Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків’янам присуджені почесні звання

Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 663/2013 «Про відзначення державними нагородами України». Згідно з Указом, за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту та реабілітації інвалідів, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня інвалідів, почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ УКРАЇНИ» присвоєно: АКУЛОВІЙ Ользі Петрівні - директорові комунальної установи Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської обласної ради; САБАДІ Володимиру Петровичу - директорові комунальної установи Куп'янський психоневрологічний інтернат Харківської області.

Євген Савін привітав жителів області з Міжнародним днем людей з особливими потребами

Сьогодні в Харківському національному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня людей з особливими потребами. З вітальними словами до присутніх звернулися заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та заступник голови обласної ради Людмила Давидова. «Ви є взірцем для людей, які сумніваються, що і як робити. Ви – приклад того, як можна, маючи певні проблеми, вирішувати складні завдання і досягати високих результатів. Хотів би вам подякувати за те, що ви робите для багатьох, хто занепав духом або потрапив у складну життєву ситуацію. Ви незалежно ні від чого знайшли в собі сили і мужність довести, що можна жити і радіти життю. Особливо хочу виділити людей похилого віку. Мати таку активність, бути двигуном багатьох процесів – це потребує колосальних сил і енергії. Хочу вам всім побажати здоров'я, успіхів, настрою, наполегливості в досягненні мети і всього найкращого», – зазначив Євген Савін.

З 9 грудня у Харківській області розпочнеться Всеукраїнський тиждень права

З 9 по 14 грудня 2013 року в Україні проводитиметься Всеукраїнський тиждень права. За розпорядженням голови Харківської ОДА Михайла Добкіна від 30 вересня 2013 року № 389 затверджено план заходів на території Харківської області з метою забезпечення належного виконання загальнодержавних заходів із проведення Всеукраїнського тижня права. В рамках Всеукраїнського тижня права передбачено проведення освітньо-виховних і тематичних заходів інформаційного характеру (лекцій, семінарів, конференцій, круглих столів, зустрічей-діалогів тощо) у вищих, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах області; проведення навчань, лекцій та бесід з правових питань з працівниками підприємств, установ та організацій, в установах виконання покарань; надання громадянам через мережу громадських приймалень та юридичних клінік безоплатної первинної правової допомоги; оформлення тематичних інформаційних стендів та організацію книжкових виставок; показ фільмів Міжнародного фестивалю «Дні документального кіно про права людини».

Дуже важливо відродити Крим як здравницю України

Про це сьогодні на прес-конференції розповів міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв. Він підкреслив, що щорічно на кримське узбережжя їдуть близько 400 тисяч жителів Харкова і області, і оскільки для більшості з них Крим - насамперед пляж, то туди їдуть тільки в літні місяці. Але Крим як здравниця функціонує цілий рік.

2014 рік стане роком розвитку Харківщини

Відповідаючи на запитання журналіста Центрального радіо Ізраїлю Марка Кричевського, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що він підтримує вираження людьми своєї позиції мирним способом, і є категоричним противником того, що опозиція на сьогоднішній день заблокувала будівлі центральних органів влади. Він додав, що, на жаль, лідери опозиції виявилися нездатними надати чіткий план дій для людей, яких вони вивели на площі. «Для нас дуже важливо, що Харківська область працює у звичному ритмі, забезпечуючи безперебійну роботу всіх об'єктів житлово-комунального господарства, соціальної сфери, сфери охорони здоров'я. Закінчується рік, і ми повинні подумати про наступний, 2014 рік. З усього видно, що це буде рік розвитку регіонів. Ми повинні бути до цього підготовлені, а зараз спокійно чекати Новорічних свят, підбивати підсумки соціально-економічного розвитку і будувати плани на майбутнє. А в майбутньому нас очікує розвиток нашого регіону», – заявив Михайло Добкін.

Ми не завершуємо процес євроінтеграції, але нам потрібен час, щоб адаптувати економіку до європейських норм. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні дав інтерв'ю представникам іноземних ЗМІ. Зокрема, він розповів про те, що заява Харківської облради про суспільно-політичну ситуацію в державі конкретна і має чіткий зміст. «Він дуже зрозумілий і полягає в тому, що, не змінюючи вектор євроінтеграційного розвитку нашої держави, ми хочемо співпрацювати з Росією, виходячи з потреб промислових підприємств Харківщини. Ми не завершуємо процес євроінтеграції та не повертаємо країну в інший бік. Нам необхідний час для адаптації нашої економіки», - підкреслив Михайло Добкін.

