Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Інформація про індекс інфляції по Україні у листопаді 2013 року

За інформацією Головного управління статистики в Харківській області індекс інфляції по Україні у листопаді 2013 р. становив 100, 2%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.  

Сьогодні у всіх школах Харківщини відбулися уроки «Права людини. Мої права і обов’язки»

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, започаткованого згідно з Указом Президента України у 2008 році, сьогодні відбувся прес-тур до Харківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 38 Харківської міської ради. Саме тут урок права для учнів 8-х та 10-х класів провела заступник директора Юридичного департаменту ХОДА – начальник управління правової та організаційно-контрольної роботи Тетяна Барановська. За її словами, протягом 9-14 грудня 2013 року в області буде проведено низку правоосвітницьких заходів. Це тематичні ігрові заходи в дитячих дошкільних закладах, уроки з права у школах, інтернатних закладах, організація виставок, науково-практичних конференцій тощо.

Президент України підтримав ідею щодо проведення загальнонаціонального круглого столу для знаходження компромісу

Перший Президент України Леонід Кравчук звернувся до Президента України Віктора Януковича з пропозицією провести загальнонаціональний круглий стіл для знаходження компромісу в ситуації, що виникла, і запросити до участі в ньому представників і влади, і опозиції. Віктор Янукович підтримав цю ініціативу. На його переконання, такий круглий стіл може стати майданчиком для порозуміння.

«Роганський м'ясокомбінат» працює стабільно

ТОВ «Роганський м'ясокомбінат» сьогодні працює у звичному режимі і постачає продукти харчування в усі регіони України. Про це в ході прес-туру по підприємствах Харківщини розповів директор м'ясокомбінату Андрій Семікоп. Він нагадав, що 7 років тому в підприємство було інвестовано кошти і закуплено європейське обладнання. Сьогодні «Роганський м'ясокомбінат» працює стабільно і виробляє 180 найменувань продукції, яка поставляється по всій Україні. Підприємство входить до десятки провідних підприємств України у своїй галузі.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Богодухівському районі

Cтаном на 9 грудня 2013 року в Богодухівському районі працює 35 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (95 закладів - 100%): 28 шкіл, 17 дитячих та 50 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.  

ДП «Електроважмаш» постійно вкладає кошти в модернізацію виробництва

Сьогодні в ході прес-туру на підприємства Харківщини директор ДП «Електроважмаш» Володимир Глушаков зазначив, що за підсумками року обсяг виробництва підприємства складе 2,1 - 2,2 млрд. На наступний рік обсяг виробництва планується в розмірі 2,5 млрд. грн. Директор також розповів, що на ДП «Електроважмаш» працює близько 7000 співробітників, і сьогодні всі вони на роботі.

Підприємство «Турбоатом» забезпечено замовленнями на найближчі 2 роки

Про це сьогодні під час прес-туру на харківські підприємства повідомив заступник начальника паротурбінного цеху ВАТ «Турбоатом» Руслан Миколаєв. Він зазначив, що підприємство працює стабільно, заробітна плата, яка в середньому становить 4,5 тис грн., виплачується вчасно. Портфель замовлень заповнений на 2014-2015 роки, основними замовниками є країни СНД. Так, в даний час цех виконує великий контракт на поставку обладнання для Ростовської атомної електростанції.

Усі підприємства Харківської області працюють у штатному режимі

Про це повідомив голова Харківської обласної адміністрації Михайло Добкін. «Впевнений, що політична ситуація, яка нагнітається в Києві, не вплине на роботу підприємств, які є головними платниками податків на Харківщині», - зазначив голова ХОДА. 

На Харківщині буде створена обласна громадська організація волонтерів «Я - волонтер»

В кінотеатрі «Боммер» відбувся перший обласний зліт волонтерів Харківської області. У ході заходу було ухвалено рішення створити обласну громадську організацію волонтерів «Я - волонтер», в яку можуть вступити всі волонтери Харківської області, котрі моють таке бажання. Також була обрана ініціативна група, яка займатиметься реєстрацією громадської організації. Крім цього, волонтери планують щорічно проводити ярмарок волонтерських проектів та конкурс соціальної реклами до Дня волонтера.

