Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Європейці повинні так само поважати українські культурні традиції, як ми поважаємо культурні традиції Європи

Про це сьогодні в ході мітингу на підтримку євроінтеграційного курсу України сказав харківський художник Костянтин Савченко. Він зазначив, що в культурній сфері дуже важлива взаємна повага. «Я як творча людина багато їздив по Європі, вивчив досвід естетичної освіти і хочу сказати, що нам, безумовно, є чому вчитися у Європи, але і Європі є чому навчитися у нас. Українці – культурна творча нація. І дуже важливо, щоб європейці так само поважали наші культурні традиції, як ми поважаємо культурні традиції Європи. Я голосую за співпрацю з європейськими країнами, але на рівних умовах», – звернувся до присутніх Костянтин Савченко.

Студенти та молоді вчені Слобожанщини підтримують курс на євроінтеграцію

Харків вже зараз європейська столиця України, і студенти Слобожанщини сьогодні на мітингу підтримали курс на євроінтеграцію, який принесе впевненість у завтрашньому дні, нові зв'язки між вишами, високий рівень освіти. «У кожного міста є своя душа. У Харкова істинно європейська душа, це європейська культурна та освітня столиця України. Європейські цінності, про які так часто говорять, – це добре знайомі нам універсальні цінності, коли ми впевнені в завтрашньому дні, готові поважати і цінувати думку іншого, захищати і відстоювати власні інтереси. Ми підтримуємо обраний курс. Ми готові захищати наші права по-європейськи, захищати наші національні орієнтири, зберігати нашу культуру і прагнути до стратегічних цілей. Ми готові створити Європу в Україні тут і зараз», – зазначила аспірант Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Олександра Дейнеко.

Україна повинна добитися поваги і єдиних стандартів у роботі

Директор компанії міжнародних перевезень ПП «Гончаров» Валерій Гончаров в ході мітингу на підтримку євроінтеграційного курсу України на площі Свободи з жалем констатував, що українські перевізники знаходяться в нерівноправних умовах у питаннях економічної і транспортної співдружності порівняно з країнами ЄС. «Ми повинні добитися поваги і єдиних стандартів у роботі. Я вважаю розумним рішення про взяття паузи у підписанні Угоди про асоціацію України та Європейського Союзу. Наш Президент і голова ХОДА Михайло Добкін докладають багато зусиль для того, щоб наша країна стала гідною, рівноправною частиною Європи. Ми розуміємо і підтримуємо політику Уряду з побудови Європи в Україні і в нашому рідному Харкові», – сказав Валерій Гончаров.

Важливо працювати для поліпшення економічного становища України та підвищення життєвого рівня кожного жителя

Сьогодні в ході мітингу на підтримку євроінтеграційного курсу України на площі Свободи позицію Президента України підтримали представники вищих навчальних закладів Харківщини. Ректор фармацевтичного університету Валентин Черних подякував харків'янам, які вийшли на площу, і зазначив, що до підвищення життєвого рівня сьогодні прагне вся країна. «Сьогодні вся країна піднялася для того, що б ми жили по-іншому, для того, щоб у нас була гідна заробітна плата, для того, щоб у нас було більше можливостей в житті. Україна – молода країна. Ми шукаємо свій життєвий шлях, вчимося, беремо все краще у кожної з країн, виховуємо молоде покоління. Наші ВНЗ готують іноземних студентів для 110 країн, наші фахівці затребувані і в усьому світі. Я пишаюся нашою країною, нашими людьми і радий тому, що сьогодні стою перед вами», – звернувся він до учасників мітингу.

Євроінтеграція має будуватися на партнерських відносинах

Таку думку висловив під час мітингу на підтримку євроінтеграційного курсу України депутат обласної ради Іван Глянь. «Наші сільські трудівники підтримують позицію Президента та Уряду. За 22 роки незалежності України ми зуміли багато чого зробити у сфері агропромислового комплексу. Важкі часи 1995-1997 років минули, і сьогодні ми маємо певні результати. Харківщина переступила рубіж 4 млн. тонн зерна, Україна в цілому зібрала більше 60 млн. тонн зерна – і це все завдяки нашим працівникам. Я певен, що і в майбутньому ми будемо досягати нових успіхів. Ми сьогодні друга держава світу з реалізації зерна, але взаємне партнерство, яке нам пропонують в Європі, нерівноправне. Ми маємо для того, щоб підписати Угоду про асоціацію з ЄС, відмінити дотації для села, які і так невеликі у порівнянні з європейськими державами. Сьогодні саме завдяки цим дотаціям ми маємо значні економічні показники. Ми за євроінтеграцію, але при нормальних партнерських відносинах», – зазначив він.

