Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Фінансування соціальних ініціатив Президента буде повністю забезпечено. Михайло Добкін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін запевняє, що наступного року фінансування соціальних ініціатив Президента буде повністю забезпечено. «Як і в минулі роки, головним пріоритетом у 2014 році буде людина. Фінансування соціальних ініціатив Президента, збільшення соціальних виплат, мінімальної заробітної плати, пенсій – усе це прописано в бюджеті наступного року, і завдяки підтримці Уряду, регіональної влади, безперечно, буде реалізовано», - сказав Михайло Добкін після засідання Ради регіонів.

Призначені голови Зачепилівської та Зміївської РДА

Президент України Віктор Янукович підписав розпорядження про призначення голів райдержадміністрацій. Головою Зачепилівської РДА призначено Подколзіну Олену Вікторівну, головою Зміївської РДА - Муригіна Миколу Олексійовича.

На Харківщині відбувся урочистий концерт до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні в Харкові відбувся урочистий концерт до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, начальник відділу по роботі з об'єднаннями громадян Харківської міської ради Олександр Стерін, а також актив Харківської обласної громадської організації «Ветерани та інваліди локальних війн».

В Піско-Радьківському психоневрологічному інтернаті капітально відремонтовано приміщення лазні-пральні

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в Піско-Радьківському психоневрологічному інтернаті, який розташований в Борівському районі, завершено капітальний ремонт приміщення лазне-прального комплексу. На проведення робіт з обласного бюджету було виділено 300 тис.грн.

До складу Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення увійдуть представники студентства

З метою подальшого удосконалення роботи Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (ХОМКМР) під головуванням заступника голови ХОДА Олега Анпілогова ухвалено рішення залучити до персонального складу ради представників правозахисних громадських організацій, керівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади, діяльність яких пов’язана з реалізацією пріоритетних напрямів державної політики та наданням населенню найбільш затребуваних адміністративних послуг. В першу чергу планується залучити представників Державної реєстраційної служби, а також студентства.

На Харківщині буде розроблена Програма з правової освіти населення області на 2014-2018 роки

Таке рішення на сьогоднішньому засіданні ухвалила Харківська обласна міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення (ХОМКМР) під головуванням заступника голови ХОДА Олега Анпілогова. «У нас в Харківській області не існує окремої регіональної програми з правової освіти населення, немає її і в районах. Сьогодні ця робота виконується в рамках Національної програми, прийнятої ще в 2001 році. Рішенням ради ми пропонуємо главам РДА розробити та затвердити регіональні програми. Це, на мій погляд, буде дисциплінувати всіх виконавців, ставити перед всіма суб'єктами, які виконують цю роботу, чіткі завдання, терміни, передбачати можливі джерела фінансування. Як ми бачимо на прикладі Сумської області, в інших регіонах така робота вже проведена», - сказав Олег Анпілогов.

Домовленості з РФ дають можливість інноваційного оновлення економіки України. Віктор Янукович

Досягнуті з Російською Федерацією домовленості дають можливість інноваційного оновлення економіки України та продовження її модернізації. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів. «Моя принципова позиція: досягнуті нові відносини з Росією - це лише умова і вимога до наших внутрішніх перетворень. Не треба чекати, що відбудеться якесь диво. Треба використати ці можливості і знайти ефективні шляхи використання цих ресурсів», - сказав Віктор Янукович, додавши, що завдяки домовленостям відкриються шляхи до створення «тисячі нових робочих місць», забезпечення підприємств новими контрактами та «можливостями інноваційного оновлення».

