Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Китаї підписано ряд договорів і угод, які передбачають 8 млрд. дол. інвестицій в економіку України

Про це сьогодні в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Поки опозиціонери танцюють навколо вогнищ разом зі своїм найближчим оточенням, Президент країни знаходиться в Китайській Народній Республіці. У складі делегації присутні керівники деяких промислових підприємств, у тому числі, і харківських. Сьогодні підписано цілий ряд договорів і угод, які передбачають 8 млрд. дол. інвестицій в економіку України. Це ті гроші, які ми просили у Європи для модернізації нашої економіки, які пом'якшили б нашу євроінтеграцію і не дозволили закриватися нашим заводам. Харківський завод «ФЕД» разом із запорізьким заводом «Мотор-Січ» отримав прекрасне замовлення на виробництво і поставку агрегатів, які вони випускають. Ось простий прагматичний підхід, який замість роз'єднання нашого суспільства, дасть людям працювати і заробляти гроші», - сказав Михайло Добкін.

Влада і опозиція повинні сісти за стіл переговорів

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, для вирішення ситуації, що склалася, потрібен конструктивний діалог. Влада відкрито заявляла, що вона готова до нього, але опозиція не підтримала таку пропозицію. «Ми сьогодні маємо з вами фактично дві країни. Одна - мітингує, друга - справно працює, в тому числі, і за тих, хто сьогодні працювати не хоче. Вивели людей на вулиці - що далі? Який шлях виходу з цієї ситуації? Єдиний можливий вихід з ситуації - представникам влади та опозиції сісти за стіл переговорів. Необхідно домовитися, що і як виправити для того, щоб разом далі розвивати нашу країну, а не виводити людей на вулиці. Але до сьогодні від жодного представника опозиції я не чув такої пропозиції. Навпаки, вони закликають до революції, до зміни влади неконституційним способом, тим самим ще більше підігріваючи ажіотаж на вулицях і площах Києва», - сказав Михайло Добкін.

За масові заворушення у Києві мають понести покарання як представники міліції, так і мітингувальників

За все, що відбувається сьогодні в Києві, комусь доведеться відповісти. Президент України доручив Генеральному прокурору провести найретельніше розслідування і покарати винних у подіях на Майдані Незалежності в ніч з 29 на 30 листопада. Сьогодні допитуються і міліціонери, і учасники мітингу для того, щоб встановити істину і покарати всіх винних у трагедії. Про це сказав у програмі «Час влади» на ХОД ТРК голова ХОДА Михайло Добкін.

Рік учасників бойових дій на території інших держав спрямований на формування поважного ставлення до військовослужбовців у суспільстві

Про це повідомив в ході засідання регіонального Організаційного комітету з підготовки та проведення в Харківській області Року учасників бойових дій на території інших держав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У лютому наступного року ми відзначатимемо 25-ту річницю виведення радянських військ з Афганістану. У зв'язку з цим Президент України видав Указ про проведення в 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав. Завдання, які поставив перед нами Глава держави – це підвищення рівня соціального захисту, медичного обслуговування воїнів-інтернаціоналістів, а також сімей загиблих та померлих учасників бойових дій на території інших держав. Не менш важливою метою проведення Року учасників бойових дій на території інших держав є формування в суспільстві шанобливого ставлення до військовослужбовців, виховання в патріотичному дусі нашої молоді», – заявив він.

Харківським школярам продемонструють фільми про війну в Афганістані

У Рік учасників бойових дій на території інших держав не залишиться осторонь патріотичне виховання молоді – меморіальні дошки в пам'ять про ветеранів афганської війни будуть відкриті в їх рідних школах, відбудуться молодіжні фестивалі патріотичної пісні і «вахти пам'яті». Про це повідомив в ході засідання регіонального Організаційного комітету з підготовки та проведення в Харківській області Року учасників бойових дій на території інших держав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми не повинні приховувати, що Україна завжди, в тому числі, і в роки незалежності, була державою, яка, згідно з рішеннями ООН, брала участь у багатьох бойових конфліктах і надавала спеціальний контингент для наведення порядку і порятунку людських життів. Там служили і служать наші хлопці. Слід показувати і цю частину нашого життя», – підкреслив він.

