Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В кожному районі і місті Харківщини діють програми зайнятості, спрямовані на створення нових робочих місць

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення – начальник управління праці та зайнятості ОДА Тетяна Печура у програмі «Ранковий ексклюзив» зазначила, що Закон України «Про зайнятість населення» передбачає створення у районах області комісій, які будуть працювати з підприємствами, де відбулося масове скорочення працівників. Також, за допомогою служби зайнятості та фонду загальнообов’язкового страхування на випадок безробіття такі працівники мають можливість залучатися до тимчасових робіт, доки для них буде знайдено вакансію на іншому підприємстві.

Особлива увага приділяється працевлаштуванню соціально вразливих верств населення

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення – начальник управління праці та зайнятості обласної державної адміністрації Тетяна Печура. Вона підкреслила, що заходи щодо підвищення зайнятості населення вживаються у регіоні на реалізацію соціальних ініціатив Президента України. Завдяки введенню в дію нового закону про зайнятість, застосовуються заходи, спрямовані на стимулювання роботодавців.

Реалізація соціальних ініціатив Президента України сприяла стабільності на ринку праці Харківщини

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення – начальник управління праці та зайнятості обласної державної адміністрації Тетяна Печура. «З 1 січня 2013 року введено в дію новий закон про зайнятість населення. Відповідно до цього закону обласна державна адміністрація і місцеві державні адміністрації не є контролюючим органом, але на державні адміністрації покладено координуючу роль в сфері зайнятості населення. Ця роль полягає у тому, що ми розробляємо обласну, районні, міські програми зайнятості населення. В цих програмах визначаються заходи, які спрямовані на підвищення рівня зайнятості, скорочення рівня безробіття. Така програма була ухвалена і в цьому році. Вона розроблена до 2017 року і передбачає великий комплекс заходів. Крім цього, стабільності на ринку праці сприяли реалізовані в 2013 році соціальні ініціативи Президента України, які як раз спрямовані на створення нових робочих місць і на підтримку соціально уразливих верств населення», - сказала вона.

Події дня

Сьогодні, 11 грудня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул.Сумська 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови обласної державної адміністрації Олега Анпілогова з нагоди проведення Всеукраїнського тижня права; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочиста зустріч та нагородження чемпіонів України з міні-футболу сезону 2012/2013 - клубу «Локомотив»; о 16:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25) в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться відкрита лекція кінокритика Володимира Миславського на тему: «Спецефекти в кіно: від виникнення до сьогодення».

Харківська філармонія підготувала різдвяні програми

З 2 по 19 січня в Харківській філармонії відбудеться ряд концертів симфонічної та камерної музики. У концертах візьмуть участь солісти та творчі колективи філармонії, гості з Польщі, Росії, Греції і міст України. Так, 7 січня відбудеться Різдвяний органний концерт Станіслава Калініна.  Відома саксофоніста Анна Степанова (Одеса) зустрінеться з харків'янами в яскравій програмі «Різдвяний саксофон», яка відбудеться 11 січня.

У Харківській області ведеться робота з військово-патріотичного виховання молоді

Військово-патріотичне виховання молоді становить важливу частину роботи Харківського обласного Комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни. Про це сьогодні сказав під час конференції "Звільнення Лівобережної України, битва за Дніпро, визволення столиці України - м.Київ" у загальноосвітній школі №106 ім. В.А.Киселя Харківської міської ради голова комітету Петро Конюшенко.

У ДЮСШ Харківщини займається 50 тисяч дітей та підлітків

У дитячо-юнацьких спортивних школах Харківської області регулярно займаються близько 50 тисяч дітей та підлітків. Це найвищий показник серед регіонів України. Про це сказав в Ізюмі на першому спільному семінарі-нараді працівників фізичної культури області заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, навчально-тренувальний процес у спортивних школах здійснюють більше 1600 тренерів-викладачів, з яких 919 є штатними працівниками.

На Харківщині більше тисячі безробітних отримали ваучер на перепідготовку та підвищення кваліфікації

В ході прес-конференції на тему «Реалізація в регіоні завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, завдання і перспективи на 2014 рік» директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко розповів, що за шість місяців на Харківщині 1200 осіб отримали ваучер для підтримання їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності.