Не можна вступати до Євросоюзу без створення потужного економічного фундаменту

Голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко в ході мітингу на підтримку євроінтеграційного курсу України на площі Свободи сказав, що при ухваленні рішення про підписання Угоди про асоціацією ЄС дуже важливо пам'ятати про те, що життєвий рівень громадян України не повинен погіршуватися. Він підкреслив, що Об'єднання профспілок Харківської області не згодне з тими умовами, які поставлені перед Україною. Такими, як підвищення вартості газу для населення, підвищення вартості комунальних послуг, заморожування заробітної плати, зменшення чисельності працюючих у бюджетній сфері.

Україна підпише Угоду про асоціацію на таких же умовах, як Польща і Прибалтика

Виступаючи на мітингу на підтримку євроінтеграційного курсу України, народний депутат України Дмитро Святаш зазначив, що сьогодні на площі Свободи зібралися люди, які створюють добробут України, люди, які роблять Україну сильною. «Президент України Віктор Янукович чітко сказав – ми підпишемо Угоду про асоціацію, але не той документ, в якому ні слова немає про наші робочі місця, про модернізацію наших підприємств або про безвізовий в'їзд до Європи. Ми підпишемо такий же документ, як підписали Польща, Латвія, Естонія, Литва, яким була дана величезна фінансова підтримка. Ми не можемо втрачати традиційний для нас ринок – Росію і Казахстан. Тому ми підтримаємо Президента України, підтримаємо Україну, підтримаємо Харків і наш європейський вибір. Європа – це ми!» – сказав народний депутат.

Харків’яни відзначені державними нагородами з нагоди річниці Акта проголошення незалежності України

Президент України підписав Указ №655/2013 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року». Згідно з цим документом низка харків’ян відзначена державними нагородами. Зокрема, орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено генерального директора товариства «Фармацевтична компанія «Здоров’я» (м. Харків) Олександра Доровського, орденом «За мужність» ІІІ ступеня – командира 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Харків Головного управління ДСНС України у Харківській області, сержанта служби цивільного захисту Сергія Іскрича, пожежного – рятувальника 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Харків Головного управління ДСНС України у Харківській області, молодшого сержанта служби цивільного захисту Вадима Чмужа (посмертно) та інспектора прикордонної служби відділення відділу прикордонної служби «Дергачі» Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, прапорщика Артема Шипіцина.  

Україна має увійти до Європи через парадні двері

До цього в ході мітингу на підтримку євроінтеграційного курсу України на площі Свободи закликав усіх харків'ян генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін. «Сьогодні на майдан вийшли харківські промислові підприємства. Тут 3000 турбобудівників, які прийшли підтримати Президента України, Кабінет Міністрів у тому, що нашій країні необхідно гармонізувати відносини як з Митним союзом, так і з ЄС. Ми не можемо одночасно втратити наші ринки, ми не можемо залишитися без замовлень, бо за нашими плечима харків'яни, сім'ї, наші робітники та їхні діти. Ми виступаємо за збалансоване ставлення до нашої життєвої перспективи. Ми закликаємо уряд продовжити політику компромісів і знайти рішення, яке дозволить нашій країні залишитися на існуючих ринках і звичайно, отримати доступ до ринків Європи. Ми закликаємо до того, що Україна повинна увійти в Європу через парадні двері. З високо піднятою головою, а не з простягнутою рукою», – сказав Віктор Субботін.

Україна посяде гідне місце серед європейських країн

У ході мітингу на площі Свободи народний депутат України Євген Мураєв, звертаючись до присутніх, сказав, що вперше за 22 роки незалежності України на чолі країни стоїть сильний Президент і надійний та патріотичний уряд, які відповідають за свій народ і дбають про його майбутнє. «Ми прийшли сьогодні на цю площу, щоб сказати, що будемо підтримувати нашого Президента на шляху створення сильної європейської держави. Держави, яка стане повноцінним партнером, з якою рахуватимуться і поважатимуть, а не розмовлятимуть мовою ультиматумів і місій. Ми закінчимо розпочаті реформи і зможемо побудувати сильну процвітаючу державу, яка посяде гідне місце серед європейських країн», - сказав Євген Мураєв.

