Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Олег Анпілогов від імені губернатора вручив подарунки учням Харківської спеціалізованої школи-інтернату «Ліцей міліції»

Сьогодні заступник голови ХОДА Олег Анпілогов на виконання завдань Президента України щодо захисту прав дітей привітав з Днем Святого Миколая учнів Харківської спеціалізованої школи-інтернату «Ліцей міліції». Він передав їм вітання від голови ХОДА Михайла Добкіна і вручив дітям солодкі подарунки.

Ігор Шурма привітав з Днем Святого Миколая вихованців школи-інтернату №8

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма на виконання завдань Президента України щодо захисту прав дітей відвідав Харківську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат I-III ступенів № 8 та привітав учнів з Днем Святого Миколая. Заступник губернатора побажав дітям успіхів і щастя. Ігор Шурма від імені голови ХОДА Михайла Добкіна вручив дітям солодкі подарунки, а також передав їм книги.

В обласному огляді-конкурсі «Слобожанські передзвони» взяли участь близько 10 тисяч аматорів народного мистецтва

Такий масштабний огляд слобожанської культури проводився вперше за десять років. Відбірковий марафон тривав протягом двох місяців. Журі оцінило виступи близько 10 тисяч аматорів народного мистецтва, що займаються при сільських клубах та районних будинках культури. У гала-концерті кращих творчих колективів Харківщини взяли участь понад 2 тисяч учасників хорових, хореографічних, театральних, естрадних, інструментальних колективів. Концертна програма, що вмістила в себе близько 80 номерів, тривала 5 годин.

Сільгосппідприємства області збільшили поголів'я свиней на 75,7%

На початок грудня на Харківщині в усіх категоріях господарств утримувалося 290,7 тис. голів свиней. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 18 грудня, об 11.00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з переможцями проекту «Познайомся з губернатором»; о 14:00 в Державному архіві (вул. Мироносицька, 41)  Круглий стіл за на тему "70-річчя суду над фашистами у м.Харкові (передвісник Нюрнберзького процесу)"; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) почнеться спільне засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ та Ради іноземних інвесторів при Харківській обласній державній адміністрації.

Україна отримала справедливу ціну на газ. Михайло Добкін

Газова складова є одним з основних індикаторів при формуванні бюджетів усіх рівнів. Про це в ході брифінгу розповів голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Сьогодні ми отримали справедливу ціну, про яку говорили останні три роки. Додайте сюди ще знижку, яку має Україна на поставку газу, виходячи з наших домовленостей, і ми матимемо прийнятну для нашої промисловості ціну. Крім того, кредит близько 15 млрд. дол. США – це такий ковток повітря для нашої економіки, який дозволить абсолютно інакше фінансувати всі ті проблеми, які не фінансувалися і не вирішувалися. У тому числі це питання, пов'язані з екологією. Я думаю, що ми найближчим часом дізнаємося основні параметри бюджету, в яких Харківська область побачить окремі рядки для фінансування своїх проблем», – сказав Михайло Добкін.

Газові домовленості є результатом спільної роботи України та Росії. Віктор Янукович

Домовленості між Україною та Російською Федерацією у газовій сфері є результатом спільних дій, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Ціноутворення - це продукт нашої спільної роботи. Якщо говорити про перспективи, ми повинні думати, як нам вибудувати роботу, яка б створювала мотивацію для двох сторін. Я маю на увазі створення умов для прозорої роботи української ГТС», - сказав Президент.

Економічне співробітництво з РФ є основою двосторонньої взаємодії. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович висловлює сподівання на активізацію торговельно-економічних відносин з Російською Федерацією. Як зазначив Президент під час шостого засідання Українсько-Російської міждержавної комісії в Москві, сторони підготували План дій щодо врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі, що дозволить істотно поліпшити показники в цій сфері, а його реалізація принесе відчутні позитивні результати для цілих галузей економік наших держав.

Реалізацію проекту перепоховання радіоактивних відходів планується розпочати в 2015 році

Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков в ході брифінгу розповів про підписання імплементаційної угоди між Міністерством екології та організацією НАТО про перепоховання радіоактивних відходів, що утворилися в результаті виконання військових програм за часів Радянського Союзу. Сьогодні на території України розташовано 6 об'єктів, обсяг відходів приблизно 1000 куб. м – точніше поки невідомо, оскільки була проведена тільки попередня оцінка.

