Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стабільне проходження опалювального сезону можливо тільки за умови своєчасних розрахунків за газ

Заборгованість теплопостачальних підприємств за природний газ, спожитий в 2013 році, станом на 10 грудня складає 586 млн. грн., рівень розрахунків – 57,8%. Споживачі області з початку 2013 року розрахувалися за послуги теплопостачання на 92,8%. Про це повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. «Стабільне проходження опалювального сезону можливо тільки за умови своєчасних і в повному обсязі розрахунків за природний газ. Всім керівникам РДА та мерам міст обласного значення необхідно вжити заходів з погашення існуючої заборгованості та підвищення рівня розрахунків», – підкреслив він.

Районам області слід звернути увагу на оформлення лімітів на розміщення відходів

Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Недостатньо ведеться робота з питань, пов'язаних з лімітами на розміщення відходів. Через це ми недоотримуємо десятки мільйонів гривень. Оформлені ліміти є основою для того, щоб за цими документами розраховувати екологічний податок, який надходить в першу чергу до місцевих бюджетів, і тільки 13,5% – до обласного. Треба просто взяти ці гроші і спрямувати на розвиток житлово-комунального господарства та вирішення питань екології районів. Це кошти місцевого самоврядування, ви повинні правильно ними розпорядитися і вирішити всі проблемні питання, пов'язані з прибиранням сміття, з каналізацією, з очищенням стоків», – підкреслив перший заступник губернатора.

2013 рік назавжди увійде в історію України

Про це сьогодні в ході засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівня акредитації Харківського регіону заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «2013 рік назавжди увійде в історію України: за подіями, які зараз відбуваються, будуть оцінювати більшу частину новітньої історії нашої країни. Те, що відбувається, теж дає нам можливість переоцінити деякі речі, подивитися, що є негативного, що позитивного в тих процесах, які відбуваються сьогодні в Києві, і стати від цього всім сильніше», - сказав Михайло Добкін.

До кінця року на Харківщині будуть здані в експлуатацію 16 багатоквартирних будинків

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради розповів директор Департаменту будівництва та архітектури ХОДА Михайло Рабинович. Говорячи про підсумки введення житла в експлуатацію в 2013 році, він підкреслив, що станом на 13 грудня на території Харківської області було здано 260,2 тис. кв. метрів житла.

Серед переможців регіонального конкурсу «Слобожанські передзвони» будуть відібрані найкращі для участі у Всеукраїнському творчому звіті

Протягом жовтня-листопада 2013 року у районах та містах Харківщини проводився відбір кращих виконавців та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва для участі у обласному етапі огляду-конкурсу «Слобожанські передзвони». За результатами відбору до загальної концертної програми включено біля сотні номерів у різних жанрах. Великий концерт за їх участю відбудеться 15 грудня о 13.00 у залі Обласного організаційно-методичного театрально-концертного центру (мала зала ХНАТОБ).

В кінотеатрі «Боммер» відбудеться показ та зустріч з режисером і акторами фільму «Іван Сила»

У понеділок, 16 грудня, о 13:00 в кінотеатрі «Боммер» до Дня святого Миколая для дітей Харківського регіону, зокрема вихованців Богодухівського та Краснокутського дитячих будинків, в кінотеатрі «Боммер» відбудеться творча зустріч з режисером Віктором Андрієнко та акторами фільму Дмитром Халаджі, В'ячеславом Гіндіним та Ігорем Мірошниченком, а також його демонстрація на широкому екрані. Захід відбудеться в рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.».

У 2014 році буде підготовлений обласний реєстр місць видалення відходів

Питання поводження з відходами є одним з пріоритетних для Харківської області. Зокрема, цього року особлива увага приділялася щорічній безстроковій всеукраїнській акції щодо забезпечення чистоти і порядку. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Михайло Кушнерський. Він зазначив, що завдяки спільним зусиллям райдержадміністрацій та всіх служб в листопаді 2013 року ліквідовано близько 200 несанкціонованих звалищ ТПВ, вивезено на полігони більше 2 тис. куб. м сміття. Також Державною екологічною інспекцією в Харківській області посилено контроль за дотриманням порядку. Тільки в листопаді поточного року проведено 104 перевірки у сфері поводження з відходами, за виявленими порушеннями складено 130 протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності на суму більше 40 тис. грн.

