Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині відбудеться круглий стіл «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року»

20 грудня об 11:00 в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбудеться круглий стіл «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року», в рамках якого буде проводитися громадське обговорення стратегії залучення та використання міжнародної технічної допомоги для забезпечення соціально-економічного розвитку Харківського регіону. У ньому візьмуть участь: члени Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації, науковці, представники депутатського корпусу обласної, районних та міських рад, обласної та районних державних адміністрацій, а також дипломатичного корпусу, акредитованого в Харківській області.

Євген Савін вручив нагороди священнослужителям Харківщини

18 грудня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав урочисте зібрання у Харківському єпархіальному управлінні Української Православної Церкви та вручив священнослужителям почесні нагороди Харківської облдержадміністрації з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі і 20-річчя прославлення Новомучеників та сповідників Слобожанських та Харківської облради. «Підходить до завершення 2013 рік – рік святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, який став знаковим для Харківщини та України в цілому. Цій знаменній даті були присвячені проведення урочистих академій, установка поклінних хрестів, пам'ятників, відкриття та освячення новозбудованих храмів, проведення науково-практичних конференцій та круглих столів, хресних ходів. Не випадково і те, що саме в цьому ювілейному році Владика Онуфрій, праці якого на ниві служіння Українській Православній Церкві складно переоцінити, був зведений у сан митрополита. Сотні тисяч віруючих цього року змогли вклонитися і помолитися святинь, які працями Владики Онуфрія були привезені до храмів Слобожанщини», – зазначив Євген Савін. 

Облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом повідомляє про смерть колишнього заступника голови обласної державної адміністрації Алексейчука Віталія Володимировича і висловлює щирі співчуття рідним і близьким покійного.

Події дня

Сьогодні, 19 грудня, об 11:00  у НТУ «ХПІ», новий корпус бібліотеки (вул. Фрунзе, 21, 4-й поверх, конференц-зала, ауд. 63) відбудеться IX науково-практична конференція «Про проблеми гармонізації міжнаціональних відносин»; о 12:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудуться  урочистості з нагоди Дня енергетика; о 15:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться засідання колегії обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 21 листопада 2013 року «Проведення розрахунків за оренду майнових та земельних ділянок (паїв) сільськогосподарськими підприємствами області у 2013 році». 2. Про підсумки формування та модернізації мережі позашкільних закладів області. 3. Про хід виконання Закону України від 16.10.2012 № 5451-VI «Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 – 2016 роки». 4. Про оптимізацію кількості регіональних програм.  5. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України; о 15:00 у Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться відкриття виставки народної ляльки «Лялькова майстерня: коловорот».

Харківщина - один з лідерів у роботі з дітьми

Як зазначив сьогодні на святі в честь Святого Миколая в дитячому містечку «Отрадне» голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область була названа в числі лідерів з виконання завдань Президента України щодо забезпечення прав дитини.

Домовленості між Україною і Росією вигідні промисловим підприємствам Харківщини

Таку думку висловив в ході спільного засідання регіонального комітету економічних реформ та Ради вітчизняних і зарубіжних інвесторів при ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Вчора я з нетерпінням очікував підсумків переговорів лідерів України та Росії, бажаючи отримати відповіді на дуже важливі питання про подальшу долю промислових підприємств нашого регіону. Я почув про те, що будуть максимально розкриті ринки двох наших держав, побачив підтвердження тому, що поновлюється ряд незаслужено забутих спільних проектів в авіабудуванні та космічній галузі, починається робота у фінансовому секторі. Я почув багато позитивних відповідей для Харківської області. Я розумію, з якими думками вже сьогодні приходили на роботу керівники ФЕДу, авіазаводу, турбінобудівники і працівники багатьох інших підприємств, основний ринок збуту яких – країни СНД», – підкреслив він.