Президент наголошує на необхідності прийняти Держбюджет до кінця року

Державний бюджет на 2014 рік має бути прийнятий у грудні, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Ми зобов’язані у грудні прийняти бюджет, країна повинна жити нормальним життям», - сказав Віктор Янукович під час зустрічі з Президентами Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком. Як підкреслив Глава держави, дії влади завжди будуть спрямовані на захист інтересів громадян.

Працівники фізичної культури є найголовнішою ланкою популяризації здорового способу життя

Сьогодні в Ізюмі на базі спортивного комплексу «Локомотив» відбувся перший спільний семінар-нарада Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА та Харківської державної академії фізичної культури з співробітниками сфери фізичної культури і спорту. У ньому взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, директор Департаменту освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, голова Ізюмської РДА Валерій Білокудря та Ізюмський міський голова Олександр Божков. Під час семінару обговорювалися такі питання, як підвищення кваліфікації та перепідготовка працівників фізичної культури і спорту області, розвиток, підтримка та популяризація олімпійського та спортивного руху.

Дії на Майдані мають отримати справедливу оцінку. Віктор Янукович

Усім правопорушенням під час останніх подій слід дати справедливу оцінку. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з Президентами Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком. «Правопорушенням, які були допущені з двох сторін на Майдані, треба дати справедливу оцінку», - сказав Глава держави.

Уряд має прискорити роботу щодо умов для підписання Угоди з ЄС

Президент України Віктор Янукович доручив Уряду прискорити роботу щодо мінімізації ризиків у разі підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. «Ризики, які є для нашої економіки, нам їх потрібно мінімізувати. Процес повинен бути прозорий за участі товаровиробників, щоб усі собі чітко уявляли, яке майбутнє. Як тільки ми знайдемо порозуміння і буде досягнуто такий компроміс - підпис буде стояти», - сказав Глава держави під час зустрічі з Президентами Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком.

Фінансування і виплата пенсій в Харківській області здійснюються своєчасно

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 10 грудня в області виплачено пенсій та грошової допомоги 314 тис. пенсіонерам у сумі 506,7 млн.грн., в тому числі через поштові відділення профінансовано 225 млн.грн., через банки – 182,1 млн.грн. Грудневі пенсії 41,7 тис. пенсіонерам силових структур профінансовано в повному обсязі в сумі 99,6 млн.грн.

Фахівці, які виявили бажання працювати у селі, мають право на отримання фінансової допомоги і житла

Про це сьогодні на прес-конференції на тему «Реалізація в регіоні завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, завдання і перспективи на 2014 рік» розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Курс на європейську інтеграцію для України залишається незмінним

Курс на європейську інтеграцію нашої держави залишається незмінним. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з Президентами Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком. Глава держави нагадав, що європейський вектор розвитку країни закріплений на законодавчому рівні.

За 11 місяців 2013 року на проведення громадських робіт на Харківщині виділено 8 млн. грн.

Про це сьогодні під час прес-конференції на тему: «Реалізація у регіоні завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, завдання і перспективи на 2014 рік» заявив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. «Громадські роботи – це загальнодоступні тимчасові види робіт. Вони організовуються місцевими органами влади за участю служби зайнятості. В цьому році відбулись зміни у законодавстві стосовно організації цих робіт. Тому тепер служба зайнятості фінансує ці роботи тільки в тому обсязі, в якому фінансували ці роботи місцеві органи влади. Тобто, виділив місцевий бюджет 1 тис. грн., центр зайнятості також виділяє 1 тис. грн. За 11 місяців 2013 року фінансування громадських робіт з боку служби зайнятості склало 4 млн. грн. Відповідно 4 млн. грн. було виділено з місцевих бюджетів», - сказав він.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Борівському районі

Станом на 10 грудня 2013 року в Борівському районі працює 44 котельних (100%), опалюються усі 44 об’єкти соціальної сфери: 9 дитячих закладів, 14 шкіл та 21 лікувальний заклад. До централізованого теплопостачання підключено 43 житлові будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на Борівському КП «Житлово-комунальне господарство» Борівської селищної ради працює диспетчерська служба, телефон (05759) 6-11-41.

Більше 50 тис. безробітних працевлаштовано в області протягом 2013 року

Про це сьогодні на прес-конференції на тему «Реалізація в регіоні завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, завдання і перспективи на 2014 рік» розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Віктор Янукович зустрівся з Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком

Відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Президентами Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком. У вівторок, о 15:00 на Першому Національному телеканалі розпочнеться трансляція запису зустрічі Президента України Віктора Януковича з Президентами Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком. Зустріч була присвячена обговоренню найважливіших питань, що стоять перед країною.