На мітингу ухвалена резолюція на підтримку євроінтеграції України

Сьогодні в ході мітингу на площі Свободи була ухвалена резолюція на підтримку євроінтеграції України та дій Президента України Віктора Януковича. Михайло Добкін, звертаючись до присутніх на мітингу, наголосив, що відстрочення у підписанні Угоди про асоціацію з Євросоюзом – не відмова від амбітної мети, а мудре, хоч і вимушене, рішення держави, продиктоване виключно національними інтересами. «Президент України Віктор Янукович у Вільнюсі послав чіткий сигнал – Україна має намір підписати Угоду в найближчій перспективі. Визначивши пріоритетом рух на захід, ми зацікавлені у взаємовигідних зовнішньоекономічних відносинах з усіма країнами-партнерами. Не тільки ми, а й Європа потребує економічно сильної, демократичної, поважаючої себе і шанованої іншими української держави. У нас достатньо волі і сили, щоб побудувати таку Україну, якою б пишалися ми і наші нащадки. Будуємо Європу в Україні!» – зачитав Михайло Добкін витримки з тексту резолюції.

Для України дуже важливі добросусідські відносини і з Росією, і з Європою

З такими словами звернувся до мітингувальників на площі Свободи генеральний директор Харківського авіаційного заводу Анатолій Мялиця. «Сьогодні ми прийшли на цю площу, щоб підтримати рішення нашого Президента і Кабінету Міністрів про те, що ми повинні бути багатою європейською країною. Ми маємо прийти до Європи не з простягнутою рукою, а посісти там дійсно гідне місце. Для нас дуже важливі добросусідські відносини як з Росією, так і з Європою, адже літаки, які виробляє Харків, літають практично на всіх континентах. Вони користуються попитом в Європі, Латинській Америці, Африці та інших країнах. Давайте підтримаємо наше місто Харків, яке все більше і більше стає європейською столицею», – сказав генеральний директор Харківського авіаційного заводу.

Майбутні журналісти ознайомилися з режисурою екранного мистецтва

Сьогодні слухачі Школи юного журналіста прослухали лекцію на тему: «Режисура екранного мистецтва» від викладача факультету кіно- , телемистецтва Харківської державної академії культури Наталії Черкасової. «Для телевізійного журналіста важливо не тільки вміти писати, але і заздалегідь продумувати відеоряд, який буде показаний по телевізору. Сьогодні тут ми розберемося, як потрібно планувати сюжет, що для нього необхідно і як це має грамотно виглядати в ефірі. Я вперше зустрічаюся з учнями школи юного журналіста, але думаю, це не остання наша зустріч, оскільки багато школярів, які мріють про професію журналіста, хочуть працювати саме на телебаченні», – повідомила Наталія Черкасова.

Слухачі Школи юного журналіста поринули в сферу тележурналістики

Сьогодні, 30 листопада, відбулося чергове заняття Школи юного журналіста при Департаменті масових комунікацій ХОДА. У ході заняття юні журналісти побували на екскурсії в ХОД ТРК, де прослухали лекцію про історію харківського телебачення, ознайомилися з обладнанням телевізійної студії і режисерського пульта, дізналися про роботу журналіста, режисера і оператора. «Молодий режисер провів нам екскурсію і чітко, дохідливо все пояснив. Захотілося ще більше потрапити в це середовище. У майбутньому я хотів би почати свою діяльність з харківського телебачення, а взагалі хотілося попрацювати за кордоном», – розповів слухач школи Назарій Баглик.

Харків стане лідером в процесах євроінтеграції

Про це сьогодні в ході мітингу на підтримку євроінтеграційного курсу України на площі Свободи сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес. Мер міста приїхав на мітинг на велосипеді і піднявся з ним на сцену. Він підкреслив, що проїхав 40 км на підтримку курсу Президента України Віктора Януковича і всіх, хто ратує за євроінтеграцію. «Харків – єдине місто в Україні, яке удостоєне 4-х нагород Ради Європи. Харків зустрічав Євро-2012, а сьогодні готується до Євро-2015. Харків – місто науки, молоді, культури та промисловості, потенціал Харківського регіону дуже великий. Харків – місто майбутнього, і ми всі зацікавлені в тому, щоб ми були європейським містом і жили в європейській країні. Перемога буде за нами, разом ми подолаємо всі труднощі, які стоять перед нами. І я впевнений в тому, що саме Харків стане лідируючим містом в процесах євроінтеграції», – сказав Геннадій Кернес.