Український Союз ветеранів Афганістану виступить з жорсткою заявою проти провокаційних і революційних настроїв

Необхідно жорстко виступити проти будь-яких провокаційних настроїв і закликів до революції, які звучать сьогодні в Україні. Про це в ході засідання регіонального Організаційного комітету з підготовки та проведення в Харківській області Року учасників бойових дій на території інших держав заявив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Ті хлопці, які кричать: «Революція! Революція!», не розуміють, чим це загрожує, які можуть бути наслідки. Легко запалити в душі молодої людини революційний настрій, тільки чим його потім гасити – болем, стражданнями? Я солідарний з Володимиром Миколайовичем Рижковим в тому, що Український Союз ветеранів Афганістану має виступити з жорсткою заявою проти провокаційних, революційних настроїв. Нам революції не потрібно. Революція завжди тягне за собою дуже плачевні наслідки. Вона понівечить не тільки фізично, а й морально багатьох молодих людей. Тому мир – це найголовніше, що ми повинні цінувати в цьому житті», – сказав він.

Схід України не сприймає інститутів влади, створених неконституційним шляхом. Михайло Добкін

Сьогодні в ході засідання регіонального Організаційного комітету з підготовки та проведення в Харківській області Року учасників бойових дій на території інших держав голова облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що сьогодні з трибун «майдану» часто звучать висловлювання, які розходяться з чинним законодавством, зокрема, заклики до штурму адміністративних будівель, міжнаціональної чи релігійної ворожнечі. «Ми – законослухняні люди. Ми живемо строго відповідно до Конституції та законів нашої країни. У нас є контакт з Президентом і його Адміністрацією, Кабінетом Міністрів, Верховною Радою, розуміння того, як ухвалюються всі розпорядження, починаючи від Києва і закінчуючи найвіддаленішим населеним пунктом. Ми жодних революцій не визнаємо, жодних незаконних органів влади не сприймаємо, і якщо хтось прийде до влади неконституційним шляхом, ми не визнаємо його ніколи. Ми зможемо реалізувати своє право захистити себе, свої сім'ї, людей, що проживають тут, і територію всіма законними способами. Їх існує предостатньо. Схід і Південь України ніяк не реагує на заклики до міжнаціональної чи релігійної ворожнечі», – зазначив він.

Україна та Китай переходять до практичної реалізації спільних проектів у різних галузях економіки. Віктор Янукович

Українсько-китайські документи, підписані в Пекіні за результатами переговорів під головуванням Президента України Віктора Януковича та Голови КНР Сі Цзіньпіна, розширюють спектр економічної співпраці між двома країнами. Як повідомив Президент України Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ, в ході переговорів сторони обговорили питання практичної реалізації економічного співробітництва.

Жоден ветеран афганської війни не підтримає закликів до екстремізму та насильства

Про це сьогодні в ході засідання регіонального Організаційного комітету з підготовки та проведення в Харківській області Року учасників бойових дій на території інших держав сказав голова правління Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану України Української Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. «У вівторок ми проводили Всеукраїнську селекторну нараду. Ми висловили жорстку позицію, що ніде – на жодному «майдані», на жодному майданчику, де відбуваються протестні акції, не може бути присутньою символіка Української Спілки ветеранів Афганістану. Президія Харківського обласного Союзу ветеранів ухвалила звернення, головний пункт якого – прибрати символіку української Спілки ветеранів Афганістану з усіх протестних майданчиків. Жоден порядний ветеран афганської війни, локальних конфліктів, збройних сил не має ніякого права знаходитись разом з тими політичними силами, екстремістськими угрупованнями, які закликають до насильства, фашизму, плюють на пам'ять великого покоління переможців – наших батьків і дідів», – заявив він.

