Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Дергачівському районі

Станом на 17 грудня 2013 року у Дергачівському районі працює 18 котельних (100%), опалюються усі 85 об’єктів соціальної сфери: 28 дитячих закладів, 27 шкіл, 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 106 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Дергачівського району працюють диспетчерські служби. Це філія Харківського обласного комунального підприємства «Дирекція розвитку інфраструктури території» Дергачівське підприємство комунального господарства, телефон (05763) 3-10-65, КП «Дергачікомунсервіс», телефон (05763) 3-01-48, філія Харківського обласного комунального підприємства «Дирекція розвитку інфраструктури території» Солоницівське підприємство комунального господарства, телефон (05763) 7-29-01, філія КП «Харківські теплові мережі» в Ленінському районі м. Харкова, телефон (057) 372-38-70 або 724-59-30.  

Ціна на газ для підприємств теплокомуненерго повинна бути пільговою. Олександр Вілкул

Сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернувся до Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула з проханням допомогти області вирішити ряд питань у сфері життєзабезпечення. «Перше питання стосується лімітів на газ. Нам почали приходити вимоги укласти договори з новою ціною на газ для підприємств теплокомуненерго. Друге питання – різниця в тарифах. Харківська область може вийти на високий рівень розрахунків, якщо нам перерахують кошти на компенсацію різниці в тарифах, а також пільг та субсидій», – зазначив губернатор.

У Харківській області підбили підсумки пілотного проекту соціального супроводу осіб з інвалідністю після працевлаштування

Сьогодні у Харківському міському центрі зайнятості відбувся семінар-нарада «Результат запровадження пілотного проекту соціального супроводу осіб з інвалідністю після працевлаштування в Харківській області», під час якого підбили підсумки Всеукраїнського експерименту. Участь у семінарі взяли директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Олена Захуцька, директор Харківського ОЦЗ Володимир Міненко, начальник управління організації і надання соціальних послуг Державного центру зайнятості Олена Сташенко. «Цей всеукраїнський експеримент спрямований на те, щоб відпрацювати механізм супроводження особи з інвалідністю після працевлаштування. У нас по Харківській області рівень працевлаштування інвалідів становить 60%, тоді як по Україні середній показник 25%. Якщо в минулому році повторно звернулися до центру зайнятості 30 осіб з обмеженими фізичними можливостями, то в цьому році тільки 2 особи звернулися, при тому, що чисельність працевлаштованих збільшилась на 15% і досягла 160 осіб», - повідомив Володимир Міненко.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 17 грудня 2013 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Події дня (доповнено)

Сьогодні о 16:00 буде представлено нового директора ХНАТОБ ім. М. Лисенка (вул. Сумська, 25, велика зала); о 16:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться нарада з природоохоронних питань за участю Міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова. Після завершення відбудеться брифінг біля першої приймальні ХОДА (2 поверх); о 17:00 у інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул. Сумська, 25, велика зала) відбудеться відкриття виставки живопису Наталії Меншової "Сонячний дім". 

В ефірі – відеоверсія круглого столу до Дня ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС

Відеоверсія круглого столу до Дня ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та представників всіх чорнобильських організацій області вийде в ефір на ХОД ТРК сьогодні о 14:00 та завтра, 18 грудня, об 11:10.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу було розчищено від снігу 52,4 км доріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 88,07 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 14 одиниць техніки та 21 дорожній робітник.

Микола Азаров сподівається, що на зустрічі президентів України і РФ встановлять справедливу ціну на газ

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що результатом засідання міждержкомісії Україна-Росія, яке відбудеться у Москві 17 грудня, стане встановлення справедливих європейських цін на газ. Про це Прем'єр-міністр сказав в інтерв'ю телеканалу «Інтер». «Настав момент, коли сторони дійшли думки, що час врегулювати це питання. Ми не просили для себе жодних знижок, ми говоримо тільки про європейські ціни, про європейські принципи у підходах до ціноутворення, і я сподіваюся, що ми це питання остаточно вирішимо на цій зустрічі», - сказав Микола Азаров.