Харківська обласна міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення підбила підсумки своєї роботи за 2013 рік

На сьогоднішньому засіданні Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (ХОМКМР) під головуванням заступника голови ХОДА Олега Анпілогова розглядалися питання про підсумки її роботи з правової освіти населення у 2013 році та планах роботи на 2014 рік. Як зазначив Олег Анпілогов, цей рік виявився для ради досить насиченим. На розгляд та обговорення виносилися важливі теми для правоосвітньої діяльності. Для підвищення ефективності роботи ХОМКМР вперше для визначення проблемних питань та визначення стратегічних напрямків роботи у сфері правової освіти було ухвалене рішення про доцільність застосування соціологічного дослідження, яке є одним з найефективніших способів отримання достовірної інформації про соціальні процеси і явища.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Красноградському районі

Станом на 26 грудня 2013 року в Красноградському районі працює 15 котельних (100%), опалюються усі 66 об’єктів соціальної сфери: 23 школи, 13 дитячих та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 132 житлових будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Красноградського району працюють диспетчерські служби: Красноградське підприємство теплових мереж телефон (05744) 7-34-09, Красноградське КП «Водоканал» телефон (05744) 7-12-93, Красноградське житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство (05744) 7-08-42.

Головне завдання влади - не допустити потрясінь. Віктор Янукович

 Головним завданням влади є недопущення потрясінь, об'єднання навколо подальших реформ та модернізації країни. Про це Президент України Віктор Янукович сказав, виступаючи на засіданні Ради регіонів. «Наше головне завдання, я маю на увазі завдання влади, - не допустити потрясінь. Загальнонаціональний діалог повинен йти, і це буде приносити тільки користь, а потрясіння - вони відобразяться перш за все на найуразливіших верствах населення. Це люди старшого покоління, це пенсіонери, це діти. Нам треба шукати з вами те, що нас буде об'єднувати у державі, всіх. Бажання пришвидшити зміни, переламати ситуацію - буде об'єднувати. Ця енергія змін, за великим рахунком, - це енергія подальших реформ, подальшої модернізації країни», - сказав Президент.

Усі бюджетні соціальні програми мають бути виконані до кінця року

Усі бюджетні соціальні програми та виплати повинні бути виконані до кінця поточного року. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив, виступаючи на засіданні Ради регіонів. «Ви всі знаєте, як важко ми закінчили цей бюджетний рік. Тому моя вимога в ці останні дні - все, що залежить від бюджету і бюджетних програм 2013 року, ми мусимо з вами виконати в цьому році. Це наш обов'язок», - сказав Глава держави.

Виробництво м'яса на Харківщині збільшилося на 17,4%

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За 11 місяців поточного року в сільському господарстві області виробили 111,6 тис.т м'яса в живій вазі. «За цей період виробництво молока в регіоні зросло на 3,7% (до 498,4 тис.т), яєць - на 4,9% (до 1122,2 млн.шт.). Більше половини всього м'яса і молока в області - 56,6% і 59% - вироблено господарствами населення. Найбільше зростання виробництва м'яса - на 48% - показали сільгосппідприємства», - зазначив Юрій Сапронов.

У Харкові відкриється Всеукраїнська виставка «Різдвяна»

Сьогодні о 15.00 в Будинку художника (вул. Дарвіна, 11) відбудеться відкриття традиційної Всеукраїнської виставки «Різдвяна». В експозиції буде представлено 275 робіт у всіх жанрах художників з 20 областей України: Харківської, Київської, Донецької, Сумської, Запорізької, Полтавської, Миколаївської, Черкаської, а також представники Санкт- Петербурга і Чебоксар.

Служба екстреної медичної допомоги Харківщини має найкращі показники часу приїзду на виклики

Про це в ході прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігорь Шурма. «Сьогодні ми єдина область в Україні, яка на 100% оснащена системою GPS-навігації, а екстрену медичну допомогу можна викликати за двома телефонами: 103 та 112. Саме Харківський регіон єдиний, де синхронізована робота служби порятунку і служби надання екстреної медичної допомоги. Згідно із звітами Міністерства охорони здоров’я, у Харківській області найкращі показники часу приїзду на виклики. У нас сьогодні середній доїзд по місту Харкову становить 7 хв. 45 сек., по області – 14 хв. 20 сек. Кожного дня обслуговуються 2000 викликів у Харківській області. У Харкові у 98% випадків час доїзду становить до 10 хвил, в області трошки більше - 98,1% своєчасного приїзду», - зазначив Ігор Шурма.