Всі гострі питання і складні проблеми, які виникли, ми обов'язково розв'яжемо. Микола Азаров

Всі гострі питання і складні проблеми, які виникли, Уряд обов’язково розв’яже. У цьому запевнив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 4 грудня 2013 року. Прем’єр-міністр зазначив, що «всі, в тому числі наші партнери за кордоном, повинні зрозуміти, що влада, яка не вживає передбачених законом заходів для наведення порядку, захисту прав всіх, підкреслюю, громадян, для забезпечення життєдіяльності країни, яка насправді в цілому живе мирно і спокійно, така влада сама порушує закон». Глава Уряду переконаний, що влада на це не має права, тим більше, в такій гострій економічній ситуації і на порозі зими.

Бюджет 2014 року буде бюджетом розвитку регіонів. Віктор Янукович

Державний бюджет 2014 року буде спланований таким чином, щоб суттєво збільшити фінансування розвитку регіонів. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю журналістам українських телеканалів. «Бюджет 2014 року повинен бути бюджетом розвитку регіонів. Тому що вже запрацював регіональний фонд розвитку. І на наступний рік ми, можливо, вперше за всі роки незалежності, будемо мати такий цивілізований підхід до використання коштів на розвиток регіонів», - сказав Глава держави.

Привід для вуличних протестів вичерпано. Микола Азаров

Те, що стало приводом для вуличних протестів, на сьогодні вичерпане. У цьому запевнив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 4 грудня 2013 року. «Довіра, висловлена нашим Парламентом Уряду, дозволяє нам приймати рішення, необхідні як для врегулювання сьогоднішньої гострої ситуації, так і для стабілізації соціально-економічного стану в Україні, що є насправді головним завданням і головною відповідальністю нашого Уряду», - сказав Микола Азаров.

Дні Харківської області в Криму планується провести в 2014 році

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін сьогодні зустрівся з міністром курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександром Лієвим. У ході зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці в рамках угоди про партнерство. Як зазначив Олександр Лієв, Крим має зовсім небагато міст-партнерів: Київ, Львів, Дніпропетровськ і Харків. З цими регіонами Крим найбільш активно розвиває відносини. Зокрема, АРК дуже зацікавлена у співпраці в сфері санаторно-курортного лікування.

Харківщина є центром проведення реформ як регіональної влади, так і місцевого самоврядування

Таку думку висловив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» голова Харківської облради Сергій Чернов. Це стало можливим завдяки тому, що саме на Харківщині розташований провідний навчальний заклад – Національна юридична академія ім. Ярослава Мудрого, працює Національна академія правових наук. Як зазначив голова облради, в Харкові зосереджена юридична наука, є велика кількість практиків з питань державного і регіонального будівництва, а також місцевого самоврядування. Їх силами в регіоні реалізується завдання Президента про обговорення на місцевому рівні Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Реформа місцевого самоврядування необхідна територіальним громадам і жителям України

«Реформи місцевого самоврядування і територіальної організації влади, які готуються на виконання завдання Президента України, потрібні не для Європейського союзу або країн Митного союзу, вони потрібні для нашої держави, наших територіальних громад і наших людей», – зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» голова Харківської облради Сергій Чернов. За його словами, вони мають бути направлені на покращення надання послуг населенню, оптимізацію системи управління, законодавче врегулювання проблемних питань, які залишилися ще з Радянського Союзу. Необхідно проводити зміни, ухвалювати відповідні закони і нормативні документи, створювати умови для того, щоб територіальні громади були активними, а діалог з людьми – постійним. Сергій Чернов підкреслив, що люди ще на стадії підготовки мають розуміти, які рішення готує влада, і разом з нею розділяти відповідальність за реалізацію цих рішень.

Україна готова співпрацювати з Китаєм як на міжрегіональному, так і на міждержавному рівні

У м.Сіань відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Головою народного уряду провінції Шеньсі Лоу Ціньцзянем. «Думаю, що в ході сьогоднішньої зустрічі ми обговоримо шляхи співпраці, виходячи із структури економіки вашої провінції», - сказав Віктор Янукович на початку зустрічі. За його словами, для України цікавий досвід Китаю в питаннях розвитку IT-технологій, авіабудування, нафтогазової галузі.

Події дня

Сьогодні, 4 грудня, об 11:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція міністра курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександра Лієва; О 12:30 на базі туристичної компанії «Саловейко» (вул. Бурсацький спуск, 6, офіс 107) відкриється Кримський курортно-туристичний офіс; О 13:00 у Малій залі ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) відбудеться гала-концерт обласного фестивалю для людей з обмеженими можливостями здоров'я «На крилах натхнення», присвячений Міжнародному дню інвалідів.

Молодим поетам вручена Міжнародна слов'янська премія

Сьогодні в Харківському відділенні Національної спілки письменників України відбулося вручення Міжнародної слов'янської премії молодим поетам. Голова обласного відділення Національної спілки письменників України Анатолій Стожук нагадав, що робота з підготовки конкурсу почалася близько року тому, коли було ухвалено рішення про заснування премії.