Харківські студенти не настільки радикальні у своїх оцінках і судженнях. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівня акредитації Харківського регіону заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Без вищих навчальних закладів у Харківського регіону не було б того авторитету, який ми маємо. Молодь - це завжди максималісти. Вони інакше дивляться на світ, вони готові до більш рішучих дій. На тлі того націоналізму, який йде від зовсім радикальних представників Західної України, молодь набирається ще й нетерпимості, і готова трощити та ламати, причому з нібито благородними цілями. Спокійна ситуація в Харківському регіоні - це свідчення того, що при всьому властивому молоді максималізмі, студенти, які навчаються в Харкові, не настільки радикальні у своїх оцінках і судженнях. Ментальність Слобожанської землі привчає до терпимості, до прийняття людей такими, які вони є», - сказав Михайло Добкін.

У Держбюджеті-2014 буде передбачено зростання соцстандартів

У Державному бюджеті на 2014 рік буде передбачено видатки на підвищення соціальних стандартів, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Ми будемо на наступний рік приймати бюджет, який буде передбачати зростання соціальних стандартів так, як ми це робили всі попередні роки», - сказав Глава держави під час зустрічі з представниками студентської молоді.

У Харкові відкрилася виставка дизайну інтер'єрів

Сьогодні в Харківській державній академії дизайну і мистецтв відкрилася виставка дизайну інтер'єрів Володимира Погорельчука. На виставці представлені фотографії близько 25 реалізованих громадських і приватних інтер'єрів. За словами автора, роботи виконувались протягом багатьох років у м. Харкові та інших міста України. «Робота для мене - велике щастя. Коли збігається робота і хобі, ти отримуєш від неї велике задоволення, і люди, для яких все це робиш, теж отримують задоволення і позитивний заряд емоцій. Багато об'єктів створені під враженням і натхненням, отриманим від дотику до вічного: архітектури і великого мистецтва», - розповів Володимир Погорельчук.

Протистояння має бути зупинено, життя у країні має увійти у стабільне русло

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості об’єктивного розслідування подій під час масових акцій, зокрема сутичок мітингувальників із представниками правоохоронних органів. «Моя позиція полягає в тому, що винні повинні бути покарані. А випадкові люди, учасники цього дійства - і 30-го (листопада), і інших днів - повинні бути амністовані», - сказав Віктор Янукович під час засідання Загальнонаціонального круглого столу «Об’єднаємо Україну».

Всі винні у протиправних діях на Майдані повинні нести відповідальність. Віктор Янукович

Відповідь на запитання, хто винен у застосуванні сили до учасників акції на Майдані Незалежності, має дати слідство. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з представниками студентської молоді.

Президент закликав учасників Загальнонаціонального круглого столу до пошуку спільного рішення

Під час засідання Загальнонаціонального круглого столу «Об’єднаємо Україну» Президент України Віктор Янукович закликав його учасників до пошуку спільного рішення у вирішенні ситуації, яка склалася в Україні. «Звертаюся до всіх учасників круглого столу, і перш за все, до опозиції, - щоб ми разом з вами були і об’єктивні, і справедливі, і далекоглядні», - сказав Президент.

Роботу з підготовки Угоди про асоціацію було проведено з порушенням національних інтересів. Президент України

Президент України Віктор Янукович вважає, що підготовка Угоди про асоціацію з Європейським Союзом була проведена з порушенням національних інтересів України, і виконавці будуть відсторонені від подальшого процесу підготовки цієї Угоди.

На Харківщині відслужили подячний молебень про закінчення року

Сьогодні, 13 грудня, у День пам'яті Святого апостола Андрія Первозванного біля пам'ятника у сквері «Стрілка» митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, архієпископ Ізюмський і Куп'янський Єлисей, духовенство міста відслужили подячний молебень. У ньому також взяли участь керівники області та міста: перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Євген Савін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, представники дипломатичних корпусу, відомств, а також жителі міста.

Протягом року Харківським обласним центром зайнятості працевлаштовано 54 тис. осіб

Про це сьогодні у ході прес-туру на тему «Реалізація в регіоні завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, завдання і перспективи на 2014 рік» повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. «З початку 2013 року до служби зайнятості Харківської області звернулося майже 104 тис. громадян у пошуку роботи. Працевлаштовано 54 тис. осіб - на 5% більше, ніж у минулому році. На сьогоднішній день у нас роботодавець замовив майже 5 тис. вакансій. Це в першу чергу робітничі посади: токар, фрезерувальник, свердлувальник, оператори верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням, інженерні посади, IT-фахівці та інші», - розповів Володимир Міненко.