Михайло Добкін візьме участь у засіданні Ради регіонів у Києві

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін візьме участь у засіданні Ради регіонів у Києві. Під час засідання буде розглянуте питання про основні напрями реалізації державної політики у сфері забезпечення сталого, збалансованого розвитку регіонів та підвищення рівня консолідованої відповідальності державної влади та бізнесу за підвищення якості життя населення, а також хід виконання Указів та Доручень Президента України з питань надання якісних соціальних послуг сім'ям з дітьми.

Захворюваність на туберкульоз в області знижується в результаті системної роботи та модернізації матеріально-технічної бази

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Харківській області рівень захворюваності на туберкульоз становить 30,8 випадків на 100 тис населення. Як зазначив на прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, до такого рівня захворюваність знизилася вперше.

Події дня

Сьогодні, 26 грудня о 13.30 в актовій залі Держпрому відбудеться урочистий концерт до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; о 14.00 у прес-центрі ХОДА відбудеться прес-конференція представників ХГУ "НУА" на тему: "Волонтерство на XXII Зимових Олімпійських та XI Зимових Паралімпійських Іграх, які відбудуться в м. Сочі в 2014 році"; о 15:00  у Харківському відділенні Національної Спілки художників України (вул. Дарвіна, 11) відбудеться Всеукраїнська виставка «Різдвяна»; о 17.00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться фотовиставка робіт учнів клубу підводної фотографії і дайвінгу «Дельта» Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «О! H2O».

У Рік учасників бойових дій на території інших держав особлива увага приділятиметься медичному обслуговуванню та патріотичному вихованню молоді

В Харківській державній бібліотеці ім. Короленка відбулося засідання круглого столу на тему: «Про основні напрями виконання Указу Президента України «Про проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав». Учасники обговорили питання патріотичного виховання молоді, роль і значення центрів захисту правди історії при громадських організаціях ветеранів Великої Вітчизняної війни та ветеранів – учасників бойових дій на території інших держав, питання виконання Законів України в частині надання пільг ветеранам, святкування 25-річчя виведення військ з Республіки Афганістан.

Завдяки регіональному перинатальному центру суттєво знижено материнську і малюкову смертність

Реалізація на Харківщині національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» має величезні здобутки. Про це повідомив під час підсумкової прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Сьогодні в нас вдосконалюється робота перинатальних центрів. Нам вдалося за цей рік знизити у три рази материнську смертність і на 15% – малюкову. Це фантастичні показники. Всі жінки з патологією проходження вагітності, всі жінки, які мають супутні захворювання, не народжують дітей у пологових відділеннях центральних районних лікарень, вони скеровуються у перинатальний центр, де абсолютно інша якість надання медичної послуги. За рік 2133 пологів прийнято в Регіональному перинатальному центрі при Обласній клінічній лікарні. Сьогодні ми можемо із впевненістю сказати, що 2168 народжених дітей – це ті життя, які нам вдалося врятувати за цей рік завдяки роботі перинатального центру», – зазначив заступник губернатора.

Діалог уряду з реальним сектором економіки сприятиме активізації промислового потенціалу України в 2014 році

У ході телемосту «Українська промисловість: реалії та перспективи» керівники 15 найбільших підприємств Харківщини висловили підтримку діям Президента і Кабінету міністрів, а також поставили перед Прем'єр-міністром Миколою Азаровим низку питань, що стосуються розвитку сектора важкої промисловості.

Обласний аптечний склад працює стабільно

На прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма розповів про роботу обласного аптечного складу. Він зазначив, що склад вийшов з фінансової кризи, працює стабільно, його асортимент - 7000 найменувань. Також, у Харківській області було відкрито 7 аптечних пунктів, зокрема: Шевченкове, Балаклія, Вовчанськ, Валки, Чугуїв і 2 точки у м Харкові.

Машина екстреної медичної допомоги до потерпілого Дмитра Пилипця приїхала вчасно

Як повідомив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма, машина швидкої допомоги до потерпілого Дмитра Пилипця приїхала вчасно. Виклик до диспетчерської екстреної медичної допомоги надійшов 24 грудня о 21 годині 17 хв. 49 сек. Згідно із записом телефонного виклику, яку презентував заступник губернатора, жінка викликала швидку до вулиці Іванова, 27. Вона представилася нареченою потерпілого і повідомила, що 32-річного чоловіка було поранено у ногу, він знаходиться біля будинку по вулиці Іванова. Ігор Шурма зазначив, що швидка приїхала через сім хвилин, але по прибуттю нікого не було знайдено. Після того, як було з`ясовано, чи вірно записана адреса, швидка поїхала назад.