У Харкові відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнського конкурсу талантів «Урок казки»

Сьогодні в рамках соціального проекту «Свято дитячих мрій» відбувся фінал обласного етапу 5-го Всеукраїнського конкурсу талантів «Урок казки». У ньому взяли участь понад 500 дітей віком від 6 до 16 років. Хоча, зі слів організаторів, у відбірковому турі конкурсу, який проводився заочно, через Інтернет, взяли участь понад дві тисячі дітей. Головною метою «Уроку казки» є підтримка обдарованих дітей та молоді, у тому числі з незахищених верств населення, в різних видах мистецтва. Ініціатором проведення конкурсу стала Всеукраїнська громадська організація «Дитинство».

Ваграма Гуляна звільнено з посади голови Зміївської РДА

Президент України Віктор Янукович підписав розпорядження про звільнення Ваграма Гуляна з посади голови Зміївської районної державної адміністрації Харківської області.

На Харківщині вживаються всі заходи для того, щоб жителі області відчували себе комфортно і безпечно, незважаючи на погіршення погодних умов

У Харківській області повністю забезпечено проходження опалювального сезону, всі підприємства паливно-енергетичного комплексу працюють за раніше затвердженим планами, робота жодної із служб не викликає питань чи нарікань. Про це повідомив в ході Всеукраїнської селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Також ведеться робота на дорогах області. На Харківщині випав перший сніг. Починаючи з сьогоднішнього дня, забезпечено цілодобове чергування співробітників Облавтодору, на 100% підготовлена техніка, заготовлено 70 тисяч тонн палива в матеріальному резерві області, завезені заздалегідь пісок і сіль. Затверджені всі 783 схеми розчищення доріг у разі рясних снігопадів», – поінформував він.  

Один з чотирьох мобільних загонів Укравтодору розташований на Харківщині

На випадок екстремальних погодних умов Укравтодором створені і приведені в готовність 4 мобільні загони загальною кількістю 64 одиниці техніки, які дислокуються у Київській, Харківській, Херсонській та Івано-Франківській областях. Про це повідомив в ході Всеукраїнської селекторної наради Голова Державного агентства автомобільних доріг України Євген Прусенко. Також він доповів про готовність дорожніх служб до роботи взимку. Зокрема, керівник Укравтодору зазначив, що для забезпечення безпечного проїзду автомобільними дорогами загального користування заготовлено 2 млн. тон піску, технічної солі та соляних розчинів – це більше за потребу.

Безперебійна робота систем життєзабезпечення – питання професіоналізму. Олександр Вілкул

Сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що, за інформацією Гідрометцентру, у найближчі три доби очікується погіршення погодних умов – небезпечні пориви вітру 15-20 м/с, зниження температури вночі до 9 град. морозу, а також мокрий сніг. У зв’язку з цим керівники регіонів мають посилити контроль за роботою відповідних служб і забезпечити безперебійну роботу всіх систем життєзабезпечення. «Бути професіоналом – це означає виконувати свій обов’язок в будь-яких умовах. Якою б емоційною не була ситуація, комунальники та рятувальники не мають права припиняти роботу. Вони повинні показати себе справжніми професіоналами і забезпечувати функціонування систем життєдіяльності. Люди мають бути в теплі, безпеці та отримувати об’єктивну інформацію. Уряд працює, системи життєзабезпечення працюють – це питання професіоналізму, а не емоцій», – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Одне з головних завдань - робота щодо роз’яснення положень Концепції реформування місцевого самоврядування

Про це в ході наради про реалізацію у регіоні завдання Президента України щодо обговорення на місцевому рівні Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади заявив заступник голови ХОДА – керівник апарату Василь Хома. За його словами, реалізація положень Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні передбачається у два етапи. До 2015 року проводиться роз’яснювальна роботу стосовно того, для чого необхідна реформа, які зміни очікують територіальні громади в результаті реформування тощо. З 2015 року почнуться зміни законодавчої бази, будуть внесені поправки в безліч законів, які регулюють сферу взаємовідносин органів місцевого самоврядування, місцевої державної влади.

За січень-жовтень підприємства Харківщини реалізували послуг більш ніж на 10,1 млрд. грн

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, протягом січня-жовтня поточного року один мешканець Харківської області в середньому отримав послуг на 3,7 тис. грн. «За цей період за інформацією Головного управління статистики в Харківській області підприємства реалізували послуг більш ніж на 10,1 млрд. грн. З них населенню було надано послуг майже на 3 млрд. грн. (29,5 % від загального обсягу), підприємствам, організаціям та іншим споживачам - на суму близько 7,2 млрд. грн. (70,5%). В середньому одне підприємство сфери реалізувало послуг майже на 2,6 млн. грн.», - зазначив заступник губернатора.

