Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В 30 позашкільних навчальних закладах системи освіти виконаний робіт на суму 485,48 тис. грн.

Про це розповів у ході колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, сьогодні 12 позашкільних навчальних закладів системи освіти 9 районів і міст області не мають відокремлених приміщень, тому навчальні заняття з вихованцями проводяться на базі загальноосвітніх навчальних закладів та інших закладів системи культури і спорту.

Позашкільні заклади освіти Харківської області підключають до мережі Інтернет

Про це розповів у ході колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Для забезпечення якісної позашкільної освіти в області послідовно вирішується питання підключення до мережі Інтернет позашкільних навчальних закладів системи освіти. Із 72 позашкільних навчальних закладів, що розташовані в сільських районах та містах обласного значення, 19 закладів залишилося підключити до мережі Інтернет. Хочу зазначити, що проблемним питанням залишається комп’ютерне забезпечення Будинку дитячої творчості Чугуївського району, Андріївського будинку дитячої та юнацької творчості Балаклійського району та дитячо-юнацьких спортивних шкіл Борівського, Кегичівського, Шевченківського, Харківського районів області», – повідомив Євген Савін.

Показник захворюваності на туберкульоз у Харківскій області – один найнижчих в Україні

Сьогодні в ході колегії заступник голови ХОДА Ігор Шурма розповів, що за результатами проведеної роботи Харківщина в 2012 році посіла 3 рангове місце з найменшим показником захворюваності серед 26 регіонів України, а за підсумками 9 місяців поточного 2013 року – 2 рангове місце. Десять років тому регіон входив до п’ятірки областей з найвищим рівнем захворюваності на туберкульоз.

Майже 200 тисяч дітей Харківщини охоплено різними формами позашкільної освіти

На виконання соціальних ініціатив Президента України у Рік дитячої творчості пріоритетом діяльності Харківської обласної державної адміністрації було створення належних умов для реалізації змістовного дозвілля дітей області шляхом їх залучення до різних форм позашкільної освіти. Про це повідомив у ході колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Як зазначив віце-губернатор, мережу позашкільних навчальних закладів Харківської області утворюють 238 закладів позашкільної освіти різного спрямування (106 закладів системи освіти, з них ДЮСШ системи освіти – 37, 78 шкіл естетичного виховання та 54 ДЮСШ).

Власникам земельних паїв на Харківщині виплачено понад 860 млн. грн.

Про це повідомив в ході колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Говорячи про розрахунки з населенням по земельних паях, він зазначив, що проведена планомірна робота принесла свої плоди - за два роки розмір плати за оренду збільшився з приблизно 350 до 850 грн. Губернатор повідомив, що станом на 2 грудня власникам паїв на Харківщині було виплачено 862,3 млн. грн.

Україна продовжує роботу над лібералізацією візового режиму з ЄС

Українська влада продовжує роботу над лібералізацією візового режиму з Європейським Союзом, наголошує Президент України Віктор Янукович. «У нас є декілька питань, які нам треба вирішити. І, безперечно, ми будемо з нашими партнерами з Європейського Союзу домовлятися якомога швидше вирішити питання лібералізації візового режиму для громадян України. Ми над цим питанням працюємо», - сказав Глава держави в інтерв’ю представникам українських ЗМІ.

Бюджет-2014 передбачатиме 6 млрд гривень на повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку СРСР

У Державному бюджеті 2014 року буде передбачено 6 млрд гривень на повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку СРСР. Про це Президент України Віктор Янукович сказав в інтерв’ю представникам українських ЗМІ. «Я знаю цей бюджет, я його вчора дивився до пізньої ночі. Там стояло таке питання - повернення заощаджень: так чи ні. Я взяв ручку і викреслив це питання. Тобто, залишили в бюджеті 6 млрд гривень повернення заощаджень», - сказав Глава держави.

