Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2013 році з обласного бюджету на розвиток ОСББ було передано близько 304,6 тис. грн.

Про це сьогодні в ході засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у форматі круглого столу на тему: «Пільгове кредитування ОСББ» розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він підкреслив, що питання фінансування ОСББ на сьогодні - одне з найактуальніших, оскільки саме розвиток ОСББ є одним із пріоритетних напрямків державної програми реформування ЖКГ на 2009-2014 рік.

Президент України наголошує на необхідності здійснення поточних платежів щодо всіх соціальних виплат до кінця року

Президент України Віктор Янукович провів нараду з Прем'єр-міністром Миколою Азаровим та Головою Верховної Ради Володимиром Рибаком щодо питань прийняття Державного бюджету на 2014 рік та виконання всіх соціальних зобов’язань у рамках бюджету 2013 року. Президент України наголосив на важливості якнайшвидшого прийняття Державного бюджету на 2014 рік. «Такого в нас ще не було, коли вже готовий бюджет, і сьогодні держава чекає фінансування, ми не маємо цього документу», - наголосив Глава держави на початку зустрічі.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Ізюмському районі

Станом на 23 грудня 2013 року в Ізюмському районі працює 14 котельних (100%), опалюються усі 25 об’єктів соціальної сфери: 18 шкіл і 7 дитячих закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу використано для створення безпечного проїзду 147,3 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 32 одиниць техніки (у чергуванні – 33) і 35 дорожніх робітників (в чергуванні – 67).

Президент України нагородив харківських міліціонерів і енергетиків

Президент України Віктор Янукович підписав укази про нагородження державними нагородами до Дня міліції (відзначається 20 грудня) і Дню енергетика (22 грудня). Зокрема, орденом Княгині Ольги III нагороджена головний інженер проекту ТОВ "Гідротехпроект" (Харків) Наталія Вінницька, а першому заступнику гендиректора - головному енергетику КП "ОСК "Металіст " Віктору Лепшеєву присвоєно звання "Заслужений енергетик України ".

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка підводної фотографії «О! H2O»

26 грудня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) обласного центру культури і мистецтва відбудеться відкриття виставки фоторобіт учнів клубу підводної фотографії і дайвінгу «Дельта» Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «О! H2O». Крім фотографій, які були створені в басейні і відкритих водних просторах, відвідувачі галереї зможуть побачити фільми про захоплюючу підводну зйомку і чарівні підводні глибини.

Події дня

Сьогодні о 15:00 в Харківському національному університеті міського господарства ім. О. Бекетова (вул. Революції, 12) розпочнеться засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у форматі «круглого столу» на тему: «Пільгове кредитування ОСББ»

В галереї «Бузок» відкрилася виставка живопису та ляльок «Щастя»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 21 грудня відбулося відкриття виставки живопису Дар'ї Денисової та текстильних ляльок Світлани Денисової «Щастя». Картини Дар'ї Денисової – це казкові історії, чарівні натюрморти, романтичні сюжети і дитячі мрії. Вони відрізняються прагненням до стилізації, декоративності і алегоричності, розкриваючи цілий внутрішній світ чистоти і щирості дитячого сприйняття. Зворушливі сценки передають почуття, переживання і настрій героїв. Як зазначила художниця, виставка створювалась протягом року. Роботи виконані в техніці полотно/олія і полотно/акрил.

На площі Свободи відкрито головну ялинку Харкова

Сьогодні на пл. Свободи офіційно відкрилося новорічне містечко. Дітей та їхніх батьків привітав з новорічними святами Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Сьогодні на цій площі сталося перше з новорічних чудес: відкрилося містечко Діда Мороза! Настає найкращий час – свято, якого діти чекали цілий рік, і я бажаю всім дітям, щоб вони отримали найкращі подарунки і збулися всі їхні мрії. Я вдячний всім, хто взяв участь у створенні цієї казкової країни, і всім харків'янам за те, що ми прожили цей рік спокійно, дружно і мирно. З наступаючим Новим роком та Різдвом!» – сказав він.

Президент ставить перед Урядом завдання здешевити електроенергію для споживачів

Президент України Віктор Янукович ставить перед Урядом завдання зменшити вартість електроенергії для споживачів. Виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня енергетика України та церемонії запуску «Гідроагрегату №2» Дністровської ГАЕС, Віктор Янукович зазначив, що здешевлення електроенергії стане базою для подальшої модернізації та розвитку економіки всієї України.

