Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Оцінку подіям останніх днів має дати суд. Віктор Янукович

Оцінку подіям останніх днів у зв’язку з проведенням масових акцій має дати суд після завершення розслідування. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю журналістам українських телеканалів. «Я не маю сьогодні права давати оцінку тому, хто винний, наскільки винний», - сказав Глава держави, повідомивши, що на сьогодні створено кілька слідчих груп.

Найближчим часом у Брюсселі відбудуться переговори щодо умов підписання Угоди з ЄС

Найближчим часом Україна проведе переговори з представниками Європейського Союзу щодо умов підписання Угоди про асоціацію. Про це Президент України Віктор Янукович повідомив під час інтерв’ю журналістам українських телеканалів. Глава держави повідомив, що сьогодні мав телефонну розмову з Президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, під час якої було досягнуто домовленості про візит української робочої групи до Брюсселя для продовження обговорення умов підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС. «За домовленістю готуємо таку робочу групу, яка поїде в Брюссель, і ми почнемо цей діалог», - сказав Віктор Янукович.

Засудження Президентом дій співробітників міліції з розгону мирного «майдану» - це вже визнання влади в тому, що була допущена помилка

Таку думку висловив в ефірі програми «Харків online. Вечір» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Засудження Президентом дій співробітників міліції з розгону мирного «майдану» - це вже визнання влади в тому, що була допущена помилка. Говорячи про цю помилку, відразу даються команди щодо усунення та покарання тих, хто винен у цьому. Це не просто визнання якихось помилкових дій, це ще бажання зробити так, щоб шляхом покарання винних не кортіло нікому більше так чинити. Це не пошук крайнього. У цій ситуації не повинні постраждати прості міліціонери - ті, хто виконував наказ вищого начальства. Звичайно ж, такі ситуації необхідно передбачати. Роз'яснювальна робота з суспільством через засоби масової інформації повинна бути ще більшою. Адже багато людей обманюються політиками і вірять їх словам, обіцянкам як істинно останній інстанції, не розуміючи, що ними намагаються маніпулювати», - сказав Михайло Добкін.

Європейський союз не хоче втратити Україну

В ході програми «Харків online. Вечір» на ХОД ТРК голова облдержадміністрації Михайло Добкін розповів, що Президент України Віктор Янукович сьогодні провів ряд телефонних переговорів зі своїми європейськими колегами і домовився про продовження переговорів щодо поліпшення умов для підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Всі свої сили, знання, досвід і вміння ми зобов'язані направити на єднання нашого народу і на те, щоб зробити державу сильнішою. Михайло Добкін

Про це сказав у програмі «Харків online. Вечір» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми повинні бути консолідованим суспільством хоча б тому, що коли ми об'єднані над вирішенням кількох завдань, ми однозначно стаємо сильнішими. Нас більше поважають як усередині країни, так і за її межами. Суспільство, не розколоте політиками на різні частини, є більш здатним для укладання угод у відношеннях із зовнішніми партнерами. Важче вносити розбрат в наше суспільство, якщо ми єдині і стиснуті в один кулак. Я впевнений, що після того, як схлинуть всі емоції, опозиційні політики зрозуміють, нарешті, що будь-яка їх робота, спрямована на розкол нашого суспільства, а значить на розкол держави, нікому не приносить користі. Ні їх виборцям, ні тим, хто не бачить в них провідних політиків нашої держави. Але незалежно від того, голосують за них люди чи ні, ми зобов'язані всі свої сили, знання, досвід і вміння направити на єднання нашого народу і на те, щоб зробити державу сильнішою», - зазначив Михайло Добкін.

Ми обов'язково повинні ліквідувати протистояння, яке виникло в нашому суспільстві. Михайло Добкін

Про це в ефірі програми «Харків online. Вечір» заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Наша держава сьогодні переживає непрості часи. Політика вивела з нормального життя цілі міста, області. Хтось пікетує, хтось перекриває дороги, захоплює будівлі, а хтось просто займається веселим проведенням часу, простоюючи на площах і вулицях різних міст свій робочий час, тим самим говорячи про те, що вони страйкують. Все це мине, були в нашій країні часи важчі, були злети, падіння. Я сьогодні говорив на сесії обласної ради: все, що нас не вбиває, робить нас сильнішими. Ми обов'язково повинні ліквідувати те протистояння, яке виникло в нашому суспільстві. Ми повинні усі зробити з цього певний висновок і в майбутньому не допустити ситуацій, за яких люди будуть виходити на вулиці незадоволеними тими чи іншими діями. Тут можна працювати і на попередження таких ситуацій, але найголовніше, ми повинні бути в постійному діалозі з нашим суспільством», - повідомив Михайло Добкін.