Держбюджет-2014 передбачає реалізацію рекордної кількості інфраструктурних проектів. Віктор Янукович

Державний бюджет на 2014 рік передбачатиме реалізацію рекордної кількості інфраструктурних проектів. Про це Президент України Віктор Янукович сказав в інтерв’ю представникам українських ЗМІ. За його словами, у 2014 році розпочнеться реалізація низки проектів, розроблених, зокрема, з Російською Федерацією. «Нас очікує будівництво разом із Росією двох блоків на Хмельницькій АЕС. Нас очікує будівництво заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській області», - підкреслив він. Також Україна та Росія реалізовуватимуть спільні проекти у суднобудуванні, літакобудуванні, енергетичному та транспортному машинобудуванні.

Харків’яни отримали державні нагороди та почесні звання

Сьогодні під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов вручили державні нагороди ряду харків’ян, що були відзначені за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток держави, активну громадську діяльність, вагомі трудові здобутки та багаторічну сумлінну працю. Так, Указами Президента України Орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено генерального директора ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» Олександра Доровського;

На Харківщині збільшується розмір орендної плати за договорами оренди земельних ділянок

У листопаді практично у всіх районах області продовжувалася робота з перегляду в бік збільшення розміру орендної плати за договорами оренди земельних ділянок (паїв). Про це повідомив у ході колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Місяць тому ми констатували, що середній по області розмір орендної плати за 1 гектар орендованої земельної паю становить 839 грн., що відповідає 3,81% від його грошової вартості. Зараз, в результаті продовженого відпрацювання цього питання з керівниками та власниками господарств, що орендують земельні паї, ці показники збільшилися відповідно до 862 грн. і 3,89%», – зазначив він.

У Харківській області озимі в доброму та задовільному стані

Про це повідомив у ході колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Сходи озимих культур отримано на площі 448 тис. гектарів, що становить 100% від всієї площі їх посіву. На більшій частині цих площ озимі увійшли в зиму в доброму та задовільному стані. Господарствами області продовжуються роботи із створення необхідного запасу посівного матеріалу для весняної сівби ярих культур, в тому числі насіння ярих зернових і зернобобових культур уже підготовлено 70% до потреби. Переважна їх частина – насіння високих репродукцій», – зазначив він.

До кінця 2013 року буде закуплено 7 лабораторних комплексів для обласних медичних закладів

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Зокрема лабораторні комплекси будуть придбані для Обласного госпіталю для інвалідів війни, Обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту, Обласної дитячої клінічної лікарні.

Пожежні-рятувальники Вадим Чмуж та Сергій Іскріч нагороджені орденами «За мужність» III ступеня

Сьогодні перед початком засідання колегії облдержадміністрації голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили державні нагороди за мужність і героїзм, проявлені при рятуванні людей під час ліквідації пожежі. «17 жовтня 2013 року, виконуючи свій професійний обов'язок, пожежний-рятувальник 7 державної пожежно-рятувальної частини Вадим Чмуж у складі чергового караулу взяв участь у гасінні пожежі в житловому будинку в селищі Пісочин по вул. Новолишківська, 24. Коли рятувальники прибули до місця пожежі, вогонь охопив вже майже весь будинок. З вогню були виведені цілими і неушкодженими 12 взрозлых людей і 9-річна дитина. На жаль, під час гасіння пожежі сталося непередбачуване обвалення залізобетонної плити перекриття. Під уламками опинилося двоє молодих хлопців – командир відділення Сергій Іскріч і Вадим Чмуж. Сергій Іскріч отримав серйозні травми і зараз проходить лікування – сподіваюся, медики зроблять все, щоб повністю відновити його здоров'я. Вадим Чмуж загинув», – зазначив Михайло Добкін.