Заклики до збройного зіткнення можуть призвести до незворотних наслідків

Це зазначив сьогодні в ході засідання регіонального Організаційного комітету з підготовки та проведення в Харківській області Року учасників бойових дій на території інших держав голова облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в даний час на вулицях і площах Києва різні громадські організації виступають перед людьми, видаючи себе за найбільш значущих в країні воїнів-афганців, ветеранів правоохоронних органів, членів Спілки офіцерів або чорнобильців, і представляють свою позицію так, ніби вона істинна в масштабах всієї України. Ці люди висловлюють вкрай радикальні точки зору і заявляють, що порядок на території "майдану" забезпечують воїни-афганці, які не допустять заворушень і готові силовим методом протистояти правоохоронцям.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні провів особистий прийом громадян в приміщення громадської приймальні ХОДА. Питання, які порушували мешканці регіону, стосувалися проведення інвентаризації земель у Харківському районі, оформлення документів та виділення земельної ділянки, патріотичного виховання та видання книги наших земляків.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 5 грудня 2013 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2485 закладів соціальної сфери (100%), з них 874 школи (100%), 674 дитячих (100%) та 937 лікувальних закладів (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

У цьому році Харківська область виборола 330 медалей на міжнародних змаганнях

Про це сьогодні під час круглого столу на тему: «Актуальні проблеми розвитку фізичної культури і спорту в Харківській області» розповів директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Перепелиця. «Минулого року ми Харківська область виборола 360 медалей на змаганнях міжнародного рівня. Станом на листопад цього року, ми вибороли 330 медалей. Думаю, що ми цей показник зможемо покращити», - сказав Дмитро Перепелиця.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Барвінківському районі

Станом на 5 грудня 2013 року в Барвінківському районі працює 24 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери: 18 дитячих закладів, 19 шкіл та 35 лікувальних закладів (72 заклади – 100%). До централізованого теплопостачання підключено 16 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій в Барвінківському районі на філії ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» Барвінківське підприємство комунального господарства працює диспетчерська служба, телефон (05757) 4-20-01.

Якщо люди перед нами ставлять важкі завдання, значить, вони нам довіряють. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході урочистих заходів, присвячених Дню місцевого самоврядування, розповів голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, завдяки тому, що Харківщина проігнорувала заклики до страйку, регіон забезпечує своїх мешканців медичною допомогою і теплом, продовжують працювати школи і дитячі садки, не зупиняються промислові підприємства.

Михайло Добкін привітав співробітників органів місцевого самоврядування

Сьогодні відбулися урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування. В урочистому заході брали участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, перший заступник голови облради Олена Олешко, мери міст, голови сільських і районних рад, а також інші почесні гості. Михайло Добкін привітав усіх присутніх зі святом і підкреслив, що в регіоні триває реалізація завдань Президента, спрямованих на реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Інтелектуальна власність – важлива складова ведення бізнесу

4 грудня при організації Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва, відбувся семінар на тему : «Права інтелектуальної власності для бізнесу». У відкритті взяв участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА – начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов. «Захист прав інтелектуальної власності є одним з найважливіших факторів розвитку сучасного суспільства. Вже на стадії виникнення ідеї виробництва, розробки виникають питання і проблеми», – сказав він.

Соціальний хліб на Харківщині не зміниться в ціні

Ціна на соціальний хліб у Харківській області залишається незмінною з лютого 2010 року. Про це повідомив в ході прямої телефонної лінії газети «Вечірній Харків» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні дійсно можна почути таку думку: раз зерна багато, ціна на нього впала – має знизитися і ціна на хліб. Однак на сьогоднішній день вартість хліба соціальних сортів на прилавках магазинів нижче його собівартості. Різниця між ціною хліба і собівартістю лягає на плечі держави. Аграрний фонд, виконуючи свої зобов'язання, надає можливість підприємствам, які займаються випічкою соціальних сортів, купувати борошно за соціальною ціною. Так що хліб дешевшати не буде. Однак я відповідально заявляю, що соціальний хліб і не подорожчає. Це умова прописана в меморандумі, підписаному обласною державною адміністрацією, виробниками хліба, Аграрним фондом і торговими мережами», – підкреслив він.