Михайло Добкін привітав з Днем Святого Миколая вихованців дитячого містечка «Отрадне»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін 18 грудня відвідав дитяче містечко «Отрадне». Він привітав з Днем Святого Миколая вихованців дитячих будинків сімейного типу з Харківського, Борівського та Чугуївського районів, які проживають на території містечка. У подарунок від губернатора діти отримали солодощі та інтелектуальний альбом «Дива Слобожанщини».

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Зачепилівському районі

Станом на 18 грудня 2013 року в Зачепилівському районі працює 2 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (41 заклад – 100%): 8 дитячих закладів, 10 шкіл та 23 лікувальні заклади. До централізованого теплопостачання підключено 4 житлові будинки (100%).  

Представники громадськості вимагають дати рішучу відсіч проявам неофашизму

Учасники круглого столу, обговорюючи тему "70-річчя суду над фашистами в Харкові (провісник Нюрнберзького процесу)", не могли не торкнутися сьогоднішніх подій в країні. Замовчування теми відродження неофашизму в Україні стає занадто небезпечним для всього суспільства і не може більше прикриватися політкоректністю. За словами голови Харківської обласної організації ветеранів України Анатолія Хіневича, три ветеранські організації області підготували звернення до голови ХОДА Михайла Добкіна з вимогою дати рішучу відсіч неофашистським проявам.

Василь Хома вручив подарунки до Дня Святого Миколая учням санаторної школи-інтернату №9

Сьогодні заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома на виконання завдань Президента України з захисту прав дитини відвідав Комунальний заклад «Харківська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 9» Харківської обласної ради, де взяв участь в урочистому святкуванні Дня Святого Миколая.

Завдяки договору соціального партнерства з'явиться газ в чотирьох населених пунктах Харківської області

Про це сьогодні на брифінгу за підсумками підписання Меморандуму про взаємодію у сфері соціальних інвестицій між компанією «Shell» і Харківською облдержадміністрацією повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Через дуже складні фінансові плани НАК «Нафтогаз України» і всіх його структурних підрозділів було дуже важко реалізовувати договори, які раніше були укладені, щодо соціально-економічного розвитку нашого регіону і фінансування низки проектів з боку газодобувних компаній. Тим не менш, ця робота не зупинена. Скоро в чотирьох населених пунктах області з’явиться газ, який буде проведений силами компанії "Шебелинкагазвидобування"», – повідомив Михайло Добкін.

Інвестиції «Shell» в розвиток інфраструктури будуть становити 2 млн. дол. США на рік

Про це повідомив у ході брифінгу за підсумками підписання Меморандуму про взаємодію у сфері соціальних інвестицій між компанією «Shell» і Харківською облдержадміністрацією керівник представництва «Shell» в Україні Грехем Тайлі. «Розпочинаючи роботу по нашому другому проекту – розробку Юзівської площі, щодо якої була підписана угода про розподіл продукції, ми підтверджуємо наші зобов’язання щодо соціальних інвестицій. Вони складають 2 млн. дол. США на рік. Між керівництвом Харківської області та представництвом компанії «Shell» було чітко погоджено, що ці соціальні інвестиції мають призначатися місцевим громадам тих територій, де ми будемо проводити роботи. Частина інвестицій також буде призначена для здіснення проектів обласного масштабу», – зазначив він.

Політична та економічна стабільність – запорука майбутніх інвестицій в Україну

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками підписання Меморандуму про взаємодію у сфері соціальних інвестицій між компанією «Shell» і Харківською облдержадміністрацією повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Політична та економічна стабільність - запорука майбутніх інвестицій в Україну, як з боку іноземних інвесторів, так і з боку резидентів нашої країни. Ми крок за кроком кожен робимо свою справу, і ще раз можу сказати, що вдячний компанії «Shell» за те, що вона виділяє значні суми для реалізації проектів на території Харківської та Донецької областей. Меморандум буде стосуватися декількох регіонів. Соціальні проекти будуть служити виключно на благо людей, що проживають на території цих регіонів, зокрема, близько до тих родовищ, які розвиваються або будуть активно розвиватися. Те, що ми від цього виграємо як країна, я думаю, ні у кого не викликає сумнівів», – сказав Михайло Добкін.