Молодь Харківщини цікавить, як реалізовувати на практиці свої права

Сьогодні, в Міжнародний день прав людини заступник голови ХОДА, голова Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (ХОМКМС) Олег Анпілогов вручив Почесну грамоту ХОДА колективу Інституту соціально -гуманітарних досліджень Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, а також Подяку голови ХОДА директору інституту Олександру Кизилову. Нагороди вручено за проведене дослідження на тему «Соціологічний моніторинг правової культури школярів і студентів Харківської області». За словами Олега Анпілогова, ХОМКМС минулого року вперше прийняв рішення про проведення такого дослідження для визначення проблемних питань у сфері правової освіти населення та вироблення стратегічних напрямків з удосконалення цієї роботи.

На Харківщині відбувся міжнародний фестиваль «Традиції Різдва в Європі»

У Центральній науковій бібліотеці Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна 6 грудня відбувся Міжнародний фестиваль «Традиції Різдва в Європі». У заході взяли участь учні шкіл Харкова та області, які вивчають польську, німецьку та французьку мови. Школярів та гостей фестивалю привітали Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Ян Гранат, заступник Почесного консула ФРН у Харкові Ірина Ковальчук, директор ЦНБ Ірина Журавльова, директор Центру міжнародного співробітництва ХНУ Олена Шаповалова.

Концепція реформування місцевого самоврядування отримала підтримку Кабінету Міністрів

Про це у ході прямої лінії у газеті «Слобідський край» розповів перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування, депутат Харківської облради Микола Тітов.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2181,4 км автошляхів. Використано для забезпечення безпечного проїзду 2002  куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 100 одиниць техніки та 130 дорожніх робітників.

Події дня

Сьогодні, 10 грудня, о 12:00 в прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція директора Харківського обласного центру зайнятості Володимира Міненка на тему: «Реалізація у регіоні завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, завдання і перспективи на 2014 рік»; о 13:00 в актовій залі загальноосвітньої школи №106 (вул. Клочківська, 195-в) відбудеться конференція, присвячена Переможній ході "У боях за Україну" - "Звільнення Лівобережної України, битва за Дніпро, визволення столиці України - м. Київ".

Дошкільнятам розповіли про ази морально-правової культури

Всеукраїнський Тиждень права, який розпочався на Харківщині 9 грудня, не оминув своєю увагою і наймолодших громадян нашої держави – вихованців дошкільних навчальних закладів. Представники Юридичного департаменту Харківської обласної державної адміністрації провели гру-розвагу «Подорож до країни права» для вихованців Комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №294 Харківської міської ради», під час якої у доступній ігровій формі розповіли їм про ази морально-правової культури.

За підсумками 10 місяців 2013 року в Харківській області відзначається зростання обсягів реалізації промислової продукції

За січень – жовтень 2013 року обсяг реалізованої промислової продукції в розрахунку на душу населення склав 18 тис. 716,1 грн., що на 5,9% більше минулорічного показника. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За його словами, найбільш позитивним фактором виступає стабільне зростання реалізації на ДП завод «Електроважмаш». Так, за січень – жовтень реалізація склала 1,7 млрд. грн, що на 51% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у листопаді поточного року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» упродовж листопада 2013 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано. Радіаційна обстановка стабільна.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 71 км автошляхів. Використано для забезпечення безпечного проїзду 701,3 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 71 одиниця техніки та 91 дорожній робітник.

Боксери Харківщини повернулися з чемпіонату України з бронзовою і золотими медалями

З 3 по 8 грудня 2013 року в Івано-Франківську відбувся дорослий чемпіонат України з боксу, на якому харківські спортсмени завоювали дві золоті та одну бронзову медаль. У чемпіонаті взяли участь 186 боксерів з 24 областей України, АР Крим та міст Київ та Севастополь.

«Хлібозавод Салтівський» модернізує лінію з виробництва батонних виробів

Про це сьогодні в ході прес-туру по підприємствах Харківщини розповіла директор з виробництва ПрАТ «Хлібзавод Салтівський» Олена Левченко. Вона підкреслила, що нове обладнання вже придбано. Його вартість становить близько 2 млн. грн. Монтаж устаткування почнеться після нового року.

Архів документів