Євген Савін вручив потерпілим на виробництві ключі від 15 автомобілів

Сьогодні з нагоди Міжнародного дня людей з особливими потребами відбулася урочиста церемонія передачі спеціалізованих автомобілів ЗАЗ Sens. Ключі 15 потерпілим на виробництві вручив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

Україна і Китай мають величезний потенціал співпраці. Віктор Янукович

Співробітництво між Україною та Китаєм за останні три роки стрімко активізувалось на всіх напрямах, що становлять взаємний інтерес. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час другого українсько-китайського бізнес-форуму в Пекіні. «Ухвалені на найвищому рівні спільні ініціативи і плани є основою для подальшої успішної реалізації відповідних українсько-китайських програм і проектів», - підкреслив Президент.

Події дня

Сьогодні, 5 грудня, о 12:00  в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх) відбудеться відкриття виставки робіт викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання міста Харкова і Харківської області «Оспівана Шевченком Україна» у рамках проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині»; о 12:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудуться урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування; о 12:00  в Харківській державній академії фізичної культури (вул. Клочківська, 99, ауд. 228, 321) відбудеться круглий стіл на тему: «Актуальні проблеми розвитку фізичної культури і спорту в Харківській області»; о 13:00 у Харківській державній академії фізичної культури (вул. Клочківська, 99, ауд. 228, 321) відбудеться прес-конференція учасників XIIІ Міжнародної науково-практичної конференції «Фізична культура, спорт і здоров'я»;  о 13:00 в актовій залі Вовчанської районної державної адміністрації (м.Вовчанськ, вул.Леніна, 72) відбудеться бізнес-семінар для підприємців на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2013 році»; о 13:30 в Харківській державній академії фізичної культури (вул. Клочківська, 99, ауд. 228, 321) почнеться церемонія відкриття XIIІ Міжнародної науково-практичної конференції «Фізична культура, спорт і здоров'я»; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) почнеться засідання регіонального Організаційного комітету з підготовки та проведення в Харківській області Року учасників бойових дій на території інших держав.

У Харкові відбудеться XIIІ Міжнародна науково-практична конференція «Фізична культура, спорт і здоров'я»

5-6 грудня на базі Харківської державної академії фізичної культури відбудеться XIIІ Міжнародна науково-практична конференція «Фізична культура, спорт і здоров'я». У конференції візьмуть участь відомі вчені з 5-ти країн світу. Проведення заходу спрямоване на визначення перспективи інноваційного розвитку сфери фізичної культури і спорту; розвиток в регіоні нових форм олімпійського руху, спортивної роботи з підростаючим поколінням (з урахуванням досвіду інших країн); стимулювання розвитку інтелектуальних видів спорту, а також вдосконалення науково-методичного супроводу підготовки харківських олімпійців.

З червня 2014 року всі військовослужбовці за контрактом отримуватимуть грошове утримання в розмірі від 3 до 5 тис. грн.

Про це сьогодні в ході координаційної наради з виконання державної комплексної програми реформування та розвитку Збройних сил України на період до 2017 року повідомив заступник військового комісара Харківського обласного військового комісаріату, полковник Юрій Калгушкін. Він зазначив, що для Харківського обласного військкомату плановим завданням на цей рік було набрати на контрактну службу 373 людини. Вже підписали 381 людину. Важливим у досягненні такого показника є реалізація в регіоні завдань Президента України щодо військово-патріотичного виховання громадян.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Балаклійському районі

Станом на 4 грудня 2013 року в Балаклійському районі працює роботі 44 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери: 22 дитячих заклади, 38 шкіл, 39 лікувальних закладів та 1 об’єкт соціального захисту (100 закладів – 100%). До централізованого теплопостачання підключено 266 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Балаклійського району працюють диспетчерські служби: КП БРР «Балаклійські теплові мережі» телефон (05749) 2-25-98, КП БРР «Балаклійський водоканал» телефон (05749) 2-27-28, КП БРР «Балаклійський Житлокомунсервіс» телефон (05749) 5-35-76.