Керівники найбільших підприємств Харківщини обговорили з Прем'єр-міністром України перспективи розвитку вітчизняної промисловості

У 2014 році одним з основних завдань у розвитку економіки країни буде розвиток внутрішнього ринку. Про це сьогодні заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час телемосту «Українська промисловість: реалії та перспективи» з керівниками підприємств Харківської, Запорізької, Сумської та Кіровоградської областей, які представляють усі стратегічні галузі української економіки: машинобудування, авіакосмічного будівництва, приладобудування, металургії, хімічної промисловості, атомної енергетики, АПК та харчової промисловості. У заході також взяли участь Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул та Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко.

Фінансування додаткового харчування для дітей-сиріт, які лікуються в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків, буде продовжено в 2014 році

Сьогодні підписано договір про соціальне партнерство між Харківською облдержадміністрацією, ДУ «Інститут охорони здоров'я дітей та підлітків НАМН України», КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» та Благодійним фондом «Майбутнє і надія». Згідно з угодою, протягом 2014 року діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають на поглибленому медичному обстеженні та лікуванні в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків, отримуватимуть додаткове харчування у вигляді молочних продуктів, які виготовляються міською молочною фабрикою-кухнею дитячого харчування.

У театрі опери та балету мають з'явитися постановки, які стануть його візитною карткою

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з новим генеральним директором Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка Олегом Орищенком. Зокрема, губернатор порушив питання про посилення репертуарної частини національного театру опери та балету. «У нас мають бути такі постановки, які стали б візитною карткою театру», – підкреслив він.

Побиття Дмитра Пилипця і Тетяни Чорновол вигідно тим, хто сьогодні втрачає контроль над «майданними» настроями в Києві

Таку думку висловив на підсумковій прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, відповідаючи на питання журналістів про напад на Дмитра Пилипця і спалення автомобіля одного з активістів «євромайдана» у Харкові.

Виплату пенсій у Харківській області профінансовано на 100%

Як повідомив під час підсумкової прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Пенсійний фонд України профінансував виплату пенсій та грошової допомоги на грудень поточного року по Харківській області 802,4 тис. пенсіонерам в сумі 1 млн. 229,1 тис. грн. Виплату пенсій у Харківській області через поштові відділення та установи банків профінансовано на 100%.

Заяви Ірини Фаріон ведуть суспільство до розколу. Михайло Добкін

Заяви народного депутата України Ірини Фаріон не сприяють ні толерантності, ні пошуку компромісів, ні терпимості. Вони ведуть суспільство до розколу. Таку думку висловив на підсумковій прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У України немає іншого шляху, ніж толерантність і терпимість, якщо ми хочемо зберегти країну як єдину державу в тих межах, в яких ми сьогодні живемо. Толерантність і терпимість – принципи, на яких тримається сучасна Європа, дуже неоднорідна, зі складним історичним минулим, – зазначив він. – Терпимість і толерантність не полягають в придушенні однієї частини населення іншою».

Головне досягнення 2013 року - згуртована робота всієї територіальної громади в дуже непростих умовах

«2013 рік був дуже непростим. З 1998 року я на різних посадах працюю з бюджетом, беру участь у його формуванні, і за весь цей час не пригадаю жодного бюджету, який був би важчим і складнішим, ніж цього року», - зазначив сьогодні на підсумковій прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«Казкова Резиденція Діда Мороза» запрошує у гості малечу Харківщини

Сьогодні на площі Свободи під головною ялинкою Харкова відкрито «Казкову Резиденцію Діда Мороза» від УДППЗ «Укрпошта». Діти мали можливість стати учасниками театралізованої вистави, особисто поспілкуватися з Дідом Морозом, передати йому свого листа з побажаннями, та сфотографуватися з ним та його лісовими помічниками.

Архів документів