Збереження історичної правди - один з пріоритетів роботи облдержадміністрації

Сьогодні в Харкові відбувся круглий стіл на тему "70-річчя суду над фашистами в Харкові ( провісник Нюрнберзького процесу)". У ньому взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, керівники громадських, ветеранських, молодіжних організацій, музейні працівники, політологи, журналісти.

Андрій Моченков вручив подарунки до Дня Святого Миколая учням Зеленогайського НВК

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков на виконання завдань Президента України щодо захисту прав дітей відвідав комунальну установу «Зеленогайський спеціальний загальноосвітній НВК». Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна він привітав з Днем Святого Миколая вихованців та вручив подарунки.

Підписання економічних документів з РФ призвела до падіння прибутковості євробондів України

Про це сьогодні в ході спільного засідання Комітету економічних реформ і Ради вітчизняних і зарубіжних інвесторів при ХОДА повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Вчора, коли Президент України Віктор Янукович підписав низку дуже важливих економічних документів в Російській Федерації, я дуже уважно спостерігав за ринками. І через дві години після підписання цих документів прибутковість євробондів України, яка була ще позавчора більше 14,5% – це переддефолтний стан – впала до цілком цивілізованих 7,5%. Про що це говорить? Ринку все одно, що говорять політики, ринку потрібні дії. Сьогодні ринку потрібні дві речі – це політично стабільна Україна і стабільність державних фінансів країни. Вона відновлена на довгий час», – повідомив Юрій Сапронов.

Соціально відповідальний бізнес – це запорука успіху у відновленні інфраструктури села. Михайло Добкін

Соціальна відповідальність бізнесу сьогодні допомагає вирішувати дуже серйозні і складні завдання розвитку інфраструктури тих населених пунктів, які розтошовані на далеко від обласного центру. Про це повідомив на брифінгу за підсумками підписання Меморандуму про взаємодію у сфері соціальних інвестицій між компанією «Shell» і Харківською облдержадміністрацією голова ХОДА Михайло Добкін. «Харків динамічно розвивається, Харків змінюється і стає перлиною серед міст України. Такі ж перлини мають з'являтися і на відстані 150 км від міста. Концентрація бізнесу, яка є сьогодні в обласному центрі, дозволяє Харкову зробити це швидше, ніж іншим населеним пунктам. Соціально відповідальний бізнес – це запорука величезного успіху у відновленні інфраструктури тих населених пунктів, чегра яких в іншому випадку підійшла б нескоро», – заявив губернатор.

Меморандум про взаємодію у сфері соціальних інвестицій підписали Харківська облдержадміністрація та компанія «Shell»

Сьогодні в ході спільного засідання регіонального комітету економічних реформ і Ради вітчизняних і зарубіжних інвесторів при ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і керівник представництва «Shell» в Україні Грехем Тайлі підписали Меморандум про взаємодію у сфері соціальних інвестицій між компанією «Shell» і Харківською облдержадміністрацією. «Виконуючи обіцянки, які давалися перед початком розвідувальних робіт у Харківській області, компанія «Shell» вже реалізувала ряд проектів, спрямованих на поліпшення інфраструктури тих населених пунктів, які розташовані в безпосередній близькості до її розвідувальних свердловин. Наступний, більш масштабний крок, буде спрямований на розвиток більшої кількості населених пунктів. Я особисто контролюватиму підбір об'єктів і всі питання освоєння цих коштів. Воно має бути максимально корисним і максимально прозорим. Зі свого боку облдержадміністрація також докладе зусиль та фінансування до того, щоб зробити цю роботу ще ширшою», – заявив Михайло Добкін.