Харківський обласний Союз ветеранів Афганістану виступає проти провокаційних і революційних настроїв

Президія Харківського обласного Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) висловлює стурбованість з приводу подій, які відбуваються останнім часом в м. Києві та західних областях України. «Ми – воїни-інтернаціоналісти, ветерани збройних сил, не маємо ні найменшого морального права перебувати на різних «майданах» разом з представниками політичних організацій і екстремістських угруповань, які плюють в пам'ять великого покоління Переможців, закликають до героїзації зрадників, катів і колабораціоністів, до націоналістичних погромів і етнічних чисток. Ми виступаємо за поступальний, стабільний розвиток нашої країни, ми закликаємо до спокою і мудрості», – йдеться у зверненні.

У Харкові відбудеться новорічний благодійний концерт

21 грудня о 13.00 в Будинку культури Київського району відбудеться новорічний благодійний концерт «Шоу-театр естрадної пісні VIVAT зустрічає всіх на Новорічному вогнику» для дітей із соціальних закладів. У концерті візьмуть участь колективи міста Харкова, переможці фіналу Всеукраїнського конкурсу талантів «Урок казки» соціального проекту «Свято дитячих мрій» і випускники «Школи ведучих» телепроекту «Краса вимагає». Метою заходу є підтримка молодої та обдарованої молоді, створення атмосфери новорічного свята для дітей із соціальних закладів.

Соціальний захист населення залишається пріоритетом державної політики

Гідне матеріальне забезпечення та соціальний захист населення залишається пріоритетом державної політики. Про це Президент України Віктор Янукович сказав в інтерв’ю представникам українських ЗМІ. «Матеріальне забезпечення кожної людини і соціальних верств населення, таких як пенсіонери, інваліди, - це на першому місці. Це обов'язок держави», - сказав Віктор Янукович.

Соціально нужденні діти Харківщини отримали подарунки до Дня Святого Миколая

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в Харківській області успішно, результативно та ефективно реалізується договір соціального партнерства між облдержадміністрацією та Благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». Він реалізується у декількох напрямках: лікування та профілактика туберкульозу, освітні програми, допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Зокрема, до Дня Святого Миколая фонд передав соціально нужденним дітям 1737 подарунків до Дня Святого Миколая.

Пауза в підписанні Угоди про асоціацію необхідна для узгодження умов створення ЗВТ з ЄС. Віктор Янукович

Україна взяла паузу в підписанні Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС для того, щоб вирішити проблемні економічні питання й напрацювати механізми захисту національного товаровиробника. Про це Президент України Віктор Янукович сказав в інтерв’ю представникам українських ЗМІ. «Ми зробили цю паузу для того, щоб знайти відповідь, і це для нас дуже принципове питання: на яких умовах ми підписуємо угоду про зону вільної торгівлі. І зараз цю відповідь повинен дати уряд, який сьогодні співпрацює з об'єднаннями товаровиробників, з експертами, вченими та ін.», - наголосив Президент.

Валентин Дулуб привітав енергетиків Харківщини з професійним святом

Сьогодні у малій залі Будинку рад відбувся урочистий прийом до Дня енергетика. Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб і заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова вручили енергетикам почесні нагороди та привітали їх з професійним святом.

Харківщині виділено понад 264 млн. грн. на погашення заборгованості з різниці в тарифах

Сьогодні у ході пленарного засідання сесії обласної ради було ухвалено зміни до обласного бюджету. Як повідомив директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков, змінами передбачене отримання ряду трансфертів з державного бюджету. Зокрема, Харківщині додатково виділені кошти додаткової дотації місцевим бюджетам на оплату праці в загальній сумі 97 млн 889, 9 тис. грн; субвенція на фінансування програм-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування – 882,3 тис. грн; субвенція місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах – 264 млн. 413,5 тис. грн.

Гармонізація міжнаціональних відносин дуже важлива для демократичного суспільства

Про це сьогодні в ході 9-ої науково-практичної конференції "Про проблеми гармонізації міжнаціональних відносин" розповіла заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова. Вона підкреслила, що тема конференції сьогодні особливо актуальна, оскільки подібні питання дуже важливі для демократичного суспільства. Також вона нагадала, що на території Харківщини проживає 111 національностей і народностей. Майже третина всього населення області - представники інших національностей. Всього на території області зареєстровано близько 90 організацій національних меншин.