Діти села Нечволодівка Куп'янського району забезпечені дошкільною освітою

Педагогічний колектив УВК і батьки вихованців дитячого садка Нечволодовского навчально-виховного комплексу Куп'янського району висловили подяку голові ХОДА Михайлу Добкіну за допомогу у відкритті різновікової групи дитячого саду і ремонті школи.

Для виконання наявних замовлень на ХАЗі створюються нові робочі місця

Як повідомив в ході прес-туру на Харківське державне авіаційне виробниче підприємство генеральний директор Анатолій Мялиця, для виконання існуючого на сьогодні портфеля замовлень завод набирає нових співробітників. «На підприємстві працює більше 4 тис. осіб. Завод працює стабільно. Виявляється великий інтерес до нашої продукції - літакам АН-74, АН-140, ХАЗ-30. Цикл виготовлення літака становить від 1,5 до 2 років. У нас є планування, розуміння ринку, хороші менеджери, економісти. Наші літаки літають практично на всіх континентах світу. Сьогодні, виходячи з замовлень, на підприємство потрібно додатково близько 250 осіб. Але їх же потрібно навчити професії. До нас приходить молода людина, і ми вчимо її читати креслення, працювати з інструментом, клепати, свердлити і збирати літаки. За останній час ми навчили близько 60 осіб, і хлопці вже самостійно працюють», - сказав Анатолій Мялиця.

У тиждень права учні Харківської гімназії №12 відвідали Дзержинський районний суд

Сьогодні з ініціативи Юридичного департаменту ХОДА відбулася екскурсія до Дзержинського районного суду м. Харкова для учнів 11 класу Харківської гімназії №12. «У рамках Всеукраїнського тижня права у навчальних закладах Харківської області відбувся ряд семінарів на тему «Мої права та обов'язки». Сьогодні старшокласникам була надана можливість побувати в суді Дзержинського району м. Харкова. Мета цього візиту – ознайомлення дітей з процесом розгляду судових справ, формування правової культури, правової свідомості та поваги до закону», – зазначила заступник директора Юридичного департаменту ХОДА Анна Ковальова.

В результаті проведених харківськими біржами торгів у січні-вересні до бюджету відраховано 294,1 тис.грн.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, у Харківській області працює 30 бірж, 10 з них проводили торги за правилами біржової торгівлі та реєстрували угоди купівлі-продажу. «За січень-вересень на біржах області було укладено 453 угоди. Сума доходу за відсотками від угод склала близько 1,5 млн.грн., а середня вартість однієї угоди 136,3 тис.грн. В результаті проведених торгів у січні-вересні до бюджету було відраховано 294,1 тис.грн. За статистичною інформацією, в структурі укладених угод більшість припадає на операції з нерухомістю, операції з лісоматеріалами і деревиною», - сказав заступник голови ХОДА.

Президент України візьме участь у засіданні Загальнонаціонального круглого столу «Об’єднаємо Україну»

У п’ятницю, 13 грудня, о 14.00 Президент України Віктор Янукович візьме участь у засіданні Загальнонаціонального круглого столу «Об’єднаємо Україну».

У Харкові вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні в Молодіжному парку м. Харкова з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку Чорнобильцям. У заході взяли участь перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови облради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, представники дипломатичного корпусу.

Події дня

Сьогодні, 13 грудня, о 10:00 у Молодіжному парку (вул. Пушкінська, 81) відбудеться церемонія покладання квітів до пам'ятника жертвам Чорнобильскої катастрофи; о 12:00  у сквері «Стрілка» біля пам'ятника Андрію Первозванному відбудеться Подячний молебень по закінченню 2013 року;  о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан поводження з відходами в Харківській області. 2. Про підсумки введення житла в експлуатацію у 2013 році. 3. Розрахунки всіх категорій споживачів за природний газ, електроенергію та спожиті послуги теплопостачання.  

