Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Толерантність і пошук сильних можливостей від того, що ми різні, зробили б нас сильнішими. Михайло Добкін

«У межах територіального устрою України знаходиться дві країни, в них живуть два народи, зі своїм світоглядом, мовою, з різною релігійною складовою, з різним ставленням до минулого і різним сприйняттям майбутнього. Але толерантність і пошук сильних можливостей від того, що ми різні, зробили б нас сильнішими. Як зробило це сильнішими Швейцарію, США, і, напевно, робить сильнішою Росію. Але у нас навпаки. Всі наші відмінності служать для пошуку якихось точок конфронтації, де можна швидко отримати політичні дивіденди. «Україна без Кучми», Помаранчева революція, сьогодні Майдан. Хто б не був Президентом в нашій країні, він ніколи не буде однаково сприйматися двома частинами України» , - сказав сьогодні в ході засідання правління Громадської ради при ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Новий КПК сприяє загальній гуманізації кримінального процесу в Україні

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив директор Юридичного департаменту облдержадміністрації Артур Мартін. «Новий кодекс діє вже рік. Говорити про результати ще рано, але можна вже сміливо говорити про тенденції, пов'язані із застосуванням нового кодексу. Після ухвалення Кримінально-процесуального кодексу на 30% зменшилася кількість кримінально-процесуальних затримань, на 40% зменшилася кількість осіб, які перебувають у СІЗО, на 45% зменшилася кількість клопотань слідчих і прокурорів про взяття під варту, на 30% зменшилася кількість обшуків, на 25% зменшилася кількість наданих судом дозволів на прослуховування осіб, на 10% зменшилося негласне втручання в особисте життя осіб. Вся ця статистика свідчить про загальну гуманізацію кримінального процесу в Україні», - сказав він.

Кількість звернень громадян до центрів адміністративних послуг щоквартально збільшується на 25%

Станом на 1 грудня 2013 року в центри адміністративних послуг Харківської області надійшло понад 100 тисяч звернень, вони надали близько 30 тисяч послуг. Відповідно до моніторингу, динаміка позитивна – щоквартально кількість звернень громадян збільшується на 25%. Про це повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Сергій Авершин сьогодні в ході засідання правління Громадської ради при ХОДА. Він нагадав, що в 2011 році в Харкові був відкритий Єдиний дозвільний центр, який на сьогоднішній день є одним з кращих в Україні. У ньому працюють більше 60 органів надання адміністративних послуг. Наступним кроком стало відкриття підрозділів центру у всіх 9 районах Харкова, а також у всіх районах області. Найбільш популярні серед населення послуги з видачі паспортів, довідок з земельного кадастру, реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, питання, пов'язані з приватизацією житла і постановкою на квартирний облік.

У 2014 році оформляти і видавати внутрішні і закордонні паспорти будуть всі центри адміністративних послуг Харківської області

Про це сьогодні в ході круглого столу на тему: «Впровадження Закону України «Про адміністративні послуги»: досягнення, проблеми, перспективи» сказав заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов.

У Вовчанському спеціальному будинку-інтернаті запрацював новий харчоблок

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні відвідав Вовчанський спеціальний будинок-інтернат, де оглянув капітально відремонтований харчоблок та інші приміщення. За інформацією заступника голови ХОДА, на капітальний ремонт харчоблоку було використано у 2013 році 370 тис.грн.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Великобурлуцькому районі

Станом на 12 грудня 2013 рокуу Великобурлуцькому районі працює 33 котельних (100%), опалюються усі 64 об’єкти соціальної сфери: 13 дитячих закладів, 20 шкіл, 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 24 житлових будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на підприємствах Великобурлуцького району працюють диспетчерські служби: Великобурлуцька теплова дільниця ТОВ «Котельні лікарняного комплексу», телефон (05752) 5-34-21, Приколотнянське КП «Водопостач-1», телефон (05752) 9-81-30, Великобурлуцьке КВКП «Водоканал», телефон (05752) 5-24-09 або 5-23-95, КП «Федорівська водопровідна дільниця», телефон (05752) 7-63-42, ТОВ «Приколотнянський олійно-екстракційний завод», телефон (05752) 9-84-41 або 9-85-32.  