Євген Савін зустрівся з переможцями Всеукраїнських молодіжних Дельфійських ігор

Заступник голови Харківської ОДА Євген Савін 16 грудня зустрівся з командою студентів вищих мистецьких навчальних закладів Харкова, які представляли регіон на Всеукраїнських молодіжних Дельфійських іграх «Енергія молодих». У складі команди Дмитро Гергель (Харківське музичне училище ім. Б.М. Лятошинського, номінація «баян/акордеон»), студенти Харківського національного університету мистецтв Богдан Харченко (номінація «саксофон»), Юлія Філіпська (номінація «музична композиція»), Марія Тарасюк (номінація «джазовий спів»). Заступник голови ХОДА побажав молодим людям творчого натхнення і перемоги.

Рівень фінансування проблем чорнобильців з обласного бюджету не буде зменшений на жодну копійку. Михайло Добкін

«Я вдячний всім без винятку чорнобильським організаціям за конструктивну позицію і спільну роботу з владою всіх рівнів. Від імені органів влади хочу принести вам вибачення за те, що в державі робиться не все з того, що прописано в законах і що ми зобов'язані зробити для тих людей, які ціною свого здоров'я зупинили загрозу поширення радіації. Наше з вами головне завдання – зосередити зусилля на вирішенні тих питань, які нам під силу», – зазначив на завершення круглого столу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

В обласного диспансеру радіаційного захисту буде змінено алгоритм надання допомоги

Про це в ході круглого столу, присвяченого Дню ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС, розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Розповідаючи про роботу обласного диспансеру радіаційного захисту, він зазначив, що завдяки зусиллям облдержадміністрації, сьогодні у диспансері лікуються тільки ті категорії людей, що відносяться до потерпілих на аварії на Чорнобильській АЕС. Сьогодні 50% місць у диспансері віддаються жителям Харкова, 50% – жителям області. «Сьогодні в зв’язку з ініціативами голови ХОДА добове харчування і добове забезпечення медикаментів в диспансері на рівні обласного госпіталю інвалідів Вітчизняної війни. Це понад 35 гривень на харчування і понад 40 гривень на медикаментозне забезпечення на добу», – зазначив Ігор Шурма.

На Харківщині налагоджено діалог влади і чорнобильців. Михайло Добкін

Круглий стіл до Дня ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС відбувся 16 грудня. В його роботі взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, голова обласної організації всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник і представники всіх чорнобильських організацій області. «Наприкінці кожного року ми збираємося, підбиваємо підсумки і будуємо плани на майбутній рік. У Харківській області проживає досить багато людей, які потрапляють під визначення «чорнобилець» і так чи інакше постраждали від подій, які відбулися в далекому 1986 році. Є державні зобов'язання, а ми структура, яка виконує багато рішень держави, а з іншого боку – структура, яка спільно з обласною радою може ухвалювати власні рішення. У нас налагоджений діалог з чорнобильцями. Був час найскладніших взаємин влади і чорнобильських організацій, але ми змогли обговорити дуже непрості питання максимально конструктивно», – заявив у вітальному слові Михайло Добкін.

Пора радикалізму і хаосу в Україні закінчується. Михайло Добкін

Як підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, результати волевиявлення громадян на повторних виборах в 5 проблемних округах України дуже очікувані. «Події і настрої, які продемонструвала трійка опозиційних політичних сил у центрі Києва, не могли не вплинути на результати волевиявлення громадян. Якщо спочатку вони ще могли розраховувати на підтримку, то сьогодні мешканці тих регіонів, де відбулися перевибори, зрозуміли, що люди, які представляють опозицію, не налаштовані на конструктивну роботу» , - заявив Михайло Добкін.