Президенти України та Росії обговорили питання торговельно-економічних відносин

Відновлення обсягів торгівлі між Україною і Російською Федерацією потребує активних дій з боку обох держав. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з Президентом РФ Володимиром Путіним у Москві. «Те падіння обсягів взаємної торгівлі, яке у нас відбулося за останні два роки… воно вимагає сьогодні екстреного втручання. І я думаю, що цю роботу ми в найближчій перспективі зможемо скоординувати, і не тільки між нашими державами, Росією і Україною, але і з іншими країнами СНД, щоб повною мірою запрацювала зона вільної торгівлі», - сказав Віктор Янукович.

Перша свердловина на Юзівському родовищі буде закладена в I півріччі 2014 року

В ході брифінгу Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков розповів про роботу компанії «Shell» в селі Веселе Первомайського району в Харківській області. «Вже проведена екологічна експертиза угоди про розділ продукції, сам проект поки не був поданий на експертизу. Можу сказати, що він пройде повністю і суспільну, і державну експертизу, а при необхідності і міжнародну. Тільки коли ми зрозуміємо, що екологічні ризики зведені до мінімуму, компанія отримає дозвіл на початок робіт, але тільки геолого-розвідувальних», – сказав Міністр.

Для будівництва на Харківщині сміттєпереробного заводу необхідно як мінімум 30 млн. євро

Під час брифінгу за підсумками наради з природоохоронних питань голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що для будівництва сміттєпереробного заводу на Дергачівському полігоні ТПВ необхідно як мінімум 30 млн. євро. За його словами, розглядаються будь-які форми співробітництва: повністю приватні інвестиції, державно-приватне партнерство або повністю державне фінансування. «Участь бізнесу залежить від Закону про «зелений тариф». Якщо закон влаштує бізнес і будуть гарантії отримання грошей за «зеленим тарифом» – це одне. Але якщо немає гарантій та сталого розуміння, які є умови для початку, підготовки та реалізації бізнес-проекту, інвестори не вкладатимуть гроші», – зазначив губернатор.

На Харківщині необхідно розширити землі природно-заповідного фонду

Про це в ході брифінгу розповів Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков. Говорячи про роботу, спрямовану на розширення та землеустрій території національних парків, він підкреслив, що в Харківській області відсоток територій природно-заповідного фонду становить всього 2,5%. «Програма «Розвиток природно-заповідного фонду України до 2015 року» становить 10%, до 2020 року – 15%. У Харківській області ця цифра практично в три рази менше. Ми обговорювали це питання, необхідно працювати, щоб розширити цю територію», – сказав Олег Проскуряков.

Міністерство екології планує ввести преференції для підприємств, що займаються переробкою побутових відходів

Під час брифінгу за підсумками наради з природоохоронних питань Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков повідомив, що Міністерством ведеться робота зі створення податкових преференцій і залучення інвестицій у сферу в переробки сміття. «У всьому світі це досить прибутковий бізнес, і не йде мова про те, щоб витрачати на утилізацію відходів державні кошти, крім, можливо, початкового етапу. Необхідні преференції або в тарифі, або у фіскальному вираженні. Міністерство в даний час розробляє проект змін до Податкового кодексу, щоб підприємства, які займаються переробкою побутових відходів, мали нульову ставку ПДВ. Передбачається, що сума податку зараховується на спеціальний рахунок, і ці гроші вони можуть витрачати на модернізацію або подальший розвиток», – підкреслив Міністр.

Кошти на будівництво сміттєпереробного заводу в Дергачах будуть закладені в бюджет 2014 року

Про це 17 грулня в ході брифінгу розповів Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков. Він підкреслив, що проект сміттєпереробного заводу, який вже розроблений для Дергачівського полігону ТПВ, зараз проходить експертизу. Комплекс буде відповідати вимогам екологічних інстанцій будь-якого рівня. «Зараз на Дергачівському полігоні тривають роботи з рекультивації. Ми обговорювали на нараді, що необхідні кошти будуть закладені в державному бюджеті на 2014 рік. Скільки – поки сказати точно не можу. Ми розуміємо, що коштів місцевого екологічного фонду та екологічного фонду Міністерства не вистачить для того, щоб побудувати сучасний завод з переробки та сортування відходів. І, природно, зараз триває пошук інвестора», – сказав Олег Проскуряков.