Позиція Східної України, зокрема Харківської області, викликає почуття гордості. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході засідання правління Громадської ради при ХОДА заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що, незважаючи на події, які відбуваються в столиці та західній частині України, підприємства, заводи, навчальні установи Харківського регіону продовжують працювати в штатному режимі.

Харківський центр надання адміністративних послуг визнаний кращим в Україні

Згідно рейтинговим показникам, затвердженим Кабінетом Міністрів, за результатами всеукраїнського незалежного експертного дослідження Харківський центр надання адміністративних послуг набрав максимальну кількість балів і визнаний кращим в Україні. Такі дані були озвучені сьогодні в ході круглого столу на тему: «Впровадження Закону України «Про адміністративні послуги»: досягнення, проблеми, перспективи» заступником директора Департаменту економіки і міжнародних відносин - начальником управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Денисом Ткачовим і директором Фонду місцевої демократії Ольгою Мірошник.

Не можна говорити про правову державу без побудови сильного і активного громадянського суспільства. Михайло Добкін

У ході засідання правління Громадської ради при ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що вважає своїм найголовнішим завданням на наступний рік участь у побудові сильного громадянського суспільства. «Напевно, не останню роль в цьому рішенні зіграли події, які сьогодні відбуваються в Києві. Ідея мирного волевиявлення людей іноді проявляється так, що стає прикро за свою країну – ніби Україна не є європейською державою, а її жителі не поважають самих себе», – заявив губернатор.

Співпраця ХОДА з Громадською радою – це шлях до побудови цивілізованих взаємин між владою і суспільством

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у засіданні правління Громадської ради при ХОДА. «Ми з вами зустрічаємося не вперше. Ми відрізняємося політичними поглядами, видами на майбутнє і ставленням до минулого, але нас об'єднує те, що всі ми живемо і працюємо на цій землі», – зазначив губернатор. Він також підкреслив необхідність побудови сильного і активного громадянського суспільства, в якому громадські структури представлятимуть певні категорії людей в переговорному процесі з владою, контролюючи її і вимагаючи від неї якісної роботи.

Триває прийом заявок для участі в конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»

Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» продовжує прийом заявок для участі в конкурсній програмі фестивалю. Заявки приймаються до 3 лютого 2014 року. Учасниками фестивалю можуть стати як професійні режисери, так і автори, які не мають спеціальної освіти, але чиї роботи пройшли конкурсний відбір. До участі у фестивалі приймаються фільми, хронометраж яких не перевищує 30 хвилин, виробництво яких закінчено не раніше 2013 року.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1396,4 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 487,5 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 98 одиниць техніки та 98 дорожніх робітників.

Події дня

Сьогодні, 12 грудня, об 11:00 у залі прийому офіційних делегацій ХОДА (вул. Сумська,64, 2 поверх) відбудеться засідання правління Громадської ради при ХОДА; Об 11:50 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75, 1 поверх, зала №1) розпочнеться круглий стіл на тему: «Впровадження Закону України «Про адміністративні послуги»: досягнення, проблеми, перспективи»; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція директора Юридичного департаменту обласної державної адміністрації Артура Мартіна на тему: «Новели кримінально-процесуального законодавства та законодавства у сфері надання безоплатної правової допомоги».

Заява Президента України

Шановні співвітчизники! Я неодноразово наголошував, що єдиний можливий шлях - це шлях примирення і порозуміння. Дії всіх сторін мають відбуватися виключно в рамках законів і Конституції України. Запрошую представників усіх політичних сил, святих отців, представників громадськості до загальнонаціонального діалогу. Я особисто готовий до участі в такому круглому столі. Заради досягнення компромісу закликаю опозицію не відмовлятись, не йти дорогою протистояння та ультиматумів.

У галереї «Бузок» відбулась лекція, присвячена спецефектам в кіно

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» відбулася публічна лекція кінознавця, історика кіно, члена Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства, доцента Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського Володимира Миславського. Темою лекції стали виразні засоби кінематографа: «Спецефекти в кіно: від виникнення до сучасності».