Україна не погодилася з умовами підписання Угоди про асоціацію, але не змінювала курс на євроінтеграцію

Про це в ефірі програми «Харків online. Вечір» заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Лідери опозиційних партій грають на настроях тієї частини нашої країни, де ефект від Угоди про асоціацію буде максимальним. Вони не грають на настрої Східної України, де ефект буде діаметрально протилежний, де ми втратимо робочі місця, де закриються підприємства, де потрібно буде нести величезні витрати з приведення продукції до тих стандартів, які вимагає Європа. Тому, напевно, тут влада недопрацювала, не довівши до людей всі складнощі і проблеми, які можуть бути на нашому шляху при вступі до Європи. Але, найголовніше, що ніхто не відміняв курс на євроінтеграцію. Ми не погодилися з умовами, але ми не сказали, що ми розвертається і йдемо в інші союзи. Ми поставили вимоги, щоб, враховуючи складну економічну ситуацію, в тристоронньому порядку, підключивши Російську Федерацію, нам дозволили виробити максимально сприятливі умови для адаптації України вже в новому європейському співтоваристві. Я не бачу тут нічого поганого для нашого суспільства і держави», - сказав Михайло Добкін.

Харківський регіон отримує всі необхідні кошти з держбюджету

У програмі «Харків online. Вечір» на ХОД ТРК голова облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що якщо буде блокована робота Кабінету Міністрів, це відіб'ється на роботі всіх регіонів: і тих, хто страйкує, і тих, хто працює. Голова ХОДА зазначив, що сьогодні на Харківщині немає збоїв з фінансуванням з державного бюджету - регіон отримує всі необхідні кошти.

Одне з основних завдань регіонів - працювати і наповнювати дохідну частину бюджету. Михайло Добкін

Про це в програмі «Харків online. Вечір» на ХОД ТРК розповів голова облдержадміністрації Михайло Добкін. Він ще раз підкреслив, що Харківщина не приєднається до страйку. Губернатор зазначив, що сьогодні одне з основних завдань в регіонах - працювати, наповнювати дохідну частину бюджету, робити все, щоб економіка вибиралася з тих непростих умов, куди її загнала світова криза і популістська політика попередніх урядів.

Спроба окремих політиків провести антиконституційний переворот не увінчалася успіхом

Про це в ефірі програми «Харків online . Вечір» заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Ми всі стали свідками дуже напруженого протистояння, яке було останні дні в Києві. На мій погляд, потрібно зробити для себе певні висновки. Перше - у нас дуже організоване суспільство. Люди, які виходять мирно висловити свій протест та незгоду з тими чи іншими рішеннями Кабінету Міністрів та місцевої влади, вміють це робити, абсолютно не порушуючи законів. Ті політики, які намагаються на цій хвилі зняти для себе додаткові політичні бали, так і не змогли завоювати довіру людей. Опозиція намагалася з усіх боків підібратися до мітингувальників, щоб організувати їх для проведення масштабної революції. На мій погляд, ніяка це не революція. Це спроба антиконституційного перевороту, яка не увінчалася успіхом. Мудрість наших людей була вище підлих бажань окремих політиків. На сьогоднішній момент події в Києві говорять про те, що немає довіри серед населення до опозиціонерів. Претензії, які пред'являються влади, мають багато в чому конструктивний характер. Їх можна вирішувати спокійним шляхом, в діалозі, реалізовуючи побажання людей вже в реальному житті» , - сказав голова ОДА.

Дуже важливо, щоб масові акції були мирними. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності дотримання усіма сторонами законів під час проведення масових акцій. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам українських телеканалів. «Коли ми говоримо, що ми будуємо демократичну державу, демократичне суспільство, - а ми всі громадяни однієї країни, - важливо, щоб учасники цього суспільства і процесів, що відбуваються, дотримувалися законів. Не має значення - чи то представники влади, правоохоронних органів, чи то учасники цих акцій. Всі повинні обов'язково виконувати закони нашої держави», - сказав Віктор Янукович.