Україна увійде до Європейського співтовариства сильною і рівноправною державою

Про це сьогодні в ході мітингу на підтримку євроінтеграційного курсу України сказав голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що наше місто – місто-трудівник, місто науки, місто вищої освіти. Харків подарував світові трьох нобелівських лауреатів і є лідером в промисловому виробництві. Наукові установи, вищі навчальні заклади, високі стандарти середньої освіти, творча інтелігенція, молодь – все це робить Харків європейським містом вже сьогодні.

На площі Свободи відбувається мітинг на підтримку євроінтеграційного курсу України

Більше 100 000 осіб зібралося на найбільшій площі Європи, щоб висловити свою підтримку політиці Президента України. У мітингу беруть участь представники вищих навчальних закладів, провідних підприємств міста, студентства та всі небайдужі жителі Харківщини. Біля сцени розгорнуто два з'єднаних полотнища прапорів – прапор України і прапор Європейського Союзу. Також мітингувальники тримають численні гасла з закликами «Нам до душі європейські цінності!», «Ми – рівноправні партнери з ЕС!», «Молодь України – за євроінтеграцію!», «ЄС – так! Скороченню робочих місць – ні!»

На Лозівському конезаводі немає заборгованості із зарплати

Сьогодні про це під час скайп- конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України повідомив голова Лозівської райдержадміністраціі Богдан Рева. «Сьогодні я повинен віддати належне ДП «Конярство України». Протягом року була погашена заборгованість із заробітної плати, яка була допущена конезаводом. Підприємство стабільно працює , стабільно виплачується заробітна плата», - повідомив Богдан Рева.

В Куп'янському районі з'явиться полігон твердих побутових відходів

Про це розповів під час скайп-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Куп'янської РДА Геннадій Ківшар. «Сьогодні ведуться роботи з проектування. Планували, що все запрацює в першому півріччі 2014 року. Для району бідою є траса Луганськ – Харків. Люди, які їдуть нею на ринок «Барабашово», викидають все, що їм не потрібно, на узбіччя траси, а це шкодить району. Полігон знаходиться у відомстві виконкому міськради Куп'янська. Лінія з переробки сміття буде налагоджена в самому Куп'янську. Дев'ятнадцять сільських рад будуть займатися доставкою сміття», – повідомив Геннадій Ківшар. 

У 2014 році в Краснокутському районі працюватиме 2 цукрових заводи

Про це повідомив сьогодні під час скайп-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Краснокутської райдержадміністрації Віктор Ечкенко. «Вирощуванням цукрових буряків в районі займається 4 підприємства. Цього року було засіяно 2110 га буряків, врожайність яких склала до 500 ц/га. Наступного року ми плануємо засіяти буряком 4100 га, тому що в 2014 році на території Краснокутського району працюватиме 2 цукрових заводи – Пархомівський і Мурафський. Зараз йдуть ремонтні роботи на Пархомівському цукровому заводі, де буде відкрито приблизно 400-440 додаткових робочих місць. Це дуже добре для району – будуть відрахування до бюджету, а люди отримають заробітну плату. Це означає розвиток району. На Мурафському заводі – близько 300 робочих місць», – зазначив він.

Первомайський район планує побити власний рекорд із збору зернових

Про це сьогодні розповіла під час скайп- конференції в ході Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України заступник голови Первомайської райдержадміністрації Ірина Бомко. «Ми можемо порадіти за успіхи наших сільгоспвиробників. Цього року ми намолотили ранніх зернових 111 тисяч тонн, а з урахуванням кукурудзи - 204 тис. тонн. Це рекордний врожай для нашого району. Що стосується врожайності, то по раннім зерновим вона склала 46,2 ц/га, а по кукурудзі на зерно - практично 50 ц/га. Тільки жорсткі вимоги до землекористувачів, мається на увазі посів елітою 1-ї і 2-ї репродукції, дало такий результат. І ми бачимо, що це не граничний результат. У нас є потенціал, і ми можемо дати більше. Ми дуже раді, що не підвели нашого губернатора, який робив високу заявку на урожай Харківської області. І практично всі райони виправдали його довіру»,- сказала Ірина Бомко.