Президент України приділяє багато уваги патріотичному вихованню молоді

Про це сьогодні під час прес-туру представників ЗМІ в окрему механізовану бригаду сухопутних військ Збройних сил України, яка дислокується в м. Чугуєві, заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Наступного року відзначатиметься 25 років виведення радянських військ з Демократичної Республіки Афганістан. З ініціативи Президента та Кабінету Міністрів готується обширна програма, в якій передбачені і заходи, спрямовані на патріотичне виховання молоді. Згідно із завданнями Президента передбачено проведення просвітницької роботи у навчальних закладах: проведення уроків мужності, уроків пам'яті, відвідування музеїв, місць, де встановлені меморіальні дошки, пам'ятники загиблим воїнам», - сказав Василь Хома.

Для підприємців Вовчанського району буде проведено комплексний семінар щодо роз’яснення діючого законодавства

5 грудня 2013 року о 13.00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації на базі Вовчанської райдержадміністрації проводе зустріч з підприємцями у форматі бізнес-семінару на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2013 році». У якості експертів-доповідачів виступлять представники Головного управління Держземагенства України у Харківській області, Харківського обласного центру зайнятості, а також незалежні юристи.

Співпраця з кримськими партнерами допоможе залучити на Харківщину туристів з Крыму

Харківська область, як молодий регіон з точки зору розвитку туризму, планує використовувати багаторічний досвід міністерства курортів і туризму Автономної Республіки Крим, їх напрацювання, моделі проведення рекламних компаній, туристичного менеджменту . Про це сьогодні в ході відкриття в Харкові Кримського курортно-туристичного офісу сказав директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

У Харкові відкрився Кримський курортно-туристичний офіс

Сьогодні в Харкові відбулося відкриття Кримського курортно-туристичного офісу. Мета відкриття офісу - налагодження двостороннього туристичного потоку між регіонами. За словами міністра курортів і туризму АРК Олександра Лієва, уряд Криму вважає Харків одним з пріоритетних регіонів - партнерів. «Для нас Харківська область одна із стратегічних. Разом з Києвом Харків займає майже чверть усього туристичного потоку з України. Наша мета, щоб у кожному населеному пункті області було агентство, куди людина може прийти і отримати кваліфірованную допомогу у виборі санаторно -курортного лікування та оздоровлення», - сказав Олександр Лієв.

Скорочення особового складу Збройних сил України до 70 тисяч буде сприяти підвищенню його боєздатності

Про це сьогодні в ході координаційної наради з виконання державної комплексної програми реформування та розвитку Збройних сил України на період до 2017 року заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «З наступного року Збройні сили України переходять на контрактну службу. Призов на строкову службу буде тільки у внутрішні війська. Скорочення збройних сил до 70 тисяч осіб в сьогоднішніх умовах сприятиме підвищенню боєздатності. Перехід на контрактну форму служби – це необхідність, оскільки вдосконалення технологій збройних сил вимагає від сьогоднішнього воїна оволодіння технікою на досить високому рівні. За рік служби досить складно вивчити матеріальну базу того озброєння, яке сьогодні є. Ще з давніх часів говорили, що воюють не кількістю, а вмінням. Тому вміння сьогоднішнього солдата, офіцера має бути на високому рівні, і це найголовніше завдання», – сказав Василь Хома.

Співпраця лікарів і туроператорів сприятиме розвитку санаторно-курортного лікування

Сьогодні на прес-конференції міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв, говорячи про співробітництво Харкова і Криму в питаннях санаторно-курортного лікування, зазначив, що харківським лікарям було запропоновано ряд навчальних програм, спрямованих на освоєння безмедикаментозних методик реабілітації та оздоровлення.

Архів документів