Вручені іменні стипендії Харківського фонду підтримки молодих обдарувань

Сьогодні в малій залі Будинку рад відбулася 20-та ювілейна церемонія нагородження стипендіатів Фонду підтримки молодих обдарувань та вручення триразовим стипендіатам іменних стипендій пам'яті першого президента Фонду Євгена Кушнарьова. Переможців привітали заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко.

До уваги журналістів!

Завтра, 21 грудня о 13.00 у Будинку культури Київського району (вул. Скрипника, 7) відбудеться Новорічний благодійний концерт «Шоу-театр естрадної пісні VIVAT зустрічає всіх на Новорічному вогнику»; о 17.00 в інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул. Сумська, 25, мала зала) відбудеться відкриття виставки живопису Дар'ї Денисової та текстильних ляльок Світлани Денисової "Щастя".

У жителів сільських районів має бути доступ до всього спектру комунікаційних послуг

Про це в ході обласної селекторної наради сказав заступник голови ХОДА Андрій Моченков. Він зазначив, що сьогодні, на жаль, існує певна нерівномірність в якості телекомунікаційних послуг, що надаються у великих містах і в сільській місцевості, і одне з основних завдань влади - виправити ситуацію.

Громадська рада - прекрасна модель взаємовідносин між органами влади та громадськістю

Сьогодні у м.Балаклія відбулося спільне засідання Громадської ради при Харківській облдержадміністрації та громадської ради при Балаклійській РДА. У ньому взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, голова Балаклійської РДА Іван Столбовий, голова Балаклійської райради Степан Масельський, голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова, перший заступник голови Громадської ради при ХОДА Олександр Родіонов, члени Громадської ради при Балаклійській РДА.

Лідія Кобильська звільнена з посади голови Зачепилівської РДА

Президент України Віктор Янукович підписав розпорядження про звільнення Лідії Кобильської з посади голови Зачепилівської районної державної адміністрації Харківської області.

Харківський клуб редакторів районних газет перейматиме досвід інших областей

Клуб редакторів районних газет Харківщини в січні планує відвідати Луганську область для вивчення досвіду роботи місцевих ЗМІ. Про це повідомила під час загальнообласного семінару для редакторів районних комунальних друкованих ЗМІ у м. Балаклії директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Вона зазначила, що на наступному семінарі, який відбудеться в лютому, вони зможуть поділитися новими знаннями і тим, як їх можна застосувати на Харківщині. За її словами, укладення газетами договорів на висвітлення діяльності різних органів влади на сьогодні все ще є проблемою, хоча Закон ясно говорить, що потрібно укладати угоди, і відповідно до них розміщувати інформацію і оплачувати її.

У районних ЗМІ Харківщини рекордно високий рівень передплати на 2014 рік

Таку думку висловила сьогодні під час загальнообласного семінару для редакторів районних комунальних друкованих ЗМІ у м. Балаклії директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «Редактори районних газет сильно змінилися: вони стали справжніми менеджерами і намагаються не тільки поліпшити якість написання та подачі матеріалу, а й думають про те, як зробити газету конкурентоспроможною на ринку друкованих ЗМІ. Ми не зупиняємося на досягнутому: на наступний рік буде збільшено обсяг передплати. Багато редакторів сьогодні говорили про те, що такого рівня підписки на 2014 рік не було останні 8-10 років, а це означає, що влада і представники ЗМІ об'єдналися заради отримання жителями їх територій потрібної і своєчасної інформації. Для мене це було завдання номер один, і мені здається, що ми рухаємося в правильному напрямку», – зазначила вона.

У селищі Васищеве встановлено тимчасовий понтонний міст через р. Уди

Про це сьогодні розповів директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Він нагадав, що старий міст через річку Уди експлуатувався близько 50 років, прийшов в непридатність, після чого було ухвалено рішення його демонтувати і виконати ремонт.

У Малиженському психоневрологічному інтернаті відремонтували приміщення лазне-прального комплексу

Заступник голови Харківської облдержадміністрації сьогодні відвідав Малиженський психоневрологічний інтернат для жінок похилого віку та інвалідів з психічними розладами (Золочівський район). В цьому закладі у 2013 році був капітально відремонтований лазне-пральний комплекс. Кошти на ремонт у сумі 480 тис. грн. були виділені з обласного бюджету.