На Печенізькому водосховищі будуть розводити осетрову рибу

Сьогодні під час скайп-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров розповів, що робота над проектом з розведення осетрової риби на Печенізькому водосховищі триває. Інвестиційний проект знаходиться на завершальній стадії розробки, вітчизняний інвестор тісно співпрацює з представниками Німеччини. «Роботи будуть проводитися на базі Печенізького рибгоспу. Це дуже серйозний проект, його вартість біля 7-8 млн. евро, на його потрібен час, а реалізовуватиметься він буде у декілька етапів. На першому – розведення молодняку осетрової породи риби, наступний – розведення маточного поголів’я, третій – отримання якісної продукції по виготовленню чорної ікри», – зазначив керівник району.

У Сахновщині працює програма «Віддалене село»

Про це сьогодні розповів під час скайп-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Сахновщинської районної державної адміністрації Віталій Яковенко. Він зазначив, що програма «Віддалене село» працює у Сахновщині біля двох місяців.

На модернізацію обладнання Новоівановського цукрового заводу витрачено понад 30 млн. грн.

Про це сьогодні під час скайп-марафону за участю керівників районних державних адміністрацій Харківської області в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України повідомив голова Коломацької районної державної адміністрації Володимир Кужель. «Новоіванівський цукровий завод працює стабільно. Його внесок у бюджет району дуже великий. Ми отримуємо платежів від цукрового заводу близько 2-х млн. грн. За останні два роки керівництвом підприємства проведена велика модернізація обладнання заводу. На що було витрачено понад 30 млн. грн.», - сказав він.

Аграрії Нововодолажчини зібрали рекордний врожай

Про це сьогодні під час скайп-марафону за участю керівників районних державних адміністрацій Харківської області в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України повідомила голова Нововодолазького району Світлана Ротач. «Ми в цьому році можемо говорити про рекордний збір врожаю ранніх і пізніх зернових, який склав 230 тис. тонн. Наш район за всі роки існування вперше має такий рекордний збір врожаю. Тому це наше досягнення», - сказала вона.

Будівництво нового гідропарку у селищі Пісочин планується завершити до кінця травня 2014 року

Про це сьогодні розповів під час скайп-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар. За його словами, роботи з розчистки дна ріки Уди розпочалися на цьому тижні. Вздовж берега, де планується створити зону відпочинку, дно ріки буде вирівняно від 1 м до 4 м. Кошти на обладнання гідропарку в сумі 250 тис. грн. вже надійшли від водного господарства.  

У Чугуївському районі планується перевести на альтернативне паливо установи системи охорони здоров'я

Сьогодні під час скайп-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко розповів, що район повністю готовий до зимового періоду. Повністю заготовлені пісок і сіль, відремонтована снігоприбиральна техніка, укладені договори з підприємствами про допомогу при розчищенні доріг. Також Володимир Лобойченко розповів про використання в районі альтернативних джерел палива.

Євген Савін вручив нагороди переможцям обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена»

Сьогодні в спортивному комплексі НТУ «ХПІ» відбулася церемонія нагородження переможців XV обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена». Кращих освітян області привітали заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови облради Олена Олешко та заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов.

У Шевченківському районі планується зібрати найбільший урожай зернових за всі роки незалежності

Про це сьогодні розповів під час скайп-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України керівник апарату Шевченківської РДА Віталій Писаренко. Він зазначив, що цього року в районі буде найвищий валовий збір зернових і зернобобових культур за усі роки незалежності. «Зараз зібрано 115 000 тон, але продовжується збір кукурудзи, і ми очікуємо, що цього року у нас буде 135 000 тисяч, тобто – найбільший для нашого району валовий збір зернових та зернобобових культур за всі роки незалежності. Підвищення результативності врожаю стало можливим завдяки закупівлі нової техніки, яка дозволяє зменшити втрати при збиранні», – зазначив керівник апарату Шевченківської РДА.

У селі Вовківка Кегичівського району до Нового року планується запустити газопровід

Про це сьогодні розповів під час скайп-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Кегичівської райдержадміністрації Сергій Ясенок. «У нас готується пуск газопроводу в селі Вовківка. Він, звичайно, затягнувся, вже більше року, як він побудований. Йде процес остаточної шліфовки документів. Це великий і дуже серйозний об'єкт для нашого району. Це найголовніше і позитивне, і хотілося б до Нового року все це включити для того, щоб споживачі отримали газ та опалення. На сьогодні змонтовано підключення близько 50 будинків, як тільки буде включений газ у цих будинках, всі інші відразу приступлять до монтажу та підключення газової мережі», – Сергій Ясенок.

Архів документів