Пенсійний фонд продовжує роботу, спрямовану на підвищення рівня інформованості населення

Про це сьогодні, в ході прес-конференції розповіла заступник начальника Головного управління Пенсійного Фонду України в Харківській області Тетяна Піпченко. «Інформація про рівні пенсійного страхування, про види пенсій представлена на сайті Пенсійного Фонду та на сайті нашого Головного управління. У кожному управлінні Пенсійного фонду є фахівці, які дадуть роз'яснення з потрібних питань. Також у кожному пенсійному управлінні працюють інформаційні кіоски. Вони дозволяють самому пенсіонерові отримати інформацію про стаж, про розмір пенсії та інші нюанси, що його цікавлять», - сказала Тетяна Пипченко.

У грудні середній розмір пенсій по Харківській області складе 1489 грн.

Згідно з соціальними ініціативами Президента України було встановлено підвищення пенсій у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. Так з 1 січня 2013 року прожитковий мінімум для непрацездатних громадян, на підставі якого проводиться перерахунок пенсій усім категоріям, був встановлений в сумі 894 грн., з 1 грудня - 949 грн. Перерахунки пенсій вже проведені. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила заступник начальника Головного управління Пенсійного Фонду України в Харківській області Тетяна Піпченко.

Пенсії на Харківщині виплачуються своєчасно і в повному обсязі

Сьогодні в ході прес-конференції заступник начальника Головного управління Пенсійного Фонду України в Харківській області Наталя Тарасенко розповіла, що надходження власних коштів до бюджету Пенсійного фонду з урахуванням частини єдиного соціального внеску за 9 місяців 2013 року склали 6817,2 млн. грн., що більше аналогічного періоду минулого року на 321,3 млн. грн., або на 4,9%.

У Харкові відбудеться фінал Всеукраїнського конкурсу талантів «Урок казки»

3 грудня 2013 року о 10.00 в ДК Київського району (вул. Скрипника, 7) відбудеться фінал Всеукраїнського конкурсу талантів «Урок казки», в рамках соціального проекту «Свято дитячих мрій». Головною метою «Уроку казки» є підтримка талановитих дітей та молоді в різних видах мистецтва. У конкурсі візьмуть участь діти з дитячих садків, загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, художніх шкіл, палаців дитячої та юнацької творчості, коледжів, шкіл-інтернатів та спеціалізованих навчально-виховних комплексів Харківського регіону.

Михайло Добкін - гість програми «Харків online. Вечір»

Сьогодні о 18:30 голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін візьме участь у програмі «Харків online. Вечір» на ХОД ТРК.

На приведення українських стандартів до європейських необхідно мінімум 5 років і кілька десятків мільярдів євро

Про це сьогодні в ході позачергового засідання сесії Харківської обласної ради заявив народний депутат України Дмитро Святаш. «З тих, хто прийшов на мирний мітинг, я думаю, менше 1% знають, скільки сторінок в договорі про асоціацію, скільки статей, скільки розділів. А також навряд чи знають, що ні в одному з 7 розділів і 486 статей ні слова не сказано навіть про можливість безвізового в'їзду до Європи. У цьому їх обдурили керівники опозиції. Ні слова не сказано про подальшу перспективу приєднання України до Євросоюзу. Не позначені навіть якісь часові параметри. Зате там дуже чітко прописані параметри договору про вільну торгівлю. Дуже гарний договір для європейців. Український ринок відкривається відразу, європейський теж відразу. Тільки на приведення наших стандартів до європейських необхідно від 5 до 7 років і кілька десятків мільярдів євро. Це 120 тисяч стандартів, через які наша продукція не може потрапити на європейські ринки. Це дуже довгий процес. А європейська продукція може потрапити в Україну з першого дня. Приєднання до будь-якого міжнародному інституту це складний і важливий процес. Курс на євроінтеграцію залишається незмінним. Ми проведемо консультації з нашими європейськими та російськими партнерами. Знайдемо кращий спосіб для того, щоб зберегти економічну безпеку країни, робочі місця і майбутнє наших дітей. Ніякої відставки уряду не буде. Ми будемо працювати над добробутом наших сімей і майбутнім наших дітей», - сказав Дмитро Святаш.