Проведення на Харківщині першого обласного зльоту волонтерів це велика подія

Про це в ході першого зльоту волонтерів Харківської області заявила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова- Рубан. «Те, що сьогодні проводиться перший обласний зліт волонтерів, я вважаю дійсно великою подією, в першу чергу для Харкова. Ми щасливі, що волонтерський рух набуває нових масштабів. Повірте, ми готові брати участь у всіх ваших заходах і надавати всіляку допомогу для того, щоб цей рух на Харківщині розвивався як можна швидше і щоб він був шанований людьми», - звернулася до присутніх Світлана Горбунова-Рубан.

Обласний зліт волонтерів має стати відправною точкою в тій величезній соціальній роботі, яку належить виконати в Харківській області

Виступаючи з вітальним словом на першому зльоті волонтерів Харківської області, директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич зазначила, що Департамент тільки починає вливатися у велику волонтерську сім'ю Харківщини. «Ми знаємо, на якому рівні знаходиться волонтерський рух в Харкові. Нехай перший обласний зліт волонтерів буде відправною точкою в тій величезній роботі, яку нам належить виконати. Мені дуже хочеться, щоб сьогодні кожен присутній укорінився в тій думці, що ми велика слобожанська родина, щоб зрозумів, що коли ми робимо щось на своєму місці, віддаючи частинку свого серця, то натомість отримуємо набагато більше», - сказала Вікторія Маренич.

Працівники місцевого самоврядування Харківщини відзначені державними нагородами

Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 671/2013 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня місцевого самоврядування». Серед нагороджених - працівники місцевого самоврядування Харківщини.

Розпочався перший зліт волонтерів Харківської області

У кінотеатрі «Боммер» розпочався перший зліт волонтерів Харківської області. У заході беруть участь директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, голова громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації Ірина Давидова, представники громадських організацій Харківської області.

У галереї «Бузок» відкриті виставки «Натхнення» і «Чарівний садок»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося урочисте відкриття виставки молодих художників «Натхнення» та виставки батіку «Чарівний садок». Виставку батіку в малій залі галереї представили майстри Антоніна Савченко і Ганна Червонна, які працюють у творчому дуеті з 2008 року. Їхні роботи успадкували кращі живописні традиції Харківської художньої школи і, разом з тим, декоративні тенденції, властиві майстрам народного розпису. «Наша ідея була в тому, щоб від батіку, який спочатку був декоративним мистецтвом, перейти до живопису, передати об'єм і простір. У нашому експерименті ми використовували різні матеріали: від повсті до друку на тканині. Роботи виконані аніліновими фарбами в техніці гарячого батіку на бавовняній тканині і віскозному шовку», – зазначила Антоніна Савченко.

Культура - це місток, який сприяє налагодженню людських відносин і бізнесу

Сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін провів робочу зустріч з радником з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні, директором Французького інституту в Україні паном Еріком Тосатті і директором Французького інституту в Харкові Гійомом Мартеном. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов.

Господарствами Харківської області під урожай 2014 року засипано 96% насіння ярих зернових до потреби

Господарствами Харківської області під урожай 2014 року станом на 06 грудня 2013 року засипано насіння ярих зернових и зернобобових культур в кількості 49040 тон або 96% до потреби, яка складає 51110 тон. Про це сьогодні повідомив перший заступник начальника Державної інспекції сільського господарства в Харківській області Руслан Голубенко. «Високі репродукції насіння ярих зернових и зернобобових культур складають 22660 тон або 83% до кондиційного насіння (27220 тон). Насіння еліти 450 тон, перша і друга репродукція 22210 тон. Насіння наступних репродукцій складає 16%, або 4560 тонн», - сказав Руслан Голубенко.

