Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вартість спорудження понтонного моста в сел. Васищеве склала 290 тис. грн.

Як повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, «в деяких засобах масової інформації після мого коментаря з приводу будівництва пішохідного понтонного мосту через річку Уди в сел. Васищеве Харківського району з'явилася перекручена інформація про те, що його спорудження обійшлося в 4,6 млн. грн».

Харківська область - у першій десятці регіонів України із створення нових робочих місць

Згідно з статистичною інформацією, на 1 грудня 2013 року завдання щодо створення в цьому році нових робочих місць у Харківській області виконане на 155,3% при середньому показнику по Україні 144%. Про це повідомив сьогодні на підсумковій прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «За підсумками року Харківська область знаходиться за цим показником у першій десятці. Цього року 31,3 тис. робочих місць було скорочено з різних причин. У тому числі це і сезонні роботи, і місця на державних підприємствах, і в бізнесі. При цьому створено 48,7 тисяч нових робочих місць. Разом – плюс 17 тисяч робочих місць», – розповів губернатор.

В Харківській області не буде побудовано жодного об'єкта, який являв би небезпеку для здоров'я людей

Про це сьогодні повідомив під час підсумкової прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Все, що пов'язано з перевезенням, збиранням, складуванням та утилізацією твердих побутових відходів не повинно у нас бути предметом, який викликає суперечки у людей, а має бути темою, яка допомагає нам наводити лад у своєму власному будинку, вирішувати побутові і екологічні проблеми. Жоден об'єкт, який буде представляти небезпеку для здоров'я людей, на території Харківської області побудований не буде», – сказав Михайло Добкін.

У 2013 році на Харківщині стабільно виплачувалися пенсії, соціальні платежі і зарплати бюджетникам

«Незважаючи на всі складнощі, які виникали в 2013 році, все, що пов'язано з соціальними виплатами населенню, заробітною платою бюджетникам і пенсією, було профінансовано. Ситуація була стабільною і не відбулося нічого, що могло б зірвати виконання соціальних ініціатив Президента України в Харківській області», – повідомив сьогодні на підсумковій прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

До кінця року буде повністю виплачена заробітна плата у всіх бюджетних організаціях Харківської області

Про це повідомив сьогодні на підсумковій прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми повністю забезпечили фінансування до кінця року за рахунок тих коштів, які ми не зможемо реалізувати цього року через те, що казначейство не пропустить платежі. Мінфін погодив ці зміни. Ми перевели кошти до фонду оплати праці працівників бюджетних організацій та отримали можливість залучити додатково на виплату заробітної плати 90 млн. грн. Це плюс власні ресурси органів місцевого самоврядування дають нам можливість розраховувати, що до кінця року буде повністю виплачена заробітна плата у всіх бюджетних організаціях усіх без винятку населених пунктів Харківської області», – заявив губернатор.

За рахунок кредиту РФ планується погасити заборгованість за виконане капітальне будівництво

Про це сьогодні повідомив під час підсумкової прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Сподіваюся, що 2014 рік буде набагато простішим, ніж 2013 в фінансовому плані. Сьогодні розпочалася реалізація частини домовленостей Президентів України і Російської Федерації у плані надання кредиту в обсязі 15 млрд. дол. США, і ці кошти починають надходити до Держказначейства України. Учора ввечері Міністерство фінансів зажадало від всіх регіонів, у тому числі Харківської області, інформацію про непроходження платежів за всіма капітальними видатками. Міністерство зібрало інформацію про всі субвенції, які нам протягом року нараховувалися на капітальне будівництво - ремонт доріг, лікарень, шкіл - де роботи вже виконані, але не оплачені. Я сподіваюся, що буквально в останні дні роботи казначейства та банківської системи будуть проведені ці платежі. У нас таких грошей було трохи менше 200 млн. грн.», – повідомив Михайло Добкін.