На Харківщині обговорили питання залучення міжнародної технічної допомоги

Сьогодні в ХНУ ім. В.Н. Каразіна відбувся круглий стіл «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року», в рамках якого було здійснене громадське обговорення Стратегії залучення та використання міжнародної технічної допомоги для забезпечення соціально-економічного розвитку Харківського регіону. В заході взяли участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов, члени Громадської ради при ХОДА, науковці, представники депутатського корпусу обласної, районних та міських рад, обласної та районних державних адміністрацій, а також дипломатичного корпусу, акредитованого в Харківській області.

Харківщина попрощалася з Віталієм Алексейчуком

Сьогодні в ДК міліції відбулася церемонія прощання з колишнім заступником голови Харківської облдержадміністрації Віталієм Алексейчуком. У ній взяли участь голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Євген Савін, заступники голови обласної ради Олена Олешко і Людмила Давидова, народні депутати України, рідні та близькі Віталія Володимировича.

Комунальна преса - потужне джерело інформації для більшості жителів області

Сьогодні в м. Балаклія відбувся загальнообласний семінар для редакторів районних комунальних друкованих засобів масової інформації, організований Департаментом масових комунікацій ХОДА. Його провели директор Департаменту масових комунікацій Вікторія Маренич і директор Юридичного департаменту Харківської облдержадміністрації Артур Мартін. У семінарі також взяли участь голова Балаклійської РДА Іван Столбовий та голова Балаклійської районної ради Степан Масельський.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 67 км доріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 49,48 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 18 одиниць техніки (у чергуванні - 45) і 18 дорожніх робітників (в чергуванні - 84).

Розпочався завершальний етап проведення операцій з приводу катаракти учасникам та інвалідам Великої Вітчизняної війни

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Зокрема, до кінця року будуть прооперовані інваліди 1-3 груп та учасники Великої Вітчизняної війни з Шевченківського, Дворічанського, Зміївського, Близнюківського районів. Повністю потреба в таких операціях задоволена в Первомайському, Валківському та Нововодолазькому районах. Наступного року ця робота продовжиться в інших районах. Всього буде прооперовано понад 500 мешканців області.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Золочівському районі

Станом на 20 грудня в Золочівському районі працює 2 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (62 заклади): 18 шкіл, 15 дитячих та 29 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

В основі нашої політики завжди будуть національні інтереси. Віктор Янукович

Україна повинна розробити оптимальну модель взаємин зі своїми стратегічними партнерами. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час інтерв'ю з представниками українських ЗМІ. За словами Президента, при цьому Україна керуватиметься інтересами своїх громадян. «В основу нашої зовнішньої політики, нашої внутрішньої політики завжди будуть покладені інтереси нашої держави, інтереси українського народу. І іншого ніколи не буде», - сказав Віктор Янукович.

Події дня

Сьогодні, 20 грудня, об 11:00 у конференц-залі Інноваційного центру ХНУ ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 6, 2-й поверх північного корпусу) відбудеться круглий стіл на тему: «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року»; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Якість надання всього спектру телекомунікаційних послуг Харківською філією ПАТ «Укртелеком» мешканцям області.  2. Виконання Харківською філією ПАТ «Укртелеком» та операторами мобільного зв’язку доручення Президента України В.Ф. Януковича від 21 березня 2012 року № 1-1/645 щодо широкого доступу до мережі Інтернет, зокрема у сільській місцевості; о 17:00  у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться нагородження стипендіатів премії ім. Є.П. Кушнарьова. 

1200 дітей соціально незахищених категорій отримали подарунки до Дня Святого Миколая

В Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого 19 грудня відбулися урочистості з нагоди Дня Святого Миколая для дітей соціально незахищених категорій. 1200 учнів навчальних закладів області та їх педагогів привітали зі святом голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов.

Харківська лижниця завоювала золото на зимовій Універсіаді

19 грудня 2013 у м. Трентіно (Італія) відбулася лижна естафета (3 по 5 км) cеред жінок в рамках зимової Універсіади. Студентська збірна команда України в напруженій боротьбі виборола золоту медаль, випередивши титуловані збірні команди Швеції, Казахстану, Фінляндії, Норвегії.

Харківська область є «піонером» в Україні з реорганізації лабораторної мережі з діагностики туберкульозу

Про це сьогодні ході колегії розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Він розповів, що сьогодні в кожній клініко-діагностичній лабораторії центральної районної лікарні або міської поліклініки є можливість проведення обстежень пацієнтів з підозрою на туберкульоз. Так, на базі Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 як головного закладу служби функціонує бактеріологічна лабораторія ІІІ рівня, де зосереджена обробка біологічного матеріалу з усіх протитуберкульозних закладів області.

Архів документів