Сміттєпереробний комплекс на Дергачівському полігоні ТПВ буде відповідати європейському рівню

Під час брифінгу за підсумками наради з природоохоронних питань голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що робоча поїздка Міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова в область була запланована заздалегідь, і охопила ті об'єкти, які давно перебувають у сфері інтересів керівництва регіону.

У галереї «Бузок» відкрилася виставка "Сонячний будинок"

В інформаційно-виставковому центрі "Бузок" 17 грудня відкрилася виставка живопису Наталії Меншової "Сонячний будинок". Художниця розповіла, що вперше взяла в руки пензель, коли їй було 13 років. Її батькові дуже подобалася картина Аркадія Рилова «У блакитному просторі». Він приніс фарби, пензлі, сам зробив мольберт і сказав дочці: намалюй мені в блакитному просторі мою мрію.

У Харківському національному театрі опери та балету ім. М. Лисенка запрацює нова квиткова система

Про це сьогодні повідомив новий керівник Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка Олег Оріщенко. За його словами, на сьогодні основне завдання - це розвиток матеріально-технічної бази театру, стабільне функціонування всього комплексу, а також нові творчі успіхи. «Зробимо автоматизацію кас - це одне з основних завдань. Це дасть нам можливість придбання програмного продукту, який допоможе вести статистику по клієнтам, формувати клієнтську базу і тим самим полегшить завдання відділу продажу. Безумовно, зміни в роботі театру будуть, але ніякої революції я тут не збираюся робити. Моє головне завдання - зберегти колектив і дати йому можливість реалізовувати свій потенціал повною мірою», - повідомив Олег Оріщенко.

Необхідно розробити єдиний план заходів з охорони Сіверського Дінця

У ході наради з природоохоронних питань Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков зазначив, що необхідно розробити єдиний для Харківської, Донецької та Луганської областей план першочергових заходів з охорони річки Сіверський Донець. «Коли буде розроблений і затверджений такий план, ми почнемо рухатися вперед і визначимо джерела фінансування. Я бачу 4 можливих джерела – це екологічний фонд Міністерства екології та природних ресурсів, місцевий екологічний фонд і фонд відродження Сіверського Дінця, куди перераховуватимуться позабюджетні кошти. В якості четвертого джерела я розглядаю підприємства, які забруднюють річку стічними водами. Ми передбачаємо підписати з ними Меморандуми про природоохоронні заходи, і хотілося б, щоб вони окремим пунктом передбачили зниження шкідливих речовин у стічних водах», – заявив Міністр.

Через дестабілізацію політичної ситуації в країні порушені поставки продукції заводу «Південкабель»

Сьогодні на ПАТ «Завод «Південкабель» відбулися збори трудового колективу, на яких були присутні близько 300 осіб. Колектив заводу висловився за безперебійну роботу, за співпрацю з усіма країнами - і СНД, і Європи - але з урахуванням національних інтересів. Зокрема, збереження торгових зв'язків із Російською Федерацією для «Південкабелю» вкрай важливо. Близько 40% продукції заводу орієнтовано на російський ринок.

На Харківщині реалізується проект будівництва комплексу з переробки твердих побутових відходів

Про це сьогодні розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб в ході наради з природоохоронних питань за участю Міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова. Проект реалізується за сприяння Міністерства екології та природних ресурсів України в рамках Національного проекту «Чисте місто».

В Україні є перспективи переробки ТПВ

Сьогодні Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков зустрівся зі студентами 1-4 курсів факультету «Інженерної екології міст» Харківського національного університету міського господарства ім.А.І.Бекетова. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, перший проректор ХНУМГ Григорій Стадник.

Площа об'єктів природно-заповідного фонду області планується довести до 111,1 тис. га

Про це сьогодні розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб під час наради з природоохоронних питань за участю Міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова. На сьогоднішній день заповідний фонд області налічує 242 об'єкта загальною площею 74 тис. га, що становить 2,36% від загальної площі області, площу об'єктів природно-заповідного фонду до 2015 року планується довести до 111,1 тис. га, показник заповідності збільшити до 3,5%.