Фільм «Іван Сила» присвячений одному з найсильніших людей планети – українцеві Івану Фірцаку

Фільм «Іван Сила», який сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» 16 грудня побачили школярі Харківщини, створений за мотивами книги Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили» і розповідає про українського циркового силача Івана Фірцака, одного з найсильніших людей планети. Стрічка стала подарунком до Дня Святого Миколая від голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Автори фільму прагнули максимально передати атмосферу початку 20 століття. За словами режисера Віктора Андрієнка, правдивість того часу створюють справжні костюми, автомобілі, кавоварки, гирі і навіть в'язниця; головний герой дійсно піднімає штангу вагою 180 кг, і його переїжджає автомобіль вагою більше тонни. А ось вулички Праги, Парижа і Лондона були зняті в Кам'янці-Подільському, Чернівцях та Києві.

Для вихованців дитячих будинків Харківщини відбувся показ фільму «Іван Сила»

В кінотеатрі «Боммер» вихованці Краснокутського дитячого дошкільного будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  і Богодухівського дитячого будинку-інтернату мали змогу не тільки побачити новий український фільм «Іван Сила», а й поспілкуватися з його творцями. Цей захід став подарунком дітям до Дня Святого Миколая від голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

Співпраця державних органів з благодійними фондами йде на користь дітям

Сьогодні начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських в ході прес-конференції на тему: «Реалізація у регіоні завдань, доручень Президента України щодо захисту прав дитини» зазначила, що продовжується співпраця державних органів та установ з благодійними фондами та організаціями, і така спільна діяльність йде на користь дітям. Вона нагадала, що на початку липня цього року ХОДА була проведена конференція, спрямована на попередження соціального сирітства, адже 75% дітей, які виховуються не в родині, соціальні сироти, батьків яких позбавлено батьківських прав.

В Харківській області працює клуб, де батькам надається допомога фахівців

Начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських в ході прес-конференції на тему: «Реалізація у регіоні завдань, доручень Президента України щодо захисту прав дитини» розповіла про те, що в Харківській області продовжує працювати батьківський клуб, де батькам у разі необхідності надається допомога фахівців.

Харківська область посідає лідерську позицію зі створення комфортних умов для ведення бізнесу

Про це в інтерв’ю газеті «Урядовий кур’єр» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Говорячи про партнерство влади та бізнесу, він підкреслив, що Президент поставив завдання навести порядок у дозвільній системі й особисто контролює його виконання. Зокрема, треба навести порядок у сфері надання адміністративних послуг, де бізнес раніше зіштовхувався з постійним вимаганням, тиском.

Більше 500 дітей, які виховуються в прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу, обстежено в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків

Начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських в ході прес-конференції на тему: «Реалізація у регіоні завдань, доручень Президента України щодо захисту прав дитини» розповіла про те, що на Харківщині успішно розвивається проект, який було розпочато обласною держадміністрацією з квітня минулого року разом з Інститутом охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України.

Протягом року на Харківщині усиновлено 131 дитину

Про це сьогодні під час прес-конференції на тему: «Реалізація у регіоні завдань, доручень Президента України щодо захисту прав дитини» розповіла начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських. «Із них 113 дітей усиновлено громадянами України і 18 дітей усиновлено громадянами інших держав. Зараз розглядається питання щодо усиновлення ще 2 дітей у сім’ї громадян України. Крім того, підібрано для усиновителів ще 15 дітей», - зазначила Тетяна Печерських.

На Харківщині більше 1 тис. дітей виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях

Про це сьогодні розповіла начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських в ході прес-конференції на тему: «Реалізація у регіоні завдань, доручень Президента України щодо захисту прав дитини». Розповідаючи про форми, виховання вона зазначила, що цього року в області 663 дитини отримали правовий статус дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Для порівняння: позаминулий рік це 715 дітей, минулий – 714.

Фінансування і виплата пенсій в Харківській області здійснюються своєчасно

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за першу половину грудня в області виплачено пенсій та грошової допомоги 462,5 тис. пенсіонерам у сумі 717,2 млн.грн., в тому числі через поштові відділення профінансовано 353,7 млн.грн., через банки – 263,9 млн.грн. Грудневі пенсії 41,7 тис. пенсіонерам силових структур профінансовано в повному обсязі в сумі 99,6 млн.грн.