Євген Савін вручив обласні нагороди гравцям і тренерам міні-футбольного клубу «Локомотив»

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зустрівся з гравцями, тренерами та керівниками міні-футбольного клубу «Локомотив» і привітав їх із завоюванням командою золотих медалей чемпіонату України з футзалу серед клубів Екстра-ліги України сезону 2012-2013 років. «Я дуже радий можливості від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна привітати вас з цією чудовою перемогою, яка в черговий раз прославляє наш край. На футзальній ниві Харківщини загорілася нова зірка. Це доводить, що Харків був, є і буде спортивною столицею України», – зазначив заступник губернатора.

На Харківщині в рамках Всеукраїнського тижня права передбачено понад 80 заходів

Як повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Олег Анпілогов в рамках Всеукраїнського тижня права в Харківській області передбачено проведення більше 80 заходів за 9-ма основними напрямками, визначеними Кабінетом Міністрів України. «У загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах області, закладах соціального захисту, в центрах соціально-психологічного захисту дітей проведені Всеукраїнські уроки «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини, а також лекції та бесіди на тему «Мої права та обов'язки». Буде проведено більше 10 «круглих столів», «диспутів», «правових дискусій». Проведення лекцій і бесід з працівниками підприємств, установ та організацій з питань реалізації та захисту прав людини. У всіх виправних установах відбудуться протягом цього тижня правоосвітні заходи», - повідомив Олег Анпілогов.

Територія регіонального ландшафтного парку «Печенізьке поле» збільшиться на 168,5 га

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів Харківської облдержадміністрації, межі регіонального ландшафтного парку «Печенізьке поле» планується змінити. Зокрема, планується виключити зі складу парку 110 га. Ця територія являє собою типову ділянку земель лісогосподарського призначення, де відсутні види рослин і тварин, занесені до Червоної книги України та міжнародні Червоні списки. Сільська рада села Мартова має намір включити цю земельну ділянку до складу території села і використовувати її для відпочинку та рекреації місцевих жителів.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Валківському районі

Станом на 11 грудня 2013 року у Валківському районі працює 15 котельних (100%), опалюються усі 57 об’єктів соціальної сфери: 22 дитячих заклади, 18 шкіл, 17 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 17 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Валківського району працюють диспетчерські служби: КП «Вода» Валківської районної ради, телефон (05753) 5-11-49, дільниця ТОВ «Котельні лікарняного комплексу», телефон (05753) 5-24-68, КП «Благоустрій» Валківської міської ради, телефон (05753) 5-13-86, ЖКП «Сніжків», телефон 6-52-82.

У січні-вересні середньомісячна зарплата в області склала 2938 грн.

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов. Він зазначив, що середня зарплата в регіоні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла на 8,7%. «За даними Головного управління статистики в Харківській області за дев'ять місяців поточного року купівельна спроможність номінальної зарплати порівняно з січнем-вереснем минулого року збільшилася на 10,2%», - сказав Юрій Сапронов.

Перелік спеціальностей, на отримання яких видається ваучер на перепідготовку, планується розширити

За 11 місяців до центру зайнятості Харківської області звернулося майже 104 тис. осіб, які шукають роботу. Отримали допомогу у працевлаштуванні 53,5 тис. осіб, що на 3 тис. більше минулого року. Про це під час наради з обговорення реалізації у регіоні завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць, завдання і перспективи на 2014 рік повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Спокійна ситуація на Харківщині – результат правової роботи з населенням

Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов. За його словами, на Харківщині робиться все для того, щоб проявів грубих фактів правового нігілізму не було. «Правовий нігілізм – це жахливе явище, яке в нормальній демократичній правовій державі не має права на існування. Правовий нігілізм породжує вседозволеність, а вседозволеність – заворушення, грубі порушення Законів України і прав тих громадян, які проживають поруч з нами», – зазначив він.