Стан економіки країни залежить від стабільної роботи промисловості

Сьогодні на ДП завод «Електроважмаш» відбулися збори трудового колективу. За словами директора заводу Володимира Глушакова, поставки електротягового обладнання в Російську Федерацію за 9 місяців 2013 року становлять понад 65% від загального обсягу реалізації продукції підприємства. Тому продовження співробітництва з Російською Федерацією - це пряма запорука збереження робочих місць на заводі.

Харківській національний театр опери та балету ім. М. Лисенка очолив новий керівник

Сьогодні заступник Міністра культури України Віктор Балюрко та заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін представили колективу Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка нового керівника. Згідно з Наказом Міністерства культури України № 876/0/17-13 від 6.12.2013 на посаду генерального директора Державного підприємства «Харківський національний академічний театр опери та балету імені М.В. Лисенко» призначено Оріщенка Олега Володимировича. «Я хочу подякувати попередньому директору Любові Морозко за те, що вона зберегла прекрасний колектив, за те, що під її керівництвом театр став національним. Міністерство культури України високо оцінює її роботу. Сьогодні відбулася подія неординарна, але подія дуже закономірна. У Любов Григорівни контракт закінчився ще навесні, але не так просто підібрати кандидатуру на цю посаду, узгодити з місцевою владою. Адже Харківський національний академічний театр опери та балету імені Лисенка - це майже 800 осіб колективу, 52 тис. кв. м площ, 230 км інженерних мереж - це дуже серйозна ділянка роботи», - підкреслив Віктор Балюрко.

Україні необхідно залишитися на існуючих ринках і отримати доступ до ринків Європи

На ВАТ «Турбоатом» 17 грудня відбулися збори трудового колективу підприємства. На заході були присутні близько 300 працівників. Генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін підкреслив, що на сьогоднішній день дохід від обсягу реалізації продукції становить понад 1,7 млрд. грн., а чистий прибуток - більше 400 млн. грн. За його словами, на сьогодні ситуація на підприємстві залишається стабільною.

Кроки до зближення з ЄС мають бути взаємними

Сьогодні відбулися збори представників трудового колективу ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД». Як зазначив у ході зборів генеральний директор Олександр Жданов, завод успішно працює з провідними авіаційними компаніями з Росії, Китаю, Індії, Ірану, країн Центральної, Південної та Північної Америки. Половину виробленої продукції завод постачає в РФ, при цьому купуючи в цій країні комплектуючі, інструмент, матеріали, бере участь у багатьох російських авіаційних програмах.

На Харківщині медичному обслуговуванню дітей, що залишилися без батьків, приділяється пильна увага

Як зазначив під час наради з обговорення реалізації у регіоні завдань, доручень Президента України щодо захисту прав дитини заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма, Харківщина є одним з найкращих регіонів щодо роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Зокрема, Президент України Віктор Янукович назвав Харківську область в числі трьох кращих областей в Україні.

Судновласникам слід заздалегідь підготуватися до нового періоду навігації

Щорічний термін користування плавзасобами на водоймах Харківської області закінчився 15 жовтня 2013 року, а новий період малої навігації розпочнеться 1 травня 2014 року. Про це повідомив в.о. начальника Харківського міжрегіонального відділу Укрморрічінспекції Сергій Булгаков. «До цього часу усім власникам суден необхідно привести у відповідність реєстраційні документи на плавзасоби, заздалегідь пройти технічний огляд у службі Регістра судноплавства України, оновити знання стосовно діючих Правил та пройти перевірку. Укрморрічінспекція нагадує, що до управління човнами з двигуном допускаються особи, які склали іспит та мають відповідне посвідчення», – зазначив він.

У 2013 році на заводі «ФЕД» розроблено більше 30 найменувань виробів, необхідних для роботи літаків

Про це сьогодні в ході прес-туру на ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" розповів генеральний директор Олександр Жданов. Він зазначив, що всі зобов'язання підприємства за укладеними договорами виконуються, регулярно виплачується заробітна плата співробітникам (в середньому вона становить 4,5 тис. грн.), створюються нові робочі місця.

Архів документів