У Харкові відбулася науково-практична конференція "Про проблеми гармонізації міжнаціональних відносин"

Сьогодні в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулася 9-та науково-практична конференція "Про проблеми гармонізації міжнаціональних відносин". У конференції взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, проректор НТУ «ХПІ» Валерій Кравець, консул-радник Генерального консульства Російської Федерації в Харкові Віктор Мокін, представники національно-культурних об'єднань, студенти.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Зміївському районі

Станом на 19 грудня 2013 року в Зміївському районі працює 34 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (81 заклад - 100%): 28 шкіл, 14 дитячих та 39 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 145 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій в Зміївському районі на КП «Зміїв-сервіс» працює диспетчерська служба, телефон (05747) 3-19-93.

В області утримується 217,9 тис. голів великої рогатої худоби

Про це поінформував заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив , що в порівнянні з початком грудня минулого року поголів'я ВРХ на Харківщині зросло на 8,8 тис. голів. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, більше половини стада утримується в господарствах населення, у тому числі понад 60% корів. У порівнянні з даними на 1 грудня 2012 року населення збільшило поголів'я ВРХ на 6,6%, сільгосппідприємства - на 1,7%», - повідомив Юрій Сапронов.

Харківська область проігнорувала майданні настрої. Михайло Добкін

Харків і область проігнорували майданні настрої Києва та ряду західних регіонів нашої країни. Свій протест таким протиправним діям люди висловили своєю хорошою роботою, а ті, кому ще належить вчитися, робили це в аудиторіях університетів та інститутів. Про це перед початком сесії обласної ради заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 19 грудня 2013 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.  

Журналісти Світлана Лігостаєва та Лідія Сергієнко нагороджені «Слобожанською славою»

Перед початком сесії обласної ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова облради Сергій Чернов нагородили Почесною відзнакою Харківської обласної ради «Слобожанська слава» власного кореспондента Національного інформаційного агентства України «Укрінформ» Світлану Лігостаєву та адміністративного помічника Харківської обласної державної телерадіокомпанії Лідію Сергієнко.

Михайло Добкін і Сергій Чернов вручили державні нагороди

Перед початком засідання сесії Харківської обласної ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили почесні державні нагороди та відзнаки.  Орденом княгині Ольги III ступеня нагороджені Картамиський сільський голова Первомайського району Любов Волошина, Шебелинський сільський голова Балаклійського району Ніна Мартинова.

Усі школярі 1-4 класів Харківщини отримають у подарунок до Дня Святого Миколая інтелектуальний альбом «Дива Слобожанщини»

Сьогодні, в День Святого Миколая, всі школярі 1-4 класів Харкова та районів області отримають в подарунок від голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна інтелектуальний альбом «Дива Слобожанщини». Діти в режимі інтелектуальної гри зможуть ознайомитися з визначними пам'ятками Харківщини: Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького, пам'ятник Т.Г. Шевченку, Краснокутський дендропарк, музеї Г.С. Сковороди та І.Ю. Рєпіна, Держпром, Благовіщенський собор, пам'ятник «Дзеркальний струмінь», Харківський цирк та ін.

Учні Нововодолазького санаторного УВК отримали подарунки до Дня Святого Миколая

18 грудня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, реалізуючи завдання Президента України з захисту прав дитини, привітав із Днем Святого Миколая учнів комунального закладу «Нововодолазький санаторний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради. В рамках програми проведення свята гості відвідали виставку творчих робіт вихованців та переглянули театралізований виступ «День Святого Миколая», під час якого Євген Савін зачитав вітальну листівку від Президента України Віктора Януковича та вручив дітям солодкі подарунки та спортивний інвентар від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Архів документів