У Харкові вшанували пам'ять жертв Дробицького яру

Сьогодні відбувся траурний мітинг, присвячений 72-й річниці трагедії Дробицького яру. У заході взяли участь начальник відділу у справах релігій ХОДА Ольга Чернявська, начальник відділу по роботі з об'єднаннями громадян Харківської міської ради Олександр Стерін, головний раввін Харкова і області Мойше Москович, а також представники єврейських організацій та національно-культурних об'єднань.

Названі імена переможців обласного туру конкурсу учнівської творчості "Об'єднаймося ж, брати мої!"

Відбулось засідання журі ІІІ обласного туру Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості "Об'єднаймося ж, брати мої!", на якому визначені переможці та дипломанти у двох його номінаціях - «образотворче мистецтво» та «декоративно-прикладне мистецтво».

Заступнику голови ХОДА Олегу Анпілогову присвоєно звання почесного члена Спілки юристів України

Про це оголосив сьогодні в ході урочистої церемонії, присвяченої Дню працівників суду, голова Харківської обласної організації Спілки юристів України Володимир Кривобок. Він підкреслив, що звання присвоєно Олегу Анпілогову за активну участь у роботі, яка спрямована на консолідацію юристів України, за діяльність, спрямовану на зміцнення Союзу юристів, та за вагомий внесок у розвиток правової держави.

Співробітників судів Харківщини привітали з професійним святом

Сьогодні в малій залі Харківської обласної державної адміністрації відбувся урочистий прийом до Дня працівників суду. У заході брали участь заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, співробітники районних та обласних судів Харківщини.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу використано для забезпечення безпечного проїзду 16,9 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 6 одиниць техніки та 6 дорожніх робітників.

Події дня

Сьогодні о 10:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом до Дня працівників суду; об 11:00 на Меморіальному комплексі "Дробицький Яр" відбудеться траурний мітинг, присвячений 72-й річниці трагедії Дробицького Яру; о 13:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях,6) відбудеться показ та зустріч з режисером і акторами фільму «Іван Сила» (Шановні журналісти, нагадуємо, що всі відеокамери, фотоапарати і мобільні телефони під час перегляду фільму повинні бути відключені); о 14:00  у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяни Печерських на тему: «Реалізація у регіоні завдань, доручень Президента України щодо захисту прав дитини»; о 16:00 у залі прийому офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться круглий стіл до Дня ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС.

У галереї «Бузок» відбувся вечір-концерт французької музики «Вerge d'amour»

«Вerge d'amour» (Берег любові) об'єднав в цей вечір поціновувачів французької музики та молодих талановитих виконавців. Твори французьких композиторів Лео Деліба, Клода Дебюссі, Жоржа Бізе, Габріеля Форе, Жозефа Косма, Джо Дассена, Шарля Азнавура прозвучали у виконанні заслуженої артистки України, солістки ХНАТОБ ім.М.Лисенка Олени Слєпцової, а також лауреатів міжнародних та національних конкурсів Джізель Муньос- Абросимової, Володимира Козлова, Дениса Кудряшова, Яни Рибкіної, Арсентія Нечаєва, Ігоря Маришкина, дипломантів міжнародних конкурсів Олександра Лічного, Івана Моїсеєва.

Харків як студентська столиця об'єднав і Схід, і Захід України

Про це сьогодні в ході засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівня акредитації Харківського регіону заявив ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій. «Харків не просто вузівський центр. Харків об'єднує молодь всієї України. Вона, в тому числі випускники харківських вузів, в майбутньому будуть впливати на ситуацію в цілому в Україні, і я з великим задоволенням спостерігаю за поведінкою харківської молоді. У часи важких випробувань вони проявили мудрість, спокій і співучасть у подоланні тих труднощів, які викликані сьогоднішнім часом», - сказав Василь Тацій.

Архів документів