Харківщина внесла свої пропозиції до проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

У ході обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування на Харківщині об'єднали напрацювання юридичної науки з практикою. Усі пропозиції, що надійшли щодо вдосконалення і внесення змін до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» були надані до Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України. Про це сьогодні в ході засідання «круглого столу» щодо підсумків обговорення та роз'яснення в області проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

В обговоренні проекту Концепції реформування місцевого самоврядування взяло участь понад 51 тисячу мешканців Харківщини

Концепцію реформування місцевого самоврядування було неодноразово розглянуто на загальних зборах Асоціації органів місцевого самоврядування, а також відбулися кущові семінари на базі районних рад. В цілому проведено 712 слухань, в яких взяло участь більше 51 тисячі мешканців Харківщини. Про це повідомив перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, співголова Робочої групи з питань організаційного забезпечення роз’яснення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні Микола Тітов.

У 2013 році в Юридичний департамент ОДА за безоплатною правовою допомогою звернулося понад 1500 громадян

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Юридичного департаменту Харківської облдержадміністрації Артур Мартін. «Безоплатна правова допомога поділяється на два види: первинна і вторинна. Первинна безоплатна правова допомога надається всіма органами влади. За 2013 рік в Юридичний департамент облдержадміністрації за безоплатною правовою допомогою звернулося понад 1500 громадян. Частина безоплатної правової допомоги була надана на особистих прийомах співробітників департаменту, які проводяться щопонеділка з 14:00 до 16:00 у громадській приймальні ОДА. Всі охочі отримати безоплатну правову допомогу в порядку живої черги можуть туди звернутися. Крім того, безоплатну правову допомогу ми надаємо у письмовому вигляді», - сказав Артур Мартін.

В ефірі - відеоверсія засідання правління Громадської ради при ХОДА

Відеоверсія засідання правління Громадської ради при Харківській облдержадміністрації вийде в ефір сьогодні о 19:25 на ХОД ТРК та о 21:50 на «7 каналі».  

Матеріально-технічну базу будинків-інтернатів Харківської області буде оновлено

Про це сьогодні під час візиту до Вовчанського спеціального будинку-інтернату розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, в системі соціального захисту Харківської області на сьогоднішній день є 18 будинків-інтернатів, з них 9 інтернатів психоневрологічного профілю, 1 - спеціальний, 4 - геріатричних, 1 для ветеранів праці, 3 дитячих будинків-інтернатів.

В Україні вже проведено більше 20 судових процесів за участю присяжних

В Україні вже проведено більше 20 судових процесів за участю присяжних Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Юридичного департаменту Харківської облдержадміністрації Артур Мартін, одним з нововведень Кримінально-процесуального кодексу України є встановлення так званого інституту присяжних, якого раніше не було. «Інститут присяжних передбачає, що нарівні з двома професійними суддями, троє присяжних також можуть розглядати питання ступеню вини і відповідальності підсудного. Це стосується тих злочинів, санкції за якими передбачають можливість застосування покарання у вигляді довічного позбавлення волі, та за умови, коли сам підсудний наполягає на суді присяжних», – сказав директор Юридичного департаменту ОДА.

У новому КПК виключена можливість повернення справи на додаткове розслідування

Про це сьогодні розповів директор Юридичного департаменту Харківської ОДА Артур Мартін. За його словами, новел в Кримінально-процесуальному кодексі досить багато. Одною з основних новел є виключення можливості повернення справи на додаткове розслідування. «Окрім цього, усунутий інститут порушення кримінальної справи. Якщо раніше кримінальна справа починалася з того, що видавалася постанова про її порушення, то зараз застосований інший принцип – реєстрації відомості про злочин. Новим кодексом введена процесуальна фігура слідчого судді, який наділений повноваженнями контролювати слідчі дії в кримінальному процесі. Встановлено нові терміни проведення слідства. Воно проводиться не більше 6 місяців, за окремими категоріями злочинів – до 12 місяців. Введений запобіжний захід – домашній арешт. Раніше його не було. Введена в кодексі можливість укладання угод про визнання вини та угоди про примирення. Як свідки у новому Кримінально-процесуальному кодексі не можуть бути допитані журналісти з питання конфіденційної інформації, яка стала їм відома в силу виконання ними своїх професійних обов'язків. Захисником підозрюваного, обвинуваченого за новим Кримінально-процесуальним кодексом, може бути тільки адвокат. Встановлено категорію осіб з числа свідків, привід яких не може бути здійснений: вагітні, особи, які самостійно виховують дітей до 6 років, діти-інваліди, інваліди 1 і 2 групи», – сказав Артур Мартін.

Архів документів