Діти, які виховуються в інтернатних установах, забезпечені всім необхідним

Про це на  підсумкової прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Діти, які перебувають в інтернатних установах, в першу чергу потребують уваги і турботи. Це головне, чого їм не вистачає в житті. Що стосується харчування, фінансового забезпечення закладів, то мені не соромно приїжджати і дивитися в очі персоналу, дітям, а також тим людям, які надають допомогу, беручи під опіку ці установи», - зазначив губернатор.

До початку 2014 року планується суттєво знизити розмір заборгованості по заробітній платі на підприємствах Харківської області

Про це повідомив сьогодні на підсумковій прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Розмір заборгованості із заробітної плати весь час змінюється. У 2010 році борги із заробітної плати становили 164,5 млн. грн., на 1 січня 2013 року вони вже були менше 89 млн. грн. Сподіваюся, за підсумками 2013 року заборгованість буде нижчою, ніж на початку року. Є запевнення в цьому керівників підприємств, зокрема, «Укроборонпрому», який є основним боржником з виплати заробітної плати – понад 50 млн. грн. Дуже хотілося б, щоб ми зовсім забули про таку проблему, як невиплата заробітної плати», – підкреслив він.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Коломацькому районі

Станом на 25 грудня 2013 року в Коломацькому районі працює 2 котельні (100%), опалюються усі 17 об’єктів соціальної сфери: 4 школи, 4 дитячих та 9 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.  

У Мерефі відкрито новий дитячий садок

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні взяв участь в церемонії відкриття Мереф'янського дошкільного навчального закладу №4, який відновив роботу після тривалої перерви. Даний захід відбувся в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. Голова ХОДА оглянув дитячий садок, новий харчоблок, а також привітав дітей, батьків і педагогів з наступаючим Новим роком і вручив подарунки.

Завод ім. Малишева, «Турбоатом» і «Електроважмаш» збільшили обсяг виробництва

Про це сказав, підбиваючи проміжні підсумки роботи промисловості Харківської області за 2013 рік і планах на 2014 рік у ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України, заступник голови ХОДА Андрій Моченков в програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив». «За результатами роботи за 9 місяців, підприємства машинобудування показали 105 % до темпу індексу промислової продукції. Ми розраховуємо, що у 2013 році основне навантаження піде на ДП «Електроважмаш», ВАТ «Турбоатом». ДП «Завод ім.В.А.Малишева» к порівнянні з жовтнем 2013 року збільшило обсяги виробництва в десятки разів і сьогодні непогано справляються із замовленням. Налагодило виробництво основної продукції, і успішно виконують міжнародні контракти», - сказав він.

Заводи «Турбоатом» і «Електроважмаш» - найбільш прибуткові машинобудівні підприємства області

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України, підбиваючи проміжні підсумки за 2013 рік, кажучи про плани на 2014 рік, розповів заступник голови ХОДА Андрій Моченков. «Якщо говорити про основні підприємствах, які , так би мовити, формують обличчя області, то в машинобудуванні працює 24 підприємства, в енергетиці - 7, у харчовій промисловості - 3. Як правило, частка кожного з них близько 20% у загальному обсязі виробництва продукції. Найбільший прибуток, якщо говорити про державні підприємства саме машинобудівного напрямку, у заводів «Турбоатом » і « Електроважмаш», їх прибуток становить понад 40% рентабельності. Сьогодні по області більше 60% промислових підприємств працює з прибутком» , - відзначив заступник голови ХОДА.

Події дня

Завтра, 25 грудня, о 12:00 на площі Свободи відбудеться відкриття «Резиденції Діда Мороза»; о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться підсумкова прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми на тему «Підсумки 2013 року»; о 15:00 у Харківській державній бібліотеці ім. Короленка (пров. Короленка, 18) відбудеться круглий стіл на тему: «Про основні напрями виконання Указу Президента України «Про проведення в 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав».

Михайло Добкін привітав гравців та керівництво команди «Локомотив» з перемогою у Кубку України з волейболу

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав гравців та керівництво команди «Локомотив» (Харків) з перемогою у Кубку України з волейболу серед чоловічих команд 2013 року.