Україна повинна увійти до Європейського Союзу сильною і підготовленою

Про це сьогодні в ході зустрічі з переможцями програми «Познайомся з губернатором» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що євроінтеграція повинна відбуватися з урахуванням інтересів всієї України, а також враховуючи досвід країн, які вже стали членами ЄС. При цьому не можна забувати про те, що інтерес ЄС до України не менший, ніж України до ЄС.

Михайло Добкін привітав співробітників міліції з професійним святом

Сьогодні відбулися заходи з нагоди Дня міліції України. У них взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, керівники силових структур Харківщини.

Валентин Дулуб привітав енергетиків Харківщини з професійним святом

У Харківському національному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Дня енергетика. Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб привітав працівників сфери енергетики та вручив обласні нагороди кращим представникам сфери. «Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна я вітаю всіх з вашим професійним святом – Днем енергетика. Це чудове свято, яке ми завжди відзначаємо з великою пошаною. Ви знаєте, що харків'яни та мешканці області відносяться до вашої професії з великою повагою. Саме від вас, енергетиків, багато в чому залежить нормальне життя: чи буде в квартирах тепло, чи буде світло і гаряча вода. Хоч куди не глянь, ніде не обійтися без електроенергії. Ваш професіоналізм, ваша майстерність дозволяють робити все для того, щоб Харківська область працювала стабільно, і не було перебоїв з електроенергією ні у промислових підприємств, ні у підприємств ЖКГ, ні в сільському господарстві», – заявив він.

На Харківщині вшанували пам'ять загиблих працівників міліції

Сьогодні з нагоди Дня міліції України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, керівники силових структур вшанували пам'ять загиблих співробітників МВС. Вони поклали квіти до пам'ятника загиблим працівникам міліції та запалили свічки в каплиці Архистратига Михайла. Курсанти Академії внутрішніх військ і співробітники БМОП «Беркут» дали почесний салют.

Домовленості двох Президентів - фундамент побудови двосторонніх торгово-економічних відносин з російськими партнерами

Як зазначив генеральний директор ВАТ « Турбоатом » Віктор Суботін, Росія є найбільшим замовником продукції підприємства - підписано контрактів більш ніж на 300 мільйонів доларів США . Триває робота над замовленнями для Ростовської, Балаковської, Калінінської АЕС, Зеленчуцької, Новосибірської, Зарамазької ГЕС та інших. «Звичайно ж, домовленості двох Президентів є для нас фундаментом побудови двосторонніх торгово-економічних відносин з нашими партнерами. Віктор Федорович зміг досягти максимально вигідних для України умов. Кредит у розмірі 15 млрд. доларів з мінімальними відсотками дозволить стабілізувати ситуацію в економіці країни», - підкреслив Віктор Суботін.

Вихованці Харківського санаторного НВК №1 отримали подарунки до Дня Святого Миколая

Сьогодні в Харківському санаторному НВК №1 відбулося свято, присвячене Дню Святого Миколая. На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо захисту прав дитини установу відвідав директор Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал, який привітав дітей від імені голови Харківської ОДА Михайла Добкіна та заступника голови ХОДА Юрія Сапронова. «Я дуже радий сьогодні перебувати тут. Як на мене, завтрашнє свято – одне з найулюбленіших для дітвори. Це свято надій, свято приємних несподіванок, радості і сюрпризів. Хочу побажати вам сьогодні, завтра і завжди гарного настрою, побільше несподіваних радощів, міцного здоров'я і оцінок, які приносили б тільки позитивні емоції вам, вашим батькам і педагогам. Нехай у вас все буде добре, а ми, як обласна влада, будемо цьому сприяти», – зазначив він.