Циркуляція вірусу грипу на території області не зареєстрована

Починаючи з 40-го тижня поточного року (з 01.10.2013) у Європейському регіоні та Україні реєструються випадки захворювань на грип типів В, А, в т.ч. А (H1N1), А (H3N2). Циркуляція вірусу грипу відзначена в 7 областях України: Полтавській, Донецькій , Івано-Франківській, Вінницькій, Рівненській, Кіровоградській, Запорізькій. Про це в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомила начальник Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області Тетяна Колпакова.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася виставка «Оспівана Шевченком Україна»

У рамках проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині» 5 грудня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася традиційна виставка робіт викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання міста Харкова і області «Оспівана Шевченком Україна». Цього року на розгляд експертної комісії було надано більше 100 робіт, з яких 62 склали нинішню експозицію. Їх автори представляють 26 шкіл естетичного виховання міста та області. «Виставка присвячена 200-річчю генія українського народу Тараса Шевченка. Це дуже важливо, тому що наступного року ми відзначатимемо цю славну дату. Творчість Великого Кобзаря як і раніше надихає нинішніх художників. Це підтверджують роботи, створені педагогами шкіл естетичного виховання», – зазначила у ході відкриття заступник директора Департаменту культури і туризму ХОДА – начальник управління культури Тетяна Горових.

Недільні школи формують духовні орієнтири молоді у найкращих загальнолюдських традиціях

Сьогодні відбулося урочисте відкриття та освячення актової зали недільної школи при Олександро-Невському храмі. У церемонії взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін. Від імені голови ХОДА Михайло Добкіна він привітав прихожан Олександро-Невського храму та подарував школі сертифікат на отримання відеопроектору.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Близнюківському районі

Станом на 6 грудня 2013 року в Близнюківському районі працює 4 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (73 заклади – 100%): 20 дитячих закладів, 19 шкіл та 34 лікувальних заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Більше 125 тис. т насіння озимих культур підготовлено господарствами області під урожай 2014 року

Про це сьогодні під час селекторної наради розповів перший заступник начальника Державної інспекції сільського господарства в Харківській області Руслан Голубенко. За його словами, інспекція провела перевірку щодо стану насіння озимих культур в господарствах області. «Господарствами Харківської області під урожай 2014 року засипано насіння озимих зернових культур в кількості 125972 т при потребі 88500 т, доведено до посівних кондицій 125197 т або 141% до потреби. Із 27 районів області не виконав засипку насіння озимих культур Дергачівський район – при потребі 1910 т засипано 1854 т або 97% до потреби. Такі райони, як Валківський, Великобурлуцький, Коломацькій, Краснокутський, Нововодолазький, Харківський, висіяли насіння тільки високих репродукцій», – повідомив Руслан Голубенко.

Необхідно вжити всіх запобіжних заходів, щоб не допустити епідемії грипу в Харківській області

Про це сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. Він зазначив, що в регіоні необхідно організувати і виконати заходи, спрямовані на профілактику грипу та гострих респіраторних захворювань, щоб попередити виникнення епідемії.

В області буде проведено інвентаризацію пожежних гідрантів

Як зазначив на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Павло Одарюк, в області значна кількість пожежних гідрантів в несправному стані. «Для цілей пожежогасіння в Харківській області взято на облік 3042 вуличних пожежних гідрантів (ПГ), з яких 190 в неробочому стані, що становить 6,2 % від загальної кількості. 1974 ПГ розташовані на об'єктах агропромислового комплексу, з яких 64 в неробочому стані, що становить 3,2% від загальної кількості. З існуючих 2237 пожежних водойм - 219 в дефектному стані, що становить 9,7 % від загальної кількості», - повідомив Павло Одарюк.

Харківщина готова до будь-яких викликів, пов'язаних з ускладненням епідеміологічної ситуації

«Ситуація з захворюваністю на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області стабільна, керована і контрольована. Ми готові до будь-яких викликів, пов'язаних з ускладненням епідеміологічної ситуації», - підкреслив у ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан.