Сьогодні відбудеться інтернет-конференція на тему: «Річниця Міністерства доходів і зборів України: досягнення та перспективи на майбутнє»

25 грудня 2013 року з 11.00 до 12.00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням Міндоходів у Харківській області проводить Інтернет-конференцію на тему «Річниця Міністерства доходів і зборів України: досягнення та перспективи на майбутнє».

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 24 грудня 2013 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Кегичівському районі

Станом на 24 грудня 2013 року в Кегичівському районі працює 4 котельні (100%, опалюються усі 54 об’єкти соціальної сфери: 16 шкіл, 13 дитячих та 25 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

130-років виповнилося Харківському державному цирку

Сьогодні відбулися урочистості до 130-річчя з дня заснування Харківського державного цирку імені Ф. Д. Яшинова. Участь у святкуванні взяли заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, художній керівник цирку Олексій Житницький, а також колектив цирку. Євген Савін від імені голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна привітав усіх працівників закладу зі 130- річчям з дня створення Харківського державного цирку, а також з привласненням імені видатного діяча культури Фреда Яшинова.

У Харківській області не забувають і шанують історію

Про це сьогодні в ході урочистого заходу, присвяченого 75-річчю заснування звання Героя Соціалістичної Праці, розповів генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Анатолій Мялиця.

75-річчя заснування звання Героя Соціалістичної Праці – можливість для молодих на власні очі побачити тих, хто досягав результатів неймовірною працею

Про це сказав на брифінгу після урочистостей з нагоди 75-річчя заснування звання Героя Соціалістичної Праці голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «3,5 роки тому Харківська область перебувала на 26-27 місці серед регіонів нашої країни. Людям було дуже гірко усвідомлювати, що столиця машинобудування, культурна та студентська столиця пасе задніх. Слава богу, завдяки існуючим традиціям і праці тримільйонного регіону ми зробили так, що наша область тепер перебуває серед лідерів. Люди, які сьогодні вже на пенсії, говорять спасибі за те, що відроджуються славні традиції нашого рідного Харкова. Сьогоднішній захід – це наш обов'язок перед старшим поколінням і можливість для молодих людей побачити на власні очі тих, хто неймовірною працею і талантом досягав найвищих результатів у країні, якої вже немає – Радянському Союзі, де зробити це було неймовірно важко», – заявив він.

Герої Соціалістичної Праці – прекрасний приклад для молоді

Про це сьогодні в ході урочистостей з нагоди 75-річчя заснування звання «Герой Соціалістичної Праці» розповів директор ДП «Харківський машинобудівний завод "ФЕД"» Олександр Жданов.

В Україні продовжиться зростання соціальних виплат. Віктор Янукович

Наступного року в Україні продовжиться зростання заробітних плат, пенсій та соціальних виплат. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій. «Ми не припиняємо шлях, який ми почали у 2010 році, по підвищенню заробітних плат, пенсій, соціальних виплат по всіх напрямках», - сказав Глава держави.

Президент України наголошує на важливості ефективного розвитку територій та їх економічного зростання

Президент України Віктор Янукович провів зустріч із кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій. Під час зустрічі Президент окреслив своє бачення поточної ситуації в Україні та завдання щодо роботи в напрямку модернізації країни. Віктор Янукович наголосив, зокрема, на важливості ефективного розвитку територій та їх економічного зростання. «Хотів би вам побажати, щоб ви по-господарськи подивились на ті регіони, в яких ви будете працювати, - на структуру економіки цих регіонів, побачили конкурентні переваги», - сказав він. Механізмом для реалізації цього завдання, на переконання Глави держави, має стати державно-приватне партнерство, сприяння розвитку соціально відповідального бізнесу.