Вчорашня зустріч двох президентів - це серйозний крок вперед у торгівельно-економічних відносинах Росії та України

17 грудня 2013 року у Москві було визначено перелік завдань, які прискорять реалізацію високотехнологічних проектів, у тому числі в сфері авіабудування, впевнений генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Анатолій М’ялиця. «Вчорашня зустріч двох президентів - це серйозний крок вперед у торгівельно-економічних відносинах Росії та України за останні 3,5 роки. Багато економічних питань в Україні пов'язані з серйозними домовленостями з Росією. 4000 людей, які працюють сьогодні на Харківському авіаційному заводі, хочуть гідно жити, отримувати високу зарплату і весь соціальний пакет. Угода між Урядом РФ і Кабінетом Міністрів України про заходи з відновлення серійного виробництва літаків АН-124 може стати першим кроком щодо посилення двосторонньої співпраці у сфері авіабудування», - зазначив Анатолій М’ялиця.

Вихованці дошкільного підрозділу КУ «Харківський санаторний НВК №1» до Дня Святого Миколая отримали ялинку

Напередодні Дня Святого Миколая представники Департаменту масових комунікацій ХОДА відвідали в Краснокутському районі дошкільний підрозділ Комунального закладу «Харківський санаторний НВК №1» Харківської обласної ради, подарували установі головну прикрасу усіх новорічних свят – нову ялинку, і привітали вихованців зі святом. Як зазначила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, бажання допомагати дітям не виникло спонтанно. Департамент вже не перший рік приділяє величезну увагу роботі з дітьми за різними напрямами. Для підлітків працює Школа юного журналіста, але особливе місце відведене для вихованців дошкільного підрозділу Харківського санаторного НВК №1.

Сильне суспільство сприяє ухваленню найважливіших рішень у нашій державі. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході засідання депутатської комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації обласної ради голова ХОДА, депутат облради Михайло Добкін, створення сильного громадянського суспільства - це не окреме завдання для влади або для опозиції, це спільна задача для всіх.

Валентин Дулуб привітав із Святом Святого Миколая учнів НВК ім. Короленка

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб на виконання соціальних ініціатив Президента України з захисту прав дитини відвідав Харківський спеціальний НВК ім. В.Г.Короленка, де привітав вихованців із Днем Святого Миколая. Він вручив дітям солодкі подарунки і побажав щастя та успіхів. «Я хочу привітати кожного з вас з здавна шанованим на Україні і далеко за її межами святом – Днем Святого Миколая Чудотворця! Він є покровителем землеробства, мореплавства, торгівлі, рибалок, мандрівників, а також захисником нужденних і дітей. Воно дарує віру в здійснення найзаповітніших мрій, вселяє в душі світлі почуття, надихає на добрі вчинки. Ви навчаєтеся в прекрасному сучасному навчальному закладі, маєте можливість творчо розвиватися і пізнавати світ. Сподіваюся, що ви виростете гідними громадянами нашого суспільства, не втративши віри в чарівництво і готовності підставити плече тим, хто знаходиться поруч. Бажаю, щоб кожен з вас зміг побудувати своє життя таким чином, щоб бути гідним гордого звання харків'янина», – зазначив перший заступник губернатора.

Досягнуті з Російською Федерацією домовленості - це початок нового діалогу, який дозволить Україні повноцінно розвиватися

У цьому переконаний народний депутат, почесний президент групи «УПЕК» Анатолій Гіршфельд. По-перше, створена дорожня карта щодо збільшення товарообігу в промисловості, і, насамперед, у машинобудуванні. Для Харкова це надзвичайно важливо, оскільки наше місто, перш за все, машинобудівне. На його думку, в результаті підписаних 17 грудня 2013 угод Росія прибирає торгові бар'єри, які були введені для захисту свого внутрішнього ринку. Важливо, що такого обмеження доступу українських товарів на російський ринок, як це було восени, вже не буде.

Михайло Добкін привітав переможців проекту «Познайомся з губернатором»

Сьогодні в малій залі Будинку рад відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з переможцями проекту «Познайомся з губернатором». Цього року в програмі брали участь як студенти, так і школярі старших класів. Щоб стати учасником проекту, бажаючим необхідно було написати твір на тему «Чому молодь повинна цікавитися політикою» та «Я став губернатором. Що я зроблю для Харківщини?».

Архів документів