету Міністрів з'явилася унікальна можливість отримати державні гарантії для реалізації тих чи інших проектів на території України з метою активізації економіки.

На сьогоднішній момент вдається без збоїв виплачувати заробітну плату співробітникам бюджетної сфери

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Фінансова ситуація в країні непроста. Наше завдання сьогодні - забезпечити дохідну частину бюджету в плані фінансування захищених статей. Це заробітна плата, харчування в школах, дитячих садках, лікарнях, медикаменти, оплата енергоносіїв. На сьогоднішній момент, об'єднавши всі зусилля - центральної, обласної, районної та міської влади, нам вдається без збоїв виплачувати заробітну плату бюджетникам і працівникам комунальних підприємств. Я думаю, що ми завершимо цей дуже напружений рік для бюджету без боргів для бюджетних організацій по заробітній платі», - сказав Михайло Добкін.

Діалог влади з суспільством має бути постійним. Михайло Добкін

На Харківщині постійно ведеться робота з розвитку громадянського суспільства і залучення громадськості до формування державної та регіональної політики – це було одним з перших доручень Президента України після обрання в 2010 році. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Діалог із суспільством має бути постійним, влада повинна стирати всі межі, які у нас традиційно існували між можновладцями та громадянським суспільством. Крім того, ні для кого не секрет, що активне громадянське суспільство в нашій країні тільки в стадії формування, і роль громадських організацій та об'єднань разом дуже значуща в цьому процесі», – підкреслив він.

Вперше за 20 років великий врожай зернових не призводить до обвалу цін на внутрішньому ринку

На сьогоднішній момент в Україні немає жодних внутрішніх проблем, пов'язаних з намолотом великого врожаю. Ціна на зерно не падає, що дуже важливо для аграріїв. Навпаки, в останні кілька днів спостерігається тенденція до зростання. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «За 20 з гаком років незалежності ми вперше знаходимося в ситуації, коли великий врожай зернових не призводить до обвалу цін на внутрішньому ринку і зубожіння тих, хто це зерно вирощував. Навпаки, він дає можливість заробити всім – і тим, хто це вирощував, і тим, хто кредитував, і тим, хто займається виробництвом і продажем добрив, ввозить сільськогосподарську техніку. Заробляє в цілому економіка нашої країни», – зазначив губернатор.

Для успішного економічного прориву Україні необхідно завойовувати нові ринки

Таку думку висловив голова Харківської ОДА Михайло Добкін в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо. «У Києві під егідою Президента України Віктора Януковича відбувся Регіональний економічний форум в рамках Всесвітнього економічного форуму. У ході форуму розглядалися різні сценарії подальшого розвитку України. Я підтримав оптимістичний шлях розвитку нашої країни. Він повністю збігається з інтересами і вибудованими пріоритетами нашого регіону. Всі бачення фахівців сходилися в тому, що для успішного економічного прориву нашій країні необхідно завойовувати нові ринки. Не ті традиційні ринки, де ми вже маємо певні успіхи, а абсолютно нові, де у нас є величезний потенціал для зростання. Це стосується сільського господарства, IT-сфери, виробництва електричної енергії та створення логістичної мережі, щоб Україна і, зокрема, Харківська область стали реальними партнерами для транзитних трафіків переміщення товару всередині Європи», - сказав Михайло Добкін.

Україна має стати одним з трьох лідерів з продажу зерна на світовому ринку

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Великий врожай – це не сюрприз для аграріїв, це закономірний підсумок дуже важкої, заздалегідь спланованої роботи. Я думаю, що це не останній рекорд, який показує Харківська область. Ми йдемо до нашої заповітної мети – Україна має стати одним з трьох світових лідерів з продажу зерна на світовому ринку. Це не просто економічне питання, це питання також лежить в наднаціональній площині, тому що сьогодні продовольча безпека у світі обговорюється дуже часто, і Україна розглядається як одна з небагатьох держав, яка здатна вирішити частину проблем, пов'язаних з нестачею продуктів у світі. Для нас це питання дуже важливе», – заявив він.

На Харківщині повністю сформована мережа позашкільних установ

Сьогодні на Харківщині повністю сформована мережа позашкільних установ. До її структури входить 105 закладів, повністю укомплектованих педагогічними кадрами. Про це сказав у програмі «Від влади до громади» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Харківські студенти стали переможцями Всеукраїнських молодіжних Дельфійських ігор

4 перших місця в 4 номінаціях – саме такою перемогою увінчався виступ студентів вищих мистецьких навчальних закладів Харкова на Всеукраїнських молодіжних Дельфійських іграх «Енергія молодих», що проходили 15–18 листопада 2013 року в рамках Року дитячої творчості в Києві. Харківська команда переможців у складі Дмитра Гергеля (Харківське музичне училище ім. Б.М. Лятошинського, номінація «баян/акордеон»), Богдана Харченка (ХНУМ ім.І.П. Котляревського, номінація «саксофон»), Юлії Філіпської (ХНУМ ім.І.П. Котляревського, номінація «музична композиція»), Марії Тарасюк (ХНУМ ім.І.П. Котляревського, номінація «джазовий спів») також візьмуть участь у Гала-концерті переможців ігор, який відубедться в Національній музичній Академії ім. П. І. Чайковського.