Потрібно бути прагматистами і мати свою чітку думку - тоді ми чогось досягнемо

«Я проти всяких революцій, я, як і міський голова Геннадій Кернес, за еволюцію . Еволюція це складний процес. Ми всі кричимо про те, що хочемо в Європу, а ви подумайте, якщо у нас більше 40% товарообігу з Росією. Завтра припинить роботу «Турбоатом», авіаційний завод та інші. Що ви будете говорити сім'ям цих людей? Розповідати їм про євроінтеграцію?» - підкреслив у ході позачергової сесії обласної ради директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко. За його словами, кілька днів тому в Словаччині, яка нещодавно вступила до Євросоюзу, музиканти місцевого оркестру розповіли, що їм доводиться їздити на заробітки до Австрії, граючи на похороні.

Україні необхідно зберегти основного торгового партнера

Про це сьогодні в ході позачергового засідання сесії Харківської обласної ради заявив народний депутат України Анатолій Гіршфельд. «В Україні законодавчо закріплений курс на євроінтеграцію. Його ніхто не оспорює. Але нам потрібно зберегти основного торгового партнера. Адже сьогодні ми в Росію продаємо в основному продукцію машинобудування . Ту продукцію, яку абсолютно не чекають на європейських ринках. Ми сьогодні вже конкуруємо і з російськими , і західними компаніями, які мають божевільну державну підтримку. А ми в силу ряду причин не можемо підтримувати промисловість , як це слід було б, і як це роблять ті країни , з якими ми конкуруємо . Тому завдання у Президента стояло вкрай складне . І він відверто сказав про це у зверненні до народу : зуміти зберегти курс євроінтеграції , але при цьому, щоб наші підприємства не втратили основні ринки збуту, а це робочі місця та надходження до бюджету», - сказав він.

Наш вибір - не революція, а еволюція. Геннадій Кернес

«Я підтримую євроінтеграцію, курс Президента України та дії Кабінету Міністрів щодо стабілізації ситуації в країні. В Харкові зараз робоча обстановка, люди вийшли на роботу і адекватно оцінюють події в країні. Для тих, хто не розуміє, ми збираємо сесії і ведемо роз'яснювальну роботу. І ніхто не збирається обговорювати введення надзвичайного стану, про який ходять необгрунтовані чутки. Наш вибір - не революція, а еволюція - для того, щоб люди хотіли тут жити, працювати, щоб молодь мала роботу»,- зазначив у ході позачергової сесії обласної ради Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Необхідно зберегти Україну як реальний суб'єкт європейської політики

Про це сьогодні в ході позачергового засідання сесії обласної ради заявила ректор Харківського гуманітарного університету «Українська народна академія» Катерина Астахова. «Ситуація дуже тривожна. Тривожно тому, що більшість людей сьогодні не розуміють, що відбувається. Це дуже серйозна ситуація. У утвореному трикутнику Київ - Брюссель - Москва інтереси всіх сторін оголилися до межі. Українська еліта виявилася перед нерозв'язною для неї проблемою: як зберегти Україну як реальний суб'єкт європейської політики. Ми сьогодні допустили ситуацію, за якої українське суспільство абсолютно переконане в тому, що воно об'єкт міжнародної політики. Ми весь час до когось приєднуємося, весь час кудись вступаємо. Одна з найсерйозніших проблем для мене сьогодні це те, що в Україні стає все менше і менше людей, які розуміють, що ми самі щось можемо, що нам ніхто нічого не дасть і не зробить. У регіоні, в Україні ми повинні багато чого зробити самі», - сказала Катерина Астахова.

Харківська облрада ухвалила заяву про суспільно-політичну ситуацію в державі

Сьогодні депутати Харківської обласної ради затвердили заяву про суспільно-політичну ситуацію в державі. За це рішення проголосували 94 депутати обласної ради. Текст заяви:  

Промислові підприємства Харківщини готові допомогти в забезпеченні порядку в регіоні

У ході позачергового засідання сесії Харківської обласної ради генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін заявив, що підприємство працює в напруженому режимі, у три зміни без вихідних, і колектив не допустить, щоб була дестабілізація на підприємстві. «Ми хочемо спокійно працювати, колектив не допустить, щоб була дестабілізація на підприємстві. Сьогодні ініціатива робочих зібрати такі дружини для забезпечення порядку. Ми вийдемо на прохідні, не допустимо жодних провокацій у нас на підприємстві. Наша позиція відома, ми, звичайно ж, європейська країна, і ми прагнемо до Європи, але наші ринки на Сході. У нас 10 турбін на відвантаження в Росію, 3 в Казахстан, по 1 в Індію і Латинську Америку, і ще трохи більше 5% відвантаження на Європу», - сказав Віктор Субботін.