Правовий аспект подій у Києві обговорюється на Харківщині в рамках Всеукранського тижня права

Про це сьогодні в ході прес-конференції розповів заступник голова Харківської ОДА Олег Анпілогов. За його словами, в рамках Всеукраїнського тижня права в Харківській області проводиться низка заходів, спрямованих на підвищення правової освіченості громадян. Серед них тематичні уроки в загальноосвітніх установах, зустрічі з трудовими колективами підприємств регіону, в ході яких обговорюються і події, що відбуваються на майдані Незалежності в Києві.

Школярі та студенти хочуть закріплювати теоретичні знання з правознавства на практиці

Сьогодні в ході прес-конференції заступник голови обласної державної адміністрації Олег Анпілогов розповів про результати проведеного дослідження на тему «Соціологічний моніторинг правової культури школярів і студентів Харківської області». У дослідженні брали участь школярі 9-11 класів та студенти вищих навчальних закладів.

В День соборності України Великий Академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю виступить з сольним концертом в Івано-Франківську

Сьогодні гордість Харківщини - Великий Академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю готується до нових гастролей і конкурсів, що чекають колектив у 2014 році. Про це сьогодні в ході репетиції нової програми повідомив художній керівник ансамблю Борис Колногузенко.

Два харківських ВНЗ беруть участь у європейському проекті для підтримки студентських інноваційних розробок

Харківський національний економічний університет та Харківський університет архітектури та будівництва беруть участь в європейському проекті TEMPUS для підтримки студентських інноваційних розробок. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Також він висловив думку, що Харкову потрібен міжуніверситетський старт-ап центр. Заступник голови ХОДА зазначив, що подібна практика поширена в США і Європі, де майже кожен ВНЗ має свій старт-ап центр.

Великий Академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю увійшов у 15-ку кращих підприємств мистецтв України

Наприкінці листопада 2013 року Загальнонаціональна рейтингова компанія оцінювала досягнення творчих колективів України. Великий Академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю увійшов до Топ-15 кращих підприємств мистецтв України. У першу п'ятірку увійшли національні театри, саме вони були відзначені золотими медалями. Харків'яни посіли 12-е місце. Їх творчі роботи за 2012-2013 рр. відзначені бронзовою медаллю. Про це сьогодні в ході репетиції нової програми повідомив художній керівник ансамблю Борис Колногузенко.

В області зменшилася кількість працівників, які отримують зарплату меншу за мінімальну

В рамках реалізації у регіоні завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць у Харківській області укладена територіальна угода соціального партнерства між Харківською обласною державною адміністрацією, об’єднанням профспілок і роботодавцями області. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення – начальник управління праці та зайнятості облдержадміністрації Тетяна Печура. «За цією угодою всі сторони соціального партнерства області взяли на себе зобов’язання вживати заходи, які спрямовані на зростання рівня заробітної плати, рівня доходів населення області. В порівнянні з відповідним періодом минулого року досягнуто невелике зростання заробітної плати – на 7%», - повідомила Тетяна Печура.

За десять місяців підприємства області реалізували промислової продукції на 51,3 млрд.грн.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, в січні-жовтні підприємства Харківщини реалізували промислової продукції на 51,3 млрд.грн., що склало 5,6% від загальнодержавного обсягу реалізованої промпродукції. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, ми посідаємо сьоме місце серед регіонів України. Із загального обсягу реалізованої в області продукції 72,6% - продукція переробної промисловості, 21,2% - продукція підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 5,5% - добувної промисловості та розробки кар'єрів. У переробній промисловості переважає виробництво продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів (реалізовано на 13,6 млрд.грн.) і машинобудування (9,1 млрд.грн.)», - поінформував віце-губернатор.

На Харківщині ведеться робота з легалізації робочих місць

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо зазначила заступник директора Департаменту соціального захисту населення – начальник управління праці та зайнятості обласної державної адміністрації Тетяна Печура. Вона повідомила, що на виконання соціальних ініціатив Президента України у всіх районах працюють комісії або робочі групи з легалізації робочих місць. Вони створені, в першу чергу, при державних адміністраціях і виконавчих комітетах міських рад. До їх складу входять представники податкової інспекції, служби зайнятості, Пенсійного фонду, а вся координаційна робота покладена на управління соціального захисту населення.

Архів документів