Харків'янка Ганна Ушеніна виграла командний чемпіонат Європи з шахів

Збірна України з шахів достроково стала переможцем чемпіонату Європи серед жінок, який триває у Варшаві. У передостанньому, восьмому турі українки перемогли збірну Вірменії з рахунком 3:1. Набравши 15 командних очок (сім перемог і одна нічия - зі збірною Грузії), збірна України стала недосяжною для найближчих переслідувачів - збірних Росії та Польщі - у яких перед останнім туром по 12 очок. Про це повідомив офіційний сайт Федерації шахів України. До складу збірної команди України входили Ганна Ушеніна, Катерина Лагно, Марія Музичук, Наталія Жукова, Інна Гапоненко; головний тренер - Михайло Бродський.

Захист прав пацієнта та медичного працівника - беззаперечний атрибут повноцінного та якісного функціонування системи охорони здоров’я

Як зазначив під час круглого столу «Модельна платформа консультування громадян стосовно права на охорону здоров’я» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, діяльність місцевої влади відповідно до соціальних ініціатив Президента України спрямована, передусім, на модернізацію системи охорони здоров’я. «Ми прекрасно розуміємо, що правове поле, в умовах якого зараз працюють медики, потребує удосконалення, оскільки дуже багато норм українського законодавства декларують одне, а в дійсності це є дві різні речі. Тому наша діяльність спрямована на максимальне задоволення потреб наших громадян в отриманні медичної допомоги на всіх рівнях: від первинної ланки до академічних науково-дослідних інститутів», - підкреслив Ігор Шурма.

Взаємодія України та Азербайджану в енергетичній сфері зміцнить позиції обох держав у регіоні. Віктор Янукович

Взаємодія України та Азербайджану у сфері енергетики є однією із пріоритетних. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович у заяві для ЗМІ за підсумками українсько-азербайджанських переговорів. За його словами, Україна є надійним транзитером енергоносіїв, тоді як Азербайджан виступає їх надійним постачальником.

На Харківщині представлена ​​модель консультування громадян стосовно права на охорону здоров'я

Сьогодні в ході круглого столу «Модельна платформа консультування громадян стосовно права на охорону здоров'я» координатор програм з охорони здоров'я Ради Європи Мехрі Гафар-Заде презентувала концептуальну модель платформи консультування громадян, де вказані всі інструменти і відповідні структури, які повинні бути задіяні в країні для того, щоб допомогти її громадянам розвивати їх права на охорону здоров'я та рівень медичної грамотності населення.

Харків’яни відзначені державними нагородами України

За значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства Указом Президента України № 634/2013 ряд працівників агропромислового комплексу Харківщини відзначено державними нагородами України.  

Харківська обласна державна адміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу передчасної смерті ректора Української державної академії залізничного транспорту, доктора технічних наук, професора, академіка транспортної академії України, заслуженого працівника транспорту України Данька Миколи Івановича і висловлює співчуття рідним, друзям і колегам покійного.

Богодухівський район відзначив 90-у річницю від дня утворення

В районному Будинку культури відбулися святкові заходи «У барвистий вінок України вплітаю я пісню свою» з нагоди 90-річчя від дня утворення Богодухівського району. Зі святом жителів району привітав заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

На Харківщині відбувся третій Всеукраїнський фестиваль творчості дітей та молоді з обмеженими можливостями «Повір у себе, і в тебе повірять інші»

У м. Куп'янськ відбувся третій Всеукраїнський фестиваль творчості дітей та молоді з обмеженими можливостями «Повір у себе, і в тебе повірять інші». Учасниками фестивалю стали діти та молодь з обмеженими можливостями з різних міст України: Києва, Донецька, Житомира, Луганська, Запоріжжя, Хмельницького, Полтави, Сум, Львова, Вінниці, Харкова, Одеси, Маріуполя, Луганська, Чернігова, Черкас, Керчі. Харківську область представили селище Шевченкове, Куп'янський район і місто Куп'янськ.

З 20 по 24 листопада відбудеться XIV Відкритий фестиваль польської та української музики ім. Кароля Шимановського

З 20 по 24 листопада 2013 року на Харківщині відбудеться XIV Відкритий фестиваль польської та української музики ім. Кароля Шимановського. Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 20 листопада о 12:00 у Харківському національному університеті мистецтв ім. І.П. Котляревського (пл. Конституції 11/13), де виступатимуть лауреати фестивалю минулих років.

Події дня

Сьогодні о 09:30 у конференц-залі Обласної клінічної лікарні (проспект Правди, 13, головний корпус) розпочнеться круглий стіл на тему: "“Модельна платформа консультування громадян стосовно права на охорону здоров'’я"”.

Харківщина була, є і буде толерантною по відношенню до інтересів і культурних традицій один одного

Про це сьогодні перед початком концерту національно-культурних товариств та об'єднань регіону, присвяченого міжнародному Дню толерантності, заявила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич. «Слобожанщина - багатонаціональна родина. Сьогодні тут зібралися члени нашої великої родини, які відрізняються і за національними костюмами, і за кухнею, і за традиціями. Такі заходи дають можливість відчувати, що, незважаючи на те, що ми всі різні, ми всі разом. Зближення всіх представників різних націй і народностей, які живуть на нашій землі, дуже важливо. Харківщина була, є, і, я сподіваюся, залишиться тим регіоном, який багатонаціональний, але толерантний по відношенню до інтересів і культурних традицій один одного», - сказала Вікторія Маренич.

Архів документів