У закликах до загальнонаціонального страйку немає сенсу і логіки

Про це сьогодні в ході позачергового засідання харківської обласної ради розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що сьогодні опозиція вимагає загальнонаціонального страйку, але Харківщина не приєднається до нього. «Ми забезпечували і забезпечуємо безперебійну роботу всіх об'єктів життєзабезпечення нашого регіону. Ми проводимо опалювальний сезон, працюють школи, дитячі садки, лікарні, промислові підприємства, транспорт. Ми не приєднаємося до цього страйку. У ньому немає сенсу і логіки», - сказав Михайло Добкін.

Люди мають право мирним способом висловлювати своє ставлення до тих чи інших подій в нашій державі. Михайло Добкін

«Мирні акції, звичайно ж, мають місце бути. Згідно з нашою Конституцією і нашими законам люди мають право мирним способом висловлювати своє ставлення до тих чи інших подій, які відбуваються в нашій державі. Президент України Віктор Янукович неодноразово підкреслював, що поважає думку і право людей на мирні зібрання. Проти жодного мирного зібрання, за винятком цього нещасного випадку в Києві, не була і не буде піднята рука правоохоронної системи», - сказав у ході позачергового засідання сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

Ми не допустимо порушення конституційного ладу. Сергій Чернов

Голова Харківської обласної ради в ході засідання позачергової сесії зазначив, що політикани, які вивели людей на вулиці, не можуть контролювати як себе, так і велику кількість людей на площі. «Вони закликають до ескалації, порушення конституційного ладу, всеукраїнського страйку. Людей використовують наосліп, вони не зможуть взяти на себе відповідальності, якщо завтра зупиняться підприємства. Ми не допустимо, щоб подібне повторилося на Харківщині. Ми не допустимо, щоб у Харкові порушувалася робота державних установ, комунальних підприємств, щоб люди не могли доїхати на роботу», - підкреслив Сергій Чернов.

Можливості для спокійного діалогу не вичерпані. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході позачергового засідання сесії Харківської обласної ради заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Сьогодні в цьому залі проходить не просто сесія. Сьогодні в цьому залі відбувається подія, яка дуже важлива для нашого суспільства. Люди повинні отримати чіткий сигнал від тих, хто взяв на себе відповідальність за все, що відбувається в нашому регіоні, що в Україні є не тільки Київ, в Україні є не тільки західні області. В Україні є такі регіони як Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Луганська області, Крим, де жалюгідні спроби розхитати ситуацію повністю провалюються. Якщо ми сьогодні не зупинимо процес ескалації протистояння в нашому суспільстві, якщо сьогодні ті деструктивні сили, які ведуть наше суспільство своїми закликами до громадянської війни, до протистояння в нашому суспільстві, ми, на жаль, отримаємо розкол нашої держави рівно по Дніпру. У праві ми допустити це? Я вважаю, що ні. Я вважаю, що в суспільстві не вичерпані всі можливості для спокійного діалогу і для того, щоб відокремити тих, хто знімає для себе вершки з того, що відбувається сьогодні в Києві, і тих, хто втягнутий в це протистояння, приходячи на площі виключно для участі в мирних акціях», - сказав Михайло Добкін.

У Харкові відбудеться безкоштовний семінар з питань прав інтелектуальної власності для бізнесу

4 грудня о 16.00 в залі засідань Держпрому (2 під'їзд , 2 поверх) відбудеться безкоштовний семінар на тему: «Права інтелектуальної власності для бізнесу». Під час заходу будуть розглянуті питання оформлення операцій з об'єктами права інтелектуальної власності; відповідальності за несанкціоноване використання інтелектуальної власності, що належить третім особам, та як відстояти свої права на інтелектуальну власність, якщо їх порушують треті особи.

Події дня

Сьогодні о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктора Ачкасова на тему: «Підсумки роботи Пенсійного фонду за 10 місяців. Перерахунок пенсій з грудня-2013»

Звернення до Українського народу з нагоди 22-ї річниці проведення Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України

Шановні співвітчизники! Дорогий Український народе! Сьогодні виповнюється 22-а річниця Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України. 1 грудня 1991 року відбувся безпрецедентний для нашої країни вияв прямого народовладдя, який засвідчив невідворотність демократичних змін у молодій європейській державі. Україна волею народу почала розвиватися як повноцінний самодостатній суб’єкт міжнародних відносин.

Архів документів