Завтра відбудеться перший обласний зліт волонтерів Харківської області

Завтра, 7 грудня, о 10:00 в кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6) відбудеться перший обласний зліт волонтерів Харківської області. Про це повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич. «Харків відомий у всій Україні потужним волонтерським рухом, що неодноразово демонструвалося в різні періоди життя нашого міста. Департамент масових комунікацій облдержадміністрації на сьогоднішній день, спілкуючись з різними громадськими об'єднаннями, організаціями, національно-культурними товариствами виступає з ініціативою проведення обласного зльоту волонтерів, який зміг би об'єднати людей, які безкорисливо займаються цією благородною справою за різними напрямками. Буде розроблена деяка «дорожня карта», що з себе і представлятиме концепція волонтерського руху в Харківській області. Ми б хотіли стати тим майданчиком, який міг би не просто об'єднати небайдужих людей, які займаються безкорисливою справою в нашому регіоні, а й створити умови для того, щоб волонтери йшли в ногу з сучасними тенденціями розвитку волонтерства, використовуючи кращі традиції європейського волонтерського руху», - сказала Вікторія Маренич.

Віталій Панов очолив державну інспекцію сільського господарства в Харківській області

Нового керівника колективу представили перший заступник Державної інспекції сільського господарства України Юрій Марчук, голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.  Депутат Харківської обласної ради Віталій Панов до цього очолював Департамент агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

Розвиток стратегічних відносин із Китаєм є пріоритетом зовнішньої політики України

Розширення стратегічного партнерства з Китаєм є пріоритетом зовнішньої політики нашої держави. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з Прем’єром Державної ради Китайської Народної Республіки Лі Кецяном. «Розвиток партнерських, стратегічних відносин між Україною і Китаєм є пріоритетом нашої зовнішньої політики. Я задоволений активізацією українсько-китайських відносин і успішним розвитком двостороннього діалогу», - сказав Глава держави на початку зустрічі. На його переконання, сьогоднішня зустріч є гарною нагодою обговорити питання розширення стратегічного партнерства між країнами.

Події дня

Сьогодні, 6 грудня, о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним: І. Про виконання заходів з профілактики, боротьби з грипом та гострими респіраторними захворюваннями на епідемічний сезон; ІІ. Про стан протипожежного водопостачання в районах області. Робота щодо складання та затвердження на підприємствах, в установах та організаціях області документів з питань оперативного реагування на надзвичайні ситуації та пожежі; IІІ. Різне. о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Стан проведення перевірок Державною інспекцією сільського господарства в Харківській області насіння озимих культур в господарствах області. 2. В порядку контролю за підсумками селекторної наради від 02 серпня 2013 року з питання: «Стан розробки проектів землеустрою користувачів, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею більш ніж як 100 гектарів, розроблених та затверджених в установленому порядку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель». 3. В порядку контролю за підсумками селекторної наради від 02 серпня 2013 року з питання: «Стан проведення перевірок Державною інспекцією сільського господарства в Харківській області насіння ярих культур в господарствах області, хід декларування зерна та цукру сільгосптоваровиробниками в районах області». о 17:00 в  Інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул.Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки молодих художників Лариси Лященко, Олексія Полякова, Вікторії Білецької та Олександра Анохіна "Натхнення"  та виставки батику Антоніни Савченко та Анни Червонної "Чарівний садок".

Організатори акцій протесту порушують законодавство, дозволяючи висловлювати заклики до міжнаціональної ворожнечі та расового розподілу людей

Як зазначив у програмі «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської ОДА Михайло Добкін, ті , хто сьогодні бере відповідальність за проведення всіх акцій в м. Києві та інших регіонах країни , не пропонуючи мирного шляху , а пропонуючи революцію, також дають майданчик для висловлювання заборонених законами нашої країни гасел. У столиці лунають заклики до міжнаціональної ворожнечі та расового розподілу людей.

Харків'яни пам'ятають 2004 рік і не хочуть його повторення

В ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова ХОДА Михайло Добкін розповів, що столиця України сьогодні перетворилася на майданчик для висловлювання вузькокорпоративних інтересів, а вулиці заповнені машинами з номерами міст західних областей України. «Безумовно, і у нас в регіоні є незадоволені. Ті, які в чомусь розчарувалися, ті, які хочуть більшого. Але вони приходять на роботу, виконують свій обов'язок перед підприємствами, перед родиною, перед державою. Вони не готові сьогодні до неконституційного способу зміни влади, бо добре знають ціну таким речам. Всі пам'ятають 2004 рік і повторення ніхто не хоче. Найбільші євромайдани в Харкові збирають максимум 300 осіб», - сказав голова ХОДА.

Архів документів