Любов до своєї країни кожен житель Харківщини доводить працею

Зі словами подяки до ветеранів праці за те, що в українців та харків'ян є прекрасна країна, якою вони сьогодні пишаються і яку люблять, звернулася в ході урочистостей з нагоди 75-річчя заснування звання Героя Соціалістичної Праці, президент корпорації «Бісквіт- Шоколад», Герой України Алла Коваленко. «Дорогі наші попередники! Ті, хто з колосальними зусиллями створювали, а потім відновлювали після війни всю нашу промисловість. Це праця титанічна, самовіддана. Народ України - це народ -трудівник, народ, якому під силу все. І наші сьогоднішні досягнення, і наші творення - це маленька крапля величезної праці, яку вкладає кожен житель нашої області. Ми любимо наше місто, ми любимо нашу область, нашу країну», - сказала вона.

У Харківській області правильно визначені пріоритети у вихованні молоді

В ході урочистостей з нагоди 75-річчя заснування звання Героя Соціалістичної Праці народний депутат Віктор Остапчук зазначив, що сьогодні Харківська область переживає непрості часи, і дуже важливо, що біля керма регіону стоять мудрі керівники.

Без збереження традицій і поваги до праці неможливо досягти нових високих результатів. Михайло Добкін

Харків і область шанують свої традиції і трудові досягнення людей, які в непростих умовах своєю працею, розумом і старанням здійснили подвиг і отримали високі державні звання. Про це сказав на брифінгу після урочистостей з нагоди 75-річчя заснування звання Героя Соціалістичної Праці голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На прикладах Героїв праці будуть виховані наступні покоління харків'ян, які зроблять нашу область ще успішнішою

У Харківському академічному російською драматичному театрі ім. А.С. Пушкіна сьогодні відбулися урочистості з нагоди 75-річчя заснування звання Героя Соціалістичної Праці. «Шановні Герої, шановні орденоносці! Ви прославляли і прославляєте столицю Слобожанщини. Наша область дала світові багато талановитих архітекторів, прекрасних артистів, художників, письменників і поетів, спортсменів, на честь яких грав гімн країни на Олімпійських іграх, а також багатьох інших, хто своєю працею досягав життєвих перемог. Я радий вітати вас у цьому залі. Поздоровляю Вас, Ваші родини та колективи з наступаючим Новим роком, бажаю добра, благополуччя. Хочу висловити вам величезну вдячність за те, що ви робите для нашого міста, суспільства, країни. Саме на прикладах вашого життя, ваших перемог і досягнень ми будемо виховувати наступні покоління жителів Харківської області, які, я впевнений, з гідністю замінять Вас, коли настане їхній час, і зроблять наше місто, область і країну ще успішнішими і ще більш шанованими», – зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківські синхроністки стали чемпіонами України

З 19 по 21 грудня в харківському басейні «Локомотив» відбувся відкритий чемпіонат України з синхронного плавання. Вперше в у ньому взяли участь не тільки кращі спортсмени України, а й представники чотирьох країн світу. За українське золото змагалися команди з Білорусі, Швейцарії та Аргентини, а також близько 60 спортсменів з Харківської, Миколаївської, Донецької, Одеської областей та міста Київ. У всіх п'яти дисциплінах, де харків'янки брали участь, вони отримали золоті медалі.

До уваги представників ЗМІ Інтернет-конференція Михайла Добкіна відбудеться 25 грудня о 12:00

25 грудня з 12:00 до 13:00 на сторінці Харківської облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook відбудеться Інтернет-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна. Запрошуємо всіх Інтернет-користувачів заздалегідь поставити свої питання на «стіні» нашої сторінки або надіслати на електронну адресу press@kharkivoda.gov.ua. Місце проведення конференції – прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх). Звертаємо вашу увагу! Необхідна реєстрація в мережі Facebook!

Події дня

Сьогодні о 12:00 у Харківському академічному російському драматичному театрі ім. О.С. Пушкіна (вул. Чернишевська, 11) відбудуться урочистості з нагоди 75-річчя заснування звання Героя Соціалістичної Праці; о 13:00 у Харківському державному цирку (пл. Ірини Бугримової, 1) відбудеться святкування 135-ї річниці заснування Харківського державного цирку.

Архів документів