Молоді науковці з Харкова отримають президентські премії

Віктор Янукович підписав указ про присудження щорічних премій Президента України для молодих науковців, серед нагороджених – працівники харківських наукових інститутів та вишів. Згідно з документом, премію за цикл наукових праць «Створення нових функціональних матеріалів на основі тугоплавких оксидів та галогенідів лужних металів з контрольованим структурним станом» присуджено науковим співробітникам Інституту монокристалів НАН України Андрію Дорошенку і Костянтину Кулику, а також Олексію Лебединському з Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України.

Харків'янам призначені державні стипендії

Президент України підписав Указ № 658/2013 «Про призначення державних стипендій видатним діячам охорони здоров'я». Згідно з документом, ряду харків'ян були призначені державні стипендії. Зокрема, довічна стипендія була призначена Миколі Велігоцькому - 1940 року народження, заслуженому діячеві науки і техніки України, доктору медичних наук, професору, завідувачу кафедри торакоабдомінальної хірургії Харківської медичної академії післядипломної освіти.

У Харкові відкриється Кримський курортно-туристичний офіс

4 грудня о 12:30 на базі туристичної компанії «Саловейко» (вул. Бурсацький спуск, 6, офіс 107) відбудеться церемонія відкриття Кримського курортно-туристичного офісу. Через цей офіс здійснюватимуться програми з навчання лікарів та турагентів роботі з кримським санаторним турпродуктом, організація інфотурів до Криму, розповсюдження рекламної продукції, яку видають за замовленням Міністерства курортів і туризму АРК, і багато іншого.

У січні-жовтні аграрії Харківщини виробили 458,2 тис.т молока

Як заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, протягом січня-жовтня в Харківській області в господарствах всіх категорій було вироблено 95,4 тис.т м'яса в  живій вазі, 458,2 тис.т молока, більше 1 млрд. шт. яєць. «За даними Головного управління статистики в Харківській області сільгосппідприємства регіону в порівнянні з січнем-жовтнем минулого року збільшили випуск м'яса на 52,3%, молока - на 4,5%, яєць - на 4,1%. Населення області також стало випускати більше: м'яса - на 1%, молока - на 3,2%, яєць - на 4,5%»,- повідомив він.

В Україні забезпечено стабільне функціонування систем життєзабезпечення

Віце-прем’єр України Олександр Вілкул поставив завдання головам облдержадміністрацій, міським головам, керівникам підприємств теплокомуненерго, водопостачання, газопостачання, електроенергетики, дорожнього господарства та державної служби з надзвичайних ситуацій забезпечити стабільне функціонування систем життєзабезпечення. Зокрема, керівники мають взяти під особистий контроль роботу систем життєзабезпечення населення. Перевести роботу підприємств на посилений режим з цілодобовим чергуванням, забезпечити цілодобову наявність аварійних бригад. При виникненні будь-яких аварійних ситуацій для надання необхідної допомоги оперативно повідомляти в Центральну диспетчерську Мінрегіону.

Звернення Президента України з нагоди Міжнародного дня інвалідів

Шановні співвітчизники! Щорічно 3 грудня під егідою Організації Об'єднаних Націй відзначається Міжнародний день інвалідів. Цей день об'єднує всіх небайдужих до долі людей з особливими потребами. Сила духу, цілеспрямованість, воля та характер, які щоденно демонструють люди з обмеженими можливостями, є прикладом життєлюбності й оптимізму. Запевняю, що держава не залишить співгромадян, які мають інвалідність, наодинці зі своїми проблемами. На шляху створення безбар’єрного середовища ми вже маємо певні здобутки. Завдяки забезпеченню належної реалізації Закону України «Про зайнятість населення», який набрав чинності з початку нинішнього року, працевлаштовано кожного другого інваліда працездатного віку.

Події дня

Сьогодні о 10:00 в ДК Київського району (вул.Скрипника, 7) відбудеться фінал Всеукраїнського конкурсу талантів «Урок казки».

Бюджет 2014 року буде бюджетом розвитку регіонів. Президент України

Державний бюджет 2014 року буде спланований таким чином, щоб суттєво збільшити фінансування розвитку регіонів. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю журналістам українських телеканалів. «Бюджет 2014 року повинен бути бюджетом розвитку регіонів. Тому що вже запрацював регіональний фонд розвитку. І на наступний рік ми, можливо, вперше за всі роки незалежності, будемо мати такий цивілізований підхід до використання коштів на розвиток регіонів», - сказав Глава держави.

Архів документів